frituur

Zoek naar frituur in jouw eigen kookboeken

Frituur koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gebakken visjes

Ingrediënten:
cayennepeper, chermoula, fijne couscous, gemalen komijn, kleine visjes, paprikapoeder, sprot, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

In aardappelreepjes gefrituurde reuzengarnalen met tomatenketchup

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, reuzengarnalen en tomatenketchup

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht uit Culinaria Italia:

Eieren met chocola - uova ripiene al cioccolato

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, ei, eiwit, kruidenbitter, olijfolie, poedersuiker, pure chocolade en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bierbeslag

Ingrediënten:
bier, bloem, ei en slaolie

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rolmops van tongfilet met garnalenazijn en stokvisthee

Ingrediënten:
bouquet garni, komkommer, olie, prei, reuzengarnalen, rijstazijn, stokvisbouillon, suiker, tomatenpuree, tongfilet en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gefrituurde spiering

Ingrediënten:
bloem, eidooier, mayonaise en spiering

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / tussengerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosselen met specerijen van de V.O.C. en stokviskroketjes

Ingrediënten:
aardaapelpuree, bieslook, bloemkool, broodkruim, citroen, eidooier, knoflook, knolselderij, kokosmelk, laurier, mosselen, okosmelk, olie, prei, stokvis, ui, voc-specerijen en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

bereiding van briouats

Ingrediënten:
arachideolie, filodeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Macaronikroketten

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, eidooier, laurier, macaroni, melk, olie, paddestoelen, peper, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

gefrituurde zeebaars

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, verse peterselie, zeebaars, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Maleisie:

Rissoles van lamsvlees met linzen - shami kebab

Ingrediënten:
ei, kerrie, kerrie djawa, mager lamsvlees, maïzena, rode linzen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Kaaskroketten met ei

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, gruyère, melk en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Snack of tussendoortje uit Culinaria U.S.A.:

Hotdogs in maïsmeeljasje - corn dogs

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, geel maïsmeel, knakworst, margarine, plantaardige olie, suiker, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tahoe in bierdeeg

Ingrediënten:
bier, bloem, crème fraîche, dille, droge witte wijn, frituurolie, grove mosterd, ketjap manis, peper, prei, tahoe, vloeibare honing en zout

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde artisjokken

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, bloem, citroen, citroensap, pimentón, ronde artisjok en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Baconbeignets - frrittelle al bacon

Ingrediënten:
bacon, boter, dijonmosterd, frituurolie, peper, soezenbeslag en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, ei, frituurolie, kipfilet, knoflook, paneermeel, paprikapoeder, rauwe ham, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Snack of tussendoortje uit Made in Sicily :

Maccheroni nel "maccu"fritto - Macaroni met tuinbonen en wilde venkel

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tuinbonen, macaroni, olijfolie, plantaardige olie, venkelzaad, wilde venkel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gefrituurde oesterzwammen

Ingrediënten:
bloem, ei, oesterzwam, oude kaas, paneermeel, slagroom, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Gebakken aubergine met honing - berenjenas fritas

Ingrediënten:
aubergine, bruisend mineraalwater, honing, kikkererwtenmeel, verse rozemarijn, zeezout, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Vlierbloesembeignets

Ingrediënten:
bier, bloem, ei, kaneel, olie, suiker, vlierbloesem en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Briouats met pittige kaas en pistachenoten

Ingrediënten:
feta, filodeeg, frituurolie, olijfolie, peper, pistachenootjes, pittige witte kaas, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Gefrituurde canapés - canapés fritos

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, ei, gruyère, melk, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde tong

Ingrediënten:
bouquet garni, ei, paneermeel, rundertong, tomatensaus, ui, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie, zout, zwarte peperkorrels en zwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / nagerecht uit AH wereldkeukens China:

Toffeeappels

Ingrediënten:
appel, ei, frituurolie, ijsblokjes, sesamzaad, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Chinees
Soort:
fruit / frituur