Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair, vegetarisch, Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, die laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

De pers over Vegeterranean:
- ‘Wat een mooie gerechten!’- delicious.
- ‘De receptuur is om te zoenen’- Elle Eten
- ‘Een must have voor alle (vegetarische) fijnproevers’ - Leven
- ‘Mussachio en zijn vrouw zijn vernieuwend’ - Boek
- ‘Als ik het geweten had, was ik zeker bij Montali gaan eten’ - Janneke Vreugdenhil in nrc.next

Herziene en paperbackeditie


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Torta di mais

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, boter, maïsmeel, melk, plantaardige olie, poedersuiker, suiker en vanille-extract

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Rullo di spinaci e ricotta

Ingrediënten:
00-meel, boter, ei, parmezaanse kaas, ricotta, room en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Bietensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, feta, rode biet, romige geitenkaas en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Involtini di melanzane

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook, mozzarella en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Crudite di spinaci e rucola

Ingrediënten:
kappers, knoflook, olijfolie, parmigiano, rodewijnazijn, rucola, spinazie, zongedroogde tomaat en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Fagottini di pasta sfoglia farcite con couscous

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloemkool, boter, courgette, couscous, ei, erwten, gemberwortel, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijn, olijfolie, pecorino, pijnboompitjes, rozijn, sjalot en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Torta di cioccolato e noci

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, poedersuiker, pure chocolade, room, vanille extract en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Pizza rustica al formaggio

Ingrediënten:
00-meel, boter, broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, gist, margarine, parmezaanse kaas, scamorza, sojamelk, suiker en tofu

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Olijvensaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, tabasco en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Gateau di patate

Ingrediënten:
aardappel, boter, broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino en provolone

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Sformatini mediterraneo

Ingrediënten:
biet, bladpeterselie, citroensap, courgette, ei, extra vergine olijfolie, groentebouillon, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, plantaardige olie, ricotta, wortel en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Radicchiomengsel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroensap, extra vergine olijfolie, radicchio en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Montali avocado surprise

Ingrediënten:
avocado, banaan, boter, bruine basterdsuiker, citroensap, kaneelpoeder, kiwi en kristalsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Gelati

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, drop, eidooier, fijne tafelsuiker, gemberwortel, melk, melkchocolade, room, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Spiedini primavera

Ingrediënten:
ananas, aubergine, basilicum, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, broodkruim, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, rode paprika, roodlof, seitan, selderijblad, sinaasappel, sjalot, voorjaarsgroenten, witlof, witte wijn, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Fichi Ripieni Caramellati

Ingrediënten:
boter, brie, gorgonzola, mascarpone, suiker, tomino di mucca, vijgen en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Groentebouillon

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bladpeterselie, bleekselderij, courgette, knoflook en wortelui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Paneer

Ingrediënten:
citroensap, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Melanzane ripiene

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bladpeterselie, brood, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, fontina, knoflook, majoraan, mozzarella, parmezaanse kaas, pecorino, sjalot en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Gnocchi di patate

Ingrediënten:
00-meel, aardappel, boter, druiven, durum tarwemeel, ei, grano duro meel, nootmuskaat, poedersuiker en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Coxinhas encantadas

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, groentebouillon, knoflook, melk, parmezaanse kaas, pecorino, plantaardige olie, tijm en ui

Keuken:
Braziliaans / Italiaans
Soort:
hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Torta al testo

Ingrediënten:
durum tarwemeel, gist, grano duro meel, manitoba-meel, olijfolie en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch