vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaten, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gilda

Ingrediënten:
gezouten ansjovisfilet, groene olijven zonder pit, guindilla peper, ingelegde zilveruitjes en turkse ingelegde chilipeper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan mandar (Gekruide vis)

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, koenjit, makreel, olie, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pengat asem pedis (Gestoofde vis in scherp gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, gemberwortel, kabeljauwfilet, kemirienoten, knoflook, koenjit, laos, pindakaas, rode lomboks, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Poon in raïto - muge en raïto

Ingrediënten:
bouquet garni, kappertjes, knoflook, laurierblad, lichte rode wijn, olijfolie, peper, poon, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paling in kerriesaus - Al i karrysovs

Ingrediënten:
appel, kerriepoeder, paling, paprikapoeder, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan kakap (Gekookte schelvis in mayonaise)

Ingrediënten:
augurk, azijn, ei, eidooier, kappertjes, peper, schelvis, sla, slaolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Flensjestaart met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, cress, ei, gerookte zalm, groene sla, kappers, melk en roomkaas

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Vis en schelpdieren met tomaatjes en zeesla

Ingrediënten:
kokkels, limoen, mosselen, schaaldierenfumet, tijm, tomaat, visfilet en zeewier

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, verse kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Makreeltartaar met avocadosalade, frisse meiknol en dillolie

Ingrediënten:
avocado, citroenrasp, dilleolie, fleur de sel, kerriepoeder, koolrabi, makrelen, meiknollen, olijfolie, rode ui, sla, sushiazijn, verse bieslook, verse dille en verse kruiden

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht uit Down to earth:

Gemarineerde zalm met limoen, mierikswortelhangop en verse groenten

Ingrediënten:
bieslook, biet, boerenyoghurt, bosuitjes, citroenschilletjes, crème fraîche, dressing, fleur de sel, gele wortel, jonge prei, kerriepoeder, koolrabi, limoen, mierikswortel, olijfolie, oranje wortel, radijsjes, sjalot, yoghurt, zalm en zoetzuur

Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gesauteerde makreel

Ingrediënten:
gember, lente-uien, maïsolie, makreel, saus bij gesauteerde makreel, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Quenelles

Ingrediënten:
beurre blanc, boter, cayennepeper, crème fraîche, ei, peper, slagroom, snoekfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Provençaalse forel - trota alla provenzale

Ingrediënten:
aardappel, boter, droge witte wijn, forel, olijfolie, peper, rode paprika, tomaat, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Schol met biet en heldere kruidenjus

Ingrediënten:
chioggia-biet, crème fraîche, gele biet, groentebouillon, limoen, maïzena, mayonaise, olijfolie, rode biet, scholfilet, sushiazijn, verse bieslook, verse dragon en verse peterselie

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe ketjap I (Gebakken kabeljauw)

Ingrediënten:
azijn, kabeljauw, ketjap manis, knoflookpoeder, laos, olie, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / tussengerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Lauwwarme forelfilet met sinaasappel, witlof, knolselderij en hazelnoot

Ingrediënten:
blanke hazelnoten, citroen, crème fraîche, fleur de sel, forelfilet, hazelnootolie, kippenbouillon, knolselderij, olijfolie, room, sinaasappel, sushi azijn en witlof

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe bali II (Gebakken kabeljauw)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, kabeljauw, ketjap manis, knoflook, laos, peper, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van tonijn met wasabi en rode biet

Ingrediënten:
avocado, olijfolie, radijs, radijskiemen, rode biet, tonijnfilet en wasabi

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Zalm, rauw met zalmeitjes en avocado

Ingrediënten:
avocado, bladpeterselie, zalm en zalmeitjes

Soort:
vis
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Roergebakken vis op Thaise wijze

Ingrediënten:
blanke amandelen, gemberwortel, kabeljauw, koenjit, kokosmelk, plantaardige olie, reuzengarnaal, rode peper, rode poon, ui, versgemalen zwarte peper, vis en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Gebakken zeebrasem

Ingrediënten:
aardappel, citroen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zeebrasem

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Balik köftesi - Visballetjes

Ingrediënten:
bloem, brood, citroen, dille, ei, knolselderij, krenten, paneermeel, peper, peterselie, pijnappelpitten, pimentpoeder, ui, visfilet, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Firinda palamut - Gebakken tonijn

Ingrediënten:
citroen, olie, peper, peterselie, tomaat, tonijn, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis