wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte gele bieslook met gemarineerde hertenbiefstuk (Jiu Huang Lu Rou Si)

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bouillon, chilipeper, chinese bieslook, chinkiangazijn, gember, hert, olie, shaoxing-rijstwijn en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
wild
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht uit Polpo:

Terrine van konijn, salie & abrikozen

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, extra vierge-olijfolie, frisee, gedroogde abrikozen, gelatine, knoflook, konijn, marsala, salie, sjalot, toast, ui, wortel, zoutflakes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Geschmortes Kaninchen mit Kümmel und Senf - Gesmoord konijn met karwijzaad en mosterd

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, droge witte wijn, gevogeltefond, grove mosterd, karwijzaad, konijnenbouten, konijnrug, konijnschouder, olijfolie, parelui, peper, rozemarijn, salie, slagroom, tijm, tomaten, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hazenpeper met jeneverbes

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, haas, jeneverbes, karnemelk, laurier, paddestoelen, peper, prei, rode port, rode wijn, shiitake, slagroom, ui, wildbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met cumberlandsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, cranberry's, gember, hertenfilet, jeneverbessen, knoflook, kruidnagelpoeder, mosterdpoeder, olijfolie, rode port, sinaasappel, sjalotjes, suiker, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met vijgencompote

Ingrediënten:
citroen, hertenfilet, peper, rode port, sinaasappel, suiker, vetstof, vijgen, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Hertengebraad - carne de ciervo asada

Ingrediënten:
brandewijn, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, reuzel, rode wijn, schouder van hert, ui, verse marjolein, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Goulash van ree, hert of everzwijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, gerookt spek, kruidentuiltje, tomatenpuree, uien, vetstof, vleesbouillon, wijnmarinade en wild

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met knoflook en basilicum in een wijnsaus

Ingrediënten:
basilicum, groene olijven, hertenfilet, knoflook, peper, rode wijn, tomaat, vetstof, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Konijnenragout

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, buikspek, knoflook, konijn, marc de bourgogne, meauxmosterd, olijfolie, pastinaak, rode port, spinazie, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gebakken reebout met jeneverbessaus

Ingrediënten:
jeneverbessaus, olie, peper, reebout en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Hertenentrecote met walnootkorst en pepersaus

Ingrediënten:
bakvet, hertenrug, peper, pepersaus, walnootkorst en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Wildzwijngehaktballen met peperkoeksaus

Ingrediënten:
geklaarde boter, jeneverbessen, krulpeterselie, olie, oud witbrood, peper, peperkoeksaus, prei, ui, wildzwijngehakt, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding voorbereiding konijn

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, konijn, laurier, rozemarijn, salie, tijm, venkel, water en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Konijn met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, rode peper, rozemarijn, ui, winterwortel en wortel

Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Venison, Loin sous vide

Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Wildschweinkeule mit brasiertem Rosenkohl - Wildzwijnbout met gebraiseerde bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, citroenrasp, crème fraîche, distelolie, doorregen spek, gedroogde pruimen, gemberpoeder, jeneverbessen, knolselderij, laurier, maïzena, mierikswortel, mosterdpoeder, peper, peperkorrels, pimentkorrels, rode ui, rode wijn, sinaasappelsap, tomatenpuree, vossenbessen, wildfond, wildzwijnbout, wortel, zout en zwarte bessensap

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Truffelmenu: Wildhasenrücken mit Topinambur und schwarzem Trüffel / Wilde hazenrug met topinambur en zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, cognac, ganzenleverterrine, jeneverbessen, laurier, marinade voor hazenrug, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, tijm, topinamboer, truffel, wilde hazenrug met bot en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met kruidenkorst

Ingrediënten:
bosbessenjam, boter, broodkruim, eierdooier, hertenfilet, honing, jeneverbessen, koriander, maïszetmeel, peper, rode wijn, tijm, vetstof, walnoten, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Everzwijnfilet met appel en geflambeerde vijgen

Ingrediënten:
appelen, everzwijnfilet, honing, honingazijn, peper, rode wijn, sinaasappellikeur, sjalotje, suiker, vetstof, vijgen, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde everzwijnfilet

Ingrediënten:
bladerdeeg, boschampignons, cognac, eiwitten, everzwijnfilet, ham, kipfilet, knoflook, peper, room, sjalot, vetstof, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Rabbit loin sous vide

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerd konijn met zurkel

Ingrediënten:
konijn, marinade, peper, room, vetstof, zout en zurkel

Soort:
wild
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Reebiefstukjes met ham van wild zwijn - tournedos de chevreuil au jambon de sanglier gratiné à l´oignon

Ingrediënten:
boter, broodkruim, crème fraîche, eidooier, ham van wild zwijn, reebiefstuk, ui, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild