wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

konijn met notensaus

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, hazelnoten, knoflook, konijnfilet, olijfolie, oud wit brood, saffraandraadjes, sherry, sherryazijn, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Stroganoff van hertenvlees en wilde paddenstoelen voor twee geluksvogels

Ingrediënten:
augurkjes, bladpeterselie, boter, brandy, citroen, creme fraiche, extra vierge olijfolie, gemengde paddenstoelen, hertenbiefstuk, knoflook, rode ui, witte rijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Balkenbrij van wild zwijn en bramen

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, paddestoelen, peper, rietsuiker, rozijnen, spekblokjes, water, wilde bramen, wildfond, wildkruiden, wild zwijnsvlees en zout

Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Hazenrug, hazenpeper en hazenbloedworst

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bloemendaalse kool, boter, briochebrood, buikspek, calvados, creme fraiche, eau de vie, ei, gemberpoeder, hazenbloed, hazenbout, hazenvlees, jenever, kaneel, karkas van haas, knoflook, kruidnagel, laurier, majoraan, nitrietzout, olijfolie, peperselie, rode peperkorrels, roggemeel, room, roomboeter, tijm, ui, varkensdarm, wildfond, witte peper, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Hertenrug

Ingrediënten:
boter, hertenrug, marinade voor rood wild, olijfolie, peper en zout

Soort:
wild
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomerwild en de bosgrond

Ingrediënten:
berkenwijn, beukenblaadjes, bot, boter, brandnetel, cantharel, champignon, daslookkappertjes, druivenbladeren, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eiwit, hertenlende, hopblaadjes, hopscheuten, kippenbouillon, kippenglacé, knoflook, komkommer, lievevrouwebedstro, minikomkommer, morielje, mos, onrijpe jeneverbessen, paddenstoelenbouillon, prei, slakken, tête de violon-varen, tijm, ui, vogelmuur, water, wortel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Konijnenrug gevuld met tapenade - ràble de lapin farci à la tapenade

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bouquet garni, knoflook, konijnenrug, olijfolie, ui, versgemalen peper, witte wijn, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gevulde duifjes met ganzenlever - pichones rellenos con foie gras

Ingrediënten:
frambozenazijn, ganzenleverpastei, gedroogde vijgen, jonge duif, medium dry sherry, olijfolie, peper, sjalot, wildfond en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemzenkoteletten met paddenstoelen en zuidvruchten - costolette di camoscio ai funghi e frutta secca

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, gedroogde abrikoos, gedroogde porcini, gemzenkotelet, hertenkotelet, jeneverbes, olijfolie, pruimedant, rodewijnazijn, suiker, thee, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / hoofdgerecht uit Nigella Express:

Gegrild hertenvlees, roze appelmoes met gin en baby-preitjes uit de oven

Ingrediënten:
appel, baby-preitjes, boter, citroensap, gin, hertenlende, knoflook, knoflookolie, lente-ui, maldonzout, olijfolie, rode chilipeper, steranijs, ui, worcestersaus en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht / avondmaal uit De Zilveren Lepel:

Konijn met peperonata - coniglio con peperonata

Ingrediënten:
boter, gele paprika, groene paprika, konijn, olijfolie, peper, rode paprika, tomaat, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Konijn cacciatore met worst en basilicum

Ingrediënten:
ansjovispasta, Basilicum, champignons, groene paprika, italiaanse kruiden, italiaanse worst, kippenbouillonblokje, knoflook, konijn, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaat uit blik, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees in een rijke jus met bier en bruine suiker

Ingrediënten:
bacon, bloem, donker bier, donkerbruine suiker, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcesteshiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees in een rijke jus met salie en kastanjes

Ingrediënten:
bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, kastanjes, knolselderij, olijfolie, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, salie, sjalot en worcesteshiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees in een portsaus met rode bessen

Ingrediënten:
bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, peterselie, port, rodebessengelei, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcesteshiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees in tapenadesaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot, tapenade en worcesteshiresaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Konijn in gelei

Ingrediënten:
bieslook, gelatine, kervel, knoflook, konijn, peterselie, tijm, ui, witte wijn en wortel

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenrug met mosterdkorst

Ingrediënten:
appel, broodkruim, knolselderij, konijnenrug, laurier, mosterd, peper, peterselie, tijm, vetstof, water en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenrug met papaja

Ingrediënten:
citroen, honing, kervelblaadjes, konijnenrug, papaja, peper, room, sojasaus, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn met krieken

Ingrediënten:
konijn, kriekenbier, krieken op sap, laurier, maïszetmeel, peper, rode ui, tijm, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn met pruimensaus

Ingrediënten:
citroen, gedroogde pruimen, honing, kaneelpijpje, kippenfond, konijn, mosterd, peper, peperkoek, suiker, uien, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijnenfilet in een hampakketjes

Ingrediënten:
boschampignons, eierdooier, konijnenfilets, peper, rauwe ham, sjalotten, tuinkruiden, vetstof, wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

'Knien in 't zoer', konijn op zijn Limburgs

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Limburgs
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Konijn geflambeerd met cognac

Ingrediënten:
cognac, kalfsfond, knoflook, konijn, olijfolie, slagroom en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild