gevogelte

Zoek naar gevogelte in jouw eigen kookboeken

Gevogelte koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Taubenpastete mit Feigen-Birnen-Salat - Pastei van gebraden duif met vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lembaran II (Kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, kip, knoflook, koenjit, laos, salam, sambal oelek, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Avondmaal uit Zuur:

In Karnemelk Gemarineerde En Gevlinderde Kip Van De Barbecue Met Goudbessenrelish

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, citroentijm, coquelletjes, kaapse goudbessen, karnemelk, limoenen, mangoazijn, marinade, nigellazaad, snackkomkommers, koriander, knoflook, zout, uien, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In harissa gemarineerde kip met rodegrapefruitsalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, anijsster, citroen, gedroogde rode chilipeper, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneel, karwijzaad, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode grapefruit, rode paprika, rode ui, rood grapefruitsap, rucola, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Poulet à la Clamart

Ingrediënten:
bindsla, boter, doperwten, dragon, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, rookspek, slagroom, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Linzen met eend

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, bouillon, eendenbout, olijfolie, puylinzen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, ui, winterpeen en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebek atjar item (Eend in gekruide saus)

Ingrediënten:
bloem, eend, kaneel, ketjap asin, knoflook, kruidnagels, margarine, nootmuskaat, peper en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kippenvleugels met dressing van blauwe kaas

Ingrediënten:
appelciderazijn, blauwe kaas, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kippenvleugels, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tabasco, witte wijnazijn en yoghurt

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Gallina en pepitoria

Ingrediënten:
eidooier, fino sherry, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, picada van hazelnoot en knoflook, ui en water

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zuur:

Miso Kipvleugels Met Tamarindedipsaus

Ingrediënten:
arachideolie, suiker, gember, kippenvleugels, korianderblaadjes, rode chilipeper, tamarindepulp, knoflook, vissaus, wit sesamzaad en witte miso

Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté ajam betawi (Saté van kippengehakt uit Batavia)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, djinten, javaanse suiker, kemirienoten, ketoembar, kippengehakt, knoflook, koenjit, kokosrasp, olie, peper, rode ui, santen, trassiwater en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté ajam rendang (Saté van kip)

Ingrediënten:
asem, kipfilet, rode lomboks, santen, suiker, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebek boemboe mangoet (Gekruide eend met mangoetkruiden)

Ingrediënten:
djoeroek poeroet, eend, kemirienoten, kentjoer, knoflook, laos, olie, salam, sambal oelek, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Abon ajam II (Gekruide en gerafelde kip)

Ingrediënten:
asem, djinten, ketoembar, kip, knoflook, olie, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebek boemboe bali (Gestoofde eend in gekruide saus uit Bali)

Ingrediënten:
boter, djoeroek poeroet, eend, kemirienoten, ketjap manis, knoflook, koenjit, laos, olie, salam, sambal oelek, sereh, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de volaille - Gegratineerd gevogelte met room

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalkoen, kip, kippenfond, kippensaus, melk, oregano, pasta, peper, rijst, sjalot, slagroom, taartbodem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Kip in knoflooksaus

Ingrediënten:
kip, knoflook, olijfolie, peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Abon ajam (Gekruide reepjes kip)

Ingrediënten:
djinten, ketoembar, kip, laos, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Semoer bebek kemirie (Gestoofde eend in gekruide kemiriesaus)

Ingrediënten:
boter, citroensap, djahé, djeroek poeroet, eend, groene lomboks, kemirienoten, knoflook, koenjit, laos, olie, sereh, ui, water, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Kip met saffraanrijst en erwten

Ingrediënten:
doperwten, gele ui, gezouten varkensvlees, kip, knoflook, kurkuma, olie, paprikapoeder, peterselie, rijst, saffraan, spek, tomaat, water en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Eend met olijven en sherry

Ingrediënten:
droge sherry, eend, groene spaanse olijven, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, tijm, ui, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Perlhuhnbrust auf Kartoffel-Auberginen-Puree mit Paprika-Orangen-Sauce / Gebakken parelhoenborst op aardappel-auberginepuree met paprika-sinaasappelsaus

Ingrediënten:
aardappel-auberginepuree, mild chilipoeder, olie, paprika-sinaasappelsaus en parelhoenfilet met huid

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Zomerslank met Sonja:

Kalkoen met perzikensaus

Ingrediënten:
honing, kalkoenfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, maïzena, olijfolie, perzik, perzkensap en sojasaus

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Koude kip met szechuan-peper

Ingrediënten:
chilipeper, chinese kool, kip, korianderblaadjes, lente-ui, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Fricassee van Bresse-kip in roomsaus - fricassée de poulet de Bresse à la crème

Ingrediënten:
boter, bressekip, champignon, chardonnay, crème fraîche, suiker, ui, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte