Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 3 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder
Keuken: Syrisch
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: bleekselderij, chilivlokken, chorizo, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, runderstoofvlees, spinazie, oregano, witte bonen, zeezout en zoet paprikapoeder
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: amandelen, kropsla, notenolie, olijfolie, peper, sherryazijn, sinaasappelsap, waterkers, witte ui en zout
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fleur de sel en fruitige olijfolie
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bloemen, cactusvijg, citroen, granaatappel, groene olijfolie, honing, oranjebloesemwater, peper, pistachenoten, verse ricotta, verse vijg en zout
Keuken: Mediterraans / Tunesisch
Soort: salade / fruit / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, peper, rode biet, suiker, verse peterselie, zoete ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: gekonfijte citroen, kip, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, pompoen, tabl, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bloem, ei, frituurolie, hollandse garnalen, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie en zout
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie
Keuken: Marokkaans
Soort: zoete hapjes
Ingrediënten: citroenolie, groene olijven, sherryazijn, suiker, tomaat, wortel en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokharten, groene olijven, jeneverbes, knoflook, laurierblad, peper, taggiasca-olijven, tuinbonen en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelen, citroen, kappertjes, kip, knoflook, landbrood, olijfolie, peper, tomaten uit blik, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Libanees
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, fijne bulgur, korianderzaad, olijfolie, peper, pijnboompitten, sinaasappelrasp, ui, verse koriander, visfilet en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: boerenboter, verse rozemarijn en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arganolie, rode ui, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, eiwit, granaatappelsap, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater en suiker
Keuken: Midden-Oosten
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796