We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Provence , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
regionale tekst jacques Ganthié
foto´s peter johnson
uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books
oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook
Aantekeningen
bij dit boek
- ongeveer een jaar geleden door Bianca Hollenkamp geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Provence
Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, droge gist, ei, eierdooier, olijfolie, oranjebloesemwater, suiker, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Ingrediënten: courgette, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, tomaat, vers bonenkruid, verse tijm, witte ui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Ingrediënten: braadkip, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, persillade en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: doyenne du comice peer, gele perziken, pijpkaneel, rode wijn, sinaasappelschil, suiker en williamsperen
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bouillon, bouquet garni, knoflook, mager spek, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, tomaat, verse peterselie, zilverui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees / aardappelgerecht
Ingrediënten: grof zout, mager varkensvlees, nootmuskaat, olijfolie, peper, piment, provençaalse kruiden, vet varkensvlees en witte wijn
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: varkensvlees / worst
Ingrediënten: aubergine, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, tomaat, vers bonenkruid, verse tijm, witte ui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Ingrediënten: broodkruim, citroensap, eierdooier, grof zeezout, knoflook, olijfolie en water
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, olijfolie, pastis, pernod, ricard, rode poon, verse tijm, versgemalen zwarte peper, vis, wilde venkel, zeebrasem en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: boter, kropsla, lente-ui, suiker, verse doperwten, verse peterselie, verse tijm en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovis op zout, baby-artisjok, citroensap, ei, groene paprika, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, tomaat, tuinbonen, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: salade / groente / vis
Ingrediënten: broodkruim, brousse kaas, ei, kip, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, persillade, ricotta, spinazie en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Ingrediënten: boter, ei, knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte truffel
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch / paddenstoelen
Ingrediënten: citroen, crevettes grises, garnalenstaarten, knoflook, olijfolie, persillade, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bouillon, bouquet garni, cognac, droge rode wijn, gedroogde boleten, grof zout, knoflook, macaroni, marc de provence, olijfolie, pekelspek, provençaalse kruiden, runderschenkelvlees, tomaat, ui, varkenspoot, varkenszwoerd, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zwarte olijf
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vlees / rundvlees
Ingrediënten: bouquet garni, groene linzen, knoflook, lentilles vertes, linzen, olijfolie, prei, snijbiet, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: soep/bouillon / peulvruchten / veganistisch / vegetarisch
Ingrediënten: droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: braadkip, cayennepeper, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, persillade, rode paprika, saffraanpoeder, tomaat, ui, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: rijst / gevogelte
Ingrediënten: knoflook, laurierblad, olijfolie, peterseliewortel, provençaalse kruiden, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: warme sauzen / vegetarisch / groente
Ingrediënten: champignon, daurade, droge witte wijn, ei, goudbrasem, krabben, mossel, nootmuskaat, olijfolie, tomatensaus, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wilde venkel, witte wijn en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Toon alle 230 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789054267317
ISBN10
9054267313
Andere uitgaven
9789054266815