C.L. Jones - De complete keuken van Italie

De complete keuken van Italie

Een boek van C.L. Jones

We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De complete keuken van Italie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In De complete keuken van Italië komt dit schitterende land tot leven, waar de mensen een enorme passie hebben voor eten. U vindt een keur aan heerlijke Italiaanse recepten als antipasti, salami, pizza en panini, tagliatelle en risotto. Naast de recepten gaan speciale items in op de vele eetgewoonten en gebruiken die de Italiaanse levenswijze karakteriseren. Een verscheidenheid aan producten wordt u voorgeschoteld met een korte geschiedenis, anekdote en toelichting. Ze brengen Italië tot leven met oogstrelende foto’s die op locatie zijn gemaakt. Alle Italianen houden van hun keuken en hun eten en dit boek onthult het geheim achter deze passie… de eenvoud en diversiteit van de keuken en het gebruik van verse ingrediënten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De complete keuken van Italie

Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Geroosterde lamsbout

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, lamsbout, olijfolie, pancetta, rozemarijn en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Milanese risotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, carnarolirijst, droge witte vermout, kippenbouillon, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rundermerg, saffraandraadjes, ui, vialone nano-rijst en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Stoofschotel van linzen en worstjes

Ingrediënten:
gedroogde spaanse peper, groene linzen, italiaanse worstjes, jeneverbes, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, rode wijn, tomaten uit blik, ui en verse rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / worst
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Bijgerecht / basisrecept uit De complete keuken van Italie:

Tapenade

Ingrediënten:
ansjovis in blik, citroen, extra vierge-olijfolie, kappertje, knoflook, peper, verse basilicum, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Panna cotta

Ingrediënten:
bladgelatine, slagroom, suiker, vanille-extract en vers rood fruit

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Carpaccio

Ingrediënten:
biefstuk, citroensap, dijonmosterd, eierdooier, kappertjes, olijfolie, peper, slagroom, tabasco en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / rundvlees
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Cannelloni

Ingrediënten:
bacon, broodkruim, champignons, ei, fontinakaas, gedroogde basilicum, kalfsgehakt, knoflook, lasagnevellen, olijfolie, parmezaanse kaas, prosciutto, runderbouillon, slagroom, tomatensaus, tomaten uit blik, ui, varkensgehakt en verse peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Bijgerecht uit De complete keuken van Italie:

Gesmoorde borlotti-bonen

Ingrediënten:
chilivlokken, droge rode wijn, gedroogde borlottibonen, knoflook, kruidnagel, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Gevulde mosselen

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, verse basilicum, verse peterselie, witbroodkruim en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Fritto misto di mare

Ingrediënten:
ansjovisfilet, baarsfilet, bloem, citroen, eiwit, extra vierge-olijfolie, frituurolie, garnalen, gedroogde pepervlokken, kabeljauwfilet, knoflook, lengfilet, octopus, olijfolie, pijlinktvisjes, sint-jakobsschelp, verse peterselie, verse sardines, witvisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Panzanella

Ingrediënten:
ciabatta, gele paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, rodewijnazijn, tomaat, verse basilicum en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Gemarineerde verse ansjovis

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, olijfolie, peper, rood pepertje, verse ansjovis, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Geroosterde langoustines

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gamba, knoflook, langoustine, peper, pipis, scampi, sint-jakobsschelp, venusschelp, verse basilicum, verse rozemarijn, vongole en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Piccata al limone

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, kalfsoester, kalfsschnitzel, kappers, kappertjes, kippenbouillon, olijfolie, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Minestrone alla genovese

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, ditalini, doperwten, gedroogde borlottibonen, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kool, pancetta, parmezaanse kaas, pesto, reuzel, snijbonen, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse salieblaadjes en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Aubergine parmigiana

Ingrediënten:
aubergine, bloem, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, passata di pomodoro, peper, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Insalata caprese

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, mozzarella, pruimtomaat en verse basilicum

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / kaas
Toon alle 106 recepten in dit boek