Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kalfsfond, prei, rode port, rode wijn, tonkatsusaus, wild en wild-zwijnsrugfilet
Keuken: Japans
Ingrediënten: bonitopoeder, crème fraîche, amandel, japans bieslook, mierikswortel, nieuwe aardappel, room, sojasaus, ui, wasabi en zeebaarsfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: mosselen, olie, olijfolie, rode peper, sherryazijn, sjalot, spinazie, tempurameel, tofu, wakame en zoete sojasaus
Keuken: Japans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: eidooier, groene shisokers, honing, jonge gemberwortel, olijfolie, rijst, rundercarpaccio, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bosui, boter, chinees vijfkruidenpoeder, gemberwortel, kalfsjus, knoflook, mierikswortel, olijfolie, sojabonen, sojasaus, tournedos, udonnoedels en wakame
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: amandelen, chilipeper, grietfilets, hazelnoten, koriander, langoustines, laoswortel, olijfolie, prei, sobanoedels, sojasaus, taugé, winterwortel en witte kool
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: dunne darm, eiwit, enoki, kipfilet, kippenbouillon, slagroom, sojasaus, witte miso en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basilicum, eiwit, fijne kristalsuiker, groene thee, honing, kirschwasser, kokos, mango, sesamolie en sesamzaad
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: augurk, bakpoeder, bosui, crème fraîche, eiwit, frituurolie, gember, kappertjes, koriander, maïzena, mosterdpoeder, olijfolie, shiso, sobanoedels, sojasaus, sperziebonen, tempurameel, wit sesamzaad, zeeduivelfilet, zeewier en zwart sesamzaad
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, bloemige aardappelen, boter, ei, geklaarde boter, goma shio, kalfsfond, kalfszwezerik, kastanjes, spinazie, wit sesamzaad en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, bieslook, boter, katenspek, kervel, knoflook, penne, peterselie, rozemarijn, runderfond, sojasaus, tournedos en ui
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, gekonfijte ganzebout, gevogeltefond, jonge gemberwortel, panko, sesamolie, shii-take, sla, sojasaus en taugé
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, dunne eiernoedels, garnalen, gemberwortel, groen pepertje, kokosmelk, koriander, limoensap, olijfolie, runderbouillon, sereh, visbouillon, volle melk, zeezout en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: boter, bouillon, ei, kalfsgehakt, ketjap, knoflook, olijfolie, paneermeel, rijstkoekjes, shii-take, sjalotten, sojasaus, spinazie, tijm, ui en zoete sherry
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, boter, jus de veau, kippenfond, knoflook, laurier, linzen, olijfolie, rode wijn, sojasaus, spek, steranijs, ui, varkenspootjes en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: andijvie, bloem, boter, eidooier, gember, kleefrijst, notenolie, oesters, panko, rode chilipeper, slagroom en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, mangochutney, olijfolie, sambal, sesamolie, shisokers, tofu, zeezout en zomerbietjes
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849