etherische olie

Zoek naar etherische olie in jouw eigen kookboeken

Etherische Olie koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

citrus oil flavor in water

Ingrediënten:
water

Soort:
etherische olie
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Kippesoep met tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, mager kippenvlees, peper, rijst, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No. 3 From Russia, with love

Ingrediënten:
dennenolie, hamamelis, jeneverbes en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht / basisrecept uit Creative chef:

No. 1 Parfum Meditarrané

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, korenbloemwater, kruidenazijn, lavendelwater, rozemarijnwater, salie, tomatenconsommé, verbenawater en witte balsamicoazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No 2. Flower Power

Ingrediënten:
kamillewater, lindebloesemwater, rozenwater en verbenawater

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No 4. Fresh & Tonka

Ingrediënten:
duizendbladwater, hysopwater, pepermuntbladwater en tonkaboon

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

De Geuren-DJ

Ingrediënten:
aardbei, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, sandelhout, steranijs en venkelzaad

Keuken:
Internationaal
Soort:
etherische olie
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegrilde lende

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenpeper, provençaalse kruiden, suiker, varkenslendelapje, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / etherische olie
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Frittata di patate - Aardappelomelet

Ingrediënten:
aardappel, ei, munt, peper, peterselie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / etherische olie
Een recept uit Sarogini Kamalanathan - Sri Lanka Food

Recept uit Sri Lanka Food:

Curry met bloemkool en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, chilipoeder, citroen, gedroogde kerriebladen, komijn, komijnzaad, mosterdzaad, peper en ui

Soort:
boter en olie
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Croutons

Ingrediënten:
witbrood zonder korst

Soort:
boter en olie
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

plttige Sechuanese saus (Liang Ban Ji)

Keuken:
Chinees
Soort:
boter en olie
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Chiliolie

Ingrediënten:
olie, sesamzaad en sichuanese chilipeper

Keuken:
Chinees
Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Crab Oil

Ingrediënten:
frituurvet, krablever en krabschaal

Soort:
boter en olie
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Krakerkens van afval - Jan de Gouy, 1900

Ingrediënten:
bloem, broodkorstafschraapsel, ei, gekookt ossenvlees, gestoofde schapenbout, kalfsgebraad, melk, paneermeel, peterselie en sjalot

Keuken:
Belgisch
Soort:
boter en olie
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Notenboter

Ingrediënten:
boter en walnoot

Soort:
boter en olie
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Spicy dragon-knoflookolie

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, chilivlokken, dragon, knoflook, maïsolie en spinazie

Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Rivierkreeftboter

Ingrediënten:
boter en rivierkreeftschalen

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Bercyboter

Ingrediënten:
boter, citroen, rundermerg, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovis en boter

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Amandelboter

Ingrediënten:
amandel en boter

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Slakkenboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, peterselie en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Maître d'Hôtel Boter

Ingrediënten:
boter, citroen, mosterd (facultatief) en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Knoflookboter

Ingrediënten:
boter en knoflook

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Chili Pearls in cold oil

Ingrediënten:
agar agar, aleppo pepervlokken, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, johannesbroodpitmeel, piquillo peper, rode thaise chilipeper, xanthan® en zout

Soort:
boter en olie