salade

Zoek naar salade in jouw eigen kookboeken

Salade koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Bulgursalat

Ingrediënten:
arganolie, citroensap, citroenschil, fijne bulgur, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelschil en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, poedersuiker, rode peer, rode port en vijgen

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte eieren met uien

Ingrediënten:
bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Rode koolsalade

Ingrediënten:
konfiture, olijfolie, peper, rode kool, rode wijndruiven, suiker, verse walnoten, vossenbessen, walnootolie, witte wijnazijn en zout

Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van spinazie

Ingrediënten:
azijn, croutons, duivenborst, ganzenlever, krulsla, noten, olie, paardenbloemblad, spek, spinazieblaadjes, truffel, tuinkruiden en veldsla

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Witloofsalade

Ingrediënten:
azijn, croutons, garnalen, olie, peper, spekreepjes, veldsla, witloofbladen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Bulgur-Bohnensalat / Bulgur-bonensalade

Ingrediënten:
amandelschaafsel, arganolie, citroenrasp, citroensap, fijne bulgur, groene bonen, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelrasp en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Columella-salades

Ingrediënten:
azijn, gezouten meikaas, kaarsjeskruid, koriander, kropsla, munt, notensla, olie, peper, peterselie, polei, prei en tijm

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade de saumon cru mariné à la betterave - Salade met in rode biet gemarineerde zalm

Ingrediënten:
gemengde slasoorten, marinade, mieriksworteldressing, tomaten en zalm met huid

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / voorgerecht uit Spice Wise:

Little gem-salade met kip, vijgen en tuinkruidenvinaigrette

Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mexicaanse straatsalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, jalapeñopeper, koriander, limoen, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Roedjak van oma Mien

Ingrediënten:
aalbessen, ananas, asemwater, goela djawa, komkommer, mandarijntjes, peer, perzik, sambal oelek, trassi en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Kook met Jamie:

Waanzinnige aardappelsalade met mierikswortel, tuinkruiden en bresaola

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bresaola, citroensap, crème fraîche, dragon, extra vierge olijfolie, mierikswortel, nieuwe aardappelen, vlees, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Salade van gemarineerde sojabonen en peultjes

Ingrediënten:
edamamebonen, langoustinesaus, peultjes en sojabonen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zomerse aardappelsalade

Ingrediënten:
appel, citroensap, dille, haring, nieuwe aardappeltjes, peper, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Avocado's met vinaigrettesaus

Ingrediënten:
augurk, avocado, citroensap, ei, olie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijnazijn en zout

Soort:
salade
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Ratatouillesalade

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode parika, sjalot, suiker, tijm en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ceasar salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sla en witbrood

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Peultjessalade

Ingrediënten:
chilipeper, knoflook, olie, peper, peultjes, shiitakes, sjalot en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Linsensalat mit Kochwurst - Linzensalade met kookworst

Ingrediënten:
kookworst, puy-linzen en vinaigrette

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Taugésalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, komkommer, peterselie, rode paprika, taugé, zout en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak (Gemengde vruchten in pittige saus)

Ingrediënten:
ananas uit blik, appel, bruine basterdsuiker, citroensap, ketjap manis, komkommer, sambal oelek en trassi

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Salade van gemengde groenten en tonijn

Ingrediënten:
ei, groente, romige auberginedressing en tonijn

Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Salade van gerookte forel, mierikswortel en nieuwe aardappelen

Ingrediënten:
bieslook, citroen, crème fraîche, gerookte forel, gerookte paling, lente ui, mierikswortel, nieuwe aardappelen, peterselie en zure room

Soort:
salade
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Salade van koud vlees met avondrooddressing

Ingrediënten:
avocado, avondrooddressing en sinaasappel

Soort:
salade