Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ahornsiroop, boter, coquilles, gember, groentefond, komkommer, lavendelbloempjes, paddenstoelen, prei, shisokers, sojasaus, ui, venkel en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: augurk, bakpoeder, bosui, crème fraîche, eiwit, frituurolie, gember, kappertjes, koriander, maïzena, mosterdpoeder, olijfolie, shiso, sobanoedels, sojasaus, sperziebonen, tempurameel, wit sesamzaad, zeeduivelfilet, zeewier en zwart sesamzaad
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, champignons, dashipoeder, ei, garnalen, gember, inktvis, mirin, paprika, plantaardige olie, rettich, sojasaus, sperziebonen, sprot, tempurameel, tong, ui, wijting en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / frituur
Ingrediënten: coquilles, groene shisobladeren, honing, olie, rijstazijn, rode ui, sojasaus, tempurameel, wakame en witte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, chorizo, kokkels, plantaardige olie, rode-poonfilet, sake, sojasaus, spitskool en visbouillon
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: cherrytomaten, gari, jonge bladspinazie, kalfskarbonades, knoflook, mierikswortel, mirin, peultjes, saffraan, sesamolie, sojasaus, udonnoedels en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, boter, ei, gamba's, knoflook, plantaardige olie, sjalot, sojasaus, spinazie, tofu, tomaten, visbouillon en zoete sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, boter, granny smith, groene peperkorrels, honing, kippenbouillon, pastinaak, room, sojasaus en speklappen
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: kabeljauwfilet, kummelzaad, limoenzeste, rettich, rijstazijn, sojasaus, tonijn en wasabi
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, daikonkers, komkommer, rijstazijn, rode chilipeper, runderschenkel, sesam-rijstkoekjes, sojasaus, steranijs, taugé, winterpeen en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, eidooier, geklaarde boter, groene shisobladeren, ierse ossenhaas tournedos, peperkorrels, rode biet, sjalot, suiker, winterpeen, witte-wijnazijn en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, boter, chilipoeder, chinese kool, citroensap, ei, kalfsbovenbil, kalfstong, olie, panko, rode paprika, sojasaus, udonnoedels en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: eidooier, groene shisokers, honing, jonge gemberwortel, olijfolie, rijst, rundercarpaccio, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, citrus-sojasaus, gele paprika, komkommer, koriander, kruidnagelkaas, olijfolie, rijstwijn, rode japanse bonen, rode paprika, tijm, tomaten, wortel, zeezout, zongedroogde tomaat en zwarte peper
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boter, bouillon, champignons, ganzenvet, jonge gemberwortel, kippenbout, knoflook, laurier, notenolie, oesterzwammen, peterselie, shii-take, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bospaddestoelen, bosworteltjes, boter, doperwten, eendenlever, franse sperzieboontjes, jus van eend, keukenzout, knoflook, kruiden, nieuwe aardappelen, peultjes, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, sojasaus, tamme-eendenborsten, tijm en wasabi
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: artisjokken, boter, heilbotfilet, katenspek, kippenfond, knoflook, olijfolie, sesamolie, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849