M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Arabia

onze culinaire reis

Een boek van M. Tol en N. Zerouali

We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen
Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen.
Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!


Aantekeningen bij dit boek

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Arabia

Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
aardappel, granaatappelmelasse, groene kool, olijfolie, oploskoffie, peper, suiker, surinaamse rijst, tomaat, tomatensap, ui, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Radijssalade

Ingrediënten:
gepekelde citroen, harissa, olijfolie, radijs en rettich

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Lahm bi-´ajeen

Ingrediënten:
azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Arabia:

Komijnfriet

Ingrediënten:
frituurolie, komijnzaad, vastkokende aardappel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Arabia:

Geroosterde-auberginesalade meet tahini en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tahini, verse munt, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Griesmeelbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Zoete couscous-´seffa´

Ingrediënten:
amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse bloemkoolsalade

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, chermoula, olijfolie, peper, vleestomaat, zoete ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Arabia:

Barbars avocadosmoothie

Ingrediënten:
amandelen, avocado, citroensap, oranjebloesemhoning, ricotta en turkse yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Briouats met pittige kaas en pistachenoten

Ingrediënten:
feta, filodeeg, frituurolie, olijfolie, peper, pistachenootjes, pittige witte kaas, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Witte tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, lente-ui, olijfolie, peper, verse munt, verse peterselie, vleestomaat, witte kool en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Kruidige chorba Tunisia

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / snack of tussendoortje uit Arabia:

Man´ouche met za´atar

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroen uit het vuistje

Ingrediënten:
citroen, fleur de sel en fruitige olijfolie

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wortelsalade

Ingrediënten:
azijn, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Toon alle 101 recepten in dit boek