vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaten, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Trancio di rombo ai funghi porcini con purè di patate - Geroosterde tarbot met eekhoorntjesbrood en aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, knoflook, melk, peper, peterselie, plantaardige olie, rode aardappel, tarbot, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Filetti di passera al basilico con patate e olive - Schol met basilicum, aardappel en olijven

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, ciabatta, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, plantaardige olie, scholfilet, tomatenpassata, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zalmkoekjes - svizzere di salmone

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, geklaarde boter, melk, paneermeel, witte peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Sardine alla rivierasca - Gebakken gevulde sardines

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broodkruim, giorgios vinaigrette, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rucola, san marzano-tomaten, sardines, witbrood, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Tonijnfilet met koraalrode saus

Ingrediënten:
paddestoel, pompoen uit de oven, rode paprikasaus, tonijnfilet met ui en zwarte sesamsaus

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Romige stokvis uit de veneto - stoccafisso mantecato alla veneta

Ingrediënten:
melk, olijfolie, peper, polenta, stokvis, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde zeeduivel met kurkumarijst - spezzatino di coda di rospo con riso alla curcuma

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, gemalen kurkuma, gember, gemberwortel, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, sinaasappelschil, tabasco, tomaat, ui, verse bladpeterselie, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tonijnfilet met ui

Ingrediënten:
azijn, bladpeterselie, citroen, gedroogde oregano, geroosterde paprika uit pot, geroosterde rode puntpaprika, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sojasaus, tonijnfilet, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sardines in chermoula

Ingrediënten:
bloem, chermoula, citroenen, ei, gemalen kurkuma, harissa, knoflook, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder en sardines

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tongfilets met amandelen - filetti di sogliole alle mandorle

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, geblancheerde amandelen, peper, tongfilet, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Visbroedsalade - insalata di bianchetti

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, verse ansjovis, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Sgombro all'aspretto di zafferano - Makreel met saffraan-vinagrette

Ingrediënten:
bieslook, gemengde groene slabladeren, giorgios vinaigrette, makreel, pancetta, parmaham, peper, saffraanvinaigrette en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise viskoekjes

Ingrediënten:
arachideolie, dipsaus bij viskoekjes, ei, koriander, lente-uien, nam pla, rijstbloem, rode pepers, sperziebonen, thaise rode currypasta, witvisfilet en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Hele gebakken zalm

Ingrediënten:
bieslook, dille, geelwortelpoeder, gember, geroosterde kokos, kerrieblaadjes, knoflook, knolselderij, limoen, prei, rode chilipeper, vloeibare honing, wortel, yoghurt, zalmjus, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Forel met citroenboter

Ingrediënten:
boter, citroen, citroenrasp, citroensap, forel en ui

Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Wraps met gerookte zalm, ricotta & dille

Ingrediënten:
citroen, dille, gerookte zalm, ricotta, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Prikkers met gegrilde venkel & witte ansjovis

Ingrediënten:
dille, extra vierge-olijfolie, venkel, witte ansjovisfilet en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Gebakken zeebrasem gevuld met pesto van zongedroogde tomaten met saffraanrijst en seizoengroente

Ingrediënten:
boter, groente, pesto van zongedroogde tomaten, saffraanrijst, transglutaminase (activa®) en zeebrasem

Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Kibbeling met sauce tartare

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, melk, sauce tartare, witvisfilet en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Rogvleugel met stamppot van zeekraal

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, rogvleugels, visbouillon en zeekraal

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Zeebaarsfilet met zoutkorst en gebakken en rauwe plakjes artisjok

Ingrediënten:
bretonse artisjokken, citroen, eiwit, extra vergine olijfolie, fleur de sel, olijfolie, peper, artisjokken poivrade, witte peper, zeebaars en zout

Soort:
vis
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Met chai gerookte baars

Ingrediënten:
basmatirijst, groene kardemonpoeder, kaneelstokje, kruidnagels, marinade voor zeebaars, ruwe rietsuiker, thee engelse melange, venkelzaad en zeebaarsfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Creative chef:

Een eetbaar strand

Ingrediënten:
agar-agar, ansjovis, blauwe kleurstof, citroengras, kokkel, mosselen, panko, sashimitonijn, sesamzaad, vongole, witte wijn, zalm sashimi en zeewier

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Creative chef:

Salmon spacecenters

Ingrediënten:
forelkaviaar, oesterblad, tonijn, yuzu, zalm en zilververf

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis