vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Spargelragout mit Spitzmorcheln und Seezunge - Aspergeragout met morieljes en zeetong

Ingrediënten:
boter, bruine boter, droge sherry, gedroogde morieljes, gevogeltefond, kalfsfond, morieljes, room, sjalotten, suiker, witte asperges, zeetongfilets en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Viskefta met saffraan en citroen

Ingrediënten:
bloem, boerenbrood, citroen, ei, harissa, ingelegde citroen, koriander, marokkaans brood, saffraandraadjes, schelvisfilet, vloeibare honing, witvisfilet, zeebaarsfilet, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Acrats de morue - Stokvisbeignet

Ingrediënten:
bloem, boter, chilipeper, ei, frituurvet, knoflook, lente-ui, melk, peper, peterselie, stokvis en tijm

Keuken:
Caraibisch
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de saumon - Zalmmousse

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, gelatine, gelatinepoeder, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, truffel, ui, visfond op basis van witte wijn, wortel, zalm, zalm uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Truite en papillote

Ingrediënten:
boter, champignons, droge witte wijn, forel, knoflook, kruidenboter, peper, prei, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Haring met jenever

Ingrediënten:
anijs, citroen, dille, haringfilet, jeneverbessen, karwij, kruidnagel, laurier, suiker, ui, water, wijnazijn, witte peperkorrels, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vis
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Gestoomde filet van vis (zonder huid) naar keuze met asperge en roomsaus

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, heek, kabeljauw, kappertjes, olijfolie, peper, roodbaars, room, roomkaas, schelvis, sjalot, spinazie, zeebaars en zout

Soort:
vis
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Zalm met asperges, pappardelle, truffel en beurre noisette

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, groene asperges, pappardelle, peper, roomboter, sojaroom, truffel, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gemarineerde gerookte haring

Ingrediënten:
augurk, azijn, gerookte haring, kappertjes, kervel, mosterd, olie, peper, peterselie en ui

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / voorgerecht uit Dit is geen kookboek:

Sardines escabeche

Ingrediënten:
frambozenazijn, laurier, munt, olijfolie en sardines

Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tong, Normandisch

Ingrediënten:
beurre manié, boter, champignons, citroen, eidooier, double cream, garnaien, gekookt, mosselen en tong

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gezouten zalm

Ingrediënten:
grof zout, kaliumnitraat, peper, suiker en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Gestoomde visfilet (zeebaars, heek, roodbaars, schelvis, kabeljauw) met asperge en roomsaus

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, kappertjes, olijfolie, peper, room, roomkaas, sjalot, spinazie, visfilet zonder huid en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pijlstaartinktvis

Ingrediënten:
azijn, pijlstaartinktvis, plantaardige olie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Cumi-cumi - Pijlstaartinktvis gevuld met saté Liliyh, gebakken tentakels, inktvisringen betawi, zwarte zalf van lontong, frisse acar en rijstkroepoek met inktvisinkt`

Ingrediënten:
frisse acar, inktvisringen betawi, pijlstaartinktvis, rijstkroepoek met inktvisinkt, saté lilith en zwarte zalf van lontong

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Gebratener Zander auf Linsensalat - Gebakken snoiekbaars op linzensalade

Ingrediënten:
bloem, dille, linzensalade, mierikswortelsaus, olijfolie, Oost-Indische kers bloemen, peper, snoekbaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Gourmet/steengrill/fondue uit Eten met z'n allen:

Vis

Ingrediënten:
kabeljauw, tonijn, vis en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Zalm in babi pangangstijl

Ingrediënten:
anijssterren, briochebrood, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gerookte zalmbuikjes met huid, kervel, knoflookpoeder, koriandercress, rijstazijn, tomatenketchup, uienpoeder, zoete sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Squid and Green Peppers / Inkvis met groene paprika

Ingrediënten:
azijn, gember, groene paprika, inktvis, peper, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Ikan mangut - Vis in gele kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, geelwortel, kabeljauwmoot, kemirinoten, kentjur, knoflook, kokoscrème, plantaardige olie, rode chilipepers, sjalotten, suiker, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Bagna càôda

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, gezouten ansjovisfilets, haverwortel, hazelnootolie, ingemaakte groenten, kardoen, knoflook, olie, olijfolie, paprika, pastinaak, selderijknol, venkel, walnotenolie en wortelpeterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

San Pietro con patate e olive - Zonnevis met aardappel en olijven

Ingrediënten:
citroen, grote groene olijven, nieuwe aardappelen, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, visbouillon, witte wijn, zonnebloem, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Branzino alle Vernaccia in crosta di pomodoro - Zeebaars met tomatenkorst en Vernaccia wijn

Ingrediënten:
artisjokpuree, broodkruim, citroensap, groene olijven, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, vernaccia di san gimignano, visbouillon, zeebaarsfilet, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Baru Belanda:

Otak otak - Vis in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, kruidenpasta, limoen, radijs, zeebaars en zeekraal

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis