vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Dorade in volle glorie, gegrild

Ingrediënten:
knoflook

Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tarbotfilet Léa

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignons, double cream, sjalot, tarbot, tomaat en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Stokvis uit Nice

Ingrediënten:
aardappel, beslag, bouquet garni, frituurvet, knoflook, olijfolie, olijf, stokvis, tomaat en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / hoofdgerecht uit Polpo:

Gepaneerde sardientjes met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, extra vergine olijfolie, kappertjes, mayonaise, oregano, panko, peper, sardienen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haring, gevuld

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, double cream en haring

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Tong met mediterrane smaken

Ingrediënten:
brembloemen, emulsie van bergamot, emulsie van groene olijven, emulsie van pijnboompitten, emulsie van sinaasappel, emulsie van venkel, gekonfijte sinaasappelschil, oliekaramel, pijnboompitten, tong en venkelbloemen

Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Rog met kappertjessaus - raie sauce aux capres

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, kappertjes, olijfolie, rogvleugel, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mediterraan visstoofpotje met pancetta

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, garnalen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oregano, pancetta, paprikapoeder, peterselie, tomaat uit blik, venkel, visbouillon, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haring, vers, gemarineerd

Ingrediënten:
citroen, haring, selderij, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken zwaardvis of zalm met kappertjes en azijn uit Stimpirata

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, extra vergine olijfolie, haaifilet, kappertjes op azijn, plantaardige olie, tonijnmoten, ui, witte wijnazijn, zalmfilets, zeebrasemfilet, zout, zoute kappertjes, zwaardvismoten en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Tartaar van maatjes met lente-ui

Ingrediënten:
boontjes, lente-ui en maatjes

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Sprot, gegrild

Ingrediënten:
sprot

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Sous Vide Sole

Ingrediënten:
geklaarde boter en tong

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Sous Vide Sole with Bergamot Sabayon

Ingrediënten:
bergamotsabayon, bergamotzest, mossel en zeetong

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Black Cod "Fredy Girardet": Sous Vide Black Cod with Condrieu Butter, Artichoke Confit, Fricassee of Fava Beans and Lychees, Apricot and Jasmine Puree and Blossom Salad

Ingrediënten:
abrikozenpuree, artisjokconfit, condrieuboter, fricassee van tuinbonen en lychees, jasmijnpuree, salade van bloesems en zandvis

Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sole Walewska - Tongfilet met schaaldieren en truffel

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eidooier, garnalen, garnaal, kookvocht van vis, kreeftenboter, kreeftenvlees, kreeftscharen, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout

Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Haring, gegrild

Ingrediënten:
haring en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / tussengerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Linzen uit Le Puy met makreel uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, bospeen, boter, citroen, kippenbouillon, knoflook, makreelfilets, peper, bladpeterselie, prei, puy-linzen, rookspek, sjalot en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pesce spada alla Palermitan - Zwaardvis "Palermo"

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, groene olijven, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, tomaat, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Zacht gegaarde makreel met seizoensgroenten, gesmolten boerenboter en zoete citroen

Ingrediënten:
aardappel, citroen, lichtgezouten boerenboter, makreelfilets, olie, poedersuiker, seizoensgroenten, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Vis in bakfolie

Ingrediënten:
jeneverbessen, laurier, peperkorrels, prei, sjalot, tuinkruiden, vis, viskruiden en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Octopus met aardappel-tuinbonenpuree

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vergine olijfolie, gedroogde tuinbonen, komijnzaad, laurierblad, octopus, olijfolie extra vergine, olijven, rode linzen, rode ui, ui, verse dille, water en witte ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Forel in een zoutkorst van rodekool en citroen

Ingrediënten:
citroen, eiwit, forel, grof zeezout, knoflook, laurier, peper, rode kool, tijm en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Tarbot met olijvensaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, gemberpoeder, groene olijven, knoflookpoeder, mayonaise, olie, paprikapoeder, peterselie, sla, tarbot, tomaat, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis