wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Cinghiale - Everzwijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, salie, witte wijn en zwijnenlende

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Konijn met honing en citroen met briljante orgaanspiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cheddar, citroen, colman's mosterdpoeder, gedroogde spaanse peper, gemalen piment, gerookt dooregen spek, goudse kaas, honing, knoflook, konijn, nootmuskaat, olijfolie, peper, tijm, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Hertenbiefstuk met paprika´s en knapperige aardappelen

Ingrediënten:
bosui, entrecote, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gemalen komijn, hertenbiefstuk, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, pikant paprikapoeder, piquillopaprika, rodewijnazijn, sherryazijn, sherry pedro ximenez, tijm, vastkokende aardappel, verse koriander, verse rozemarijn, zout en zout & peper

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

konijn op de wijze van de Haes

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloem, citroenzest, groentebouillon, hazelnootolie, ketchup, knoflook, konijn, koolzaadbloemen, peper, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Cured Beef Tenderloin "Bresaola Style"

Ingrediënten:
witte balsamicoazijn, bleekselderij, bramen, cacao nibs, citroensap, espressokoffiebonen, gedroogde ossenhaas bresaola-stijl, hertenhaas, insta cure® 2, jeneverbes, zwarte knoflook, olijfolie, ossenhaas, peper, rucola, selderijblad, suiker en zout

Soort:
wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Konijn met knoflook - conejo al ajillo

Ingrediënten:
knoflook, konijn, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Wildzwijnsragout

Ingrediënten:
bittere chocolade, bouquet garni, bramenlikeur, doorregen rookspek, girolles, kalfsfond, kirsch, knoflook, krieltjes, olijfolie, rode wijn, sjalot, wildzwijnsschouders en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Haas à la royale

Ingrediënten:
bardeerspek, bruine rum, foie gras, haas, kalfsvlees, knoflook, olie, rode wijn, sjalot, ui, varkensnek, vetspek en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, bladpeterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Haas a la Royale, sauce Royale

Ingrediënten:
haas en sauce royale

Soort:
wild
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Konijn cacciatore

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, knoflook, konijn, peper, rozemarijn, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijn, wortel, zout, zoutflakes, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Wildzwijnskoteletten

Ingrediënten:
boter, knoflook, kotelet van wild zwijn, paddestoelen, peper, rozemarijn, salie, spek, tijm, ui en zout

Soort:
wild
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Bresaola di cervo e sedano di Verona - Gezouten hertenvlees met knolselderij en zwarte truffel

Ingrediënten:
engelse mosterd, gezouten hertenvlees, knolselderij, mayonaise, olijfolie, witte wijnazijn en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gepocheerde konijnenrugfilet, gegratineerde prei, raviol gevuld met ui en truffel, romige rozemarijnsaus

Ingrediënten:
castric, eidooier, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gevogeltefond, jonge prei, konijnenfond, konijnenkarkas, konijnenparure, konijnenrug, limoensap, olijfolie, pastabloem, patentbloem, rode biet, room, rozemarijn, sjalot, truffel, ui en witte wijn

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Warme ballotine van konijn met truffel, marlouskes en groene asperges

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gevogeltefond, groene asperge, konijnenfond, konijnenlever, konijnenrug, konijnenvlees, konijn-niertjes, room, sjalotje, truffel, truffeljus, witte wijn en zilveruitjes

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gevulde konijnenrugfilet op licht gebakken witte en groene asperges, jus geparfumeerd met dragon, geserveerd met gefrituurde kruidenricotta

Ingrediënten:
bloem, ei, gerookt spek, gevogeltebouillon, groene asperge, jeneverbes, konijnenrug, laurier, parmezaanse kaas, ricotta, selderie, ui, varkensnet, verse dragon, verse peterselie, verse tijm, witte asperge, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gekonfijt konijn met dragon en eekhoorntjesbrood op zuurkool, hete bliksem met een schuimige jus van mosterd

Ingrediënten:
aardappel, doyenne du comice peer, eekhoorntjesbrood, ganzenvet, gerookt spek, gevogeltebouillon, granny smith appel, grove mosterd, knoflookteen, konijnenbout, peper, room, sjalotje, verse dragon, zeezout, zout en zuurkool

Soort:
wild
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Hazenpeper - lepre in civet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, haas, knoflook, laurierblaadje, rode wijn, spek, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Reemedaillons met kiwi

Ingrediënten:
boter, braadjus, cognac, jeneverbes, kiwi, peper, reerugfilet en room

Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Hertevlees in wildroomsaus

Ingrediënten:
braadboter, cantharel, hertenvlees, jeneverbes, laurierblad, peper, room, ui, verse rozemarijn, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Hertenragout met bessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberries, hertebout, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, port, rodebessengelei, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, veenbessen, wildfond, wortels, zout en zwarte bessen

Soort:
wild
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / voorgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Wildpaté met groentecirkels

Ingrediënten:
prei, sperziebonen, wildpaté en winterwortel

Soort:
wild
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

konijn met notensaus

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, hazelnoten, knoflook, konijnfilet, olijfolie, oud witbrood, saffraandraadjes, sherry, sherryazijn, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenfilet gevuld met zalm

Ingrediënten:
appelen, citroen, honing, kervelblaadjes, kippenfond, konijnenfilets, mosterd, peper, prinsessenbonen, room, sjalotjes, tomaat, vetstof, witte wijn, wortelen, zalmfilet en zout

Soort:
wild