157 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbotercitroensapeigembergemberpoedergroentebouillonhoningkaneelstokjeknoflookkorianderkruidenoliepeperpeterselieplantaardige oliespecerijensuikertomaatuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kippenalbóndigas met saffraan-amandelsaus

Ingrediënten:
amandelen, manzanilla, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Gestoofde kip met saffraan

Ingrediënten:
brood, citroensap, eierdooier, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pijnboompitten, saffraandraadjes, tijm, ui, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Konijn met ras el hanout, kaneel en honing

Ingrediënten:
donkere honing, gele paprika, gemberpoeder, groene paprika, kaneelstokje, kastanjehoning, kippenbouillon, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, ras el hanout, rode paprika, saffraanpoeder, tam konijn, tijmhoning, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
wild / tajine
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Savo - Fruitige rijst uit Bukhara

Ingrediënten:
appel, basmatirijst, dadel, dadels, gedroogde abrikozen, gekarameliseerde wortel, kaneel, kip, kippenbouillon, kweepeer, langkorrelrijst, plantaardige olie, pruimedanten, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaten, vleesbouillon en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Intria - Marokkaanse kip met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, dunne pasta, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, kurkuma, olie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, vermicelli, water en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Tagine with Pickled Figs

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, gemalen kaneel, gembersap, honing, ingemaakte citroenschil, ingemaakte vijgen, olie, saffraan en zoete ui

Soort:
groente
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Gevulde pijlinktvis - calamares rellenos

Ingrediënten:
ei, groentebouillon, kaneel, lente-ui, olijfolie, pijlinktvis, pijnboompitten, rozijnen, saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Rijst met bloemkool en zeekat

Ingrediënten:
bloemkool, kaneel, knoflook, kortkorrelige rijst, olijfolie, paprikapoeder, peper, pijlinktvis, saffraandraadjes, ui en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kipfilets met pijnboompitten

Ingrediënten:
kaneel, kipfilet, knoflook, kruidnagel, olijfolie, pijnboompitten, saffraandraadjes, sherry, spaanse ui, verse peterselie, water, witbrood, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

viskebabs

Ingrediënten:
cayennepeper, harissa, kaneel, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, sinaasappel, verse koriander, verse peterselie, water, zeeduivel en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gebraden lamsschouder met saffraanrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberis, boter, kaneelstokje, kardemompeul, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamstajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, saffraandraadjes, ui en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pilav met aubergine en druiven

Ingrediënten:
aubergine, citroen, druiven, gemalen piment, kaneel, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pijnboompitten, pistachenootjes, saffraandraadjes, surinaamse rijst en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bij de koffie uit Ingrediënten:

Exotische rijstevlaai

Ingrediënten:
dessertrijst, eieren, gemberpoeder, kaneelstokje, mango, olie, saffraandraadjes, suiker, volle melk, witbroodmix en zout

Keuken:
Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Lamstagine met doperwten en tomaten

Ingrediënten:
doperwt, kaneelstokje, komijnzaad, lamsnek, lamsschenkel, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Wortelen en bietjes met Noord-Afrikaanse kruiden

Ingrediënten:
boter, citroenschil, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, jonge bietjes, olijfolie, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes, verse korianderwortel, verse munt, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groente / feestdagen
Haal meer recepten op...