L. de Medici en R. Olney - Provence

Provence

koken en reizen

Een boek van L. de Medici en R. Olney

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Provence, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

regionale tekst jacques Ganthié foto´s peter johnson

uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books

oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook


Aantekeningen bij dit boek

Zeeduivel lever blz 92

- ongeveer een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Provence

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Geroosterde konijnpakjes - paquets de lapin au four

Ingrediënten:
bonenkruid, citroen, darmnet, knoflook, konijnenbout, laurierblad, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Rauwkost met warme ansjovissaus - bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis op zout, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, brood, grof zout, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, radijs, romeinse bindsla, venkelknol, waspeen en witlof

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
groente / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Toulonse wijting - merlan à la toulonnaise

Ingrediënten:
bloem, mossel, olijfolie, peper, pittige tomatensaus, wijtingfilet, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Rundvlees met uiensaus - boeuf mironton à la provençale

Ingrediënten:
bloem, bouillon, broodkruim, gaar stoofvlees, kappertjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, persillade, pot-au-feu bouillon, pot-au-feu vlees, provencaalse kruidenazijn, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Buffet / bijgerecht uit Provence:

Witte puree - purée blanche

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, knolselderij, meiraapje, peper, pimentbessen en ui

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse rog - raie à la provençale

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bloem, grof zout, knoflook, olijfolie, rogvleugel, tomatensaus, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gegrilde vis - daurade grillée

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, pastis, pernod, ricard, rode poon, verse tijm, versgemalen zwarte peper, vis, wilde venkel, zeebrasem en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / nagerecht uit Provence:

Romige citroencustard - crème au citron

Ingrediënten:
citroenschil, eierdooier, maïzena, melk, oranjebloesemwater en suiker

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Zomerse rijst - rizotto d'été

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, jonge sperziebonen, mirepoix, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde eend met olijven - canard farci aux olives

Ingrediënten:
bouillon, broodkruim, brousse kaas, citroen, eend, eendenorganen, ei, gepekelde groene olijven, grof zout, knoflook, mirepoix, nootmuskaat, olijfolie, oreganobloesem, peper, ricotta, snijbietblad, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Geroosterde kip met ansjovis - poulet aux anchois

Ingrediënten:
ansjovis op zout, brousse kaas, kip, olijfolie, peper, ricotta, sjalot, verse peterselie, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse zeeduivel - baudroie à la provençale

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, tomatensaus, versgemalen zwarte peper, zeeduivel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Stokvis niçoise - estocaficada

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bouquet garni, cognac, knoflook, marc de provence, nieuwe aardappel, olijfolie, persillade, prei, rode paprika, stokvis, tomaat, ui en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Auberginepasta - caviar d'aubergine

Ingrediënten:
ansjovis op zout, aubergine, fijn zout, grof zout, knoflook, olijfolie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Roerei in uiensaus - oeufs à la tripe

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, saffraanpoeder, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Toon alle 230 recepten in dit boek