Hans Belterman - singapore

singapore

Aziatisch koken zo doe je dat - Klapper 1

Een boek van Hans Belterman

We hebben 14 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals singapore, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

hoofdredactie Hans Belterman

culinaire realisatie Wolf Anholt chef kok

culinaire fotografie Ed Suister


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit singapore

Een greep uit de 14 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Hans Belterman - singapore

Hoofdgerecht / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / snack en tussendoortje uit singapore:

Saté's uit Singapore - singapore satay

Ingrediënten:
arachideolie, chinese sojasaus, citroenschil, geitenvlees, gemalen komijn, kippenvlees, knoflook, kurkuma, lamsvlees, mager rundvlees, pinda's, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Hoofdgerecht uit singapore:

Maaltijdsoep met mie 2 - mah mee

Ingrediënten:
doorregen varkensvlees, fijne mie, gemberwortel, kippenbouillon, knoflook, komkommer, krab, noorse garnalen, prei, sesamolie, taugé, verse garnalen, vijfkruidenpoeder, visbouillon, voorjaarsui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Voorgerecht / snack en tussendoortje uit singapore:

Loempia's uit Singapore - spring rolls

Ingrediënten:
arachideolie, bamboespruiten uit blik, chinese kool, chinese waterkastanje, daikon, gedroogde chinese champignons, gemberwortel, ijspegels, knoflook, lichte chinese sojasaus, loempiavellen, mager varkensvlees, maïzena, oestersaus, prei, rammenas, reuzenradijs, sesamolie, taugé en voorjaarsui

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / quiche / frituren
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Hoofdgerecht uit singapore:

Vissoep met rijstvermicelli - laksa

Ingrediënten:
arachideolie, bladjan, bladpeterselie, citroenrasp, dunne kokosmelk, garnalen, gedroogde garnalenpasta, gemalen korianderzaad, kabeljauwfilet, knoflook, komkommer, krab, kurkuma, laos, makreelfilet, mihoen, prei, rijstvermicelli, suiker, taugé, tijgergarnaal, trassi, ui, voorjaarsui, zeevisfilet, zout en zwarte peper uit de molen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Nagerecht / snack en tussendoortje uit singapore:

Gekarameliseerde appelen - toffee-apples

Ingrediënten:
appel, bloem, ei, frituurolie, golden delicious appel, limoen, suiker, water, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Aziatisch
Soort:
fruit / frituren
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Bijgerecht uit singapore:

Satésaus uit Singapore I - singapore satay-sauce I

Ingrediënten:
arachideolie, bladjan, bruine basterdsuiker, cayennepeper, citroengras, citroenschil, gedroogde garnalenpasta, goela djawa, knoflook, laos, pinda, rode peper, sereh, tamarinde, trassie, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / warme sauzen
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Snack of tussendoortje / voorgerecht uit singapore:

Singapore-croquetten - Singapore-croquettes

Ingrediënten:
aardappel, aardappelpuree, arachideolie, beschuitkruim, ei, frituurolie, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemberwortel, groene spaanse peper, knoflook, mager rundvlees, paneermeel, ui, verse koriander, verse peterselie, witbroodkruim, zout en zwarte peper uit de molen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / frituren
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Hoofdgerecht uit singapore:

Gevulde Chinese flensjes (flensjes + vulling + garnituur) - poh pia (ofwel popia)

Ingrediënten:
arachideolie, bamboespruiten uit blik, bloem, chinese worstjes, doorregen varkensvlees, ei, ghee, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, krab, kreeft, kropsla, lap tsjong, noorse garnalen, sesamolie, sojabonenkaas, tahoe, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie, waterkers, zoete indonesische sojasaus, zout, zoute sojabonen uit blik en zwarte peper uit de molen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pannenkoeken en flensjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Hoofdgerecht / lunchgerecht uit singapore:

Maaltijdsoep met balletjes van varkensvlees of van kip met krab - bak wan kepiting

Ingrediënten:
arachideolie, bamboescheuten, citroengraspoeder, ei, jonge wortel, kipfilet, kippenbouillon, kippenvlees, krab, mager varkensvlees, prei, serehpoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, zout en zwarte peper uit de molen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Bijgerecht uit singapore:

Saté Saus Uit Singapore Ii Singapore Satay Sauce Ii

Ingrediënten:
arachideolie, bladjan, bruine basterdsuiker, cayennepeper, citroensap, donkere chinese sojasaus, gedroogde garnalenpasta, goela djawa, knoflook, laos, limoensap, rode peper, trassi en ui

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / warme sauzen
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Hoofdgerecht uit singapore:

Maaltijdsoep met mie - hokkien mee

Ingrediënten:
arachideolie, gedroogde rode spaanse peper, kippenbouillon, lichte chinese sojasaus, lombok rawit, mie, mihoen, noorse garnalen, rijstvermicelli, spinazie, taugé, ui, varkensspek, varkensvlees, verse garnalen en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Hoofdgerecht uit singapore:

Gekruide kip met uien - country captain

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, geklaarde boter, ghee, grof zeezout, grof zout, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, rode spaanse peper, ui en zwarte peper uit de molen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte