S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Casa Moro

Een boek van S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark

We hebben 214 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Casa Moro

In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Casa Moro

Een greep uit de 214 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Wintertabouleh

Ingrediënten:
bloemkool, bulgur, extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, knoflook, venkelknol, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten en witlof

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Casa Moro:

erwtensoep met komijn en arganiaolie - bessara

Ingrediënten:
arganolie, gedroogde rode chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Syrische linzenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Ossenstaart met rioja en chorizo - rabo de toro con rioja

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipepervlokken, chorizo, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossestaart, peterselie, pikant paprikapoeder, rode rioja, tarwebloem, tomatenpuree, ui, venkelzaad, verse tijm, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Doperwten met ham - guisantes con jamón

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, olijfolie, serranoham, verse doperwten, verse munt, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Kikkererwten met granaatappelstroop

Ingrediënten:
granaatappel, granaatappelstroop, kikkererwten, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Warme muntsaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Pistache amandeltaart met sinaasappel en kardemom

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, kardemompeul, pistachenootjes, sinaasappelsap, sinaasappelschil, slagroom en tarwebloem

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Saffraanaardappelen - patatas con azafran

Ingrediënten:
knoflook, laurierblad, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, vastkokende aardappel, verse rozemarijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Courgette-auberginesalade met charmoula

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, komijnzaadjes, rodewijnazijn, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, tomaat, ui, venkelknol, verse bladpeterselie, visafval, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Koffie-ijs met turrón

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, gemalen koffie, kaneelstokje, koffieboon, melk, oploskoffie, slagroom, turron en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Aardappelsalade met artisjokken en harissa

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook, vastkokende aardappel, verse koriander, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Toon alle 214 recepten in dit boek