David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Anatolië

de avontuurlijke Turkse keuken

Een boek van David Dale en Somer Sivrioglu

We hebben 171 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Anatolië, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Turken houden van goed eten. Bij het ontbijt praten ze al over wat ze ‘s avonds zullen eten’, aldus de
Turkse chef Somer Sivrioglu, auteur van Anatolië. Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken.

Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse recepten, van de grootse banketten uit het Ottomaanse Rijk tot de pittige snacks in de voedselkraampjes in de straten van Istanbul, van de beroemde ontbijten aan de verre oostgrens tot de mezzes met vis in de Egeïsche kuststreek.

Ook worden de rituelen, mythen, de grappen en de volkswijsheden die schuilgaan achter 3000 jaar geschiedenis van de Anatolische kookkunst prijsgegeven. Daarnaast is Anatolië een ode aan het hedendaagse Turkije, dat met de vele schitterende foto’s op een indrukwekkende manier in beeld wordt gebracht.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Anatolië

Een greep uit de 171 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Kuyruk manti - Kleverige ossenstaartdeegkussentjes met yoghurtbouillon

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, droge sherry, eiwit, fenegriekpoeder, gedroogde munt, gyozavellen, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, maïzena, olijfolie, ossenstaartvlees, paprikapuree, peterselie, pimentpoeder, ui, venkelloof, venkelzaad, wortels en yoghurtsaus

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Simit - Sesamringen

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, pekmez, plantaardige olie, sesamzaad, slagroom en suiker

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Paprikaboter

Ingrediënten:
boter, chilivlokken en gerookt paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çerzek tavugu - Circassissche kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, casinobrood, kip, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, ui, walnootolie, walnoten, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Sucuklu humus - Granaatappelhumus met pittige worst

Ingrediënten:
casinobrood, citroensap, gedroogde kikkererwten, granaatappelmelasse, knoflook, komkommer, olijfolie, paprikapoeder, paprikapuree, rode paprika, rode ui, sucuk pittig turks worstje, tahin en zuiverginszout

Keuken:
Turks
Toon alle 171 recepten in dit boek