Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 3 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, chilivlokken, chorizo, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, runderstoofvlees, spinazie, oregano, witte bonen, zeezout en zoet paprikapoeder
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: azijn, groene appel, komkommer, lente-ui, munt, olijfolie, peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, fijne semolina, oranjebloesemwater, suiker en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, citroen, gunpowderthee, koffie, pijnboompitten, sinaasappelschil, suiker en verse munt
Keuken: Tunesisch
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: citroen, fijne bulgur, groene peper, lente-ui, olijfolie, peper, romaine sla, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: frituurolie, komijnzaad, vastkokende aardappel en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: bruisend mineraalwater, citroen, gemberwortel, suiker en verse munt
Keuken: Midden-Oosten
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: amandelen, fruitige olijfolie, gedroogde abrikozen, knoflook, melk, oud witbrood, sherryazijn en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: gezouten ansjovis, kikkererwten, courgette, knoflook, linguine, olijfolie, peper, ui, verse munt en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: couscous, harissa, heek, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, spinazie, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie, wortel en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, gist, oranjebloesemhoning, semolina en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, ei, knoflook, milde mosterd, milde olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout
Keuken: Spaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: gepekelde citroen, rode ui, suiker en venkelzaad
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: bloemenhoning, gezouten boter, hazelnoten, lavendel, semolina, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796