Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- ongeveer 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: azijn, bloemkool, chermoula, olijfolie, peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aardpeer, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, meiknol, nepsaffraan, olijfolie, pastinaak, peper, ras el hanout, rgraif-pannenkoek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: knoflook, rode puntpaprika, rode spaanse peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Libanees
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bulgur, frituurolie, linzen en zout
Keuken: Midden-Oosten / Zuid Amerikaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: frituurolie, komijnzaad, vastkokende aardappel en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker
Keuken: Syrisch
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: azijn, chilivlokken, feta, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, za'atar, zachte geitenkaas, zout en zwarte olijven met pit
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: briqvellen, citroen, ei, frituurolie, grof zeezout, harissa, knoflook, olijfolie, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie en verse tonijn
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: citroenrasp, filodeegvellen, frituurolie, knoflook, kruimige aardappel, olijfolie, peper, tonijn op olie, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: amandelen, avocado, citroensap, oranjebloesemhoning, ricotta en turkse yoghurt
Keuken: Midden-Oosten
Soort: smoothie/milkshake / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne bulgur, groene peper, lente-ui, olijfolie, peper, romaine sla, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, citroen, kaneel, kardemompeul, kruidenmengsel, kruidnagel, mastiek, olijfolie, pimentkorrels, ribeye, rode ui, rodewijnazijn, sumak, verse peterselie, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees / barbecue/grill
Ingrediënten: boerenboter, verse rozemarijn en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, eiwit, granaatappelsap, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater en suiker
Keuken: Midden-Oosten
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloemen, cactusvijg, citroen, granaatappel, groene olijfolie, honing, oranjebloesemwater, peper, pistachenoten, verse ricotta, verse vijg en zout
Keuken: Mediterraans / Tunesisch
Soort: salade / fruit / vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, karwijzaad, knoflook en korianderzaad
Keuken: Tunesisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796