wild

Zoek naar wild in jouw eigen kookboeken

Wild koken? De lekkerste recepten:

Serveersuggestie Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Haas in tomatensaus

Ingrediënten:
boterolie, brandewijn, doorregen spek, haas, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, rode wijnazijn, tarwebloem, tijm, tomatenpuree, water, wildbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, platte peterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, platte peterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

In de pan gebraden hert met een gratin van romige aardappel en knolselderij

Ingrediënten:
aardappelen, boter, hertenbiefstuk, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, rode wijn, rozemarijn, salie, slagroom, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Hertenmedaillons met bramensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bramen, geklaarde boter, hertenmedaillons, ingemaakte uitjes, peper, rode-bessenjam, rode wijn, wildfond, zout en zwarte bessen

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

E.F.R.

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouillon, citroen, ei, frituurolie, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm, wild konijn, wit brood, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild
Serveersuggestie Haasspiesjes op kool met kastanjes

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Haasspiesjes op kool met kastanjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, coppa di parma, groene kool, hazenrugfilet, kastanje, olijfolie, sjalot, slagroom en verse salie

Soort:
wild
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte Gele Bieslook Met Gemarineerde Hertenbiefstuk (Jiu Huang Lu Rou Si)

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bouillon, chilipeper, chinese bieslook, chinkiangazijn, gember, hert, olie, shoaxingwijn en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
wild
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

konijn met notensaus

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, hazelnoten, knoflook, konijnfilet, olijfolie, oud wit brood, saffraandraadjes, sherry, sherryazijn, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
wild
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hertenbiefstukjes met rood fruit-portsaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde gemalen chilipeper, gedroogd rood fruit, hertenbiefstuk, rode port, sjalot en wildfond

Soort:
wild
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Reemedaillon in een hazelnotenjasje

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gemalen hazelnoten, reemedaillon, verse peterselie, witte peper en zout

Soort:
wild
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Hertenleverpaté

Ingrediënten:
bacon, boter, cognac, ei, hertenlever, sjalot, varkensnekvlees en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht / avondmaal uit De Zilveren Lepel:

Konijn met peperonata - coniglio con peperonata

Ingrediënten:
boter, gele paprika, groene paprika, konijn, olijfolie, peper, rode paprika, tomaat, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemzenkoteletten met paddenstoelen en zuidvruchten - costolette di camoscio ai funghi e frutta secca

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, gedroogde abrikoos, gedroogde porcini, gemzenkotelet, hertenkotelet, jeneverbes, olijfolie, pruimedant, rodewijnazijn, suiker, thee, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / hoofdgerecht uit Nigella Express:

Gegrild hertenvlees, roze appelmoes met gin en baby-preitjes uit de oven

Ingrediënten:
appel, baby-preitjes, boter, citroensap, gin, hertenlende, knoflook, knoflookolie, lente-ui, maldonzout, olijfolie, rode chilipeper, steranijs, ui, worcestersaus en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Restaurant Greetje en Ronald Hoeben - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Wildzwijnshaas met appelstroopsaus, aardappelpuree en spruitjesstamppot

Ingrediënten:
appelstroopsaus, bloemige aardappel, boter, foelie, melk, nootmuskaat, olie, rode wijn, spruitjes, wildzwijnshaasjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Restaurant Greetje en Ronald Hoeben - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hazenpeper met eigen jus, kruidkoek, spekjes en boerenkoolstamppot

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boerenkool, boter, hazenbouten, jeneverbes, kruidkoek, kruidnagel, laurier, mager rookspek, olijfolie, rode wijn, sjalot, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Restaurant Greetje en Ronald Hoeben - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Reebiefstuk met veenbessensaus en knolselderijmousse

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, foelie, honing, kaneel, knolselderij, laurier, perssinaasappel, piment, reebiefstukken, slagroom, veenbessen, volle melk, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Berthe Meijer en John Muller - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gemarineerde hazebout met druiven

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraiche, hazebout, marinade voor hazebout en witte druiven

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas- of konijnstoofpot

Ingrediënten:
bacon, magere lardons, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, croutons, haas, konijn, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rode landwijn, sjalot, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas in roomsaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, bouquet garni, cayennepeper, champignons, cognac, double cream(1), haas, maizena, peperkorrels, sjalot, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Reebiefstukjes met ham van wild zwijn - tournedos de chevreuil au jambon de sanglier gratiné à l´oignon

Ingrediënten:
boter, broodkruim, crème fraîche, eidooier, ham van wild zwijn, reebiefstuk, ui, versgemalen peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras van eend of gans, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild