C.L. Jones - De complete keuken van Italie

De complete keuken van Italie

Een boek van C.L. Jones

We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De complete keuken van Italie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In De complete keuken van Italië komt dit schitterende land tot leven, waar de mensen een enorme passie hebben voor eten. U vindt een keur aan heerlijke Italiaanse recepten als antipasti, salami, pizza en panini, tagliatelle en risotto. Naast de recepten gaan speciale items in op de vele eetgewoonten en gebruiken die de Italiaanse levenswijze karakteriseren. Een verscheidenheid aan producten wordt u voorgeschoteld met een korte geschiedenis, anekdote en toelichting. Ze brengen Italië tot leven met oogstrelende foto’s die op locatie zijn gemaakt. Alle Italianen houden van hun keuken en hun eten en dit boek onthult het geheim achter deze passie… de eenvoud en diversiteit van de keuken en het gebruik van verse ingrediënten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De complete keuken van Italie

Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Zuppa di pesce

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ciabatta, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, inktvis, knoflook, olijfolie, peper, sint-jakobsschelp, tomaten uit blik, ui, venkelknol, verse peterselie, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Cassata

Ingrediënten:
abrikozenjam, cake, gekonfijte vruchten, groene kleurstof, marsepein, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, suiker, vanille-extract en zoete marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Romeinse gnocchi

Ingrediënten:
boter, eierdooier, griesmeel, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / deegwaren / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Aardappelgnocchi met pancetta

Ingrediënten:
bakbacon, bloem, bloemige aardappel, boter, eierdooier, pancetta, parmezaanse kaas, slagroom, verse basilicum en verse salieblaadjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Bruschetta met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
ciabatta, extra vierge olijfolie, knoflook, landbrood, olijfolie, peper, pugliese, verse tijm, wilde paddestoelen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Crespelle

Ingrediënten:
asperge, basilicum, bloem, boter, ei, ham, melk en parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Cannelloni

Ingrediënten:
bacon, broodkruim, champignons, ei, fontinakaas, gedroogde basilicum, kalfsgehakt, knoflook, lasagnevellen, olijfolie, parmezaanse kaas, prosciutto, runderbouillon, slagroom, tomatensaus, tomaten uit blik, ui, varkensgehakt en verse peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Penne all'arrabbiata

Ingrediënten:
gedroogde pepertjes, knoflook, olijfolie, penne, rigatoni, tomaten uit blik en verse basilicum

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Bagna caôda

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloemkool, boter, ciabatta, groente, knoflook, olijfolie, peper, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Kip cacciatore

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine basterdsuiker, droge witte vermout, kippenbout, kippenpoot, knoflook, laurierblad, olijfolie, pancetta, tomaten uit blik, ui, oregano, verse rozemarijn, witte champignons en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Gemarineerde verse ansjovis

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, olijfolie, peper, rood pepertje, verse ansjovis, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Suppli

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, frituurolie, kippenbouillon, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, risotto, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / gevogelte / vegetarisch / frituur
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Geroosterde octopus

Ingrediënten:
baby-octopus, citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, laurierblaadje, peper, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Gebakken polenta met vier soorten kaas

Ingrediënten:
boter, gorgonzola, grove polenta, knoflook, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, taleggio, tomaten uit blik, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch / kaas
Toon alle 106 recepten in dit boek