Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: couscous, harissa, heek, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, spinazie, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie, wortel en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees / rijst
Ingrediënten: anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker
Keuken: Marokkaans
Soort: zoete hapjes / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokharten, groene olijven, jeneverbes, knoflook, laurierblad, peper, taggiasca-olijven, tuinbonen en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, couscous, olie, water en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: boerenboter, verse rozemarijn en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: appel, citroensap, honing, komkommer en verse munt
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / niet-alcoholische drank
Ingrediënten: amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker
Keuken: Syrisch
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, fijne semolina, oranjebloesemwater, suiker en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bulgur, frituurolie, linzen en zout
Keuken: Midden-Oosten / Zuid Amerikaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: bruisend mineraalwater, citroen, gemberwortel, suiker en verse munt
Keuken: Midden-Oosten
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: feta, filodeeg, frituurolie, olijfolie, peper, pistachenootjes, pittige witte kaas, verse munt en verse peterselie
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch / frituur
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796