Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, bouillon, brandneteltoppen, bruine linzen, groene paprika, knoflook, laurierblad, milde olijfolie, pikante paprikapoeder, spaanse ui, tomaat, venkel, wilde venkel, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: amarettikoekjes, blanke amandelen, fijne kristalsuiker, frambozen, frambozenjam, oloroso sherry, poedersuiker, slagroom, triflecake en vanillevla
Keuken: Europees / Brits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, bulgur, gemalen piment, kaneel, olijfolie, tomatensaus, zeezout en zwarte peper
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: droge gist, fijn zeezout, maanzaad, ongebleekt meel, pompoenpitten, sesamzaad, volkorenmeel, water, zonnebloemolie en zonnebloempitten
Keuken: Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, collejas, groene kool, knoflook, olijfolie, prei, spaanse ui, wortel, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: granaatappel, granaatappelstroop, kikkererwten, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, lamsstoofvlees, olijfolie, pikant paprikapoeder, snijbiet, ui, verse koriander, witte bonen, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, groene paprika, knoflook, rode ui, vastkokende aardappel, verse bladpeterselie, zeezout, zoete rodewijnazijn en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: boter, fijne kristalsuiker, olijfolie, ongebleekt meel, polenta, water, witte wijn en zout
Keuken: Spaans
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel en water
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, calasparrarijst, citroen, fino sherry, groene paprika, knoflook, laurier, ñoraspaprikas, olijfolie, peterselie, saffraandraadjes, spaanse ui, tam konijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, witte wijn, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: pasta/noodles / wild
Ingrediënten: artisjok, calasparrarijst, citroen, gedroogde porcini, groene paprika, groentebouillon, knoflook, ñoraspaprikas, olijfolie, piquillopaprika, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker en sinaasappelsap
Keuken: Spaans
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, citroensap, heekfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, spa rood, tarwebloem, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, fijne kristalsuiker, handsinaasappel, knoflook, olijfolie, rode ui, rodewijnazijn, vastkokende aardappel, venkelknol, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, extra vergine olijfolie, feta, karwijzaad, pitabroodje, verse munt, wortel, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, olijven, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rodewijnazijn, saffraandraadjes, spinazie, ui, oregano, witbrood, zeezout, zoet paprikapoeder, zuiveringszout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet in olie, fijne kristalsuiker, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat, zeebaars, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: gedroogde abrikoos, pijnboompitten en verse munt
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, bosui, boter, gemalen piment, pijnboompitten, rozijnen, verse dille, zeezout en zwarte peper
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, groene asperge, olijfolie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschaafsel, anijszaad, boter, cognac, eiwit, fijne kristalsuiker, gemalen amandelen, kandijsuiker en tarwebloem
Keuken: Spaans
Soort: koek en gebak / zoete hapjes
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, olijfolie, piquillopaprika, rode chilipeper, rodewijnazijn, tomatenpuree en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch