etherische olie

Zoek naar etherische olie in jouw eigen kookboeken

Etherische Olie koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

citrus oil flavor in water

Ingrediënten:
water

Soort:
etherische olie
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippesoep met tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, mager kippenvlees, peper, rijst, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

De Geuren-DJ

Ingrediënten:
aardbei, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, sandelhout, steranijs en venkelzaad

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No 2. Flower Power

Ingrediënten:
kamillewater, lindebloesemwater, rozenwater en verbenawater

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No. 3 From Russia, with love

Ingrediënten:
dennenolie, hamamelis, jeneverbes en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No 4. Fresh & Tonka

Ingrediënten:
duizendbladwater, hysopwater, pepermuntbladwater en tonkaboon

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht / basisrecept uit Creative chef:

No. 1 Parfum Meditarrané

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, korenbloemwater, kruidenazijn, lavendelwater, rozemarijnwater, salie, tomatenconsommé, verbenawater en witte balsamicoazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegrilde lende

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenpeper, provençaalse kruiden, suiker, varkenslendelapje, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / etherische olie
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Frittata di patate - Aardappelomelet

Ingrediënten:
aardappel, ei, munt, peper, peterselie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / etherische olie
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Zhu you - Reuzel

Ingrediënten:
bladvet, buikvet en rugvet

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
boter en olie
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Kabeljau mit Salzkartoffelen - Kabeljauw met gekookte aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, court-bouillon, kabeljauw, room, scherpe mosterd, vis en zout

Keuken:
Duits
Soort:
boter en olie
Een recept uit Elizabeth Wolf-Cohen en L. Wolf-Cohen - De liefde van de man ...

Recept uit De liefde van de man ...:

Puree met corned beef en eieren

Ingrediënten:
aardappels, corned beef, ei, peterselie, slagroom, ui en worcestersaus

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

cold-smoked butter

Ingrediënten:
boter

Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Maître d'Hôtel Boter

Ingrediënten:
boter, citroen, mosterd en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Provençaalse olie

Ingrediënten:
chilipeper, laurier, olijfolie, rozemarijn, tijm en zwarte peperkorrels

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Crab Oil

Ingrediënten:
frituurvet, krablever en krabschaal

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Chili Pearls in cold oil

Ingrediënten:
agar-agar, aleppochilivlokken, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, johannesbroodpitmeel, piquillos, rode thaise chilipeper, xanthaangom en zout

Soort:
boter en olie
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng telor oedang peteh (eieren met garnalen en peteh)

Ingrediënten:
ei, garnalen, knoflook, laos, petehbonen, salam, sambal oelek, santen, sereh, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Hazelnut Oil Extract

Ingrediënten:
wodka

Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Malaysian Aromatic Oil

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, druivenpitolie, garnalenpuree, gember, knoflook, rode sjalot, szechuanpeper, tomaat en ui

Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Bercyboter

Ingrediënten:
boter, citroen, rundermerg, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Amandelboter

Ingrediënten:
amandel en boter

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovis en boter

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Knoflookboter

Ingrediënten:
boter en knoflook

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Slakkenboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, peterselie en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie