wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Stroganoff van hertenvlees en wilde paddenstoelen voor twee geluksvogels

Ingrediënten:
augurk, bladpeterselie, boter, brandy, citroen, crème fraîche, extra vierge olijfolie, paddestoel, hertenbiefstuk, knoflook, rode ui, witte rijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenfilet gevuld met zalm

Ingrediënten:
appelen, citroen, honing, kervelblaadjes, kippenfond, konijnenfilets, mosterd, peper, prinsessenbonen, room, sjalotjes, tomaat, vetstof, witte wijn, wortelen, zalmfilet en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Brochettes van konijnenfilets

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, kerstomaat, konijnenfilets, marasquin, peper, spek, uien, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Hazenpeper pot pie met oester

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boter, ei, guinness, hazenpeper, maanzaad, oester, olijfolie, ui en wildbouillon

Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feines Rehragout - Fijne reeragout

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, buikspek, citroenrasp, jeneverbessen, jonge rode wijn, knoflook, olie, peper, peterselie, prei, reeschouder, rode ui, rozemarijn, sinaasappelrasp, slagroom, tijm, tomatenpuree, vossenbesconfiture, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gamsrücken unter der Walnusskruste mit Dörrpflaumen - Gemzenrug met een walnootkorst en gedroogde pruimen

Ingrediënten:
appel, boter, distelolie, gedroogde pruimen, gemzenrug met bot, groentefond, jeneverbessen, knolselderij, madeira, peper, peperkorrels, rode wijn, runderfond, sinaasappel, tomatenpuree, ui, walnootkorst, wildfond en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Konijnenbouten

Ingrediënten:
groene olijven, groene peper, knoflook, konijnenbouten, olijfolie, rozemarijn, salie, sjalot, witte wijn, zilveruitjes, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hertenbout - Gigue

Ingrediënten:
appel, azijn, bessen, bloed, bruine jus, hertenbout, jeneverbessen, kastanjes, kool, laurier, raapjes, rode bessengelei, rode wijn, selderij en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Hirschrücken in Hagebuttensauce - Hertenrug in rozebottelsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, eekhoorntjesbrood, hertenrugfilet, peper, rozenbottelsaus, sjalotten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Reerug zonder bot

Ingrediënten:
olie, ontbeende reerug, peper en zout

Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Hert, ree of wild zwijn "Gran Veneur"

Ingrediënten:
wild, double cream, maïzena, peperkorrels, peterselie, poivradesaus, ui, vet spek, witte bourgogne en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Jong wild zwijn au Maury du Mas Amiel - Côtes de marcassin au Maury du Mas Amiel

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, maury, peperkorrel, vin doux naturel, vossenbessen, wild en zwijnskotelet

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Everjongcarré met kweepeer, witte kool en karwij

Ingrediënten:
boter, bouillon, bruine fond, carré van jong everzwijn, fleur de sel, karwij, kweeperen op siroop, peper, pinot noir en vieille prune

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Balkenbrij van wild zwijn en bramen

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, paddestoelen, peper, rietsuiker, rozijnen, spekblokjes, water, wilde bramen, wildfond, wildkruiden, wild zwijnsvlees en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Hertenkotelet met roquefortsaus

Ingrediënten:
boter, cranberriecompote, hertenkotelet, knoflookpoeder, peper, peren uit blik, port, roquefort, zoete witte wijn en zout

Soort:
wild en gevogelte / wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Reemedaillons met kiwi

Ingrediënten:
boter, braadjus, cognac, jeneverbes, kiwi, peper, reerugfilet en room

Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes in espagnolesaus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, champignons, hertenworstjes, ketchup, knoflook, maïzena, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sherry, tijm, tomaat uit blik, ui en worcestersaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

konijn met notensaus

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, hazelnoten, knoflook, konijnfilet, olijfolie, oud witbrood, saffraandraadjes, sherry, sherryazijn, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Hertevlees in wildroomsaus

Ingrediënten:
braadboter, cantharel, hertenvlees, jeneverbes, laurierblad, peper, room, ui, verse rozemarijn, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Wildpâté met grapefruit en tomaat

Ingrediënten:
grapefruit, honing, shosi, tomaat, waterkers en wildpaté

Soort:
wild en gevogelte / wild
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / voorgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Wildpaté met groentecirkels

Ingrediënten:
prei, sperziebonen, wildpaté en winterwortel

Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wildzwijnsfricandeau met kersen, tuinbonen en tripmadam

Ingrediënten:
boter, kersen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tripmadam, tuinbonen, vleesbouillon, wildzwijnsfricandeau en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gekonfijt konijn met dragon en eekhoorntjesbrood op zuurkool, hete bliksem met een schuimige jus van mosterd

Ingrediënten:
aardappel, doyenne du comice peer, eekhoorntjesbrood, ganzenvet, gerookt spek, gevogeltebouillon, granny smith appel, grove mosterd, knoflookteen, konijnenbout, peper, room, sjalotje, verse dragon, zeezout, zout en zuurkool

Soort:
wild