Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arganolie, gedroogde rode chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: dadels, fijne kristalsuiker, kaneelstokjes, kardemompeul, koffie en labneh
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: eiwit, fijne kristalsuiker en griekse yoghurt
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, bruisend mineraalwater, honing, kikkererwtenmeel, verse rozemarijn, zeezout, zonnebloemolie en zuiveringszout
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch / frituur
Ingrediënten: groene olijfolie, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, saffraandraadjes, spinazie, oregano, walnoten, witbrood, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, fino sherry, kappertjes, laurierblad, olijfolie, rogvleugels, sherryazijn, sjalot, verse bladpeterselie, verse tijm, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, groene paprika, kerstomaat, knoflook, mosselen, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, pijlinktvis, rodewijnazijn, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, cayennepeper, chilivlokken, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: anijsbrood, extra vergine olijfolie, feta, kerstomaat, knoflook, oregano, rode wijnazijn, ui, zeezout, zwarte olijf en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: frisee, granaatappel, knoflook, olijfolie extra vergine, paardenbloemblad, rodewijnazijn, verse kaas, verse tijm, walnoten, waterkers, zeezout, zuring en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout
Keuken: Mediterraans
Soort: vlees
Ingrediënten: kastanje, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, pancetta, savooiekool, verse tijm, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: citroensap, dadels, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, honing, pastinaak, verse munt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, kip, knoflook, labneh, olijfolie, salie, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amarettikoekjes, blanke amandelen, fijne kristalsuiker, frambozen, frambozenjam, oloroso sherry, poedersuiker, slagroom, triflecake en vanillevla
Keuken: Europees / Brits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: granaatappelpitten, granaatappelstroop en olijfolie extra vergine
Keuken: Mediterraans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, ei, fijne kristalsuiker, maïzena en tarwebloem
Keuken: Brits
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kip, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, rozijn, saffraandraadjes, witte wijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / vlees / tajine
Ingrediënten: eidooier, fijne kristalsuiker, gemalen koffie, kaneelstokje, koffieboon, melk, oploskoffie, slagroom, turron en vanillestokje
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: jonge tuinbonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, olijfolie extra vergine, ui, venkelzaad, verse munt, voorjaarsui, witte wijn, zeekat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / hapjes
Ingrediënten: aardappel, ei en klipvis
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: ansjovis, fijn zeezout, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie en wittewijnazijn
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / inmaak