techniek

Zoek naar techniek in jouw eigen kookboeken

Techniek koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Fillet a Flatfish

Soort:
vis / techniek
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Gluing meat with Activa

Ingrediënten:
activa® (transglutaminase) en vlees

Soort:
techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Recept uit Op zoek naar de Perfectie:

Suikerstrooptaart met roomijs

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenzest, ei, eidooier, poedersuiker, roomijs, vanillemerg, vanillezout, vulling voor suikerstrooptaart en zout

Soort:
techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Recept uit Op zoek naar de Perfectie:

Vulling voor suikerstrooptaart

Ingrediënten:
boter, bruin brood, citroensap, citroenzest, ei, golden syrup, room en zout

Soort:
techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Recept uit Op zoek naar de Perfectie:

Roomijs

Ingrediënten:
glucosesiroop, niet-geraffineerde suiker, room en volle jerseymelk

Soort:
techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Recept uit Op zoek naar de Perfectie:

Vanillezout

Ingrediënten:
vanillestokje en zout

Soort:
techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Salade

Ingrediënten:
arachideolie, ijsbergsla, kerstomaten, olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Broccoli

Ingrediënten:
boter, broccoli, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Ui in azijn

Ingrediënten:
moutazijn, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Brits
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Biefstuk met blauwe-kaasboter, champgnonketchup en salade

Ingrediënten:
arachideolie, blauwe-kaasboter, champignonketchup, gerookt zeezout, olijfolie, runderribstuk, zeezout, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Recept uit Op zoek naar de Perfectie:

Ingemaakte champignons

Ingrediënten:
champignons, rodewijnazijn en suiker

Keuken:
Amerikaans
Soort:
techniek / paddenstoelen
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Recept uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
bloem 00, gist, moutsiroop, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Basissaus voor pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, op eiken gerijpte chardonnay, ossenstaart, steranijs, ui, varkensschouder, volle melk en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Tomatencompote

Ingrediënten:
knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, olijfolie, sherryazijn, steranijs, tabasco, thaise vissaus, tijm, tomatenketchup, trostomaat, ui, worcestershire saus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Uienjus

Ingrediënten:
olijfolie, salie, sherryazijn, steranijs, ui, varkensbout, varkensschouder en varkensvel

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Worstjes met aardappelpuree, uienjus en gestolde boter

Ingrediënten:
aardappelpuree, arachideolie, foelie, gemberpoeder, gestolde boter, golden syrup, nootmuskaat, paneermeel, uienjus, varkensdarmnet, varkensgehakt, varkensrugspek, witbrood, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
groente / worst / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gestolde boter

Ingrediënten:
agar agar, boter en water

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Blauwe-kaasboter

Ingrediënten:
boter en stilton

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Champignonketchup

Ingrediënten:
champignons, foelie, kruidnagel, maïzena, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, fijne tafelsuiker, kerstomaat, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Basisrecept uit Culinaria U.S.A.:

Krabben uithalen basis

Ingrediënten:
krab

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Kirschroom

Ingrediënten:
eidooier, gelatine, kirsch, niet-geraffineerde suiker, slagroom en volle melk

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Chocolade-moskovisch gebak

Ingrediënten:
cacao-poeder, eidooier, eiwit, niet-geraffineerde suiker en pure chocolade

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek