wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gekonfijt konijn met dragon en eekhoorntjesbrood op zuurkool, hete bliksem met een schuimige jus van mosterd

Ingrediënten:
aardappel, doyenne du comice peer, eekhoorntjesbrood, ganzenvet, gerookt spek, gevogeltebouillon, granny smith appel, grove mosterd, knoflookteen, konijnenbout, peper, room, sjalotje, verse dragon, zeezout, zout en zuurkool

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Warme ballotine van konijn met truffel, marlouskes en groene asperges

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gevogeltefond, groene asperge, konijnenfond, konijnenlever, konijnenrug, konijnenvlees, konijn-niertjes, room, sjalotje, truffel, truffeljus, witte wijn en zilveruitjes

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gepocheerde konijnenrugfilet, gegratineerde prei, raviol gevuld met ui en truffel, romige rozemarijnsaus

Ingrediënten:
castric, eidooier, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gevogeltefond, jonge prei, konijnenfond, konijnenkarkas, konijnenparure, konijnenrug, limoensap, olijfolie, pastabloem, patentbloem, rode biet, room, rozemarijn, sjalot, truffel, ui en witte wijn

Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gevulde konijnenrugfilet op licht gebakken witte en groene asperges, jus geparfumeerd met dragon, geserveerd met gefrituurde kruidenricotta

Ingrediënten:
bloem, ei, gerookt spek, gevogeltebouillon, groene asperge, jeneverbes, konijnenrug, laurier, parmezaanse kaas, ricotta, selderie, ui, varkensnet, verse dragon, verse peterselie, verse tijm, witte asperge, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Balkenbrij van wild zwijn en bramen

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, paddestoelen, peper, rietsuiker, rozijnen, spekblokjes, water, wilde bramen, wildfond, wildkruiden, wild zwijnsvlees en zout

Soort:
wild
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

konijn met notensaus

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, hazelnoten, knoflook, konijnfilet, olijfolie, oud wit brood, saffraandraadjes, sherry, sherryazijn, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Reemedaillons met kiwi

Ingrediënten:
boter, braadjus, cognac, jeneverbes, kiwi, peper, reerugfilet en room

Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Hertevlees in wildroomsaus

Ingrediënten:
braadboter, cantharel, hertenvlees, jeneverbes, laurierblad, peper, room, ui, verse rozemarijn, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Hert, ree of wild zwijn "Gran Veneur"

Ingrediënten:
wild, double cream, maïzena, peperkorrels, peterselie, poivradesaus, ui, vet spek, witte bourgogne en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Hertenragout met bessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberries, hertebout, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, port, rodebessengelei, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, veenbessen, wildfond, wortels, zout en zwarte bessen

Soort:
wild
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte gele bieslook met gemarineerde hertenbiefstuk (Jiu Huang Lu Rou Si)

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bouillon, chilipeper, chinese bieslook, chinkiangazijn, gember, hert, olie, shaoxing-rijstwijn en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
wild
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht uit Polpo:

Terrine van konijn, salie & abrikozen

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, extra vierge-olijfolie, frisee, gedroogde abrikozen, gelatine, knoflook, konijn, marsala, salie, sjalot, toast, ui, wortel, zoutflakes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met cumberlandsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, cranberry's, gember, hertenfilet, jeneverbessen, knoflook, kruidnagelpoeder, mosterdpoeder, olijfolie, rode port, sinaasappel, sjalotjes, suiker, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met vijgencompote

Ingrediënten:
citroen, hertenfilet, peper, rode port, sinaasappel, suiker, vetstof, vijgen, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met kruidenkorst

Ingrediënten:
bosbessenjam, boter, broodkruim, eierdooier, hertenfilet, honing, jeneverbessen, koriander, maïszetmeel, peper, rode wijn, tijm, vetstof, walnoten, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rendierfilet met morieljes

Ingrediënten:
aalbessengelei, gedroogde morieljes, peper, rendierfilets, room, runderbouillon, ui, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wildzwijnsfricandeau met kersen, tuinbonen en tripmadam

Ingrediënten:
boter, kersen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tripmadam, tuinbonen, vleesbouillon, wildzwijnsfricandeau en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes in espagnolesaus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, champignons, hertenworstjes, ketchup, knoflook, maïzena, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sherry, tijm, tomaat uit blik, ui en worcestersaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Venison, Loin sous vide

Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Rabbit loin sous vide

Soort:
wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Truffelmenu: Wildhasenrücken mit Topinambur und schwarzem Trüffel / Wilde hazenrug met topinambur en zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, cognac, ganzenleverterrine, jeneverbessen, laurier, marinade voor hazenrug, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, tijm, topinamboer, truffel, wilde hazenrug met bot en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Hertenkotelet met roquefortsaus

Ingrediënten:
boter, cranberriecompote, hertenkotelet, knoflookpoeder, peper, peren uit blik, port, roquefort, zoete witte wijn en zout

Soort:
wild en gevogelte / wild
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Wildpâté met grapefruit en tomaat

Ingrediënten:
grapefruit, honing, shosi, tomaat, waterkers en wildpaté

Soort:
wild en gevogelte / wild