vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Matjes "Hausfrauenart" mit Äpfeln und Zwiebeln - Maatjesharing met appel en ui

Ingrediënten:
appel, boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, komkommer, maatjesharingfilet, peper, ui, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Baccala, yoghurt en broccoli

Ingrediënten:
broccoli, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pastasalade met zeekraal en warmgerookte zalm

Ingrediënten:
appel, appelciderazijn, dille, extra vierge olijfolie, komkommer, minipenne, sjalot, warmgerookte zalmstukken en zeekraal

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken tarbot met basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, boter, komkommer, mosterd, olijfolie, tarbot, tomaat, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Inktvis, courgette, gember en thee

Ingrediënten:
coutg, gember, inktvis en thee

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Zeekat met ei

Ingrediënten:
ei en zeekat

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Klipvis met yoghurt en inktvisinkt

Ingrediënten:
inktvisinkt, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gepofte bieten met zalm en dille

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, extra vierge olijfolie, komijnzaad, milde mosterd, milde olijfolie, rode aardappelen, rode bieten, witte balsamicoazijn en zalmfilet

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Raie glacée - Rog in aspic

Ingrediënten:
azijn, citroen, eiwit, gelatine, laurier, peper, peterselie, rogvleugel, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken regenboogforel

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, boter, dragon, regenboogforel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Visfilets gepocheerd in witte wijn en een roomsaus met garnering van schaaldieren

Ingrediënten:
boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot à la vapeur au girolles - Gestoomde tarbot met cantharellen

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, peper, spinazie, tarbotfilet, vissaus en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gekarameliseerde worterpeterselie met kabeljauw

Ingrediënten:
bulgur, honing, kabeljauwhaas, milde olijfolie, pistachenoten, bladpeterselie, rode ui, wortelpeterselie en zaatar

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Squadro alla matalotta - Zeeduivel met olijven

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, gezouten kappertjes, groene olijven, kerstomaat, olijfolie, pachino-tomaat, bladpeterselie, rode ui, saffraan, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kağitta levrek - Zeebaars in folie

Ingrediënten:
citroen, groene pepers, olie, peper, peterselie, tomaat, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kefal baliği pilakisi - Harder in olie

Ingrediënten:
aardappelen, citroen, harder, knoflook, olijfolie, tomaat, ui, water en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kiliç şiş -Zwaardvis aan het spies

Ingrediënten:
citroensap, groene pepers, laurier, olie, peper, tomaat, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Uskumru dolmas - Gevulde makreel

Ingrediënten:
citroen, knoflook, makreel, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Lüfer izgara - Gegrilde blauwbaars

Ingrediënten:
blauwbaars, citroen, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gravad lax

Ingrediënten:
gele basterdsuiker, grof zeezout, jeneverbes, regenboogforelfilet, saus naar keuze, verse dille, versgemalen zwarte peper, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Alabalik buğulamasi - Gestoofde forellen

Ingrediënten:
bouillon, forel, laurier, peper, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Zoetzuur van vis - atjar ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kemirienoten, knoflook, milde azijn, rode ui, sambal oelek, sambal trassi, sesamolie, tomaat, tonijn, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis in pikante zoetzure saus - atjar ikan kota kinabaloe

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, ketjap benteng asin, knoflook, maïzena, makreelfilet, milde azijn, paksoi, sambal oelek, suiker, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sambal van gebakken visjes - sambal goreng ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroengras, citroensap, daoen salam, kleine visjes, knoflook, limoensap, sambal oelek, sambal trassi, sereh, ui, verse sardientjes en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis