M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Arabia

onze culinaire reis

Een boek van M. Tol en N. Zerouali

We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen
Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen.
Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!


Aantekeningen bij dit boek

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Arabia

Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Zoete couscous-´seffa´

Ingrediënten:
amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
aardappel, granaatappelmelasse, groene kool, olijfolie, oploskoffie, peper, suiker, surinaamse rijst, tomaat, tomatensap, ui, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde kip met citroen en sumak

Ingrediënten:
boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Kibbeh met pistachenootjes

Ingrediënten:
fijne bulgur, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsgehakt, mager kalfsgehakt, olie, olijfolie, peper, piment, pistachenootjes, ui, gember, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / diner / nagerecht uit Arabia:

Tartine met honing, lavendel en hazelnoten

Ingrediënten:
bloemenhoning, gezouten boter, hazelnoten, lavendel, semolina, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Fattouche

Ingrediënten:
flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Toetje in mezzestijl

Ingrediënten:
aardbei, bloemenhoning, granaatappelmelasse, helwa en tahini

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
fruit
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht uit Arabia:

Tomaat-wortelgazpacho

Ingrediënten:
citroenolie, groene olijven, sherryazijn, suiker, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Berza met witte bonen, kikkererwten en spinazie

Ingrediënten:
bleekselderij, chilivlokken, chorizo, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, runderstoofvlees, spinazie, oregano, witte bonen, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze ras el-hanout

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Fatayer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Griesmeelbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Gefrituurde aubergine met rozijnen en pul biber

Ingrediënten:
aubergine, chilivlokken, groene olijven, frituurolie, gele rozijnen, pijnboompitjes, wijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Sardinetosti´s met chermoula

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Sfouf met cacao en nootmuskaat

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Arabia:

Saffraancake met abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse bietensalade

Ingrediënten:
azijn, peper, rode biet, suiker, verse peterselie, zoete ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Tabl

Ingrediënten:
chilivlokken, karwijzaad, knoflook en korianderzaad

Keuken:
Tunesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Toon alle 101 recepten in dit boek