Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bospaddestoelen, bosworteltjes, boter, doperwten, eendenlever, franse sperzieboontjes, jus van eend, keukenzout, knoflook, kruiden, nieuwe aardappelen, peultjes, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, sojasaus, tamme-eendenborsten, tijm en wasabi
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: aubergine, champignons, dashipoeder, ei, garnalen, gember, inktvis, mirin, paprika, plantaardige olie, rettich, sojasaus, sperziebonen, sprot, tempurameel, tong, ui, wijting en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / frituur
Ingrediënten: bosui, gari, komkommer, oesters, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, taugé en zeekraal
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: arrowroot, chinees spek, ganzenlever, kippenbouillon, oesterzwammen, plantaardige olie, shii-take, sojasaus en stropaddestoelen
Keuken: Japans
Soort: vlees / gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, chilipoeder, chinese kool, citroensap, ei, kalfsbovenbil, kalfstong, olie, panko, rode paprika, sojasaus, udonnoedels en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bosui, dunne eiernoedels, garnalen, gemberwortel, groen pepertje, kokosmelk, koriander, limoensap, olijfolie, runderbouillon, sereh, visbouillon, volle melk, zeezout en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: inktvisinkt, octopus, rettich, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tempurameel en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: gerookte aalfilet, honing, knoflook, komkommer, kruidnagel, laurier, limoensap, olie, rettich, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, tempurameel, witte wijn en witte wijnazijn
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelpuree, aka-tōgarashi, boter, broccoli, crème fraîche, gerookte zalm, knoflookcroutons, kruidenolie, mirin, nootmuskaat, olijfolie, sansho-peper, tomaten en zeebrasemfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: eidooier, groene shisokers, honing, jonge gemberwortel, olijfolie, rijst, rundercarpaccio, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, eiwit, fijne kristalsuiker, groene thee, honing, kirschwasser, kokos, mango, sesamolie en sesamzaad
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, gamba's, komkommer, sinaasappelsap en zee-egelpasta
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: kabeljauwfilet, kummelzaad, limoenzeste, rettich, rijstazijn, sojasaus, tonijn en wasabi
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, boter, citroensap, ei, matcha, melk, passievruchten, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanille, vanillemerg, zoete rijstwijn en zout
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: blauwe vijgen, honing, karamelsiroop, pecannoten, shichimi tōgarashi, sojasaus, suiker, vanilleroomijs en yokan
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: boerenbrood, boter, garnaal, gekonfijte japanse berggroenten, gevogeltefond, haan, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, mosseltjes, nootmuskaat, olijfolie, jonge prei, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, honing, jonge gemberwortel, knoflook, piepkuiken, rietsuiker, rijstazijn, sojabonen, sojaolie, szechuanpeper, taugé en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, bouillon, ei, kalfsgehakt, ketjap, knoflook, olijfolie, paneermeel, rijstkoekjes, shii-take, sjalotten, sojasaus, spinazie, tijm, ui en zoete sherry
Keuken: Japans
Soort: vlees
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849