M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Arabia

onze culinaire reis

Een boek van M. Tol en N. Zerouali

We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen
Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen.
Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!


Aantekeningen bij dit boek

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Arabia

Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Pesto trapanesi onze stijl

Ingrediënten:
fruitige olijfolie, knoflook, peper, pistachenootjes, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Kip met pompoen-citroensaus

Ingrediënten:
gekonfijte citroen, kip, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, pompoen, tabl, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde kip met citroen en sumak

Ingrediënten:
boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Salade chankliche

Ingrediënten:
azijn, chilivlokken, feta, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, za'atar, zachte geitenkaas, zout en zwarte olijven met pit

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch / zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s meloeza koekjes

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Katia´s couscous

Ingrediënten:
amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Arabia:

Barbars avocadosmoothie

Ingrediënten:
amandelen, avocado, citroensap, oranjebloesemhoning, ricotta en turkse yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht uit Arabia:

Yoghurtsoep met saffraan en anijsbruschetta

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, flatbread, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitjes, saffraandraadjes, turkse yoghurt, ui en zoutvlokken

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / snack of tussendoortje uit Arabia:

Man´ouche met za´atar

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Geroosterde ras el hanoutnootjes

Ingrediënten:
fleur de sel, notenolie, pijnboompitjes, pistachenootjes en ras el hanout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Fregola met venkelbouillon en schelpjes

Ingrediënten:
citroen, fregola, groene olijven, knoflook, kokkels, olijfolie, peper, steranijs, ui, venkelknol, verse peterselie, vongole en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Arabia:

Geroosterde-auberginesalade meet tahini en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tahini, verse munt, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze ras el-hanout

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroen uit het vuistje

Ingrediënten:
citroen, fleur de sel en fruitige olijfolie

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Drinken uit Arabia:

Syrische koffie met rozen

Ingrediënten:
anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder

Keuken:
Syrisch
Soort:
niet-alcoholische drank
Toon alle 101 recepten in dit boek