vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Blattspinat mit Winterkabeljau und Eier-Senf-Sauce - Bladspinazie met skrei en ei-mosterdsaus

Ingrediënten:
bladspinazie, bouquet garni voor vis, ei-mosterdsaus, fleur de sel, skreifilet met huid, visfond en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Snoekbaarsballetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, nootmuskaat, peper, room, snoekbaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Scholle Finkenwerder Art - Schol op de wijze van Finkenwerder

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, eidooier, gebruinde boter, luchtgedroogd spek, nootmuskaat, peper, scholfilet, tarwemeel, witte wijnsaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Forel en papillote Marco

Ingrediënten:
aromat, beekforel, bladpeterselie, boter, citroen, peper, regenboogforel, rivierforel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sea Bass in Milk Sauce with Vegetable Mashed - Zeebaars in melksaus met groentepuree

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, frituurolie, kappertjes, melk, olijfolie, rode paprika, snijbiet, ui, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Stewed Octopus with Mastic - Gestoofde octopus met mastiek

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneel, knoflook, mastiek, octopus, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Broiled Red Mullet with Pine Nuts & Sumac Pesto - Gegrilde rode mul met pijnappelpitten en pesto van sumac

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, rode mul, sumac-pesto, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Spicy Calamari with Pickled Turnips - Pittige calamari met ingemaakte knolraap

Ingrediënten:
citroensap, cranberrybonen, extra vergine olijfolie, ingemaakte knolraap, kruidenpasta, pijlinktvis, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Lakerda (Salted Bonito) and Fava - Lakerda (Zoute bonito) met tuinbonen

Ingrediënten:
bonito, rode ui, steenzout en tuinbonen

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw en papillote

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, champignons, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, peper, sjalot, tomaten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw Florentine

Ingrediënten:
beurre manie, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, gruyère, kabeljauwmoten, laurier, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room, sjalot, spinazie, tijm, visfumet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde kabeljauw

Ingrediënten:
aardappel, citroen, court-bouillon, geklaarde boter, kabeljauw en peterselie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Vis met citroen en korianderblad

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroenrasp, koriander, paneermeel, peper, witvisfilets en zout

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Octopussy

Ingrediënten:
kappertjes, octopus, rode paprika, spaanse peper en venkel

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebackenes Karpfenfilet - Gebakken karperfilet

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, ei, geglaceerde rettich, geklaarde boter, hopspruiten, karperfilet, mosterdzaadremoulade, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Zalm met een tijmkorstje, tomaatjes en groene asperges in de oven

Ingrediënten:
asperges, komijnzaad, pijnboompitten, tijm, tomaat en zalm

Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken sidderaal

Ingrediënten:
droge kruiden, olijfolie, parmezaanse kaas en sidderaalfilet

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Grüner Aal in leichte Dillsauce - Groene paling in lichte dillesaus

Ingrediënten:
augurkensap, bleekselderij, boter, champagneazijn, dille, dillesaus, jeneverbessen, komkommer, laurier, paling, sherryazijn, sjalotten, ui, witte peper, wortel, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebackener Schnäpel mit karamelisierter Zwiebeltarte und Thymian - Gebakken houting met gekarameliseerde uientaart en tijm

Ingrediënten:
champignon, houtingfilet, kabeljauwfilet, olijfolie, sjalot, tijm, uientaart, visfond, boter en witbroodkruim

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Roulade von Seezunge und Zander auf Grünkohl mit Trüffelvinaigrette - Rollade van zeetong en snoekbaars op boerenkool met truffelvinaigrette

Ingrediënten:
boter, citroengras, gemberpoeder, groene kool, jeneverbessen, laurier, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, selderijzout, snoekbaarsfarce, spinaziebladeren, truffelvinaigrette, witte peperkorrels, zalmfilet, zeetongfilets en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sardines onder de grill

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, paneermeel, piment d'espelette, sardinefilets en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Lunch uit Dit is geen kookboek:

Garnalenburger

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, dille, garnalen, hamburgerbroodje, tabasco en zeewier

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Vergeetachtige makreel

Ingrediënten:
gekonfijte sinaasappel, makreelfilet, oregano, pastinaak, schorseneer en tomaten

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Vis in zeekorst

Ingrediënten:
aardappeltjes, baars, witte wijn en zeezout

Soort:
vis