161 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroencitroensapeigemberhoningkaneelstokjeknoflookkorianderkurkumanootmuskaatoliepeperpeterselieplantaardige oliespecerijensuikertomaatuiwaterwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Konijn met ras el hanout, kaneel en honing

Ingrediënten:
donkere honing, gele paprika, gemberpoeder, groene paprika, kaneelstokje, kastanjehoning, kippenbouillon, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, ras el hanout, rode paprika, saffraanpoeder, tam konijn, tijmhoning, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
wild / tajine
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Garnelen in orientalischer Gewürzbutter mit Zimt-Linguine / Garnalen in orientaalse kruidenboter met kaneel-linguine

Ingrediënten:
citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

worteldip

Ingrediënten:
cayennepeper, gemberpoeder, kaneel, knoflookteen, olijfolie, water, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

tujubi´s sardinetajine

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, olijfolie, sardinefilets, ui, venkelknol, verse koriander, verse munt en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / tajine
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Lamsstoof met pruimen en Ras-el-Hanout

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, ras-el-hanout, sesamzaad en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Snack of tussendoortje uit Eet als een atleet:

Koffie-dadelbrood

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, eiwit, gedroogde dadel, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, sterke koffie, vanillesuiker, volkorenmeel, walnoten en zout

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Recept uit Lekker vegetarisch:

Salade met gegrilde ananas

Ingrediënten:
babyananas, balsamicoazijn, suiker, gemberpoeder, sla, kaneel, kerstomaat, mosterd, olijfolie, peper, rode ui en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Tajine van eend, honing en abrikozen

Ingrediënten:
eendenbouten, gedroogde abrikozen, koriander, gemberpoeder, heldere honing, kaneelstokje, olijfolie, korianderpoeder, tomaten, uien, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bij de koffie uit Ingrediënten:

Exotische rijstevlaai

Ingrediënten:
dessertrijst, eieren, gemberpoeder, kaneelstokje, mango, olie, saffraandraadjes, suiker, volle melk, witbroodmix en zout

Keuken:
Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Herfstpastei

Ingrediënten:
bloem, chilipoeder, ei, gemberpoeder, paddestoel, hertebiefstuk, kaneel, ketchup, ketjap, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, rundergehakt, wild zwijnfilet en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Couscous

Ingrediënten:
boter, bouillon, couscous, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, olijfolie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / couscous
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvleestagine met pruimen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Jerk-Würzmischung - Jerkkruidenmengsel

Ingrediënten:
gemalen komijnzaad, gemalen koriander, gemalen piment, gemberpoeder, habanero-chilipeper, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lente-ui, limoensap, nootmuskaat, olijfolie, poedersuiker, rode dutch red chilipepers, schotch-bonnet chilipeper, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Jamaicaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, couscous, geblancheerde amandelen, gedroogde kikkererwten, gemberpoeder, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, komijn, koudgeperste olijfolie, krenten, kurkuma, ui, versgemalen zwarte peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / couscous
Haal meer recepten op...