salade

Zoek naar salade in jouw eigen kookboeken

Salade koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Pastasalade met avocado en kerstomaatjes

Ingrediënten:
avocado's, citroensap, gerookt spek, groene pasta, kerstomaat, knoflook, mosterd, olie, olijfolie, peper, peterselie, sjalotje en zout

Soort:
salade / pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Pastasalade met kerrie

Ingrediënten:
ananas, appel, citroen, courgette, kerriepoeder, mayonaise, olie, pasta, peper, rozijnen, ui, wortelen en zout

Soort:
salade / pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, radijzen, rode paprika, sperziebonen, tomaten, venkel en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak tomat (Tomaten in pittige zoetzure saus)

Ingrediënten:
citroensap, lomboks, olie, suiker en tomaten

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mexicaanse straatsalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, jalapenopeper, koriander, limoen, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Indonesische salade (Koude saladeschotel)

Ingrediënten:
aardappel, ananassap, ananas uit blik, augurk, bieten, boterhamworst, doperwten, mayonaise, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lalab selada dan djagoeng (Salade van kropsla en mais)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, kropsla, maïs, radijs, rode ui en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van spinazie

Ingrediënten:
azijn, croutons, duivenborst, ganzenlever, krulsla, noten, olie, paardenbloemblad, spek, spinazieblaadjes, truffel, tuinkruiden en veldsla

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lalab boontjes (Salade van boontjes)

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ketjap manis, knoflookpoeder, olie, peterselie, sambal badjak, sperziebonen, tomaat, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Recept uit Heerlijke gerechten om te delen:

Tomatensalade met geroosterde citroen

Ingrediënten:
citroenen, fijne kristalsuiker, granaatappel, granaatappelmelasse, munt, olijfolie, peterselie, piment, rode ui, salieblaadjes, tomaatjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Posteleinsalade met komkommer

Ingrediënten:
komkommer, postelein en yoghurtdressing

Soort:
salade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Rengosalata (Bokkingsalade)

Ingrediënten:
aardappel, citroen, dille, lenteui, olijfolie, rode wijnazijn en spekbokking

Soort:
salade
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Aardappelsalade met flageolets, olijven en avocado

Ingrediënten:
aardappel, avocado, flageolets en olijven

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Huzarensalade

Ingrediënten:
aardappel, azijn, ei, ham, olie, peper, peterselie, slabladen, ui, vlees, zoetzure augurk en zout

Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zomerse aardappelsalade

Ingrediënten:
appel, citroensap, dille, haring, nieuwe aardappeltjes, peper, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Taugésalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, komkommer, peterselie, rode paprika, taugé, zout en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salade van restjes gekookt rundvlees met groente

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gekookt rundvlees, selderij, venkel, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Ida de Haart en Milou Maass - Sla

Diner / lunch / voorgerecht uit Sla:

Geschaafde meiknol, watermolen, geitenkaas & pompoenpitten

Ingrediënten:
geitenkaas, meiknol, pompoenpitten en watermeloen

Soort:
salade
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salade van restjes gekookt rundvlees met rucola en citrusfruit

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gekookt rundvlees, grapefruit, rucola, sinaasappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salade van restjes gekookt rundvlees

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gekookt rundvlees, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Picknick / diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sperziebonensalade met roquefortdressing

Ingrediënten:
citroensap, gerookte kipfilet, haricots verts, knoflook, lente-ui, olijfolie, roquefort, tomaten en turkse yoghurt

Soort:
salade
Een recept uit  - Vol Smaak

Bijgerecht uit Vol Smaak:

Panzanella

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, ciabatta, extra vierge olijfolie, focaccia, ingemaakte gegrilde paprika, kappertjes, rode ui, rode wijnazijn, taggiasche olijf en tasty tom tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / nagerecht uit Margriet kookboek:

Vruchtensalade met kiwi's

Ingrediënten:
banaan, citroensap, frambozen, kiwi, perzik en witte basterdsuiker

Soort:
salade
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Marinated Crab Salad with Frozen Pomelo

Ingrediënten:
gember, geroosterde pinda's, gestoomd krabvlees, korianderstengels, limoensap, limoenzest, miangpasta, miangsiroop, pomelocellen en rode sjalot

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bloemkoolsalade met garnalen

Ingrediënten:
bloemkool, garnaal, kruiden, kruidenazijn, olie en tomaat

Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade à la jardinière

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisfilet, bloemkool, champignons uit blik, doperwten uit blik, dragonazijn, ei, olie, peper, peterselie, radijs, sperziebonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade