253 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroensapgroentegroentebouillonknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnsjalottomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, kaneel en poedersuker, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Kastanjesoep met chorizo - sopa de castañas

Ingrediënten:
bakchorizo, bleekselderij, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, tamme kastanje, tomaat, verse tijm, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Mul in bouillabaissesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, cantharellen, jonge spinazie, knoflook, laurierblad, mulfilet, olijfolie, prei, saffraan, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkelknol, vis, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Zuidelijke rode bonen met varkensvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ciderazijn, extra vierge olijfolie, hamschijf, kidneybonen, knoflook, laurier, oregano, paprikapoeder, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Kaviaarlinzen Met Venkelworst

Ingrediënten:
azijn, bieslook, blauwe kaas, bleekselderij, bospeentjes, kaviaarlinzen, kumato-tomaten, kyouno-kujyouno-negiabura, laurierblad, linzen, olijfolie, peterselie, sjalotjes, tijm, tomaten, ui, venkelworstjes, water en zout

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Krabfond

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, dragon, jeneverbessen, knoflook, krabkarkassen, laurier, olijfolie, peper, plantaardige olie, prei, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, kalfsbotten, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, wortel, zoete ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Donkere biersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, donker bir, donkere kalfsfond, karwijzaad, laurier, plantaardige olie, rozemarijn, sjalotten, suiker, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, uiknoflook, varkensrugbotten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Italiaanse linzensoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Rigatoni met winterse tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, droge wijn, knoflook, kristalsuiker, majoraan, oregano, parmezaanse kaas, italiaanse pomodori in blik, rigatoni, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis bij Jamie:

Eenvoudige, thuis gekookte boontjes

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, extra vierge olijfolie, gedroogde bonen, kerstomaat, knoflook, laurier, peper, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, zout en zuurdesembrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Tomatensoep basisrecept

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, knoflook, peper, prei, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, cannellinibonen, cavolo nero, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, knoflook, landbrood, laurier, olijfolie, prei, pruimtomaten uit blik, rozemarijn, savooiekool, tijm, tomaten, ui, wortel, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, knoflook, laurier, peper, peterselie, preien, tijm, tomaten, uien, vetstof, water, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, runderpens, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Konijn cacciatore

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, knoflook, konijn, peper, rozemarijn, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijn, wortel, zout, zoutflakes, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Cassoulet de essex

Ingrediënten:
bleekselderij, broodkruim, cannellinibonen, citroen, eendenbouten, tomaat, grof zeezout, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, lamsborst, laurier, malbec, merlot, nootmuskaat, olijfolie, prei, rozemarijn, sinaasappel, tijm, toulouseworstjes, ui en varkensbuik

Soort:
vlees / wild / gevogelte
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Pasteitjes met rundvlees en champignons

Ingrediënten:
bieflap, bladerdeeg, bleekselderij, bloem, champignons, ei, eidooier, knoflook, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, rode wijn, tijm, tomaat, tomaat in blik, ui, wijn, zeezout en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ribollita

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerenbrood, cavolo nero, olijfolie, palmkool, peper, tomaat, ui, verse tijm, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Passata

Ingrediënten:
gehakt, laurierblad, olijfolie, bleekselderij, suiker, knoflook, tijm, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Ossobuco van kalkoen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, knoflook, laurier, olijfolie, stoofvlees van kalkoen, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken heek - nasello in tegame

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, dijonmosterd, droge witte wijn, heekmoot, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, peper, prei, sjalot, tomaat, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Spaghetti bolognaise

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gehakt, tomaat, marjolein, olie, oregano, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, sjalot, spaghetti, tijm, tomatenpuree, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Haal meer recepten op...