Kaneel & Kardemom
Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv
Een boek van H. Shooter en Anne Shooter
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Kaneel & Kardemom, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
‘Kaneel & Kardemom’ is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittannië is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israëlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.
Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry’s tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.
‘Kaneel & Kardemom’ biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de ge- rechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijdens Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.