frituur

Zoek naar frituur in jouw eigen kookboeken

Frituur koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gebakken visjes

Ingrediënten:
cayennepeper, chermoula, fijne couscous, gemalen komijn, kleine visjes, paprikapoeder, sprot, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

bereiding van briouats

Ingrediënten:
arachideolie, filodeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rolmops van tongfilet met garnalenazijn en stokvisthee

Ingrediënten:
bouquet garni, komkommer, olie, prei, reuzengarnalen, rijstazijn, stokvisbouillon, suiker, tomatenpuree, tongfilet en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

In aardappelreepjes gefrituurde reuzengarnalen met tomatenketchup

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, reuzengarnalen en tomatenketchup

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gefrituurde spiering

Ingrediënten:
bloem, eidooier, mayonaise en spiering

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

gefrituurde zeebaars

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, verse peterselie, zeebaars, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Macaronikroketten

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, eidooier, laurier, macaroni, melk, olie, paddestoelen, peper, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / tussengerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosselen met specerijen van de V.O.C. en stokviskroketjes

Ingrediënten:
aardaapelpuree, bieslook, bloemkool, broodkruim, citroen, eidooier, knoflook, knolselderij, kokosmelk, laurier, mosselen, okosmelk, olie, prei, stokvis, ui, voc-specerijen en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bierbeslag

Ingrediënten:
bier, bloem, ei en slaolie

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht uit Culinaria Italia:

Eieren met chocola - uova ripiene al cioccolato

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, ei, eiwit, kruidenbitter, olijfolie, poedersuiker, pure chocolade en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde tuinbonen als bijgerecht

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, jonge tuinbonen en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Restaurant Greetje en Ronald Hoeben - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Neêrlands roem:

Kaasbitterballen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eiwit, frituurolie, gelatine, groentebouillon, mosterd, nootmuskaat, panko, peper, stolwijker kaas en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Resten stoofvlees (eerste versie)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gaar vlees, melk, paneermeel, runderbil, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfsmedaillons met paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, cognac, ei, kalfsmedaillon, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Manchego-komijnbuñuelos

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, extra vierge-olijfolie, gemalen komijn, gemalen oregano, gerookt zoet paprikapoeder, manchego, olijfolie en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Serveersuggestie Broccoli fritots met rucoladip

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Broccoli fritots met rucoladip

Ingrediënten:
bier, bloem, broccoli, citroensap, ei, frituurolie, mayonaise, rucola en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Hamkroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, gekookte ham, melk, paneermeel, serranoham, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Lunch / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Hamsandwiches

Ingrediënten:
brood, ei, gekookte ham, melk en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Gefrituurde gehaktballetjes met koriander

Ingrediënten:
bloem, half-om-halfgehakt, knoflooksaus, suiker, thaise vissaus, verse koriander, vierseizoenenpeper en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Krokante chips van rode bietjes

Ingrediënten:
frituurolie, rode biet en zout

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Gefrituurde varkenszwoerd - kaep moo

Ingrediënten:
frituurolie, varkenszwoerd, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kleefrijst met rundvlees - khao neow nuea

Ingrediënten:
frituurolie, kleefrijst, korianderpoeder, nam pla, pak chee pon, rundvlees, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Falafel met tahindressing, mango en rodekool

Ingrediënten:
bos verse koriander, chilipoeder, groene sla, lente-uitjes, mango, platbrood, rodekool, srirachasaus, tacosaus, tahin, versgeperst citroensap, water en zout

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veggie in 30 minuten:

Paddenstoelen in bierbeslag met rodekoolsalade en chipotlesaus

Ingrediënten:
ahornsiroop, bier, bos verse koriander, chipotlepeper, ei, gerookte-paprikapoeder, ijsbergsla, ijskoud water, kastanjechampignons, kikkererwtenmeel, limoen, mayonaise, olie, panko, portobello’s, rijstazijn, rodekool, tarwebloem, tl zout en yoghurt

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Ganzeneierengehakt met wilde spinazie

Ingrediënten:
aardappels, broodkruim, ganzeneieren, kerriepoeder, kerriesaus, kippeneieren, olie, paneerneel, ui, wilde spinazie, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur