vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Kabeljauw en garnalen in citroen-roomsaus met gebruinde boter

Ingrediënten:
boter, broccoli, citroen, garnalen, groene asperges, kabeljauwfilet, keto, knoflook, peper, slagroom en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Sesamtonijn met limoenmayonaise

Ingrediënten:
keto, kokosolie, limoen, mayonaise, peper, sesamzaad, tonijnsteaks, veldsla en zout

Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà al prezzemolo - Stokvis met peterselie

Ingrediënten:
aardappelen, olijfolie, peterselie, stokvis, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heek met daslookboter en een lentesalde

Ingrediënten:
boter, daslook, gezouten boter, grof zeezout, heekfilet, olie, rucola, sinaasappelrasp, sla, veldsla, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride van zeeduivel op de wijze van Sète - bourride de lotte à la sëtoise

Ingrediënten:
eierdooier, olijfolie, kabeljauw, knoflook, olijfolie, peper, prei, scherpe mosterd, selderijblad, snijbiet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wijting in mosterd-roomsaus - merlans de lorient

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, muscadet, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom, snijpeterselie, wijtingfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Aziatische vis met pindakaas

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, keto, kokosmelk, kokosolie, koriander, lente-uitjes, limoensap, peper, pindakaas, pinda's, rode currypasta, sojasaus, spitskool, tamari, vissaus en zout

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mul a la Niçoise - rougets à la niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, knoflook, mul, olijfolie, peper, tomaat, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Puree van zoutevis - brandade de morue

Ingrediënten:
croutons, melk, olijfolie en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Visbroed in eiercrème - bianchetti alla crema d'uova

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, peper, ui, visbroed en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Steenbolkfilets in witte wijn met prei en wortel

Ingrediënten:
boter, olie, prei, rode ui, steenbolkfilet, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In konbu gepekelde heilbot

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, heilbotfilet, konbuvellen en zout

Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in zure saus met ananas - ikan coeka dan nanans

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroensap, daoen salam, gemberwortel, kabeljauwfilet, laos, limoensap, makreelfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sjalotten, voorjaarsui, zeevisfilet, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Zongedroogde zoute vis - pla kem

Ingrediënten:
makreel, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot grillê, sauce homard - Gegrilde tarbot met kreeftensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, courgetteschil, groene paprika, kreeftensaus, olijfolie, peper, prei, rode paprika, tarbot, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heston Blumenthal thuis:

Pekelharing

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, haring, laurierblad, pekelwater, peperkorrel, pimentbessen, ui, verse tijm en witte wijnazijn

Soort:
vis
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Gebratener Weinbergpfirsich auf Pfannenzander - Gebakken wijnbergperzik op snoekbaars uit de pan

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken elft - agoni fritti

Ingrediënten:
bloem, citroen, elft, melk, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Elft met salie - agoni alla salvia

Ingrediënten:
bloem, boter, elft, melk, olijfolie, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Horsmakreel met gestampte bintjes en uienvinaigrette

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bintje, boter, horsmakreelfilet, olie, sjalot, walnotenolie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken en gemarineerde voorntjes

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, laurier, peperkorrels, pimentkorrels, voorn, witbrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tarama - Viskuitmousse

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud brood, ui en viskuit

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Krokante vis met tamarindesaus - gaeng som pae-sa

Ingrediënten:
frituurolie, gapi, garnalenpasta, gedroogde chilipeper, jonge spinazie, knoflook, kratiem, ma-kaam piag, moeraskool, nam pla, prik chee fa, prik chee fa haeng, suiker, tamarindesap, thaise groene chilipeper, thaise vissaus, ui, vis, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Makreel met tamarindesaus - tom som pla too

Ingrediënten:
gember, korianderwortel, lente-ui, ma-kaam piag, makreel, nam pla, raak pak chee, sjalot, suiker, tamarindesap, thaise vissaus, water, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis