gevogelte

Zoek naar gevogelte in jouw eigen kookboeken

Gevogelte koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Taubenpastete mit Feigen-Birnen-Salat - Pastei van gebraden duif met vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam pedis (kip in pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
asem, ketjap manis, kip, knoflook, margarine, olie, sambal oelek, suiker en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Gebraden Barbarie-eend met honingglazuur

Ingrediënten:
acaciahoning, eend, barbarie, eendenbouillon, gemalen venkelzaad, gember, rijstwijn, sesamolie, sinaasappelschil, sojasaus en witte wijnazijn

Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gestoofde kip met groene chilipeper, sucuk, koolraap en prei-"spaghetti"

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, groene chilipeper, kippenbouillon, kippendij, knoflook, koolraap, laurier, mild paprikapoeder, olijfolie, prei, preikookvocht, rode ui, sucuk pittig turks worstje en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kip met groene saus

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, groene saus, kip, marjolein, meel, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding braadkip in de oven, grilleren, braden, aan het spit, stoven pocheren

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, kip, kruiden, paddenstoel, piepkuiken, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gevulde fazant

Ingrediënten:
bessengelei, boter, champignons, fazanthen, meel, nootmuskaat, peper, peterselie, rijst, rode wijn, room, rozijnen, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Semoer Ajam IV (Smoor van kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
boter, ketjap manis, kip, knoflook, nootmuskaat, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

El haman del aroussa - Bruidsduiven

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, duiven, foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kalfsgehakt, kaneel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, poussins, pruimedanten, rozijnen, rundergehakt, uiensaus, walnoten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Eend met sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, eendenlever, eendenmaagje, jonge eend, kruidnagel, laurier, marsala, sinaasappel, sjalot, vermout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam masak kemirie (Kip in pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, kemiries, kip, koenjit, lomboks, olie, rode ui, santen, sereh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam adas (kip in pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
asem, ketjap manis, kip, knoflook, margarine, olie, sambal manis, suiker en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Creoolse kip

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, gedroogde basilicum, kip, kippenbouillontablet, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, water, zoet paprikapoeder en zure room

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Circassiaanse kip met walnotensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Djaj mahshi - Gevulde kip

Ingrediënten:
citroensap, hashwa, kip, knoflook, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Krielkip gevuld met maisbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cajunkruiden, garnalen, kippen, krielkip, maisbroodkruim, rode paprika, roux, ui, witte peper en wortel

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Kip in een aardewerken kom (Bo Bo Ji) met soja-sesamsaus

Ingrediënten:
bonen, kip, koriander, lente-ui, pinda's, sesamzaad en soja-sesamsaus

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Gevogeltemousse

Ingrediënten:
gelatine, cognac, kippenbouillon, kippenlever, rode port, slagroom en tijm

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Eend, gebraden

Ingrediënten:
ananassap, boter, margarine, tijm en wilde eend

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poulet Vallée d'Auge - Kip uit de valei van de Auge

Ingrediënten:
bloem, boter, calvados, citroensap, kip, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poulet à la corsoire - Kip "Corsoise"

Ingrediënten:
aardappel, champignons, cognac, doorregen spek, kip, olijfolie, olijven, peper, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalkoen, gevulde

Ingrediënten:
boter, cognac, gedroogde pruimen, kalkoen, maïzena, margarine, sinaasappelsap, tamme kastanjes en zure appel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip dhansak

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kerrie, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olie, rode chilipeper, rode ui, sojasaus, suiker en tomaat uit blik

Keuken:
Iraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen in romige cidersaus

Ingrediënten:
appel, appelsap, bieslook, bleekselderij, bloem, boter, champignons, cider, dragon, kalkoenfilet, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, room en sjalot

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte