vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaten, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Makreel met kokos

Ingrediënten:
citroen, crème fraiche, gember, kerriesaus (knorr), kokosrasp, koriander, makreel, sambal, tomaat en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Daube van zalm

Ingrediënten:
azijn, citroen, foelie, gelatineblaadjes, laurierblad, peterselie, ui, water, witte peper, zalm uit blik en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe ketjap II (Gebakken kabeljauw)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, kabeljauwmoten, ketjap asin, ketjap manis, knoflookpoeder, olie, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Zalm met pistachekorst en asperges

Ingrediënten:
asperges, pistachenoten en wasabi

Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel in parmaham met champignons en paprikapoeder

Ingrediënten:
champignons, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, parmaham, ui, visbouillon, zeeduivelstaart en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met avocadomangosalsa

Ingrediënten:
avocado, gemberpoeder, Jalipenopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, mango, olijfolie, sinaasappelsap, tequila en Zwaarvissteak

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pangeh padang (Gestoofde vis uit Padang)

Ingrediënten:
citroensap, koenjit, laos, lomboks, rode ui, sereh, vismoot en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide zeebaars - ikan kakap berboemboe

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal trassi, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Smoked finnan-haddock with egg sauce - Koud-gerookte schelvis met eiersaus

Ingrediënten:
aardappel, eiersaus, gerookte schelvis, kruidnagel, laurier, melk, peterselie, ui, water, wortel en zwarte peper

Keuken:
Schots / Brits
Soort:
vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Zalmforel in dilleboter

Ingrediënten:
citroen, dille, peper, roomboter, zalmforel en zout

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng van haring in tomatensaus

Ingrediënten:
azijn, haring in tomatensaus, ketjap, knoflook, sambal oelek, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Snack of tussendoortje uit De smaak van Conclusion:

Tortillawraps met zalm

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gerookte zalm, knoflook, koriander, peper, tortillawraps en zout

Keuken:
Mexicaans / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Filet s de sole à la Normande - Normandische tongfilet

Ingrediënten:
boter, champignons, garnaien, mosselen, oester, oester-champignonsaus, peper, tongfilet, truffel, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Raie glacée - Rog in aspic

Ingrediënten:
azijn, citroen, eiwit, gelatine, laurier, peper, peterselie, rogvleugel, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons met kalamata-olijven-citroensalsa

Ingrediënten:
Basilicum, bleekselderij, champignons, groene spaanse peper, kalamata-olijven, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, ui, visbouillon en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons, garnalen en cashewnoten

Ingrediënten:
cashewnoten, champignons, garnalen, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, ui, visbouillon, zeeduivelstaart en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zeebaars met azijn en rozemarijn - levrakia marinata

Ingrediënten:
bloem, citroensap, forel, knoflook, laurierblad, mul, olijfolie, peper, rodewijnazijn, sardine, tomaat, verse rozemarijn, witvis, zeebaars, zeebaarsfilet, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sole à la Deauvillaise - Tong "Deauville"

Ingrediënten:
boter, broodcroutons, koffieroom, nootmuskaat, peper, slagroom, tongfilet, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons in barbecuesaus

Ingrediënten:
barbecuesaus, champignons, ui en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Courgette met zeebaars

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelnoten, courgette, rucola en zeebaars

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Artisjokken met albacoretonijn

Ingrediënten:
albacoretonijn, artisjok en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met zwartebonen-maissalsa

Ingrediënten:
gember, honing, koriander, koriander gemalen, Maïs uit blik, olijfolie, sinaasappelsap, visbouillon, Zwaarvissteak en zwarte bonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gepocheerde zalm

Ingrediënten:
ui, verse gemengde kruiden, wortel, zalm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan piendang toemis (Gebakken visfilet in saus)

Ingrediënten:
asemwater, knoflook, koenjit, laos, olie, sambal oelek, serreh, trassi, ui, visfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis