wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gebraden zwijnsvlees "Beskiden"

Ingrediënten:
bleekselderij, cantharellen uit blik, chilipoeder, citroen, gemberpoeder, kardemom, kruiden-slasaus, marjolein, mayonaise, paprikapoeder, peterselie, piment, rode wijn, room, selderijzout, spek, tijm, ui en zwijnenbout

Keuken:
Pools
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Hertensteak à la jardinière

Ingrediënten:
asperges uit blik, erwten, hertenbiefstuk, italiaanse slasaus, maïskorrels uit blik, mango-chutney, olie, oregano, paprikapoeder, rode paprika, rozemarijn, salie, snijbonen, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / voorgerecht uit Koude keuken:

Fins jagershapje

Ingrediënten:
bosbessencompote, cayennepeper, gele bergbramen, mierikswortel, rendierham, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Fins
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Wild medaillons

Ingrediënten:
doorregen rookspek, olie, peper, reerugfilet, spek, wildfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Wildragout

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Hazerug in roomsaus - rable de lièvre à la crème

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, hazerug, kippebouillon, knoflook, laurierblad, peper, plantaardige olie, slagroom, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Reebiefstukjes met roomsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gemalen kruidnagel, majoraan, peper, reebiefstuk, slagroom, vleesfond en zout

Keuken:
Zwitsers / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Reefilet met couscous, peer, druif en braam

Ingrediënten:
afsnijdels van ree, champignon, citroen, couscous, fijn zeezout, jeneverbes, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, peer, reefilet, rode port, rode ui, rode wijn, roomboter, steranijs, sushiazijn, ui, verse bieslook, verse bramen, verse tijm, vers laurierblaadje, vijfkruidenpoeder, wildbouillon en witte druiven

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Boerenkonijn met boerencider - lapereau de campagne au cidre fermier

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerencider, bouquet garni, eidooier, emmentaler, goudrenet, groene kool, knolselderij, konijn, melk, peper, prei, rode ui, room, sjalot, verse bieslook, verse kervel, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Geglaceerde patrijs - vleesballetjes - zalige linzen

Ingrediënten:
bosbessenjam, cumberlandworstjes, extra vierge olijfolie, gerookt dooregen spek, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pancetta, patrijzen, peper, puy-linzen, rode ui, rodewijnazijn, rozemarijn, spinazie, tijm, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Wildragù met pappardelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, bouillon, extra vierge olijfolie, haas, hertenbout, knolraap, konijn, laurier, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, sinaasappel, tijm, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Liebre con lentejas - Gestoofde haas met linzen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, cognac, groene paprika, haas, hazenbloed, hazenlever, kippenlevers, knoflook, kruidnagels, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, quindillapaprika, rode wijnazijn, sjalot, tijm, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Hazenrug met peper

Ingrediënten:
boter, cognac, hazenrug, peper, rode biet, spinazie en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Coniglio alla cacciatore - Konijn van de jager in rode wijn en knoflook

Ingrediënten:
amandel, kippenbouillon, knoflook, konijn, olijfolie, oregano, rode wijn, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gesmoord konijn met rozemarijn - coniglio arrosto al rosmarino

Ingrediënten:
boter, knoflook, konijn, olijfolie, peper, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bapao van Brabantse hazenpeper met rode koolsambal

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, brooddeeg, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, prei, pure chocolade, rode koolsambal, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Aziatisch / Hollands
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn in olijfolie en citroen - coniglio all'agro

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, verse rozemr, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken konijn - coniglio fritto

Ingrediënten:
citroen, ei, konijn, olijfolie, paneermeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Hertenrug op Montafoons wijze

Ingrediënten:
boter, cantharel, gemalen zwarte peper, hertenrib, jeneverbes, verse peterselie, vet spek en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gevulde duifjes met ganzenlever - pichones rellenos con foie gras

Ingrediënten:
frambozenazijn, ganzenleverpastei, gedroogde vijgen, jonge duif, medium dry sherry, olijfolie, peper, sjalot, wildfond en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Konijnenrug gevuld met tapenade - ràble de lapin farci à la tapenade

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bouquet garni, knoflook, konijnenrug, olijfolie, ui, versgemalen peper, witte wijn, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hertenrib met granaatappel en knoflookpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, granaatappel, hertenrib, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, suiker, wildfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Konijnenragout

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, buikspek, knoflook, konijn, marc de bourgogne, meauxmosterd, olijfolie, pastinaak, rode port, spinazie, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Rabbit

Ingrediënten:
gevriesdroogde piquillopeper, konijnlende en olijfolie

Soort:
wild