vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

li yu - Mandarijnvis

Ingrediënten:
bamboespruiten uit blik, droge sherry, gedroogde wolkenoren, gember, heilbot, kabeljauw, karper, lichte sojasaus, maïsmeel, rijstwijn, schelvis, tong, water, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Xi hu cu yu - Karper in azijnsaus

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, forel, gember, karper, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, maïsmeel, meerval, rijstwijn, suiker, water, zout en zwarte rijstazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Tunfisch-Tatar auf Guacamole / Tonijntartaar op guacamole

Ingrediënten:
aziatische vinaigrette, basilicum, basilicumolie, chilipeper, enoki, gele paprika, gember, guacamole, kerriepoeder, knoflook, koriander, kwartelei, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, rode paprika, sojasaus, tomatensaus, tonijn, wasabimayonaise en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Gemarineerde zalm met komkommer, crème fraîche

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, gember, groene chilipeper, komkommer, koriander, rettich, sojasaus, yuzusap, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Geitenkaascheesecake met een topping van haringkaviaar

Ingrediënten:
borage, citroen, gelatine, haringkaviaar, roggebrood, roomboter, slagroom, roomkaas, water, witte peper, witte wijn, zachte geitenkaas en zout

Soort:
vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kömürde ahtapot - Mediterraanse gegrilde octopus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, donkere sojasaus, gedroogde oregano, knoflook, lente-ui, octopus, olijfolie en rode wijn

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Gemarineerde verse ansjovis

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, olijfolie, peper, rood pepertje, verse ansjovis, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Schwarzwurzeln mit gebratenem Saibling und Rotwein-Buttersauce - Schorseneren met gebakken beekforel en rode-wijn-botersaus

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Eenvoudige eekhoornvis

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, doperwten, gedroogd aardappelzetmeel, marinade voor eekhoornvis, pijnboompitten, saus bij eekhoornvis, tomatenpuree, water en zeebrasem

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Tai tiao yu liu - Visfilet in zeewierbeslag

Ingrediënten:
frituurolie, marinade voor visfilet, scholfilet, tandbaarsfilet, tongfilet en zeewierbeslag

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Song ren yu mi - Geroerbakte stukjes vis met pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, groene paprika, kippenbouillon, lente-ui, marinade voor geroerbakte stukjes vis, rode paprika, scholfilet, sesamolie, water en zeebaarsfilet

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Maki van zuurkool, gerookte forel en mierikswortel

Ingrediënten:
azijn, bieslook, druivepittenolie, forelkaviaar, komijnzaad, mierikswortel, peper, slagroom, sushi, witte ui, zalmforelfilet, zonnebloemolie, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Lotte à l'armoricaine / Zeeduivel met armoricainesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, tomatenpuree, tonaat, ui, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Céteaux à l'écrasée de pommes de terre / Franse tong met grove aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, bloem, franse tong, kerriepoeder, licht gezouten boter, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Carpaccio van rauwe zalm met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, extra vierge-olijfolie, gedroogde roze peperkorrels, grof zout, peper, zalm en zure room

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé "Cote d'Azur" - Gegrilde rode mul bereid op Zuid-Franse manier

Ingrediënten:
boter, groene olijven, groene paprika, olijfolie extra vierge, peper, rode mul, rode paprika, sherry-azijn, visfumet, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwaardvis in balsamicoazijn - trance di pesce spada all'aceto balsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, ciderazijn, kaneel, kruidnagel, melk, peper, zout en zwaardvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Tongfilet in het groen

Ingrediënten:
ansjovispuree, boter, broccoli, crème fraîche, knoflook, tongfilet, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zalm met zuring (Saumon à l'oseille)

Ingrediënten:
beurre blanc, zalm en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gefruite goujonette (gepaneerde visreepjes) van tong met tartaarsaus

Ingrediënten:
eiwit, olijfolie, paneermeel, peper, tartaarsaus, tongreepjes en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Tonijn met witte bonen en geconfijte rode paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Kabeljauw met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé au basilic et aux tomates - Gegrilleerde rode mul met basilicum en tomaat

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, olijfolie extra vierge, peper, pomodori tomaten, rode mul en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot grillê aux petits lêgumes et au beurre blanc - Gegrilleerde tarbot met geblancheerde groenten in een beurre blanc

Ingrediënten:
beurre blanc, bosui, boter, gele courgette, groene bloemkool, olijfolie, peper, tarbotfilet, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis