wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenfilet gevuld met zalm

Ingrediënten:
appelen, citroen, honing, kervelblaadjes, kippenfond, konijnenfilets, mosterd, peper, prinsessenbonen, room, sjalotjes, tomaat, vetstof, witte wijn, wortelen, zalmfilet en zout

Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Hertenrug

Ingrediënten:
boter, hertenrug, marinade voor rood wild, olijfolie, peper en zout

Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Hazenrug, hazenpeper en hazenbloedworst

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bloemendaalse kool, boter, briochebrood, buikspek, calvados, crème fraîche, eau de vie, ei, gemberpoeder, hazenbloed, hazenbout, hazenvlees, jenever, kaneel, karkas van haas, knoflook, kruidnagel, laurier, majoraan, nitrietzout, olijfolie, peterselie, rode peperkorrels, roggemeel, room, boter, tijm, ui, varkensdarm, wildfond, witte peper, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Hazerug in druivensaus

Ingrediënten:
blauwe druif, citroensap, crème fraîche, gemberpoeder, hazenrug, jeneverbes, knolselderij, nootmuskaat, olie, rode wijn, ui, verse peterselie, vossebessengelei, witte peper, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Kaninchenkeule mit Baharat-Chermoula und gegrilltem Fenchel / Gesmoorde konijnenbout met baharatrelish en gegrilde venkel

Ingrediënten:
baharat-relish, boter, gegrilde venkel, kippenbouillon, konijnenbouten, kruidnagel, laurier, olie en ui

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rosa gebratener Rehrücken auf Zimt-Feigen-Blaukraut mit Kartoffel-Quitten-Püree / Rosé gebraden reerug op rode kool met kaneel en vijgen met aardappel-kweepeerpuree

Ingrediënten:
aardappel-kweepeerpuree, boter, jeneverbessen, peper, reerug, rode kool en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Civet à la Flamande

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bouquet garni, bruine suiker, champignons, cognac, gerookt spek, hazenbillen, hazenbloed, hazenpoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode bessengelei, rode wijn, suiker, toast, vet spek, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Reeschnitzels in jeneversaus

Ingrediënten:
appelazijn, boter, brood, citroensap, jenever, jeneverbes, olijfolie, reeschnitzel, rode wijn, slagroom, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

'Tonijn' van konijn - 'tonno' di coniglio

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, konijn, laurierblad, olijfolie, peper, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Reerug zonder bot

Ingrediënten:
olie, ontbeende reerug, peper en zout

Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees in tapenadesaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot, tapenade en worcestersaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Wildbiefstukjes met gembersaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gemberpoeder, hertenbiefstuk, olie, peper, reebiefstuk, rode wijn, sinaasappelmarmelade, stemgember, tijm, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Feines Rehragout - Verfijnde reeragout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hazenbout in bramensaus

Ingrediënten:
boter, bramengelei, bramenjam, hazenbouten, peper, rode wijn, slagroom, wildfond en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hazenrugfilet met peer-cranberrysaus

Ingrediënten:
boter, cranberrycompote, cranberrysap, gemberpoeder, handpeer, hazenrugfilet en verse tijm

Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Reegeit met wildjus en rodevruchtencoulis

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, geklaarde boter, gember, kruidnagel, mosterdzaad, peper, pure chocolade, ree, rodevruchtengelei, rodevruchtenjam, rode wijn, tomatenpuree, troebel appelsap, wildbouillon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomerwild en de bosgrond

Ingrediënten:
berkenwijn, beukenblaadjes, bot, boter, brandnetel, cantharel, champignon, daslookkappertjes, druivenbladeren, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eiwit, hertenlende, hopblaadjes, hopscheuten, kippenbouillon, kippenglacé, knoflook, komkommer, lievevrouwebedstro, minikomkommer, morielje, mos, onrijpe jeneverbessen, paddenstoelenbouillon, prei, slakken, tête de violon-varen, tijm, ui, vogelmuur, water, wortel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Venison Loin Rossini

Ingrediënten:
eendenlever, hertenlende, paddestoelenjus, pastaschelpen, room, truffeljus, zomertruffel en wildfond

Soort:
wild
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Filetto di cervo, porcini e crema fritta - Hertenlende, eekhoorntjesbrood en gefrituurde banketbakkersroom

Ingrediënten:
boter, gedroogd eekhoorntjesbrood, banketbakkersroom, hertenlende, knoflook, marinade voor hertenlende, peper, peterselie, plantaardige olie, rodewijnsaus, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Lapin de saupiquet - Konijn marineren

Ingrediënten:
jeneverbessen, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, rode wijnazijn, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Hazenpeper pot pie met oester

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boter, ei, guinness, hazenpeper, maanzaad, oester, olijfolie, ui en wildbouillon

Soort:
wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hertenbout - Gigue

Ingrediënten:
appel, azijn, bessen, bloed, bruine jus, hertenbout, jeneverbessen, kastanjes, kool, laurier, raapjes, rode bessengelei, rode wijn, selderij en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Hirschrücken in Hagebuttensauce - Hertenrug in rozebottelsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, eekhoorntjesbrood, hertenrugfilet, peper, rozenbottelsaus, sjalotten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feines Rehragout - Fijne reeragout

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, buikspek, citroenrasp, jeneverbessen, jonge rode wijn, knoflook, olie, peper, peterselie, prei, reeschouder, rode ui, rozemarijn, sinaasappelrasp, slagroom, tijm, tomatenpuree, vossenbesconfiture, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild