- Sieb's proefschrift

Sieb's proefschrift

Er is niets lekkerders dan iets ontzettend lekkers, basisrecepturen van Sieberens kookstudio Meerema

Een boek van

We hebben 55 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Sieb’s proefschrift, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Sieberen Meerema, die onder meer zijn sporen verdiende als chef van het Rotterdamse restaurant de Harmonie, drijft nu een kookstudio de Capelle aan den IJssel. In dit boekje werkt hij op zijn recepten uit voor een aantal basisbereidingen. Als verdienstelijk schilder neemt hij ook de illustraties ter hand. Zier voor meer recepten van Meerema ook het boek "Harmonie op je bord"

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Sieb's proefschrift

Een greep uit de 55 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Basisrecept uit Sieb's proefschrift:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, dragon, extra vierge olijfolie, foelie, gember, groene paprika, kerriepoeder, knoflook, korianderkorrels, laurier, limoen, peper, peterseliestelen, prei, steranijs, venkel, water, witte wijn, wortel, zoete ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / nagerecht uit Sieb's proefschrift:

Panna cotta

Ingrediënten:
gelatine, melk, room, suiker en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Opzouten

Ingrediënten:
grof zout, knoflook, rode biet en ui

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Risotto

Ingrediënten:
boter, champignons, kippenbouillon, opzouten, parmezaanse kaas, peper, risottorijst en zoete ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Vissaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, crème fraîche, foelie, gember, kerriepoeder, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, prei, visgraten, vissenkoppen, water, witte wijn, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Basisdressing

Ingrediënten:
druivenpitolie, extra vierge olijfolie, mosterd, natuurazijn, opzouten, peper en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, extra vierge olijfolie, kalamata olijven, kappertjes, knoflook, opzouten en peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, opzouten, peper, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Tonijntartaar

Ingrediënten:
eidooier, extra vierge olijfolie, gember, limoenrasp, limoensap, mosterd, opzouten, sherryazijn, tabasco, tonijnfilet, vis en water

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Sauce Béarnaise

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, eidooier, opzouten, peper, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gerookt spek, knoflook, opzouten, peper, rozemarijn, tijm, tomaten, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, gember, kerriepoeder, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, visgraten, viskoppen, water, witte wijn, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon / vis
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Auberginepickles

Ingrediënten:
gember, graffiti aubergine, kardemompeul, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, opzouten, peperkorrels, rode peper, sherryazijn en suiker

Soort:
inmaak / groente
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Brood (Rozemarijn)

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, rozemarijn, suiker, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsafsnijdsel, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, water, wortel en zoete ui

Soort:
kalfsvlees / saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Bijgerecht uit Sieb's proefschrift:

Kroten (Zoetzuur)

Ingrediënten:
gember, groente, grof zeezout, honing, kardemompeul, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kroten, opzouten, peperkorrels, rode peper, sherryazijn en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kruidenpesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, opzouten, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, bladpeterselie en rucola

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Pindasaus

Ingrediënten:
azijn, ketjap, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, opzouten, peper, pinda's en sambal

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Toon alle 55 recepten in dit boek