gevogelte

Zoek naar gevogelte in jouw eigen kookboeken

Gevogelte koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Taubenpastete mit Feigen-Birnen-Salat - Pastei van gebraden duif met vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Pheasant Breast sous vide

Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde parelhoen - faraona ripiena

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, jeneverbes, olijfolie, parelhoen, rozemarijn, salieblaadjes en salsicce

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Kidney Sous Vide

Ingrediënten:
kalfsnier, kippennier, lamsnier, nieren, rundernier en varkensnier

Soort:
gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kippenpörkölt - csirskepörkölt

Ingrediënten:
knoflook, paprika, reuzel, soepkip, tomaat, tomatenpuree, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet au porto - Gebraden of gegrilde kip in een roomsaus met champignons en port

Ingrediënten:
boter, champignons, citroensap, cognac, kip, kip, kookvocht van champignons, lente-ui, maïzena, peper, port, sjalot, slagroom, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Djej mhamer

Ingrediënten:
gekonfijte citroen, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, olijfolie, olijven, peterselie, saffraanpoeder, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Gewokte kip met groenteloempiaatjes

Ingrediënten:
bosuitjes, droge sherry, gemberpoeder, ketjap manis, kip, loempiavellen, pinda’s, prei, sambal oelek, sesamolie, sojasaus, spitskool, knoflook, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Coq au Vin - Kip in wijnsaus

Ingrediënten:
beaujolais, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, kip, knoflook, mager gerookt spek, peper, reuzel, sjalot, tomatenpuree en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Turkey Leg Sous Vide

Ingrediënten:
kalkoenpoten en pekel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Turkey Wing Sous Vide

Ingrediënten:
kalkoenvleugel en pekel

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Fazant in roomsaus - fagiano alla panna

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazant, olijfolie, pancetta, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Guinea Hen Leg Sous Vide

Ingrediënten:
parelhoenpoot en yoghurtmarinade

Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Duck Tongue Sous Vide

Ingrediënten:
eendentong

Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Lichtgerookte gegrilleerde kwartels

Ingrediënten:
basilicum, ei, gember, knoflook, kwartel, limoensap, mirin, nuoc mam, ruwe rietsuiker, sesamolie en sesamzaad

Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

brining Chicken Legs

Ingrediënten:
pekel en kippenpoot

Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Kip met een korstje van pistachenoten, sumak en sesanzaad

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, kipfilet, olijfolie, parmezaanse kaas, pistachenoten, sesamzaad, sumak, tarwebloem en vers broodkruim

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

brining Chicken Breast

Ingrediënten:
pekel en kippenborst

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Fajitas met gegrilde kip

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, citroensap, kipfilet, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, oregano, tabasco, trostomaat, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Kalkoen&courgetteburgers met bosui & komijn

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroen, courgette, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, kalkoengehakt, knoflook, koriander, munt, olijfolie, sumak, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Pikante kip

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, gedroogde oregano, kipfilet, knoflook, plantaardige olie, rode paprika, suiker, tabasco, tomatenpuree, water en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Kip in bamboeblad

Ingrediënten:
bamboeblad, bananenblad, chilipeper, donkere sojasaus, kipfilet, rijstwijn, satepasta, suiker, vijfkruidenpoeder, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Peking-eend

Ingrediënten:
eend, honing en kruiden

Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam sapit (Geroosterde gekruide kip)

Ingrediënten:
asem, djinten, javaanse suiker, ketoembar, kip, kokosrasp, lomboks, rode ui, santen, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kip Biryani

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, plantaardige olie, rijst voor kip biryani, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte