gevogelte

Zoek naar gevogelte in jouw eigen kookboeken

Gevogelte koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Taubenpastete mit Feigen-Birnen-Salat - Pastei van gebraden duif met vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Gevuld parelhoen

Ingrediënten:
boter, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, grotchampignons, italiaanse saucijsen, mager kalfsgehakt, mager varkensgehakt, melk, olijfolie, parelhoen, parmezaanse kaas, witbrood en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Chaud-frois de poulet, morvandelle - Kip chaud-froid

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Besengek of ajam koening (Stukjes kip in gekruide kokossaus)

Ingrediënten:
asem, ketoembar, kip, koenjit, laos, lombok, santen, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Simman meshwy - Gegrilde kwartels

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kwartels, peper, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Kip met eiersaus

Ingrediënten:
braadkip, ei, eidooier, foelie, rozemarijn, saucijsjes, stokbrood, witbrood en witte wijn

Keuken:
Frans / Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kip uit het pannetje

Ingrediënten:
boter, buikspek, citroensap, kip, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Filetto di tacchino al prosciutto - Kalkoenfilet met prosciutto

Ingrediënten:
boter, fontinakaas, grovierakaas, kalkoenborst en parmaham

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Duif op geroosterd brood

Ingrediënten:
duif, groentebouillon, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, olijven, rode wijn, rozemarijn, salie en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet mornay, gratiné - Gepocheerde kip met een kaassaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, dragon, droge witte wijn, emmentaler, gruyère, kip, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Suprêmes de volaille à la milanaise - Gebakken kipfilets, gepaneerd met parmezaanse kaas en broodkruim

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Gebraden kipfilet in pancetta met prei en tijm

Ingrediënten:
kipfilet, olijfolie, pancetta, prei, tijm, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Kipfilet met ratatouille

Ingrediënten:
aardappel, allesbinder, aubergine, bouillonblokje, champignon, courgette, kipfilet, knoflook, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, rode paprika, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Confit de canard

Ingrediënten:
appel, champignons, eendenvet, erwten, ganzenvet, grof zout, knoflook, laurier, peper, tamme eend, tijm en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagioni in salmi - Gestoofde fazant

Ingrediënten:
bleekselderij, fazant, kippenlever, laurier, olijfolie, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pollo al salvia e aglio - Kip met salie en knoiflook

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, maïskip, peterselie, salie en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Thaise kip laksa

Ingrediënten:
flespompoen, gember, groene asperge, groentebouillon, honing, kaffir-limoenblaadjes, kippenbouillon, kippendij, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, pindakaas, rijstnoedels, rode spaanse peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vijfkruidenpoeder en vissaus

Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Magret van eend à l'orange

Ingrediënten:
deglaçage, demi-glace, eendenfilet, frambozenazijn, gekonfijte sinaasappelschil, grand marnier, kalfsjus, laurier, sinaasappelpartjes, sinaasappelsap, sjalot, suiker, tijm, water, wijnazijn en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Gallina in salmi - Gestoofde kip

Ingrediënten:
bleekselderij, kip, kippenlever, laurier, olijfolie, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Faraona in salmi - Gestoofde parelhoen

Ingrediënten:
bleekselderij, kippenlever, laurier, olijfolie, parelhoen, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang shu ya - Knapperig gebraden aromatische eend

Ingrediënten:
frituurvet, gember, knoflook, sherry, sojasaus, tamme eend, ui, vijfkruidenpoeder, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Gevulde kwartels in portsaus

Ingrediënten:
champignons, groene kruiden, kwartels, marinade voor kwartels, ontbijtspek, peterselie en sjalot

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Canard à la bigarade - Eend met Bigaradesaus

Ingrediënten:
bigaradesaus, eend, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Gevogelte met notendressing

Ingrediënten:
koude eend, koude kalkoen, kip, notenmayonaise en voorgerecht

Soort:
gevogelte
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Pintadeau à l'aigre-doux - Parelhoen met zoetzure saus

Ingrediënten:
boter, demi-glacesaus, parelhoen, peper, perensiroop, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte