wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Wildezwijnshaas met jeneverbessen

Ingrediënten:
bosui, boter, jeneverbes, knoflook, olijfolie, wildzwijnshaas, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn met laurier - coniglio all'alloro

Ingrediënten:
konijn, laurierblad, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn in olijfolie en citroen - coniglio all'agro

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

'Knien in 't zoer', konijn op zijn Limburgs

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Limburgs
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Biefstukjes van jong everzwijn met groentekoekjes en peren

Ingrediënten:
aardappelen, citroen, eieren, everzwijnbiefstukjes, jenever, jeneverbesjes, peper, peren, room, vetstof, wortelen en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Everzwijnkoteletjes met kumquats en knolselderijfrietjes

Ingrediënten:
bloem, blond bier, boter, ei, everzwijnkoteletjes, kalfsfond, knolselderij, kumquats, peper, postelein, room, sherry, sherryazijn, suiker, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Reerug

Ingrediënten:
bouillon, champignons, citroen, gebardeerde reerug, peper, room, selderij, uien, vetstof, witte wijn, wortel en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn zoetzuur

Ingrediënten:
azijn, konijn, kruidnagels, laurier, maïszetmeel, peper, suiker, uien, vetstof, water en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn op z'n Vlaams

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bruine suiker, konijn, peper, pruimen, rode wijn, rozijnen, spek, uien, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gegrilde everzwijnfilet met oesterzwammen en spinazie

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladspinazie, everzwijnfilet, oesterzwammen, peper, peperbolletjes, suiker, vetstof, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hindennootjes met mango

Ingrediënten:
balsamicoazijn, hindenfilets, mango, peper, saffraan, sinaasappelen, suiker, tuinkers, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Rillettes de Lapin - Konijnrillette

Ingrediënten:
cognac, droge witte wijn, kinnebakspek, knoflook, konijn, peper, quatre épices, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Hazenfilet in rode wijngelei

Ingrediënten:
blauwe druiven, citroen, citroensap, hazenrug, rode gelatine, rode wijn, sla, suiker, tabasco, witte gelatine, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Eetbare Zen-tuin

Ingrediënten:
chana dal, hertenhaas, pijnappelpitolie, spons-mos van chrysanten en zand van aardappelchips

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans / Internationaal
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hertenrib met granaatappel en knoflookpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, granaatappel, hertenrib, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, suiker, wildfond en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Crèmevulling met wild

Ingrediënten:
bloem, boter, champignonvocht, dragon, droge witte wijn, eidooier, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gruyère, kervel, lente-ui, madeira, melk, peper, sherry, sjalot, slagroom, visfond, wild en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

E.F.R.

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouillon, citroen, ei, frituurolie, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm, wild konijn, witbrood, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

In de pan gebraden hert met een gratin van romige aardappel en knolselderij

Ingrediënten:
aardappelen, boter, hertenbiefstuk, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, rode wijn, rozemarijn, salie, slagroom, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Konijn in riesling

Ingrediënten:
bloem, boter, konijn, plantaardige olie, riesling, sjalot, slagroom en spaghetti

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Hazenpeper in Sint Jacobsschelp

Ingrediënten:
aalbessen, bloem, boter, hazenvlees, kruidnagelpoeder, laurierpoeder, munt, nootmuskaat, ontbijtkoek, rode wijn, suiker, wijnazijn, wildbouillon en worcestershiresaus

Soort:
wild en gevogelte / wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, hertenworstjes, laurier, maïzena, mosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Wildzwijnbiefstuk in rode wijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, knoflook, olie, ontbijtkoek, peper, rode wijn, sjalot, wild zwijnbiefstuk en zout

Soort:
wild en gevogelte / wild
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Wildterrine met cranberriecompote

Ingrediënten:
bacon, cranberriecompote, ei, grove mosterd, havermout, katenspek, mangochutney, muesli, pistaches, rode port, sla, slagroom, vlees van wild en walnoten

Soort:
wild en gevogelte / wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Konijn geflambeerd met cognac

Ingrediënten:
cognac, kalfsfond, knoflook, konijn, olijfolie, slagroom en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild