vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Makreeltartaar met avocadosalade, frisse meiknol en dillolie

Ingrediënten:
avocado, citroenrasp, dilleolie, fleur de sel, kerriepoeder, koolrabi, makrelen, meiknollen, olijfolie, rode ui, sla, sushiazijn, verse bieslook, verse dille en kruiden

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht uit Down to earth:

Gemarineerde zalm met limoen, mierikswortelhangop en verse groenten

Ingrediënten:
bieslook, biet, boerenyoghurt, bosuitjes, citroenschilletjes, crème fraîche, dressing, fleur de sel, gele wortel, jonge prei, kerriepoeder, koolrabi, limoen, mierikswortel, olijfolie, oranje wortel, radijsjes, sjalot, yoghurt, zalm en zoetzuur

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Poon in raïto - muge en raïto

Ingrediënten:
bouquet garni, kappertjes, knoflook, laurierblad, lichte rode wijn, olijfolie, peper, poon, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Quenelles

Ingrediënten:
beurre blanc, boter, cayennepeper, crème fraîche, ei, peper, slagroom, snoekfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan kakap (Gekookte schelvis in mayonaise)

Ingrediënten:
augurk, azijn, ei, eidooier, kappertjes, peper, schelvis, sla, slaolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Flensjestaart met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, cress, ei, gerookte zalm, groene sla, kappers, melk en roomkaas

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe ketjap I (Gebakken kabeljauw)

Ingrediënten:
azijn, kabeljauw, ketjap manis, knoflookpoeder, laos, olie, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gilda

Ingrediënten:
gezouten ansjovisfilet, groene olijven zonder pit, guindilla peper, ingelegde zilveruitjes en turkse ingelegde chilipeper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Warme zeeduivelsalade

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, jonge spinazie, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, sherryazijn, zeeduivelfilets, zout en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Vis en schelpdieren met tomaatjes en zeesla

Ingrediënten:
kokkels, limoen, mosselen, schaaldierenfumet, tijm, tomaat, visfilet en zeewier

Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paling in kerriesaus - Al i karrysovs

Ingrediënten:
appel, kerriepoeder, paling, paprikapoeder, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Schol met biet en heldere kruidenjus

Ingrediënten:
chioggia-biet, crème fraîche, gele biet, groentebouillon, limoen, maïzena, mayonaise, olijfolie, rode biet, scholfilet, sushiazijn, verse bieslook, verse dragon en verse peterselie

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan mandar (Gekruide vis)

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, koenjit, makreel, olie, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pengat asem pedis (Gestoofde vis in scherp gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, gemberwortel, kabeljauwfilet, kemirienoten, knoflook, koenjit, laos, pindakaas, rode lomboks, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Provençaalse forel - trota alla provenzale

Ingrediënten:
aardappel, boter, droge witte wijn, forel, olijfolie, peper, rode paprika, tomaat, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gesauteerde makreel

Ingrediënten:
gember, lente-uien, maïsolie, makreel, saus bij gesauteerde makreel, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht uit 101 ballen:

Thaise zalmballetjes

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroengraspasta, gember-misosaus, koriander, lente-ui, limoenrasp, plantaardige olie, rode chilipeper, thaise vissaus en zalmfilet

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Tiradito de lenguado con dos leches de tigre - Tiradito van tong met rode en gele tijgermelk

Ingrediënten:
klaverzuring, tijgermelk met gele ají, tijgermelk met rode ají, tongfilet en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Makreel met mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurier, makreel, peperkorrels, peterselie, ui en venkel

Soort:
vis
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Portugese gebakken vis

Ingrediënten:
bananenblad, citroengras, galangal, gedroogde garnalenpasta, kemirienoten, limoenblaadjes, olie, rode peper, sesamolie, sojasaus, spaanse peperpoeder, suiker, ui, vis, water en zout

Keuken:
Portugees / Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank 1 notitie

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Zeebaars, rauw met avocado en kruiden

Ingrediënten:
avocado, bieslook, dille, koriander en zeebaars

Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Pulpo con quinua blanca y puré de aceituna botija - Octopus met witte quinoa en botija olijven

Ingrediënten:
boragebloem, fijn zeezout, knoflook, octopus, olijfolie, parmezaanse kaas, witte quinoa, witte ui, zwarte botijabonen en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Sudado de corvina - Sudado met ombervis

Ingrediënten:
ají rocotopasta, bouquet garni, chicha de jora, chilipeper, fijn zeezout, gele ají-pasta, knoflook, koolzaadolie, koriander, limoensap, ombervisfilet, rode ui, sjalot, snijbiet, tomaat, tomatenpuree, visbouillon, witte wijn, zeebaarsfilet en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis