Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, bouillon, ei, kalfsgehakt, ketjap, knoflook, olijfolie, paneermeel, rijstkoekjes, shii-take, sjalotten, sojasaus, spinazie, tijm, ui en zoete sherry
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: crème fraîche, kalfszijlende, mayonaise, peper, sesamolie, shichimi tōgarashi, venkel, wasabi, zeezout, zoete aardappel en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappelpuree, aka-tōgarashi, boter, broccoli, crème fraîche, gerookte zalm, knoflookcroutons, kruidenolie, mirin, nootmuskaat, olijfolie, sansho-peper, tomaten en zeebrasemfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, boter, chilipeper, cider, courgette, fleur de sel, kaneelstokje, knoflook, kreeftenstaarten, kruidnagels, olijfolie, room, rozemarijn, sjalot en tijm
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, bittere amandelen, chocolade, citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glucose, kristalsuiker, matcha en poedersuiker
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, bosui, crème fraîche, eidooier, extra vergine olijfolie, gari, gember, japanse raviolivelletjes, komkommer, koriander, kreeftenstaart, olijfolie, rucola, sjalot, sojasaus en zwarte olijven
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: calpis, cellofaannoedels, citroensap, citroenschil, eidooier, eiwit, gelatine, olie, poedersuiker, slagroom, suiker, suikersiroop, tonic en zoete rode bonen
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, gari, komkommer, oesters, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, taugé en zeekraal
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amsoi, bloem, boter, crème fraîche, gedroogde erwtjes met wasabikorst, gember, munt, olie, plantaardige olie, sojasaus, sugarsnaps, suiker, wasabipoeder, witte wijn en zalmfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: chinees vijfkruidenpoeder, eidooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gelatine, grapefruit, patentbloem, poedersuiker, pure chocolade, room, sake en vanillepoeder
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, chilipoeder, chinese kool, citroensap, ei, kalfsbovenbil, kalfstong, olie, panko, rode paprika, sojasaus, udonnoedels en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, boter, champignons, honing, kippenbouillon, mihoen, miso, oesterzwammen, olijfolie, paddestoelen, shii-take, sojasaus, taugé en zeebrasemfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: cherrytomaten, gari, jonge bladspinazie, kalfskarbonades, knoflook, mierikswortel, mirin, peultjes, saffraan, sesamolie, sojasaus, udonnoedels en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: amandelen, chilipeper, grietfilets, hazelnoten, koriander, langoustines, laoswortel, olijfolie, prei, sobanoedels, sojasaus, taugé, winterwortel en witte kool
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: eidooier, groene shisokers, honing, jonge gemberwortel, olijfolie, rijst, rundercarpaccio, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: coquilles, groene shisobladeren, honing, olie, rijstazijn, rode ui, sojasaus, tempurameel, wakame en witte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, boter, selderijknol, slagroom, sojasaus, spliterwten, stokvis en ui
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849