Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Op zoek naar de Perfectie

moleculair koken

Een boek van Heston Blumenthal

We hebben 34 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Op zoek naar de Perfectie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Heston Blumenthal is de meest vooruitstrevende chef-kok van zijn generatie. In 2004 won hij de felbegeerde drie Michelinsterren voor zijn restaurant The Fat Duck. Hij behaalde die onderscheiding in recordtijd. In 2005 riep een internationaal panel van 500 culinaire deskundigen zijn restaurant uit tot Het beste restaurant ter wereld. Enige tijd geleden kreeg Heston een eredoctoraat van de universiteit van Reading voor zijn baanbrekende werk in het onderzoek naar smaak en voeding. Dat onderzoekt vormt de basis voor moleculair koken, een nieuwe richting in de kookkunst waarbij koks natuurkundige en scheikundige experimenten gebruiken als basis voor hun gerechten.
Ondanks deze successen besloot Heston dat het tijd was om terug te gaan naar zijn wortels in het koken. Hij wilde al zijn creatieve talenten richten op het opnieuw uitvinden van enkele van de bekendste maar vaak heel slecht bereide klassieke Britse schotels. Om dat te kunnen doen, reisde hij de wereld af op zoek naar perfecte versies van de gerechten die de ruggengraat vormen van het Britse culinaire erfgoed.
Ieders opvatting van perfectie is anders. Daarom interviewde Heston tal van deskundigen en chef-koks en gebruikte ook zijn eigen culinaire en wetenschappelijke onderzoeken op uit te vinden waarom deze klassieke gerechten zo fantastisch zijn. Hij onderzoekt de oorsprong van elk gerecht, hoe en waar de beste ingrediënten te vinden zijn, en natuurlijk alle verschillende manieren om ze tot in de perfectie te bereiden. Daarbij geeft hij allerlei culinaire tips van onschatbare waarde: van zaken als hoe je aardappels snijdt voor onberispelijke friet en wat de kenmerken zijn van het allerbeste rundvlees.
Op zoek naar de perfectie onderzoekt de rol die eten speelt in ons leven en herinneringen. Het boek is een volledig origineel, inspirerend en fascinerend onderzoek van de fundamenten van goed koken.

In 2007 maakte Blumenthal een aantal TV-programma’s waarbij per afdeling een zoektocht naar het beste recept voor een bekend gerecht centraal stond. Het is Blumenthal dus zelf voor patat bakken is een studie nodig die uitmondt in zweer gedetailleerde receptuur. In dit boek worden de volgend gerechten behandeld: Gebraden kip met geroosterde aardappels, Pizza, Worstjes met aardappelpuree, Biefstuk. Spaghetti Bolognese, Vis met friet, Schwarzwäldertaart en Suikerstrooptaart met roomijs.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Op zoek naar de Perfectie

Een greep uit de 34 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Salade

Ingrediënten:
arachideolie, ijsbergsla, kerstomaten, olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Tomatencompote

Ingrediënten:
knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, olijfolie, sherryazijn, steranijs, tabasco, thaise vissaus, tijm, tomatenketchup, trostomaat, ui, worcestershire saus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Basissaus voor pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, op eiken gerijpte chardonnay, ossenstaart, steranijs, ui, varkensschouder, volle melk en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten:
basissaus voor pasta, boter, dragon, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, selderijblad, sherryazijn, spaghetti, tomatencompote, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Champignonketchup

Ingrediënten:
champignons, foelie, kruidnagel, maïzena, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, fijne tafelsuiker, kerstomaat, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Schwarzwäldertorte

Ingrediënten:
abrikozengelei, amarenekersen op siroop, arachideolie, chocoladeganache, chocolademousse, gedroogde vanillestokjes, houteffect-basis, kirsch, kirschroom, luchtige chocoladelaag, madeleine bisquit basis, moskovisch gebak en pure chocolade

Keuken:
Duits
Soort:
techniek / taart
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Fish and chips

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bloem, chips, honing, pils, rijstmeel, tarbotfilet, ui in azijn, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits / brits
Soort:
vis / techniek
Toon alle 34 recepten in dit boek