Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 3 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: grof zeezout, lange sjalotten, laurierblad, peperkorrel, rougetjes, sardientjes, sinaasappelschil, verse ansjovis, verse visjes en wijnazijn
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: aubergine, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tahini, verse munt, verse peterselie, vleestomaat en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: fijne bulgur, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsgehakt, mager kalfsgehakt, olie, olijfolie, peper, piment, pistachenootjes, ui, gember, verse peterselie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Ingrediënten: amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout
Keuken: Libanees
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardbei, bloemenhoning, granaatappelmelasse, helwa en tahini
Keuken: Midden-Oosten
Soort: fruit
Ingrediënten: aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: arbequinas kleine olijven, kikkererwten, knoflook, olijfolie, oud brood, prei, taggiasca-olijven, ui, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: fruitige olijfolie, knoflook, peper, pistachenootjes, tomaat, verse basilicum en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: boerenboter, verse rozemarijn en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijn, groene appel, komkommer, lente-ui, munt, olijfolie, peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Libanees
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: blanke amandelen, rozenwater en suiker
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: artisjok, fijne semolina, frituurolie en zout
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vegetarisch / frituur
Ingrediënten: chorizo, ei, knoflook, paddenstoelen, verse koriander, zoete ui en zoet paprikapoeder
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: tortilla / vlees / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: citroen, fijne bulgur, lente-ui, olijfolie, peper, verse munt, verse peterselie, vleestomaat, witte kool en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / pasta/noodles / vegetarisch
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796