Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair/vegetarisch/Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening

We hebben 140 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. De Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, terwijl recepten als Fagottini di Pasta Sfoglia Farcite con Couscous (bladerdeegenvelopjes met couscousvulling) en Cappucini di Asparagi (aspergecappuccino) laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simões serveren in hun hotel (in 2002 uitgeroepen tot het beste vegetarische hotel ter wereld!) authentieke Italiaanse vegetarische recepten waar je je vingers bij aflikt. Dit is vegetarisch koken op zijn best - culinair, innovatief en opwindend!

Antoinette Hertsenberg (bekend van de TROS-programma’s Radar en Opgelicht) belandde geheel toevallig in dit hotel, en raakte geïnspireerd en bevlogen door de manier waarop Alberto en Malu hun bedrijf runnen en de vegetarische keuken een geheel nieuwe invulling geven. In Vegeterranean doet ze onder meer een persoonlijk verslag van de kookcursus die ze volgde in Montali.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Vegeterranean

Een greep uit de 140 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Ciabatta

Ingrediënten:
gist, hazelnoot, kikkererwtenmeel, maïsmeel, manitoba-meel, rijstebloem, rijstemeel, rozijn en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Alua

Ingrediënten:
amandel, appel, banaan, boter, druivensiroop, fruit, kardemompeul, kokosrasp, kokossiroop, maanzaad, maïsgriesmeel, melk, mosto cotto, peer, perzik en rozijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cappelletti al pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bleekselderij, brie, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, parmigiano reggiano, pecorino, rode paprika, spinazie, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Vulcano di cioccolatoi

Ingrediënten:
bloem, boter, chilipoeder, citroenrasp, ei, fijne tafelsuiker, kiwi, poedersuiker en pure chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Pasticcio di melanzane

Ingrediënten:
aubergine, ei, extra vergine olijfolie, kappers, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peterselie en scamorza

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Rotolo di crespelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, kool, melk, munt, parmezaanse kaas, ricotta, salie, ui, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Tiramisu

Ingrediënten:
brosse amandelbiscuits, cacao, ei, espresso, grand marnier, kristalsuiker, lange vingers, marasquin, marsala, mascarpone, pavesini biscuit, poedersuiker, pure chocolade en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Walnoot-knoflookmengsel

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cannelloni di ricotta con sugo di pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bladpeterselie, citroenrasp, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, mozzarella, nootmuskaat, parmigiano, pecorino, ricotta en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Paprikasaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vergine olijfolie, knoflook en rode paprika

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Pizza ai pomodoro

Ingrediënten:
basilicum, extra vergine olijfolie, gist, grano duro meel, manitoba-meel, mozzarella, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, suiker en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Fritto misto

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, bier, boter, broodkruim, citroenrasp, citroenschil, courgette, ei, maïsmeel, melk, perzik, plantaardige olie, suiker, ui, wortel en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Gateau di patate

Ingrediënten:
aardappel, boter, broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino en provolone

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Involtini di melanzane

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook, mozzarella en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Empadinhas

Ingrediënten:
bechamelsaus, bladpeterselie, bloem, boter, ei, extra vergine olijfolie, groene olijven, palmhart en sjalot

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Sformatini di zucchine

Ingrediënten:
boter, courgette, ei, extra vergine olijfolie, majoraan, parmezaanse kaas, ricotta en sjalot

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / hartige hapjes / vegetarisch
Toon alle 140 recepten in dit boek