wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Venison Loin Rossini

Ingrediënten:
eendenlever, hertenlende, paddestoelenjus, pastaschelpen, room, truffeljus, zomertruffel en wildfond

Soort:
wild
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Lapin de saupiquet - Konijn marineren

Ingrediënten:
jeneverbessen, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, rode wijnazijn, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Wildbiefstukjes met gembersaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gemberpoeder, hertenbiefstuk, olie, peper, reebiefstuk, rode wijn, sinaasappelmarmelade, stemgember, tijm, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Reegeit met wildjus en rodevruchtencoulis

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, geklaarde boter, gember, kruidnagel, mosterdzaad, peper, pure chocolade, ree, rodevruchtengelei, rodevruchtenjam, rode wijn, tomatenpuree, troebel appelsap, wildbouillon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Feines Rehragout - Verfijnde reeragout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hazenbout in bramensaus

Ingrediënten:
boter, bramengelei, bramenjam, hazenbouten, peper, rode wijn, slagroom, wildfond en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hertepeper met pruimen en herfstbockbier

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, herfstbockbier, hertenvlees, mosterdpoeder, olijfolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Hazenpeper pot pie met oester

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boter, ei, guinness, hazenpeper, maanzaad, oester, olijfolie, ui en wildbouillon

Soort:
wild
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomerwild en de bosgrond

Ingrediënten:
berkenwijn, beukenblaadjes, bot, boter, brandnetel, cantharel, champignon, daslookkappertjes, druivenbladeren, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eiwit, hertenlende, hopblaadjes, hopscheuten, kippenbouillon, kippenglacé, knoflook, komkommer, lievevrouwebedstro, minikomkommer, morielje, mos, onrijpe jeneverbessen, paddenstoelenbouillon, prei, slakken, tête de violon-varen, tijm, ui, vogelmuur, water, wortel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Kaninchenkeule mit Baharat-Chermoula und gegrilltem Fenchel / Gesmoorde konijnenbout met baharatrelish en gegrilde venkel

Ingrediënten:
baharat-relish, boter, gegrilde venkel, kippenbouillon, konijnenbouten, kruidnagel, laurier, olie en ui

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rosa gebratener Rehrücken auf Zimt-Feigen-Blaukraut mit Kartoffel-Quitten-Püree / Rosé gebraden reerug op rode kool met kaneel en vijgen met aardappel-kweepeerpuree

Ingrediënten:
aardappel-kweepeerpuree, boter, jeneverbessen, peper, reerug, rode kool en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Civet à la Flamande

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bouquet garni, bruine suiker, champignons, cognac, gerookt spek, hazenbillen, hazenbloed, hazenpoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode bessengelei, rode wijn, suiker, toast, vet spek, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / voorgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Wildpaté met groentecirkels

Ingrediënten:
prei, sperziebonen, wildpaté en winterwortel

Soort:
wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Haasspiesjes op kool met kastanjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, coppa di parma, groene kool, hazenrugfilet, kastanje, olijfolie, sjalot, slagroom en salie

Soort:
wild
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / hoofdgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Medaillons van hert of ree met grove mosterd en avocado

Ingrediënten:
avocado, basilicum, bieslook, boter, brandewijn, cherrytomaten, grove mosterd, hertenmedaillons, honing, knoflook, koriander, olijfolie, room en ui

Soort:
wild
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Wildzwijn van de jager - cinghiale alla cacciatora

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, peper, peperoncino, rode wijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, vleesbouillon, wildzwijnbout, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gestoofde ree met olijven in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, graanmosterd, olijven, peper, peperkoek, reeschouder, rode wijn, uien, vetstof, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Stoverij van ree

Ingrediënten:
aalbessengelei, jeneverbessen, laurier, maïszetmeel, peper, reestoofvlees, tijm, vetstof, wijnmarinade, wortelen, zilveruitjes en zout

Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Hertensteak à la jardinière

Ingrediënten:
asperges uit blik, erwten, hertenbiefstuk, italiaanse slasaus, maïskorrels uit blik, mango-chutney, olie, oregano, paprikapoeder, rode paprika, rozemarijn, salie, snijbonen, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hertenrib met granaatappel en knoflookpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, granaatappel, hertenrib, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, suiker, wildfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn met champignons

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, champignons, kaas, konijn, peper, room, ui, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn met zuiderse groenten

Ingrediënten:
amandelschilfers, citroen, gemberpoeder, tomaat, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, konijn, korianderblaadjes, korianderpoeder, paprikapoeder, paprika's, peper, rozijnen, saffraan, uien, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenfilet gevuld met zalm

Ingrediënten:
appelen, citroen, honing, kervelblaadjes, kippenfond, konijnenfilets, mosterd, peper, prinsessenbonen, room, sjalotjes, tomaat, vetstof, witte wijn, wortelen, zalmfilet en zout

Soort:
wild