Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- bijna 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie
Keuken: Spaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees / rijst
1 notitie
Ingrediënten: ei, harissa, karwijzaad, merguezworstjes, milde groene peper, olijfolie, tomatenpuree, venkelknol, verse peterselie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout
Keuken: Libanees
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Libanees
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloemen, cactusvijg, citroen, granaatappel, groene olijfolie, honing, oranjebloesemwater, peper, pistachenoten, verse ricotta, verse vijg en zout
Keuken: Mediterraans / Tunesisch
Soort: salade / fruit / vegetarisch
Ingrediënten: flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boerenboter, verse rozemarijn en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, olijfolie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: barbecue/grill / vegetarisch / groente
Ingrediënten: azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout
Keuken: Midden-Oosten / Libanees
Soort: barbecue/grill / gevogelte
Ingrediënten: arbequinas kleine olijven, knoflook, komijnzaad, kruimige aardappel, lente-ui, olijfolie, peper, sherryazijn, walnoten en zout
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: arganolie, rode ui, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, gecondenseerde melk, geraniumwater, maïzena en suiker
Keuken: Tunesisch
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: citroen, fregola, groene olijven, knoflook, kokkels, olijfolie, peper, steranijs, ui, venkelknol, verse peterselie, vongole en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: fruitige olijfolie, knoflook, peper, pistachenootjes, tomaat, verse basilicum en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796