M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Arabia

onze culinaire reis

Een boek van M. Tol en N. Zerouali

We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen
Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen.
Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!


Aantekeningen bij dit boek

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Arabia

Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Viscouscous met aardappel, wortel en spinazie

Ingrediënten:
couscous, harissa, heek, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, spinazie, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Sanders geitenstoof met saffraan en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Gerstesoep met arganolie en anijszaad

Ingrediënten:
anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Zoete couscous-´seffa´

Ingrediënten:
amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Fatayer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Mina´s tuinbonen en artisjokharten

Ingrediënten:
artisjokharten, groene olijven, jeneverbes, knoflook, laurierblad, peper, taggiasca-olijven, tuinbonen en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Verse ricotta met gemarineerde venkel

Ingrediënten:
groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Smen - zelfgemaakt

Ingrediënten:
boerenboter, verse rozemarijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Notencouscous met vis

Ingrediënten:
amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Katia´s couscous

Ingrediënten:
amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Tunesische salades - gemengd met ei

Ingrediënten:
azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Syrisch pistacheroomijs

Ingrediënten:
crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Syrisch
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s meloeza koekjes

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Griesmeelbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Mudardara

Ingrediënten:
bulgur, frituurolie, linzen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Zuid Amerikaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Briouats met pittige kaas en pistachenoten

Ingrediënten:
feta, filodeeg, frituurolie, olijfolie, peper, pistachenootjes, pittige witte kaas, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Toon alle 101 recepten in dit boek