Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 3 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroenrasp, filodeegvellen, frituurolie, knoflook, kruimige aardappel, olijfolie, peper, tonijn op olie, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: oregano, sesamzaadjes, sumak en tijm
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, kardemompeul, kruidnagel, pimentkorrels, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / vlees / tajine
Ingrediënten: gepekelde citroen, harissa, olijfolie, radijs en rettich
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, chilivlokken, chorizo, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, runderstoofvlees, spinazie, oregano, witte bonen, zeezout en zoet paprikapoeder
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: bakpoeder, dadels, eiwit, fijne semolina, sesamzaad en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, fijne semolina, oranjebloesemwater, suiker en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: briqvellen, citroen, ei, frituurolie, grof zeezout, harissa, knoflook, olijfolie, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie en verse tonijn
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, rozenwater en suiker
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: anijszaad, citroen, flatbread, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitjes, saffraandraadjes, turkse yoghurt, ui en zoutvlokken
Keuken: Midden-Oosten
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: arganolie, rode ui, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: citroensap, eiwit, granaatappelsap, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater en suiker
Keuken: Midden-Oosten
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: azijn, groene appel, komkommer, lente-ui, munt, olijfolie, peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aardpeer, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, meiknol, nepsaffraan, olijfolie, pastinaak, peper, ras el hanout, rgraif-pannenkoek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Libanees
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, olijfolie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: barbecue/grill / vegetarisch / groente
Ingrediënten: anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder
Keuken: Syrisch
Soort: niet-alcoholische drank
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796