gevogelte

Zoek naar gevogelte in jouw eigen kookboeken

Gevogelte koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Taubenpastete mit Feigen-Birnen-Salat - Pastei van gebraden duif met vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Oie braisée aux marrons - Gesmoorde gans met een vulling van kastanje en worstjes

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, gans, ganzenbouillon, ganzenhart, ganzenlever, ganzenmaag, ganzennek, ganzenvet, ganzenvleugel, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, peper, port, reuzel, runderbouillon, ui, vulling van gemalen kalfs- en varkensvlees, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip oxyzonum

Ingrediënten:
asafoetida, azijn, garum, kip, olie, peper, peterselie en prei

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Zui ji - Dronken kip

Ingrediënten:
gember, huadiaowijn uit shaoxing, ijswater, kipfilet, kippendijen, kippendrumsticks, lente-ui, sterke chinese likeur en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Cong you ji - Koude kip met lente-uiolie

Ingrediënten:
bakolie, gember, kassie, kippenbouillon, kippenpoten, lente-ui, sesamolie, shaoxingwijn en steranijszaden

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Rettichrolletjes met kipfilet, kimchi en tofumayonaise

Ingrediënten:
bieslook, kimchi, kipfilet, rettich, rijstazijn, silken tofu, zonnebloemolie, zout en zwarte sesamzaadjes

Keuken:
Koreaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Bai zhan ji - Witte gehakte kip met sojasaus

Ingrediënten:
ijswater, scharrelkip, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Hang zhou lu ya - Kruidige sojasauseend uit Hangzhou

Ingrediënten:
donkere sojasaus, eendenborst, eendenpoten, fijne tafelsuiker, gember, kassie, lente-ui, lichte sojasaus en steranijszaden

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Southern fried chicken - Gebraden kip, southern stijl

Ingrediënten:
bloem, boter, kaneel, kip, koffieroom, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Asuns pimentónkip

Ingrediënten:
boerenbrood, honing, kipfilet, knoflook, milde paprikapoeder, peterselie, piquillopaprika, px sherryazijn, rucola en scherp paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mole poblano de Guajolore - Kalkoen in pikante saus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ancho chilipeper, anijszaad, kalkoen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, mulato chilipeper, oudbakken tortillas, pasila chilipeper, pure chocolade, rozijnen, sesamzaad, spekvet, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gemarineerde kalkoenfilet met komijn, koriander en witte wijn

Ingrediënten:
citroen, gemalen komijnzaad, kalkoenfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broodkruim, eidooier, kip, kippenbouillon, peper, peterselie, prei, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Confit d'oie - Ingemaakte gans, in stukken verdeeld en ingemaakt in eigen vet

Ingrediënten:
épices fines, gans, ganzenvet, grof zeezout, jeneverbessen, kaliumchloride, laurier, suiker, tijm, varkensniervet, water en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poularde braisée à la crème d'estragon - Kip met dragoncrème

Ingrediënten:
boter, dragon, kippenbouillon, peper, poularde, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Glasierte Wachtel auf Lauch-Champignon-Gemüse mit Granatapfelsauce / Geglaceerde kwartel op prei-champignongroente met granaatappelsaus

Ingrediënten:
boter, granaatappelpitten, kaneelstokje, kardemompeulen, kippenbouillon, kwartelborst, kwartelbout, olie, peper, prei-champignongroente, zoete granaatappelsiroop, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chi'i kuo chi - Gedestilleerd kip uit Yunan

Ingrediënten:
bamboespruiten, braadkuiken, gedroogde chinese paddestoelen, gember, prei, sherry, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chang ch'a fei ya - Gerookte, gestoomde, gebakken, gemarineerde eend

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde dennennaalden, gedroogd jasmijntheeblad, lente-ui, sherry, tamme eend, ui, witte peperkorrels, zoete tahoe vervanger en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Confit d'oie ou de canard - Confit van gans of eend

Ingrediënten:
eend, gans, laurierblad, peper, reuzel, salpeter, tijm en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kiprolletjes gevuld met palmkoolpesto

Ingrediënten:
boter, cavolo nero, cider, droge sherry, gerookte ham, kipfilet, knoflook, olie, olijfolie, peper, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Traminer-Hähnchen mit Morcheln - Jonge haan in Traminer met morieljes

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pei ching k'ao ya - Peking-eend

Ingrediënten:
komkommer, lente-ui, sesamolie, tahoe, tamme eend, vloeibare honing en vruchtensuiker

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Faisan à la Normande - Normandische fazant

Ingrediënten:
appel, boter, calvados, fazant, room en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kippenbouten met rodekool

Ingrediënten:
frambozenazijn, gerookt spek, kippenbouten, krieken, maïszetmeel, munt, peper, rodekool, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Kip pasanda

Keuken:
Indiaas / Pakistaans
Soort:
gevogelte