Recept van Het nieuwe Haagse kookboek:
Terug naar J.C. Heidenreich.
Recepten van J.C. Heidenreich
Overzicht van de recepten
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Botersaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, water en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Warme mayonaise
- Ingrediënten:
- azijn, ei, mosterdpoeder, olie, peper, room en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Jenny Lindsoep
- Ingrediënten:
- eierdooier, heldere bouillon, nootmuskaat, peper, peterselie, rijstebloem en room
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Pot-au-feu
- Ingrediënten:
- bleekselderij, koolraap, kruidnagel, laurierblad, peper, prei, rode wijn, runderschenkel, winterwortel en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Peterseliesaus
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, bouillon, dragon, kervel en peterselie
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Eenvoudige champignonsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, champignons en citroensap
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bouillon voor eenvoudige soepen I
- Ingrediënten:
- kalfsbeentje, runderpoulet, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Champignonsoep III
- Ingrediënten:
- bloem, boter, champignon, eierdooier, heldere bouillon, peper, room en witte bordeaux
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Koude 'gekookte' mayonaise
- Ingrediënten:
- citroensap, ei, kruidenazijn, mosterdpoeder, olie, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gewelde boter
- Ingrediënten:
- boter, water en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Ossestaartsoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, cayennepeper, laurierblad, madera, ossestaart, peperkorrel, peterselie, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met geslagen room (chantillysaus)
- Ingrediënten:
- azijn, citroensap, mayonaise, peper, room en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Wortelsoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, kervel, peterselie, room, suiker en winterwortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Paprikaboter
- Ingrediënten:
- boter, paprika, ui en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gebonden groentesoep
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, kervel, peterselie, prei, selderij, soepgroenten, ui, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere groentesoep (consommé julienne) I
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, doperwten, heldere bouillon, knol, peterselie en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bruine ragoûtsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaat, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Tomatensaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, citroensap, peper, room en tomaat
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Groentesoep I
- Ingrediënten:
- bieslook, bouillon, kervel, peterselie, rijst, selderij en soepgroenten
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere bouillon met fijne reepjes flensjes
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, heldere bouillon, melk, suiker en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bouillonsaus (veloutésaus)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon en citroensap
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gebonden tomatensoep met room
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, foelie, laurierblad, peper, peperkorrels, peterselie, room, soeptomaten, tijm, ui en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Franse uiensoep
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, brood, laurierblad, oude kaas, peper en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Paprikasaus, paprikaroomsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, paprika, paprikapoeder, room, tomaat en ui
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Tomatenboter
- Ingrediënten:
- boter, paprikapoeder, peper, tomatenpuree en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Pompoensoep
- Ingrediënten:
- boter, crème fraîche, kippenbouillon, peper, pompoen, suiker, ui en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Oestersaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroensap, eierdooier, oesters, peper, room, visbouillon en witte bordeaux
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bouillabaisse
- Ingrediënten:
- garnaal, knoflook, mossel, nootmuskaat, olijfolie, saffraan, soeptomaten, ui, visbouillon, visfilet, witte wijn, zout en zwarte peper
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
'Jus' van bruine boter
- Ingrediënten:
- azijn, boter, bouillonblokje en water
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Poivradesaus
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaat, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Spinaziesoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, nootmuskaat, room en spinazie
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gekruide visbouillon
- Ingrediënten:
- foelie, laurierblad, peperkorrel, peterselie, tijm, ui, vis, visgraten, water, wortel en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mosterdboter
- Ingrediënten:
- boter en mosterd
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kerriesaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, kerrie, melk en ui
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Witte-bonensoep
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, kerrie, peterselie, prei, selderij en witte bonen
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bruine-bonensoep II
- Ingrediënten:
- bouillon, bruine bonen, peterselie, selderij, soepgroenten en vet van jus
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Peterselieboter (beurre maître d'hôtel)
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, peterselie, water en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kippebouillon
- Ingrediënten:
- soepkip, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Uiensoep
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, boter, bouillon, oude kaas, peper en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Aardappelsoep
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, bouillon, kaas, melk, peterselie, prei, soepgroenten en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met tomatenpuree (andalousesaus)
- Ingrediënten:
- mayonaise en tomatenpuree
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Marinade, die voor het marineren van groenten en als slasaus is te gebruiken
- Ingrediënten:
- azijn, citroensap, knoflook, olie, peper, sjalot, suiker en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Zure saus met eierdooiers
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, eierdooier, water en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met tomatenketchup (en geklopte room)
- Ingrediënten:
- cognac, mayonaise, room, sherry en tomatenketchup
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Saus van boter en room
- Ingrediënten:
- boter, kappertjes, room en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bruine tomatensaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, citroensap, laurierblad, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaten, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met witte wijn en sjalotten (mousquetairesaus)
- Ingrediënten:
- cayennepeper, mayonaise, sjalot, wijn en witte peper
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Champignonsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, champignons, eierdooier, heldere bouillon, peper, room en witte bordeaux
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Rijstsoep
- Ingrediënten:
- kalfsgehakt, bouillon, peterselie, rijst, ui en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Champignonsoep I
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, champignon en melk
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gekruide bouillon
- Ingrediënten:
- foelie, laurierblad, peperkorrels, peterselie, tijm, ui en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere bouillon met vermicellifiguurtjes
- Ingrediënten:
- heldere bouillon en vermicelli
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met haringpuree - ansjovispuree - kaviaarpuree - garnalenpuree - kreeftepuree
- Ingrediënten:
- ansjovispasta, garnalenpuree, haringpuree, kaviaarpuree, kreeftepuree en mayonaise
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kippesoep, koninginnesoep
- Ingrediënten:
- eierdooier, kippenbouillon, rijstebloem en room
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gebonden vermicellisoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, foelie, nootmuskaat, peterselie en vermicelli
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Tomatensoep met rijst (en soepgroenten)
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, foelie, laurierblad, peper, peperkorrels, peterselie, rijst, soepgroenten, soeptomaten, tijm, ui en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Spinaziesoep
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, bloem, boter, nootmuskaat, spinazie, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Preisoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon en prei
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Pindasaus
- Ingrediënten:
- bruine suiker, citroensap, knoflook, pindakaas, sambal oelek, slaolie, soja, ui en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Garnalensaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroensap, peper, peterselie, room, visbouillon en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Eenvoudige bruine saus in plaats van jus
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, boter en ossestaartsoep
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere bouillon met rijst
- Ingrediënten:
- heldere bouillon en rijst
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gebonden aspergesoep
- Ingrediënten:
- asperge, bloem, boter, bouillon, eierdooier, nootmuskaat en room
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Barbecuesaus
- Ingrediënten:
- azijn, mosterdpoeder, peper, slaolie, suiker, tomatenpuree, ui, water, worcestersaus en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kastanjesoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, kastanje, nootmuskaat en room
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Béarnaisesaus
- Ingrediënten:
- azijn, boter, dragon, eierdooier, kervel, peper, peperkorrels, sjalotten, witte wijn en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kaassaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, kaas en melk
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gebonden bouillonsoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, citroensap, doperwten, peterselie, prei, rijst en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Speksaus
- Ingrediënten:
- bloem, bonenwater, peper, rookspek en ui
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Pikante saus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, bruin van jus, champignons, foelie, kalfsgehakt, laurierblad, madera, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, spaanse peper, tijm, tomaat, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Deksaus voor groente I
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Lichte uiensaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, azijn, peper, ui en witte-bonenwater
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Boter 'à la meunière'
- Ingrediënten:
- boter, citroensap en peterselie
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kapucijnersoep, linzensoep
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, bruin van jus, kapucijners, laurierblad, linzen, peperkorrels en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Ansjovisboter
- Ingrediënten:
- ansjovis en boter
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mosselsaus
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, kooknat, mosselen, peterselie en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Knolselderijsoep
- Ingrediënten:
- bladselderij, bloem, boter, bouillon, knolselderij en room
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Slasaus met eieren
- Ingrediënten:
- azijn, citroensap, ei, knoflook, mosterdpoeder, olie, peper, sjalot, suiker en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Botermayonaise II
- Ingrediënten:
- azijn, boter, eierdooier, mosterdpoeder, olie, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bouillon voor eenvoudige soepen II
- Ingrediënten:
- soepbeentje en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kappertjessaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroensap, kappertjes, visbouillon en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bruine uiensaus
- Ingrediënten:
- bloem, bonenwater, boter, peper en ui
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Hollandse saus
- Ingrediënten:
- azijn, boter, citroensap, eierdooier, peper, water en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Leversoep
- Ingrediënten:
- bouillon en lever
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gazpacho
- Ingrediënten:
- bieslook, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, rode paprika, soeptomaten, water, wijnazijn en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere tomatensoep
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, boter, bouillon, foelie, laurierblad, peper, peperkorrels, peterselie, soeptomaat, tijm, ui en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kippesoep, koninginnesoep II
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eierdooier, kippenbouillon, room en witte bordeaux
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Cantharellensaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, cantharellen, room en sjalotten
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere bouillon voor heldere soepen of voor bouillon in koppen
- Ingrediënten:
- bouillonblokje, runderschenkelvlees, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Aspergesoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk en nootmuskaat
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Koolsoep
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, boter, bouillon, kerrie en savooiekool
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Saus van harde eierdooiers (tartarensaus)
- Ingrediënten:
- azijn, eierdooier, mayonaise, olie, peper, sjalot, ui en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kaasboter
- Ingrediënten:
- boter, oude kaas en peper
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Witte wijnsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eierdooier, visbouillon, room en witte bordeaux
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met béchamel- of veloutésaus (behémiennesaus)
- Ingrediënten:
- azijn, bechamelsaus, citroensap, mayonaise, peper, veloutesaus en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bruine boter
- Ingrediënten:
- azijn, boter en water
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met ravigotekruiden (ravigotesaus of vinaigrettesaus)
- Ingrediënten:
- bieslook, dragon, kappertjes, kervel, mayonaise, peper, peterselie en sjalotten
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Oosterse marinade
- Ingrediënten:
- citroengras, djinten, gemberpoeder, ketjap, ketoembar, knoflook, koenjit, sambal en ui
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Potage à la minute
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, citroensap, melk, peper en peterselie
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise
- Ingrediënten:
- eierdooier, kruidenazijn, mosterdpoeder, olie, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mousselinesaus
- Ingrediënten:
- azijn, boter, citroensap, eierdooier, peper, room, water en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Cumberlandsaus
- Ingrediënten:
- cayennepeper, citroen, gemberpoeder, rode-bessengelei, rode port, rode-wijnazijn, sinaasappel, ui en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bloemkoolsoep I
- Ingrediënten:
- bloem, bloemkool, boter, bouillon, kerrie, melk en nootmuskaat
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mosselsoep
- Ingrediënten:
- bieslook, kervel, mossel, peterselie, rijst, selderij, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Knoflookboter
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Maderasaus
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, madera, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaat, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Zure saus met eierdooiers en bloem
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, eierdooier en visbouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Paprikasoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, paprikapoeder, tomatenpuree en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Witte ragoûtsoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, champignons, citroensap, ei, gekruide bouillon, kalfsgehakt, peper, room en witte bordeaux
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere bouillon met eiergelei
- Ingrediënten:
- boter, ei, heldere bouillon, melk en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Groentesoep II
- Ingrediënten:
- bouillon en soepgroenten
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Béarnaisesaus met tomatenpuree
- Ingrediënten:
- azijn, boter, dragon, eierdooier, kervel, peperkorrels, sjalotten, tomatenpuree, witte wijn en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kervelsoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, kaas, kervel en melk
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Zalmboter
- Ingrediënten:
- bechamelsaus, boter en zalm
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bruine-bonensoep I
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, bruine bonen, bruin van jus, laurierblad, peperkorrels en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bloemkoolsoep II
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk, nootmuskaat en water
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere bouillon met gepocheerde eieren
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, ei en heldere bouillon
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere ossestaartsoep
- Ingrediënten:
- aardappelmeel, bloem, boter, cayennepeper, laurierblad, madera, ossestaart, peperkorrel, peterselie, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Consommé met soesjes
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, heldere bouillon, slagroom, suiker, vanillesuiker, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mayonaise met appelmoes en mierikwortel (suédoisesaus)
- Ingrediënten:
- mayonaise, mierikswortel, mosterd, renet en wijn
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Ragoûtsaus
- Ingrediënten:
- gehakt, bloem, boter, champignons, citroensap, eierdooier, gekruide bouillon, peper, room en witte bordeaux
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Roomsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, citroensap en room
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Soubisesaus (lichte uiensaus)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, peper, room en ui
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Botermayonaise I
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, ei, mosterdpoeder, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Londonderrysoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, champignons, gekruide bouillon, kerrie, room, spaanse peper, ui en witte bordeaux
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Erwtensoep
- Ingrediënten:
- erwten, kluif, knolselderij, krabbetjes, prei, rookworst, saucijsjes, selderij, spek, water en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Champignonsoep II
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, champignon en melk
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Vermicellisoep
- Ingrediënten:
- kalfsgehakt, bouillon, foelie en vermicelli
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Tomatensaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk en tomatenpuree
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kerrieboter
- Ingrediënten:
- boter, kerrie, ui en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Koude 'gekookte' mayonaise
- Ingrediënten:
- citroensap, ei, kruidenazijn, mosterdpoeder, olie, peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Deksaus voor groente II
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mosterdsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, mosterd en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Rode wijnsaus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, rode wijn, tijm, tomaat, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Pesto
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en peper
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Wildsaus
- Ingrediënten:
- bessengelei, bloem, boter, bouillon van wildresten, bruin van jus, champignons, foelie, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, pikante saus, rode wijn, suiker, tijm, tomaat, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Cantharellensoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, cantharel en melk
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Mousse van kippelevertjes
- Ingrediënten:
- crème fraîche, eieren, kippenlevers, peper en zout
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gebonden macaronisoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, foelie, macaroni, nootmuskaat en peterselie
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Buine saus met verschillende groene kruiden
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, bouillon, bruin van jus, citroensap, dragon, foelie, kervel, laurierblad, lavas, madera, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, ui en wortel
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bouillon voor eenvoudige soepen III
- Ingrediënten:
- bouillonblokje en water
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Minestrone
- Ingrediënten:
- bouillon, kaas, knoflook, mager rookspek, marjolein, olijfolie, peterselie, prei, rijst, salie, selderij, sperziebonen, stokbrood, tomaat, witte kool en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Namaak-schildpadsoep
- Ingrediënten:
- basilicum, bloem, boter, foelie, kalfskopvlees, laurierblad, madera, mager rookspek, marjolein, peperkorrels, peterselie, rozemarijn, selderij, tijm, tomaat, truffel en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Kerriesoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, brood, ei, gehakt, gember, kerrie, melk, rozijnen en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Gesmolten boter
- Ingrediënten:
- boter
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Soep van verse doperwten
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, doperwten, laurierblad, peterselie en ui
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Zure saus gebonden met bloem
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, citroensap en visbouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Bruine ragoûtsoep
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, champignon, foelie, kalfsgehakt, laurierblad, madera, mager rookspek, peperkorrel, peterselie, spaanse peper, tijm, tomaat, ui en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Heldere bouillonsoep met asperges
- Ingrediënten:
- asperge en bouillon
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:
Pouletsoep
- Ingrediënten:
- bouillon van kalfspoulet, foelie, rijst en vermicelli
- Soort:
- soep/bouillon