We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Provence , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
regionale tekst jacques Ganthié
foto´s peter johnson
uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books
oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan een jaar geleden door Bianca Hollenkamp geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Provence
Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardappel, bouquet garni, cayennepeper, ei, knoflook, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, sinaasappelschil, takje venkel, tomaat, witte ui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde venkel, groene olijven, grof zeezout, korianderzaad, laurierblad, sinaasappelschil, venkelzaad en water
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: inmaak / vegetarisch
Ingrediënten: bouquet garni, broodkruim, ei, gemalen piment, grof zeezout, grof zout, kalfsborst, kalfsvlees, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, pekelspek, peper, prosciutto, rauwe ham, rundermerg, snijbiet, spinazie, ui, verse dragon, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zuring
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: grof maïsmeel, parmezaanse kaas, tomatensaus, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: grof zout, mager varkensvlees, nootmuskaat, olijfolie, peper, piment, provençaalse kruiden, vet varkensvlees en witte wijn
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: varkensvlees / worst
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, saffraanpoeder, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte ui en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis op zout, droge witte wijn, knoflook, peper, persillade, varkenslende, verse salieblaadjes, zout en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees
Ingrediënten: bloem, bloemige aardappel, boter, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: aardappelgerecht / deegwaren / vegetarisch
Ingrediënten: bildstar aardappel, halskoteletten, knoflook, laurierblad, olijfolie, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: ansjovis op zout, augurk, bloem, bouillon, cayennepeper, champignon, cornichons, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, persillade, rodewijnazijn, sjalot, ui, varkenskarbonade, verse salieblaadjes en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: barbecue/grill / varkensvlees
Ingrediënten: ansjovis op zout, brousse kaas, kip, olijfolie, peper, ricotta, sjalot, verse peterselie, zout en zuurkoolspek
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Ingrediënten: boter, bouquet garni, champignon, citroensap, eierdooier, lamsschouder, nootmuskaat, peper, suiker, ui, wortel, zilverui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / lamsvlees / feestdagen
Ingrediënten: bloem, kalfslever, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, persillade, rode wijn, rodewijnazijn, verse tijm, witte ui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: arachideolie, bier, bloem, champignon, citroensap, ei, inktvisjes, jonge artisjokken, maïsolie, olijfolie, tomatensaus, verse bieslook, verse bladpeterselie, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse marjolein, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zout en zuring
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: ansjovis op zout, broodkruim, champignon, droge witte wijn, grof zout, knoflook, olijfolie, peper, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Ingrediënten: ansjovis op zout, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, ei, inktvis, kappertjes, knoflook, langkorrelige rijst, marc de provence, olijfolie, persillade, ui, verse marjolein, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: grof zout, inktvisjes, keukenzout, knoflook, kooknat, olijfolie, provencaalse kruidenazijn, tomaat, verse peterselie en versgemalen zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, boter, knoflook, knolselderij, meiraapje, peper, pimentbessen en ui
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, kappertjes, knoflook, olijfolie, persillade, port, prei, provencaalse kruidenazijn, ui, versgemalen zwarte peper, vin cuit, water en zoutevis
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vis
Ingrediënten: ansjovis op zout, droge witte wijn, grof zout, knoflook, lamsbout, laurierblad, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, tomaat, verse peterselie, vetspek en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / feestdagen
Toon alle 230 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789054267317
ISBN10
9054267313
Andere uitgaven
9789054266815