vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaten, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Visrolletjes

Ingrediënten:
citroenrasp, coquilles, garnalen, lente-ui, peper, peterselie, saffraan, scholfilet, slagroom, tongfilet, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Gebakken platvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie, paneermeel, peper, schol, sliptong, tong en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sliptong met gebakken komkommer

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, komkommer, krulpeterselie, peper, sliptong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Vis in klei

Ingrediënten:
roodbaars, rozemarijn en tijm

Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Snoekbaars op gundels wijze - fogas gundel módra

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, kaas, meel, paneermeel, room, snoekbaars, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
vis
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Pil pil van kabeljauw met rouille

Ingrediënten:
asperge, bieslook of daslook, doperwten, kabeljauw, klein, knoflook, lente-ui, meiknol, olijfolie, tuinbonen, visbouillon, wortel en zuurdesembrood

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Zalm, rauw met zalmeitjes en tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroen, tomaat, zalm en zalmeitjes

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Gebakken vis met kruidige groenten

Ingrediënten:
olijven, schelvis en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Skate sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Snapper sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sole sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Microwaved Tilapia with Scallions and Ginger

Ingrediënten:
arachideolie, gemberplakjes en julienne, korianderblad, lenteui, groen, lenteui, wit, sesamolie, shaoxingwijn, sojasaus en tilapia

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Sardienen met sjalotten - sardine allo scalogno

Ingrediënten:
bloem, ei, olijfolie, peper, sjalot, verse bladpeterselie, verse sardines, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Sardienen alla marinara - sardine alla marinara

Ingrediënten:
gedroogde oregano, knoflook, olijfolie, verse rozemarijn, verse sardines, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Filets de Saint Pierre en papillote - Zonnevis in een pakketje

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, citroen, laurier, peper, peterselie, prei, sancerre, tijm, wortel, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Truite braisée aux citrons verts - Gevulde forel met limoen

Ingrediënten:
boter, champignons, citroensap, eidooier, forel, limoensaus, peper, sjalot, visbouillon, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Zalm met asperges, tomaat en olijven

Ingrediënten:
asperges, olijven, tomaat en zalm

Soort:
vis
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Rog met botersaus

Ingrediënten:
boter, kappertjes, laurierblad, peper, rogvleugel, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Sole meunière

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, geklaarde boter, peper, tong, verse peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Zalm, gegrild met heerlijke courgetterolletjes

Ingrediënten:
citroen, courgette, sesamzaad, sojasaus, tijm en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Zalm, opgevuld met krab, zalmeitjes, groenten en dillesaus

Ingrediënten:
citroen, dille, kerstomaatjes, krab, lente-ui, mayonaise, zalm en zalmeitjes

Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Sole à la Russe - Tongfilet met vodka-roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, doperwten, haricots verts, prei, suiker, tongfilet, ui, wodka-roomsaus, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Heilbot, rauw met sesamolie en koriandersausje

Ingrediënten:
heilbot, koriander, limoen, peterselie, sesamolie en sesamzaad

Soort:
vis