We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Provence , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
regionale tekst jacques Ganthié
foto´s peter johnson
uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books
oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook
Aantekeningen
bij dit boek
- ongeveer een jaar geleden door Bianca Hollenkamp geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Provence
Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, bouillon, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, knoflook, konijn, marc de provence, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, peper, ui, zout en zuurkoolspek
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: bloem, champignon, droge witte wijn, groene olijven, kalfskrabbetjes, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, tomaat, zilverui, zout en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: bouillon, droge witte wijn, kalfsborst, laurierblad, mirepoix, olijfolie, vulling naar keuze en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / kalfsvlees
Ingrediënten: eierdooier, muscat beaume de venise en suiker
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: abrikoos, abrikozenjam, bloem, boter, ei, suiker en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: fruit / koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde chilipeper, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie, provencaalse kruidenazijn, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Ingrediënten: aubergine, ei, melk, olijfolie, saffraanpoeder, tomatensaus en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Ingrediënten: droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, bouillon, langkorrelige rijst, olijfolie, ui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: bouquet garni, dikke lende, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, persillade, tomaat, ui, zout, zuurkoolspek en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / rundvlees / bouillon
Ingrediënten: boter, ei, knoflook, olijfolie, peper, snijbiet, spinazie en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: ei, groene sjalot, hysop, kervel, knoflook, lente-ui, mesclun, molsla, olijfolie, oud brood, peper, postelein, provencaalse kruidenazijn, radicchio, raketsla, verse basilicum, waterkers, zout en zuurdesembrood
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: gele perziken, muscat beaume de venise en suiker
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bonenkruid, boter, tuinbonen, ui, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bildstar aardappel, bouquet garni, dikke rib, knoflook, olijfolie, peper, runderschouder, runderstoofvlees, ui, zout, zuurkoolspek en zwarte olijf
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: artisjok, bouquet garni, knoflook, lamsschouder, olijfolie, tomaat, witte wijn, zilverui, zout en zuurkoolspek
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: ansjovis op zout, citroensap, grof zout, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rundermerg, sjalot, venkelzaad en wijngaardslakken
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: grof zout, inktvisjes, keukenzout, knoflook, kooknat, olijfolie, provencaalse kruidenazijn, tomaat, verse peterselie en versgemalen zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aioli, bleekselderij, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, prei, rogvleugel, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkelstengel, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, witvis, zeeduivel en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Ingrediënten: broodkruim, cognac, ei, fazant, gemalen piment, gevogeltelevers, grof zout, houtsnip, karkas van gevogelte, knoflook, laurierblad, marc de provence, olijfolie, patrijs, peper, prosciutto, provençaalse kruiden, rauwe ham, ui, verse tijm, vetspek, wilde eend, wilde vogel, worstvlees, wortel en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vlees / wild en gevogelte / paté/terrine
Toon alle 230 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789054267317
ISBN10
9054267313
Andere uitgaven
9789054266815