We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Provence , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
regionale tekst jacques Ganthié
foto´s peter johnson
uitgave van de Slegte, nederlandse vertaling 1994 time life books
oorspronkelijke titel Provence the beautiful cookbook
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan een jaar geleden door Bianca Hollenkamp geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Provence
Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: cayennepeper, chilipeper, ei, grof zeezout, kabeljauw, knoflook, krabben, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, patentbloem, prei, rode poon, saffraan, saffraanpoeder, soepvis, tomaat, tomaten uit blik, ui, venkel, venkelzaad, verse tijm, visafval, wijting, witte wijn, zeebaars, zeeduivel, zeepaling en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: abrikoos, citroensap, suiker en water
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: fruit / chutney/pickle/jam/compote / veganistisch / vegetarisch
Ingrediënten: bildstar aardappel, boter, broodkruim, gaar stoofvlees, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, persillade, pot-au-feu vlees, tomatensaus, ui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Ingrediënten: broodkruim, citroensap, eierdooier, grof zeezout, knoflook, olijfolie en water
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis op zout, droge witte wijn, grof zout, knoflook, lamsbout, laurierblad, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, tomaat, verse peterselie, vetspek en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / feestdagen
Ingrediënten: broodkruim, knoflook, mossel, olijfolie, peper, persillade, tomaat, ui, witte wijn en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: ansjovis op zout, grof zout, knoflook, olijfolie, onglet, peper, vanglap en verse peterselie
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: barbecue/grill / rundvlees
Ingrediënten: bloem, champignon, droge witte wijn, groene olijven, kalfskrabbetjes, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, tomaat, zilverui, zout en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, ei, kappertjes, olijfolie, rogvleugel, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vis
Ingrediënten: artisjok, boter, bouquet garni, jonge tuinbonen, knoflook, kropsla, lente-ui, olijfolie, vers bonenkruid, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vegetarisch / groente
Ingrediënten: droge witte wijn, knoflook, olijfolie, venkelknol en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: veganistisch / vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, kappertjes, olijfolie, rode wijn, tomaat, ui, venkelzaad, verse peterselie, zout, zoutevis en zwarte olijven
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vis
Ingrediënten: bildstar aardappel, bouquet garni, dikke rib, knoflook, olijfolie, peper, runderschouder, runderstoofvlees, ui, zout, zuurkoolspek en zwarte olijf
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: arachideolie, bier, bloem, champignon, citroensap, ei, inktvisjes, jonge artisjokken, maïsolie, olijfolie, tomatensaus, verse bieslook, verse bladpeterselie, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse marjolein, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zout en zuring
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: grof maïsmeel, parmezaanse kaas, tomatensaus, water en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis op zout, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, brood, grof zout, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, radijs, romeinse bindsla, venkelknol, waspeen en witlof
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: groente / vis
Ingrediënten: bouillon, bouquet garni, cognac, droge rode wijn, gaar stoofvlees, gedroogde boleten, grof zout, knoflook, macaroni, marc de provence, olijfolie, pekelspek, provençaalse kruiden, runderschenkelvlees, tomaat, ui, varkenspoot, varkenszwoerd, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zwarte olijf
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei / rundvlees
Ingrediënten: bleekselderij, olijfolie, provençaalse kruiden, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovis op zout, citroensap, croutons, gedroogde witte bonen, melk, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: peulvruchten / vis
Ingrediënten: boter, bouquet garni, champignon, citroensap, eierdooier, lamsschouder, nootmuskaat, peper, suiker, ui, wortel, zilverui en zout
Keuken: Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort: stoofgerecht / lamsvlees / feestdagen
Toon alle 230 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789054267317
ISBN10
9054267313
Andere uitgaven
9789054266815