salade

Zoek naar salade in jouw eigen kookboeken

Salade koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Bulgursalat

Ingrediënten:
arganolie, citroensap, citroenschil, fijne bulgur, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelschil en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, poedersuiker, rode peer, rode port en vijgen

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Salade van bokking, sinaasappel en grapefruit

Ingrediënten:
bokkingfilet, olijfolie, rode ui, roze grapefruits, sinaasappel, venkelgroen, witte wijnazijn en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rode-koolsalade met mierikswortel

Ingrediënten:
appel, azijn, bieslook, dille, mierikswortel, olie, peper, rode kool, suiker, ui en zout

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bleekselderijsalade

Ingrediënten:
bleekselderij en vinaigrette

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Venkelsalade met ham

Ingrediënten:
gekookte ham, provencaalse mayonaise, tomaat, ui en venkelknol

Soort:
salade
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Mediterrane salade met spelt, aubergine, courgette & gemarineerde kaas

Ingrediënten:
aubergine, chiliflakes, citroen, courgette, gemalen koriander, kalamataolijven, kerstomaat, maaltijdsalade, munt, olijfolie, paprikapoeder, pecorino, ricotta salata, spelt, suiker, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
salade
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / bijgerecht uit Veg!:

Couscoussalade met kruiden en walnoten

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, dragon, extra vierge-olijfolie, knoflook, komijnzaad, ui, venkelknol, venkelzaad, volkoren reuzencouscous, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Pittige salade van fijne aardappelreepjes

Ingrediënten:
aardappel, azijn, chilipeper, olie, sesamolie en sichuanpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese komkommersalade (Qiang Huang Gua)

Ingrediënten:
chilipeper, komkommer, olie, sesamolie en sichuanpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Panzanella

Ingrediënten:
babykappertjes, basilicum, ciabatta, ciderazijn, extra vierge-olijfolie, kalamataolijven, kerstomaat, komkommer, landbrood, rode ui, tomaten, zeezout, zuurdesembrood, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Sla

Ingrediënten:
azijn, garum, olie, sla en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Gevulde rode kropsla

Ingrediënten:
appel, cognac, crème fraîche, dragon, dragonazijn, kippenvlees, mandarijn, olie, paprikapoeder, peper, rode kropsla, rozijnen, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zout

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / nagerecht uit Margriet kookboek:

Vruchtensalade met perziken en vijgen

Ingrediënten:
marasquin, marsepein, perzik, suiker, vijgen en vanillesuiker

Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla met munt

Ingrediënten:
azijn, honing, knoflook, komkommer, munt, peper, polei en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Couscous met gegrilde zomergroenten en een zooi kruiden

Ingrediënten:
asperge, citroen, courgette, couscous, extra vierge olijfolie, kruiden, lente ui, pattisons, rode paprika, rode peper en rode wijnazijn

Soort:
salade
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food

Recept uit Solo Food:

Salade van limabonen, bliktonijn en dungeschaafde venkel

Ingrediënten:
tonijn in blik, citroen, kappertjes, limabonen, munt, olijfolie, rucola, sjalotje, venkelknol en vis

Soort:
salade
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Buffalo chicken salad

Ingrediënten:
arachideolie, bindsla, blauwschimmelkaas, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kipfilet, knoflook, mayonaise, peper, peterselie, pikante saus, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salata Meshwiya - Salade van tonijn en geroosterde groente

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, ei, groene paprika, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, tomaat, tonijn uit blik, ui en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Salade van geplette kerstomaatjes en olijven

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, kruidenazijn, olijven, rode wijnazijn en rucola

Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Salade met venkel, parmaham en mosterdzaad

Ingrediënten:
bruin mosterdzaad, honing, olijfolie, parmaham, rucola, veldsla, venkelknol, witte wijnazijn en zwart mosterdzaad

Soort:
salade
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

*Lentil Salad: Sous Vide Lentils with Foie Gras Parfait , Foie Gras Cherry, Pickled Bing Cherry, Dried Cherry and Hazelnut Nougatine, Cherry Vinaigrette and Sherry vinegar Gel Cube

Ingrediënten:
foie gras kers, foie gras parfait, gedroogde kers en hazelnoot nougatine, gepekelde kers, kersvinaigrette, sherrygel en linzen

Soort:
salade
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van gekaramelliseerde pompoen en parelgort

Ingrediënten:
agavesiroop, bladpeterselie, feta, flespompoen, honing, ingemaakte citroenschil, olijfolie, parelgort, sperziebonen en witte balsamicoazijn

Soort:
salade
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Marinated Crab Salad with Frozen Pomelo

Ingrediënten:
gember, geroosterde pinda's, gestoomd krabvlees, korianderstengels, limoensap, limoenzest, miangpasta, miangsiroop, pomelocellen en rode sjalot

Soort:
salade
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Crispy Beef and Shallot Salad

Ingrediënten:
birds-eye chilipeper, bosui, canola-olie, hartige zoetzure glazuur, korianderblad, korianderstengels, krokant rundvlees, limoensap, limoenzest, munt, rode sjalot en thaise basilicum

Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Vlaamse salade

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, haringfilet, kervel, mosterd, peterselie, room, ui, witlof, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade