wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Tam konijn met kerrie

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kerrie, kippenbouillon, konijn, pilafrijst, room en ui

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Tournedos van konijn

Ingrediënten:
boter, ei, grove limburgse mosterd, kalfsgehakt, konijnenrug, peper, room, vetspek, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Crepinette van konijn met pruimen

Ingrediënten:
gedroogde pruim, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, rode wijn, ui, varkensnet en witte wijn

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenbout met kokosnoot

Ingrediënten:
banaan, boter, gemalen kokos, gember, kandijsuiker, kerriepoeder, kokosmelk, konijnenbout, room, roomboter, rozijnen, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Medaillons van tamme konijnenrug met een chutney van peer en tomaat met roquefort saus

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, conferenceperen, crepinette, eierdooier, kalfsglacé, kippenbouillon, konijnenrug, olijfolie, peper, pomodoritomaat, room, roquefortkaas, sjalot, suiker, gember, verse tijmblaadjes, wittewijnazijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Kruidige konijnenrug

Ingrediënten:
arachideolie, boter, dikke room, konijnenfond, konijnenrug, rode port, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Bresaola di cervo e sedano di Verona - Gezouten hertenvlees met knolselderij en zwarte truffel

Ingrediënten:
engelse mosterd, gezouten hertenvlees, knolselderij, mayonaise, olijfolie, witte wijnazijn en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Haas in tomatensaus

Ingrediënten:
boterolie, brandewijn, doorregen spek, haas, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, rode wijnazijn, tarwebloem, tijm, tomatenpuree, water, wildbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rendiersteak met krieken

Ingrediënten:
bloem, krieken op sap, peper, rendiersteaks, spek, vetstof, wijnmarinade, wortelen, zilveruitjes en zout

Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Terentijnse zwijnenham

Ingrediënten:
garum, knoflook, laurier, laurierbes, olijfolie, peper, rode wijn, wijnruit, zeewater, zout en zwijnenham met huid

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookt zwijn

Ingrediënten:
azijn, laurier, mosterd, zeewater en zwijnenvlees

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde relmuis

Ingrediënten:
asafoetida, garum, pijnboompitten, relmuis, relmuizengehakt en varkensgehakt

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde konijnenboutjes

Ingrediënten:
cognac, gedroogde pruimen, kippenbouillon, kippengehakt, konijnenbouten, peper, room, suiker, vetstof, vijgen, witte vermout en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Haas

Ingrediënten:
gerookt spek, haas, laurier, maïszetmeel, peper, rode wijn, room, tijm, ui, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rendiergebraad op Ardense wijze

Ingrediënten:
dragon, mosterd, olijfolie, peper, rauwe ham, rendiergebraad, room, sjalotjes, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hindensteak met en torentje van knolselderij- en kastanjepuree

Ingrediënten:
aalbessengelei, aardappelen, cognac, hindensteaks, kastanjepuree, knolselderij, knolselderijpuree, peper, vetstof, wijnmarinade en zout

Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Hazenrug of reerug met Saupiquetsaus

Ingrediënten:
boter, cognac, ham, hazenbloed, hazenrug, knoflook, laurier, marinade van mère brazier, reerug, saupiquetsaus, sjalot, tijm, ui en vet spek

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Haasfilets met peren-rozijnensaus

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroen, haasfilet, handpeer, peper, rozijnen, rum, ui, vijfkruidenpoeder, zonnebloemolie en zout

Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Rabbit

Ingrediënten:
gevriesdroogde piquillopeper, konijnlende en olijfolie

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Reebokgebraad met rozemarijn

Ingrediënten:
cognac, cranberry's, peper, reebokgebraad, room, rozemarijn, suiker, tijm, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken konijn - coniglio fritto

Ingrediënten:
citroen, ei, konijn, olijfolie, paneermeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Geglaceerde patrijs - vleesballetjes - zalige linzen

Ingrediënten:
bosbessenjam, cumberlandworstjes, extra vierge olijfolie, gerookt dooregen spek, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pancetta, patrijzen, peper, puy-linzen, rode ui, rodewijnazijn, rozemarijn, spinazie, tijm, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Reerug Sint-Hubertus

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, gerookt spek, groene peperkorrels, notenmengeling, peper, reerug, room, rozijnen, vetstof, wijnmarinade en zout

Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Wildragù met pappardelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, bouillon, extra vierge olijfolie, haas, hertenbout, knolraap, konijn, laurier, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, sinaasappel, tijm, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild