frituur

Zoek naar frituur in jouw eigen kookboeken

Frituur koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gebakken visjes

Ingrediënten:
cayennepeper, chermoula, fijne couscous, gemalen komijn, kleine visjes, paprikapoeder, sprot, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

In aardappelreepjes gefrituurde reuzengarnalen met tomatenketchup

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, reuzengarnalen en tomatenketchup

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Macaronikroketten

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, eidooier, laurier, macaroni, melk, olie, paddestoelen, peper, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

bereiding van briouats

Ingrediënten:
arachideolie, filodeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / tussengerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosselen met specerijen van de V.O.C. en stokviskroketjes

Ingrediënten:
aardaapelpuree, bieslook, bloemkool, broodkruim, citroen, eidooier, knoflook, knolselderij, kokosmelk, laurier, mosselen, okosmelk, olie, prei, stokvis, ui, voc-specerijen en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gefrituurde spiering

Ingrediënten:
bloem, eidooier, mayonaise en spiering

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bierbeslag

Ingrediënten:
bier, bloem, ei en slaolie

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht uit Culinaria Italia:

Eieren met chocola - uova ripiene al cioccolato

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, ei, eiwit, kruidenbitter, olijfolie, poedersuiker, pure chocolade en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

gefrituurde zeebaars

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, verse peterselie, zeebaars, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rolmops van tongfilet met garnalenazijn en stokvisthee

Ingrediënten:
bouquet garni, komkommer, olie, prei, reuzengarnalen, rijstazijn, stokvisbouillon, suiker, tomatenpuree, tongfilet en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Gevulde courgettebloemen - stuffed squash blossoms - flors de calabacitas rellenas

Ingrediënten:
anaheimchili s, belegen kaas, courgettebloemen, kaneelpoeder, knoflook, komijnpoeder, ui, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gekarameliseerde zoete aardappelen - puek chaap

Ingrediënten:
frituurolie, kristalsuiker, water, zoete aardappel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde artisjokken

Ingrediënten:
alioli, bloem, citroen, citroensap, pimentón, ronde artisjok en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tahoe in bierdeeg

Ingrediënten:
bier, bloem, crème fraîche, dille, droge witte wijn, frituurolie, grove mosterd, ketjap manis, peper, prei, tahoe, vloeibare honing en zout

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde tong

Ingrediënten:
bouquet garni, ei, paneermeel, rundertong, tomatensaus, ui, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie, zout, zwarte peperkorrels en zwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Baconbeignets - frrittelle al bacon

Ingrediënten:
bacon, boter, dijonmosterd, frituurolie, peper, soezenbeslag en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / nagerecht uit Koken voor twee:

Gevulde peren

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, gorgonzola, paneermeel, peer, perenaroma en vet

Soort:
fruit / frituur
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Snack of tussendoortje uit AH wereldkeukens China:

Gekarameliseerde walnoten

Ingrediënten:
frituurolie, suiker en walnoten

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

loempia´s

Ingrediënten:
aardappelmeel, bamboespruiten uit blik, bloem, ei, eiwit, gedroogde chinese paddestoelen, hamlappen, kippenbouillon, olie, sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / nagerecht uit AH wereldkeukens China:

Toffeeappels

Ingrediënten:
appel, ei, frituurolie, ijsblokjes, sesamzaad, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Chinees
Soort:
fruit / frituur
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Gefrituurde wontons

Ingrediënten:
azijn, bosui, droge sherry, filodeeg, frituurolie, gemberwortel, half-om-halfgehakt, knoflook, lichte sojasaus, sesamolie en shii-take

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gepaneerde kalfszwezerik - mollejas empanadas

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurvet, kalfszwezerik, laurierblad, paneermeel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gefrituurde sprinkhanen met paardebloemgelei

Ingrediënten:
boragebloemetjes, fijn griesmeel, gedroogde sprinkhanen, olie, paardenbloemgelei, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
insecten / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, cranberry's, ei, gist, krenten, melk, plantaardige olie, poedersuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nopi:

Kroketten van runderborst met Aziatische koolsla

Ingrediënten:
aziatische bouillon, banaansjalotten, bleekselderij, bloem, ei, grof zeezout, koriander, limoen, limoensap, munt, olijfolie, palmsuiker, panko, peultjes, rijstazijn, rode chilipeper, rodekool, runderborstvlees, volle melk, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees / frituur