vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons met kalamata-olijven-citroensalsa

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, champignons, groene spaanse peper, kalamata-olijven, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, ui, visbouillon en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan kemirie (Geroosterde makreel in kruidensaus)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, kemirienoten, ketoembar, laospoeder, lomboks, makreel, olie, santen, trassi en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Octopuskroketjes - Adriaan van Raab van Canstein, 2019

Ingrediënten:
aioli, azijn, bloem, cayennepeper, ei, frituurolie, gestoofde paprika, knoflook, laurier, lavas, octopus, olijfolie, paneermeel, rode wijn, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Brandadekroketjes - Adriaan van Raab van Canstein, 2019

Ingrediënten:
aardappel, bakkeljauw, bloem, extra vierge olijfolie, frituurvet, kabeljauw, klipvis, knoflook, laurier, paneermeel, prei, witte wijn, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Orata al forno con patate, capperi e pomodoro - Zeebrasem, gebakken, met aardappel, kappertjes en tomaat

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, gezouten kappertjes, kerstomaat, olijfolie, prezzemoli e aglio, witte wijn, zeebrasem, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Zalm met broccoli, avocado en een oosters sausje

Ingrediënten:
avocado, broccoli, sesamzaad, sojasaus, tomatenpuree en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Lotte à l'oseille - Zeeduivel met zuring

Ingrediënten:
mousselinesaus, peper, room, tarbotfilet, tomaat, tongfilet, zeeduivelfilet, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté ikan (Saté van vis)

Ingrediënten:
djinten, ei, kabeljauw, ketoembar, knoflook, laos, meel, paneermeel, peper, peterselie, prei, santen, schelvis, sereh, suiker en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Seppioline ripiene - Kleine zeekat gevuld met broodkruim, kappertjes en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, broodkruim, citroen, citroenschil, gezouten ansjovisfilet, gezouten kappertjes, knoflookolie, olijfolie, bladpeterselie, zeekat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tjoemi tjoemi goreng (Gebakken inktvis)

Ingrediënten:
ei, inktvis, ketoembar, knoflook, laos, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan colo (Geroosterde vis met groenten)

Ingrediënten:
aubergine, chinese kool, citroenrasp, citroensap, knoflook, makreel, olie, pindakaas, sambal oelek, santen, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan pangang (Geroosterde makreel of kabeljauw)

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, ketjap manis, makreelfilet, olie, peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Amerikaanse kabeljauwkroketten - Auguste Escoffier, 1902

Ingrediënten:
aardappel, bechamelsaus, bloem, boter, ei, eiwit, frituurvet, kabeljauw en paneermeel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ikan teri I (gekruide zoute visjes)

Ingrediënten:
citroensap, ikan teri, knoflook, rode lomboks, santen, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Quenelles van snoek met rivierkreeftsaus

Ingrediënten:
quenelles van snoek en rivierkreeftsaus

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan koebis (Gekookte vis in kruidensaus)

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, kabeljauwmoten, koolbladeren, laos, rode lomboks, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Surinaamse bakkeljauw fritta

Ingrediënten:
aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tongfilets met amandelen - filetti di sogliole alle mandorle

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, geblancheerde amandelen, peper, tongfilet, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten

Ingrediënten:
kabeljauw, mosterd, sojasaus en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tonijnfilet met ui

Ingrediënten:
azijn, bladpeterselie, citroen, gedroogde oregano, geroosterde paprika uit pot, geroosterde rode puntpaprika, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sojasaus, tonijnfilet, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Romige stokvis uit de veneto - stoccafisso mantecato alla veneta

Ingrediënten:
melk, olijfolie, peper, polenta, stokvis, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Visbroedsalade - insalata di bianchetti

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, verse ansjovis, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde zeeduivel met kurkumarijst - spezzatino di coda di rospo con riso alla curcuma

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, gemalen kurkuma, gember, gemberwortel, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, sinaasappelschil, tabasco, tomaat, ui, verse bladpeterselie, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Sardine alla rivierasca - Gebakken gevulde sardines

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broodkruim, giorgios vinaigrette, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rucola, san marzano-tomaten, sardines, witbrood, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis