Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair/vegetarisch/Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening

We hebben 140 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. De Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, terwijl recepten als Fagottini di Pasta Sfoglia Farcite con Couscous (bladerdeegenvelopjes met couscousvulling) en Cappucini di Asparagi (aspergecappuccino) laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simões serveren in hun hotel (in 2002 uitgeroepen tot het beste vegetarische hotel ter wereld!) authentieke Italiaanse vegetarische recepten waar je je vingers bij aflikt. Dit is vegetarisch koken op zijn best - culinair, innovatief en opwindend!

Antoinette Hertsenberg (bekend van de TROS-programma’s Radar en Opgelicht) belandde geheel toevallig in dit hotel, en raakte geïnspireerd en bevlogen door de manier waarop Alberto en Malu hun bedrijf runnen en de vegetarische keuken een geheel nieuwe invulling geven. In Vegeterranean doet ze onder meer een persoonlijk verslag van de kookcursus die ze volgde in Montali.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Vegeterranean

Een greep uit de 140 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, brood, buffelmozzarella, cherrytomaten, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, komkommer, oregano, pecorino, radicchio, rode wijnazijn, romeinse sla, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Pizza e minestra

Ingrediënten:
broodkruim, extra vergine olijfolie, fijne polenta, groentebouillon, knoflook, melk, paardenbloemblad en rode peper

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Truffelsaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Torta di limone

Ingrediënten:
00-meel, bakpoeder, boter, citroen, citroensap, ei, fijne tafelsuiker, maïsmeel en marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Gereduceerde balsamicosaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, laurierblad, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, sjalot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Stroganoff

Ingrediënten:
boter, brandy, champignon, cognac, extra vergine olijfolie, groentebouillon, knoflook, porcini, rijst, room, seitan, sjalot en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Muesli

Ingrediënten:
amandel, appel, banaan, druivensiroop, havermoutvlokken, honing, kokosrasp, kokossiroop, maanzaad, maple syrup, mosto cotto, peer, rozijn en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Porri al montasio

Ingrediënten:
00-meel, bloem, boter, cheddar, extra vergine olijfolie, gist, melk, montasio-kaas, plantaardige olie en prei

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Ravioli sud tirolesi

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, champignon, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, groentebouillon, jeneverbes, knoflook, maïzena, nootmuskaat, parmezaanse kaas, porcini, room, sjalot en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Paddenstoelenmengsel

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vergine olijfolie, knoflook, paddenstoel en rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Olijvensaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, tabasco en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Tomatenmengsel

Ingrediënten:
basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook en oregano

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Pasticcio di melanzane

Ingrediënten:
aubergine, ei, extra vergine olijfolie, kappers, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peterselie en scamorza

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Bigne con crema di funghi

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vergine olijfolie, knoflook, paddenstoel, robiola kaas en soezenbeslag

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Empadinhas

Ingrediënten:
bechamelsaus, bladpeterselie, bloem, boter, ei, extra vergine olijfolie, groene olijven, palmhart en sjalot

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Charlotte dell' abate

Ingrediënten:
amarettikoekjes, espresso, lange vingers, masala, pure chocolade, room en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Croccante al pistacchio

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, bramen, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, kristalsuiker, melk, munt, pistache, poedersuiker, rood fruit en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, bleekselderij, bliktomaat, extra vergine olijfolie, knoflook, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Tuinbonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, tahin, tuinboon, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Toon alle 140 recepten in dit boek