wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hazenpeper met jeneverbes

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, haas, jeneverbes, karnemelk, laurier, paddestoelen, peper, prei, rode port, rode wijn, shiitake, slagroom, ui, wildbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Liebre con lentejas - Gestoofde haas met linzen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, cognac, groene paprika, haas, hazenbloed, hazenlever, kippenlevers, knoflook, kruidnagels, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, quindillapaprika, rode wijnazijn, sjalot, tijm, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Lapin de saupiquet - Opdienen

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bouillon, cognac, croutons, fleurons, fond, gebakken lever, gedroogde pruimen, geklaarde boter, gestoofd konijn en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Lapin de saupiquet - Konijn stoven

Ingrediënten:
bloem, gemarineerd konijn, jonge rode wijn, kalfsfond, konijnenlever, lardons, marinade, olijfolie, runderfond en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Reefilet met couscous, peer, druif en braam

Ingrediënten:
afsnijdels van ree, champignon, citroen, couscous, fijn zeezout, jeneverbes, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, peer, reefilet, rode port, rode ui, rode wijn, roomboter, steranijs, sushiazijn, ui, verse bieslook, verse bramen, verse tijm, vers laurierblaadje, vijfkruidenpoeder, wildbouillon en witte druiven

Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Wildragù met pappardelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, bouillon, extra vierge olijfolie, haas, hertenbout, knolraap, konijn, laurier, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, rode ui, rozemarijn, sinaasappel, tijm, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Geglaceerde patrijs - vleesballetjes - zalige linzen

Ingrediënten:
bosbessenjam, cumberlandworstjes, extra vierge olijfolie, gerookt dooregen spek, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pancetta, patrijzen, peper, puy-linzen, rode ui, rodewijnazijn, rozemarijn, spinazie, tijm, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Reebiefstukjes met roomsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gemalen kruidnagel, majoraan, peper, reebiefstuk, slagroom, vleesfond en zout

Keuken:
Zwitsers / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bapao van Brabantse hazenpeper met rode koolsambal

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, brooddeeg, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, prei, pure chocolade, rode koolsambal, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Aziatisch / Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Coniglio alla cacciatore - Konijn van de jager in rode wijn en knoflook

Ingrediënten:
amandel, kippenbouillon, knoflook, konijn, olijfolie, oregano, rode wijn, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken konijn - coniglio fritto

Ingrediënten:
citroen, ei, konijn, olijfolie, paneermeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Boerenkonijn met boerencider - lapereau de campagne au cidre fermier

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerencider, bouquet garni, eidooier, emmentaler, goudrenet, groene kool, knolselderij, konijn, melk, peper, prei, rode ui, room, sjalot, verse bieslook, verse kervel, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gesmoord konijn met rozemarijn - coniglio arrosto al rosmarino

Ingrediënten:
boter, knoflook, konijn, olijfolie, peper, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn in olijfolie en citroen - coniglio all'agro

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, verse rozemr, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Portfolio:

Reebok uit gorssel met snijboon, kleine uitjes en biet gerold in spekkruim met creme van witte bonen en gebakken cantharellen uit het voorsterbos

Ingrediënten:
bieslook, bietensap, cantharel, meloes-ui, reebokrug, rode biet, roomboter, sherry, snijbonen, spek, spekkruim, ui, vleesbouillon en witte bonen

Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd wild zwijn

Ingrediënten:
caroenum, garum, geroosterd komijnzaad, honing, liquamen, passum, peper, spek, varkensnet, wild zwijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

'Tonijn' van konijn - 'tonno' di coniglio

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, konijn, laurierblad, olijfolie, peper, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Wildezwijnshaas met jeneverbessen

Ingrediënten:
bosui, boter, jeneverbes, knoflook, olijfolie, wildzwijnshaas, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn met laurier - coniglio all'alloro

Ingrediënten:
konijn, laurierblad, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Stroganoff van hertenvlees en wilde paddenstoelen voor twee geluksvogels

Ingrediënten:
augurkjes, bladpeterselie, boter, brandy, citroen, creme fraiche, extra vierge olijfolie, gemengde paddenstoelen, hertenbiefstuk, knoflook, rode ui, witte rijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner uit Rijksmuseum kookboek:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, bouillon, cranberry, hazenbout, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, milde azijn, ontbijtkoek, peper, pruimen, rode wijn, sleedoornbessen, spekblokjes, suiker, ui, venkel, verjus, verse zilveruitjes, vossenbessen, wijnazijn en wortel

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Rabbit Shoulder Sous Vide

Ingrediënten:
konijnschouder

Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Venison Loin Rossini

Ingrediënten:
eendenlever, hertenlende, sous vide gegaard, paddestoelenjus, pastaschelpen, room, truffeljus, truffel, zomer en wildfond

Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Reegeit met wildjus en rodevruchtencoulis

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, geklaarde boter, gember, kruidnagel, moterdzaad, peper, pure chocolade, ree, rodevruchtengelei, rodevruchtenjam, rode wijn, tomatenpuree, troebel appelsap, wildbouillon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild