suikerwerk

Zoek naar suikerwerk in jouw eigen kookboeken

Suikerwerk koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Chocoladefondant

Ingrediënten:
cacao poeder, fondant en rode levensmiddelenkleurstof

Soort:
suikerwerk
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Fondant

Ingrediënten:
suiker, water, witte stroop en zonnebloemolie

Soort:
suikerwerk
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Mokkafondant

Ingrediënten:
fondant en mokka-extract

Soort:
suikerwerk
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Gekleurde fondant

Ingrediënten:
fondant en kleurstof naar keuze

Soort:
suikerwerk
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Künefe - Engelenhaar met buffelmozzarella en pistache

Ingrediënten:
buffelmozzarella, citroensap, ghee, kadayifdeeg, pekmez en pistachenoten

Keuken:
Turks
Soort:
suikerwerk
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Het klaren of koken van de suiker: geldt ook of zij goed van draad en bewkaam is ten gebruik

Ingrediënten:
ei, melis broodsuiker en water

Keuken:
Hollands
Soort:
suikerwerk
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Recept uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Pindastrooisel

Ingrediënten:
bloem en gladde pindakaas

Keuken:
Duits
Soort:
suikerwerk
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Fudge

Ingrediënten:
melk, roomboter en suiker

Soort:
suikerwerk
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Pflaumenwein-Cremetörtchen mit Mango-Rose / Pruimenwijncrèmetaartje met mangoroos

Ingrediënten:
eidooier, gelatine, japanse pruimenwijn, limoenzest in vanillesiroop, mango, poedersuiker, room en taartbodem

Keuken:
Duits
Soort:
suikerwerk
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Roomborstplaat

Ingrediënten:
fondant, kristalsuiker, slagroom, vanillestokje en water

Soort:
suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Almond and aniseed nougat

Ingrediënten:
amandel, anijszaad, basterdsuiker, eiwit, glucosesiroop, hazelnoot, oranjebloesemwater, ouwel, ouzo, pernod en vanillestokje

Soort:
zoet / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Sweet:

Coconut meringue brittle

Ingrediënten:
amandel, amandelextract, basterdsuiker, donkere chocolade, eiwit, gedroogde cocosnoot, gevriesdroogde frambozen, gevriesdroogde kers, poedersuiker en witte chocolade

Soort:
zoet / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Sweet:

Sesame brittle

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, glucosesiroop en sesamzaad

Soort:
zoet / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Chocolate panforte with oranges and figs

Ingrediënten:
amandel, basterdsuiker, bloem, cacaopoeder, donkere chocolade, gedroogde vijgen, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, gesuikerde citrusschil, hazelnoot, honing, kaneelpoeder, kardamompoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatbolletje en sinaasappelrasp

Soort:
zoet / suikerwerk
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Sinaasappelsoufflè met rozemarijn-vanillesaus

Ingrediënten:
boter, maïzena, rozemarijn-vanillesaus, sinaasappellikeur, sinaasappels, suiker, volle kwark en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
suikerwerk
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor pok-ma tahoe

Ingrediënten:
donkere sojasaus, lichte sojasaus, medium dry sherry, sesamolie, wit, shaoxingwijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
marinade / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Recept uit Sweet:

Chocolate-coated ruby red grapefruit peel

Ingrediënten:
basterdsuiker, chocolade, kaneelstokje, laurierblad en rode grapefruit

Soort:
zoet / suikerwerk / chocolade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Recept uit Sweet:

Honey, macadamia and coconut caramels

Ingrediënten:
boter, cocosschaafsel, double cream, glucosesiroop, honing, lichtbruine basterdsuiker, macadamianoten en vanillestokje

Soort:
zoet / snoep / suikerwerk
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Decoratieve suikerdruppel van vanilleolie

Ingrediënten:
isomaltsuiker en vanilleolie

Soort:
vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Spiced praline meringues

Ingrediënten:
amandel, basterdsuiker, eiwit, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en sinaasappelrasp

Soort:
zoet / snoep / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Recept uit Sweet:

Raspberry lollipops

Ingrediënten:
basterdsuiker, framboos, gevriesdroogde frambozen en glucosesiroop

Soort:
zoet / snoep / suikerwerk
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Pecan and Prosecco truffles

Ingrediënten:
boter, brandy, cacaopoeder, donkere chocolade, double cream, melkchocolade, pecannoot en prosecco

Soort:
zoet / suikerwerk / chocolade
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Karamel

Ingrediënten:
boter, kaneelstokje, limoensap, rietsuiker, steranijs, suiker, tonkaboon, vanillestokje en water

Soort:
vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Caramel - Karamel

Ingrediënten:
suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / suikerwerk
Een recept uit Michel De Meyer en Véronique De Meyer - Asperges

Recept uit Asperges:

aspergeveloute

Ingrediënten:
asperges, boter, ei, groentebouillon, kruidentuiltje, nootmuskaat, peper, room en zout

Soort:
soep/bouillon / suikerwerk