Terug naar Arabia.

Arabia recepten

onze culinaire reis

M. Tol en N. Zerouali

Overzicht van alle recepten

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Gefrituurde aubergine met rozijnen en pul biber

Ingrediënten:
aubergine, chilivlokken, groene olijven, frituurolie, gele rozijnen, pijnboompitjes, wijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Salade mechouia

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, vleestomaat en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Tabl

Ingrediënten:
chilivlokken, karwijzaad, knoflook en korianderzaad

Keuken:
Tunesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Arabia:

Komijnfriet

Ingrediënten:
frituurolie, komijnzaad, vastkokende aardappel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Radijssalade

Ingrediënten:
gepekelde citroen, harissa, olijfolie, radijs en rettich

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Arabia:

Saffraancake met abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Sanders geitenstoof met saffraan en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Kibbeh met pistachenootjes

Ingrediënten:
fijne bulgur, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsgehakt, mager kalfsgehakt, olie, olijfolie, peper, piment, pistachenootjes, ui, gember, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Kruidige chorba Tunisia

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Arabia:

Barbars avocadosmoothie

Ingrediënten:
amandelen, avocado, citroensap, oranjebloesemhoning, ricotta en turkse yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht uit Arabia:

Tomaat-wortelgazpacho

Ingrediënten:
citroenolie, groene olijven, sherryazijn, suiker, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Kip met pompoen-citroensaus

Ingrediënten:
gekonfijte citroen, kip, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, pompoen, tabl, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse bloemkoolsalade

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, chermoula, olijfolie, peper, vleestomaat, zoete ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht uit Arabia:

Yoghurtsoep met saffraan en anijsbruschetta

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, flatbread, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitjes, saffraandraadjes, turkse yoghurt, ui en zoutvlokken

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Linguine met kikkererwten en ansjovis

Ingrediënten:
gezouten ansjovis, kikkererwten, courgette, knoflook, linguine, olijfolie, peper, ui, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Muhammara met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine malsouka

Ingrediënten:
boter, ei, filodeegvellen, kippenlever, knoflook, komijn, kurkuma, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witte bonen en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
quiche / gevogelte / ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Sfouf met cacao en nootmuskaat

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Fatayer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze harissa

Ingrediënten:
knoflook, rode puntpaprika, rode spaanse peper en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Choumicha´s fruitcouscous

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Notencouscous met vis

Ingrediënten:
amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / diner / nagerecht uit Arabia:

Tartine met honing, lavendel en hazelnoten

Ingrediënten:
bloemenhoning, gezouten boter, hazelnoten, lavendel, semolina, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Lahm bi-´ajeen

Ingrediënten:
azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia 1 notitie

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Ojja met merguezworstjes en venkel

Ingrediënten:
ei, harissa, karwijzaad, merguezworstjes, milde groene peper, olijfolie, tomatenpuree, venkelknol, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Arabia:

Tortilla met paddenstoelen en koriander

Ingrediënten:
chorizo, ei, knoflook, paddenstoelen, verse koriander, zoete ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Tortillitas de camarones

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, hollandse garnalen, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / nagerecht uit Arabia:

Bloemensalade met oranjebloesemhoning en verse ricotta

Ingrediënten:
bloemen, cactusvijg, citroen, granaatappel, groene olijfolie, honing, oranjebloesemwater, peper, pistachenoten, verse ricotta, verse vijg en zout

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch
Soort:
salade / fruit / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht uit Arabia:

Ajo blanco met abrikozen

Ingrediënten:
amandelen, fruitige olijfolie, gedroogde abrikozen, knoflook, melk, oud witbrood, sherryazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde zoute visjes met gemarineerde sjalotten

Ingrediënten:
grof zeezout, lange sjalotten, laurierblad, peperkorrel, rougetjes, sardientjes, sinaasappelschil, verse ansjovis, verse visjes en wijnazijn

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroen uit het vuistje

Ingrediënten:
citroen, fleur de sel en fruitige olijfolie

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Bijna-een-tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, groene peper, lente-ui, olijfolie, peper, romaine sla, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Arabia:

Amandelgranita

Ingrediënten:
blanke amandelen, rozenwater en suiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tritt met ras el hanoutkip

Ingrediënten:
aardpeer, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, meiknol, nepsaffraan, olijfolie, pastinaak, peper, ras el hanout, rgraif-pannenkoek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Zoete aardappel-karwijsoep met arganolie

Ingrediënten:
arganolie, bouillonblokje, karwijzaad, knoflook, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, zachte geitenkaas, zoete aardappel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Sardinetosti´s met chermoula

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Briouats met pittige kaas en pistachenoten

Ingrediënten:
feta, filodeeg, frituurolie, olijfolie, peper, pistachenootjes, pittige witte kaas, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Fregola met venkelbouillon en schelpjes

Ingrediënten:
citroen, fregola, groene olijven, knoflook, kokkels, olijfolie, peper, steranijs, ui, venkelknol, verse peterselie, vongole en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Kipstoof met kappertjes en mollica

Ingrediënten:
amandelen, citroen, kappertjes, kip, knoflook, landbrood, olijfolie, peper, tomaten uit blik, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Mhallabia met mandarijnstroop

Ingrediënten:
maïzena, mandarijn, mastiek, oranjebloesemwater, suiker en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Katia´s couscous

Ingrediënten:
amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Witte tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, lente-ui, olijfolie, peper, verse munt, verse peterselie, vleestomaat, witte kool en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse bietensalade

Ingrediënten:
azijn, peper, rode biet, suiker, verse peterselie, zoete ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Kikkererwtenpuree met migas

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, kikkererwten, knoflook, olijfolie, oud brood, prei, taggiasca-olijven, ui, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Mina´s tuinbonen en artisjokharten

Ingrediënten:
artisjokharten, groene olijven, jeneverbes, knoflook, laurierblad, peper, taggiasca-olijven, tuinbonen en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Geroosterde ras el hanoutnootjes

Ingrediënten:
fleur de sel, notenolie, pijnboompitjes, pistachenootjes en ras el hanout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Tunesische salades - gemengd met ei

Ingrediënten:
azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Granaatappel-rozenijs

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, granaatappelsap, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater en suiker

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Arabia:

Geroosterde-auberginesalade meet tahini en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tahini, verse munt, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Pesto trapanesi onze stijl

Ingrediënten:
fruitige olijfolie, knoflook, peper, pistachenootjes, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / diner / lunch / nagerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Baghrir met honingboter

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, gist, oranjebloesemhoning, semolina en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
aardappel, granaatappelmelasse, groene kool, olijfolie, oploskoffie, peper, suiker, surinaamse rijst, tomaat, tomatensap, ui, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / snack of tussendoortje uit Arabia:

Man´ouche met za´atar

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Za´atar zelf nagemaakt

Ingrediënten:
oregano, sesamzaadjes, sumak en tijm

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Viskibbeh met citroen en sinaasappel

Ingrediënten:
citroenrasp, fijne bulgur, korianderzaad, olijfolie, peper, pijnboompitten, sinaasappelrasp, ui, verse koriander, visfilet en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Verse ricotta met gemarineerde venkel

Ingrediënten:
groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Zoete couscous-´seffa´

Ingrediënten:
amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wortelsalade

Ingrediënten:
azijn, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Salade chankliche

Ingrediënten:
azijn, chilivlokken, feta, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, za'atar, zachte geitenkaas, zout en zwarte olijven met pit

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch / zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Toetje in mezzestijl

Ingrediënten:
aardbei, bloemenhoning, granaatappelmelasse, helwa en tahini

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
fruit
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Griesmeelbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Arabia:

Broodje citroenijs

Ingrediënten:
briochebroodjes, citroen en citroenijs

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde kip met citroen en sumak

Ingrediënten:
boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Drinken uit Arabia:

Syrische koffie met rozen

Ingrediënten:
anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder

Keuken:
Syrisch
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Zriga

Ingrediënten:
eidooier, gecondenseerde melk, geraniumwater, maïzena en suiker

Keuken:
Tunesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Syrisch pistacheroomijs

Ingrediënten:
crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Syrisch
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Gerstesoep met arganolie en anijszaad

Ingrediënten:
anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Viscouscous met aardappel, wortel en spinazie

Ingrediënten:
couscous, harissa, heek, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, spinazie, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Rode-uienchutney

Ingrediënten:
gepekelde citroen, rode ui, suiker en venkelzaad

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Mudardara

Ingrediënten:
bulgur, frituurolie, linzen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Zuid Amerikaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Shawarma

Ingrediënten:
azijn, citroen, kaneel, kardemompeul, kruidenmengsel, kruidnagel, mastiek, olijfolie, pimentkorrels, ribeye, rode ui, rodewijnazijn, sumak, verse peterselie, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Arabia:

Sesam-dadelkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, dadels, eiwit, fijne semolina, sesamzaad en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Roz Djerbi met schelpjes

Ingrediënten:
basmatirijst, harissa, knoflook, kurkuma, lente-ui, munt, tomatenpuree, venusschelp, verse doperwten, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Saffraanaioli

Ingrediënten:
azijn, ei, knoflook, milde mosterd, milde olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Shawarmakruidenmengsel

Ingrediënten:
kaneel, kardemompeul, kruidnagel, pimentkorrels, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze ras el-hanout

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s meloeza koekjes

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Gestampte aardappelsalade met olijven en walnoten

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, knoflook, komijnzaad, kruimige aardappel, lente-ui, olijfolie, peper, sherryazijn, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Berza met witte bonen, kikkererwten en spinazie

Ingrediënten:
bleekselderij, chilivlokken, chorizo, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, runderstoofvlees, spinazie, oregano, witte bonen, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Smen - zelfgemaakt

Ingrediënten:
boerenboter, verse rozemarijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Drinken uit Arabia:

Tunesische muntthee & koffie

Ingrediënten:
amandel, citroen, gunpowderthee, koffie, pijnboompitten, sinaasappelschil, suiker en verse munt

Keuken:
Tunesisch
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s dadelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Fatma´s vingers

Ingrediënten:
citroenrasp, filodeegvellen, frituurolie, knoflook, kruimige aardappel, olijfolie, peper, tonijn op olie, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Arabia:

Tomaat-uiensalade met arganolie

Ingrediënten:
arganolie, rode ui, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zoete ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Abs briq

Ingrediënten:
briqvellen, citroen, ei, frituurolie, grof zeezout, harissa, knoflook, olijfolie, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie en verse tonijn

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Fattouche

Ingrediënten:
flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Artisjokchips

Ingrediënten:
artisjok, fijne semolina, frituurolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur