78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotereikippenbouillonknoflooklaurierbladmelkolieparmezaanse kaaspeperpeterselieplantaardige olierundergehaktspinazietomaatuiwaterwitte peperzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / avondmaal uit Tomaten:

Macaroni met kaas en tomaten

Ingrediënten:
broodkruimels, cheddar, bloem, boter, kerstomaat, laurierblad, macaroni, nootmuskaat, olijfolie, penne, sjalot, tomatenblokjes uit blik, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pasta met sardines

Ingrediënten:
bucatini, kaneel, krenten, nootmuskaat, olijfolie, oud witbrood, pijnboompitten, sardines, spaghetti, ui, venkel, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Albondigas

Ingrediënten:
droge witte wijn, ei, gezeefde tomaten, half-om-halfgehakt, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode peper, sjalot, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gevulde focaccia

Ingrediënten:
bladspinazie, focaccia, bloem, gist, water, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, zout en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Biparmentier

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, brood, extra vergine olijfolie, groene olijven, groentebouillon, nootmuskaat, pompoen, prei, room, salie, sjalot en tuinkruiden

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde krab - crabe farci

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brood, broodkruim, calvados, cayennepeper, grof zeezout, knoflook, krab, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, plantaardige olie, sjalot, snijpeterselie, ui, peterselie, verse tijm, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch uit Comptoir Libanais:

Pompoensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, kaneel, kardemompeulen, kippenbouillon, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfolie, pompoen, bleekselderij, tahin, knoflook, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Polpettone di seitan vestito

Ingrediënten:
bladerdeeg, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, brood, citroenrasp, extra vergine olijfolie, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pecorino, pompoen, seitan, sesamzaad, sjalot, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Lunch / bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Gehaktvulling

Ingrediënten:
boter, brood, clementine, gerookte doorregen bacon, kastanjes, mandarijn, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, perziken op sap, prei, salie, ui en varkensschoudergehakt

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / feestdagen
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Kalkoengehaktballetjes met tomaten-paprikasaus

Ingrediënten:
bliktomaat, chilipeper, ei, geroosterde paprika uit pot, kalkoenfilet, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, varkensbuik, bladpeterselie en witbrood

Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

giovanna’s gehakt- balletjes

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, brood, eieren, extra vergine olijfolie, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pecorino, tomaten, tomatensaus, ui en varkensgehakt

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Down to earth:

Gehaktburgertjes met courgette en rozemarijn

Ingrediënten:
cayennepeper, courgette, eidooier, fijne mosterd, kerriepoeder, knoflook, mager rundergehakt, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, room, sambal, ui, verse rozemarijn en witbrood

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde sardines - sardines farcies

Ingrediënten:
bosui, broodkruim, brousse de brébis, ei, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, ricotta, sardine, schapenkaas, sjalot, snijpeterselie, spinazie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Ravioli - raïola

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gaar stoofvlees, kooknat, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, patentbloem, snijbiet, spinazie, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Met spinazie gevulde sardines - sardines farcies aux épinards

Ingrediënten:
broodkruim, ei, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, persillade, spinazie, ui, verse sardines, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Courgetteravioli met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, basilicum, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, sjalot en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales d'asperges - Aspergetimbaal

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, gekookte asperges, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui, witte asperge uit blik en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...