S. Wheeler en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Casa Moro

Een boek van S. Wheeler en Sam & Sam Clark

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Sevillasinaasappelijs

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, kaneelstokje, melk, sevillasinaasappels, slagroom en vanille

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Sinaasappelflan - flan de naranja

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker en sinaasappelsap

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Merguez

Ingrediënten:
chilipepervlokken, fijn zeezout, gedroogde rozenknopjes, harissa, kaneel, knoflook, komijnzaad, lamsdarm, lamsniervet, lamsschouder, rozenwater, venkelzaad, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde rode chilipeper, grof zeezout, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Russische salade - ensaladilla rusa

Ingrediënten:
doperwtjes, kappertjes, mayonaise, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, suiker, ui, vastkokende aardappels, verse bladpeterselie, verse dragon, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Kikkererwten met granaatappelstroop

Ingrediënten:
granaatappel, granaatappelstroop, kikkererwten, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Courgette-auberginesalade met charmoula

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, komijnzaadjes, rodewijnazijn, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Wittekoolsalde met munt en karwijzaad

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, verse bladpeterselie, verse munt, witte kool, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met garnalen en asperges

Ingrediënten:
ei, groene asperge, knoflook, noorse garnalen, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Calamar a a parilla

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, pijlinktvis, rucola en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Zelfgezouten kabeljauw

Ingrediënten:
heel grof zeezout en kabeljauwfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / inmaak
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Doperwtensoep met yoghurt en munt

Ingrediënten:
boter, bouillon, doperwtjes, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse munt, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Spinazie met walnoten - espinacas con nueces

Ingrediënten:
groene olijfolie, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, saffraandraadjes, spinazie, oregano, walnoten, witbrood, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Pompoensalade

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, kaneel, knoflook, olijfolie, pompoen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Doperwten met ham - guisantes con jamón

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, olijfolie, serranoham, verse doperwten, verse munt, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Zelfgemaakte yoghurt

Ingrediënten:
slagroom, volle melk, water en yoghurt

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Gegrilde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, tomaat, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Tomatenbulgur

Ingrediënten:
boter, bulgur, gemalen piment, kaneel, olijfolie, tomatensaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Ouderwetse triflecake

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, fijne kristalsuiker, maïzena en tarwebloem

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch