Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Groot handboek vegetarisch koken

ingredienten - bereidingstechnieken - recepten

Een boek van Dorothee Godert en Teubner Foodfoto

We hebben 267 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Groot handboek vegetarisch koken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Gefrituurde kerriebloemkool, misosoep, fettucine met truffels, groentepaella, tomatenpastei, auberginerolletjes met rijstvulling, gegratineerde pannenkoeken met asperges en kaassaus…

In dit dikke handboek vindt u recepten voor salades, soepen, groentegerechten, hartige taarten, terrines, gerechten met aardappelen, rijst, deegwaren en granen. Iedere vegetariër kan hierin meer dan voldoende inspiratie vinden om gevarieerd en gezond te eten.

Vooraan in het boek vindt u een overzicht van veel voedzame ingrediënten die gebruikt worden in de vegetarische keuken, zoals allerlei bekende en minder bekende soorten groenten, vruchten, noten en granen, maar ook kaas, kruiden en specerijen. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan keukentechnieken, zoals granen bereiden, groentebouillon koken, peulvruchten bereiden, spruitgroenten kweken… Tussendoor krijgt u ook extra informatie over dip- en slasauzen, plantaardige vetten, maar ook hoe u zelf deeg voor pizza of quiche en groente- en vruchtensappen kunt maken.

Kortom, dit boek is een waardevolle schat aan recepten voor wie bewust kiest voor smaakvolle gerechten zonder vlees of vis!

De serie grote handboeken die in Nederland wordt uitgegeven door Delta is vertaald uit het Duits. Daar heet het de Teubner Handbucher. De grote kwaliteit van deze kookboeken zit in de combinatie van goede duidelijke fotografie en zeer nauwkeurige en betrouwbare recepten. Het indexeren is gedaan aan de hand van de Duitse uitgave waardoor kleine verschillen kunnen bestaan met de Nederlandse vertaling.

Tip: Deze handboeken zijn momenteel (maart 2019) ruim te vinden als ramsj bij bv Bol.com of op boekenbeurzen. De moeite waard.


Aantekeningen bij dit boek

Dit boek is geïndexeerd aan de hand van de oorspronkelijke Duitse versie: "Das Teubner Handbuch Vegetarisch" ISBN 9783833818622
De vertaling van de naam van de gerechten kan daardoor soms anders zijn dan in de Nederlandstalige versie.

- meer dan 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Groot handboek vegetarisch koken

Een greep uit de 267 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bulgurkoekjes met salade en vinaigrette

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, druiven, groene chilipeper, groene puntpaprika, knoflook, lente-ui, munt, novita-sla, olijfolie, paneermeel, rode puntpaprika, tomatenpuree, vinaigrette voor bulgurkoekjes en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Cannelloni met tofu en groente

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bamboescheuten, cannelloni, chilipeper, djeroek poeroet, knoflook, korianderblaadjes, laos, lichte sojasaus, palmsuiker, sjalot, tofu en vegetarische oestersaus

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groentestrudel met kruidenyoghurt

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappel, boter, citroensap, crème fraîche, crème fraiche met kruiden, groentebouillon, olijfolie, paneermeel, prei, groene kool, scherp paprikapoeder, strudel, strudeldeeg, wortel en yoghurt

Soort:
quiche / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Misosoep

Ingrediënten:
aonori gedroogde zeewiervlokken, bamboespruit, dashi-bouillon, gedroogde chilipeper, gedroogde sinaasappelschil, gerst-miso mugi-miso, lente-ui, lijnzaad, maanzaad, olie, sansho-peper, sesamzaad, shii-takes, witte asperge en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Toon alle 267 recepten in dit boek