25 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelazijnbleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijnknoflookkruidnagellauriermelkolijfoliepeperpeterseliepreisuikertomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Fantastische lasagne met vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, citroen, garnalen, kerstomaat, lasagnavellen, laurier, melk, muskaatnoot, pancetta, parmezaanse kaas, peterselie, rucola, venkelknol, visfilet, witte ui, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Vissoep met rouille

Ingrediënten:
afsnijdsels van vis, baguette, bleekselderij, cayennepeper, droge witte wijn, witvis, gruyerekaas, harissa, knoflook, knoflookmayonaise, krab, laurier, olijfolie, passata, peper, peterselie, saffraan, sinaasappelschil, tijm, ui, venkel, visgraten en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Vissoep met cognac - sopa de pescado

Ingrediënten:
cognac, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie, pruimtomaat, rode wijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, visafval, visbouillon, wortel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / voorgerecht uit Spaans koken:

Witvissoep

Ingrediënten:
citroenschil, citroentijm, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, rode uien, visbouillon, witbrood, witte wijn, witte wijnazijn en witvisfilet

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, gedroogde venkel, olijfolie, groene paprika, grof zeezout, gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraandraadjes, stokbrood, tomaat, ui, vermicelli, verse peterselie, verse spaanse peper, peper, water, witvis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Carpione de pesce persico - Escabeche van baars

Ingrediënten:
baarsfilet, baby-ui, jeneverbessen, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Aardappelsalade met wortelcouscous en tomatenpistou

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, forelfilet, griekse yoghurt, knoflook, koolzaadolie, laurier, lente ui, mayonaise, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitjes, sjalot, trostomaat, wortelen, zongedroogde tomaten en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Valenciaanse pasta-paella - fideuà

Ingrediënten:
fideos pasta, garnalen, knoflook, kruidnagel, langoustine, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, visresten, zeeduivelfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Gebakken sardines - sardinas al horno

Ingrediënten:
gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, pimenton picante, rode paprika, saffraandraadjes, sardines, tomaatblokjes, ui, verse bladpeterselie, peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria España:

Vastensoep - caldo de vigilia

Ingrediënten:
azijn, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peper, soepgroenten, ui, verse peterselie, verse tijm, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vispastei - vol-au-vent di mare

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, bloem, boter, brood, droge witte wijn, ei, garnaaltjes, heekfilet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, melk, peper, sherry, ui, verse bladpeterselie, voorgebakken pasteibak, witvisfilet, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pastei / feestdagen / ovenschotel
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gepocheerde zalm met risonisalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, doperwten, kristalsuiker, laurier, laurierblad, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, risoni, spinazie, suiker, witte peperkorrels, zalm, zalmfilet, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Stokviskroketjes - croquetas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroen, laurierblad, melk, stokvis, ui, verse bladpeterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Tonijn met bonen

Ingrediënten:
cannellinibonen, gedroogde bonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rode ui, tonijn uit blik, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / vis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

piquillopaprika´s gevuld met klipvis - pimientos de piquillo rellenos con bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, citroen, klipvis, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, olijfolie extra vierge, oregano, peperkorrel, piquillopaprika, rodewijnazijn, suiker, ui, waterkers, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis