S. Wheeler en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Casa Moro

Een boek van S. Wheeler en Sam & Sam Clark

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Casa Moro:

erwtensoep met komijn en arganiaolie - bessara

Ingrediënten:
arganolie, gedroogde rode chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

dadels met koffie en kardemom

Ingrediënten:
dadels, fijne kristalsuiker, kaneelstokjes, kardemompeul, koffie en labneh

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht / basisrecept uit Casa Moro:

Yoghurtijs

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker en griekse yoghurt

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Syrische linzenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Spinazie met walnoten - espinacas con nueces

Ingrediënten:
groene olijfolie, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, saffraandraadjes, spinazie, oregano, walnoten, witbrood, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Kikkererwtenpuree

Ingrediënten:
kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Zeevruchtensalade - salpicón de marisco

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, groene paprika, kerstomaat, knoflook, mosselen, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, pijlinktvis, rodewijnazijn, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Marokkaanse eieren met tomaten en komijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cayennepeper, chilivlokken, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Fetasalade met anijsbrood, tomaten en oregano

Ingrediënten:
anijsbrood, extra vergine olijfolie, feta, kerstomaat, knoflook, oregano, rode wijnazijn, ui, zeezout, zwarte olijf en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Pastinaaksalade met yoghurt en dadels

Ingrediënten:
citroensap, dadels, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, honing, pastinaak, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kip gevuld met salie en labneh

Ingrediënten:
citroensap, kip, knoflook, labneh, olijfolie, salie, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Sherrytrifle van Kate

Ingrediënten:
amarettikoekjes, blanke amandelen, fijne kristalsuiker, frambozen, frambozenjam, oloroso sherry, poedersuiker, slagroom, triflecake en vanillevla

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Granaatappelsaus

Ingrediënten:
granaatappelpitten, granaatappelstroop en olijfolie extra vergine

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Ouderwetse triflecake

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, fijne kristalsuiker, maïzena en tarwebloem

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvleestagine met pruimen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Koffie-ijs met turrón

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, gemalen koffie, kaneelstokje, koffieboon, melk, oploskoffie, slagroom, turron en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Lunch / lunchgerecht uit Casa Moro:

Zeekat met tuinbonen en munt - chocos con habas

Ingrediënten:
jonge tuinbonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, olijfolie extra vergine, ui, venkelzaad, verse munt, voorjaarsui, witte wijn, zeekat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hapjes