vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Pieterman met rettich en pikante saus met zeewier

Ingrediënten:
boter, mierikswortel, pietermannen, rettich, rijstwijn, sherry, sojasaus, suiker, visbouillon, wakame, wittewijnazijn, zeewier en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Vis Marrakech

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Visballetjes met wortel

Ingrediënten:
brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Visballetjes Amerikaanse stijl

Ingrediënten:
ei, karper, matsemeel, snoek, suiker, ui, witte peper, witvis en zout

Keuken:
Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Kibbeling met mosterd-dillesaus en knoflooksaus

Keuken:
Brits
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poolse gevulde moten karper

Ingrediënten:
amandelen, bouillon, gele rozijnen, karper, suiker, ui, visballetjes, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Rauwe tong met cayennepeper - sogliolette crude al peperoncino

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, passata, sinaasappelsap, tongfilet, ui, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Steenbolk met witlof in meirikswortel-roomsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, mierikswortel, peper, slagroom, steenbolkfilet, ui, witlof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Grouper met avocado - cernia all'avocado

Ingrediënten:
avocado, bleekselderij, citroen, citroensap, grouper, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Zalm met sesamzaadjes en zeewier met wortelen

Ingrediënten:
hiziki, sesamzaad, wortel en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Kabeljauw met dikke erwtensoep en groene curry

Ingrediënten:
currypasta, erwten en kabeljauw

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes

Ingrediënten:
currypasta, kabeljauw en kerstomaat

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Sardines met kruiden in de oven

Ingrediënten:
sardines

Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Lao shang xun yu - "Gerookte" vis uit Shanghai

Ingrediënten:
bakolie, bouillon, graskarperfilet, harderfilet, marinade voor gerookte vis en sesamolie

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Xue cai zheng lu yu - Gestoomde zeebaars met sneeuwgroente

Ingrediënten:
bakolie, gember, ingelegde mizuna, lente-ui, reuzel, shaoxingwijn, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Asmada zargana - Gegrilde geep in wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, geep, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitten en wijnbladeren

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Heek met een amandelkorst en groene saus

Ingrediënten:
ansjovis, asperge, bloem, boter, citroen, diepvriestuinbonen, doperwten, droge sherry, ei, fino sherry, gemalen amandelen, groene asperge, groene olijven, groene paprika, heekfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, sherryazijn, slagroom, tuinbonen, verse bladpeterselie, verse munt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

In olie gepocheerde tonijn met kerstomaatjes

Ingrediënten:
ansjovis, citroenschil, gedroogde gerookte spaanse peper, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, olijfolie, rode guindilla peper, tonijnsteak, troskerstomaat, verse tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Zalm, gerookt met tomatensalade en lompviseitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, lente-ui, lompviseitjes, tomaat en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Seviche - Gemarineerde, rauwe vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, knoflook, koriander, limoensap, red snapper, sla, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Antiliaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Paling in het rood

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, paling, peper, rode biet, rode wijn, vleestomaat, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Heilbot met spek en Sauternessaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt spek, heilbot, peper, sauternes, sjalot, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / hoofdgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Zoute haringen in pikante saus

Ingrediënten:
appel, azijn, citroen, mierikswortel, peper, ui, water, zout, zoute haring, zure augurk en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bijgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Visballetjes met ansjovissaus

Ingrediënten:
botersaus, ei, paneermeel, peper, vet, visfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis