- De Oosterschelde kreeft

De Oosterschelde kreeft

Een boek van

We hebben 31 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Oosterschelde kreeft, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het allereerste boek over de Oosterscheldekreeft

De Oosterscheldekreeft is uniek en daar zijn we trots op! Ons Zeeuwse schaaldier wordt over de hele wereld geroemd vanwege haar stevigere vlees en de zoetere en vollere smaak. Ook de (Oosterschelde)kreeftvisserij is een bijzondere aangelegenheid; er gelden strikte regels voor de vangst en er mag niet het hele jaar op gevist worden. Hierdoor is kreeft een schaars en kostbaar product, een delicatesse. Vaak wordt zij daarom met culinaire hoogstandjes omgeven, maar dit is nergens voor nodig. Kreeft is er namelijk gewoon voor iedereen.

Dat laat dit boek zien. Puur en eerlijk. Zonder pretenties. Van visser tot bioloog tot meester- kok. We heffen de mythe rond de kreeft op en we ontrafelen alle raadselen. We zetten alles op een rij: hoe de kreeft te herkennen, hoe haar te bereiden, enz.

Remko Kraaijeveld maakte foto’s waar het zoute water van afspat. Ruig, direct en poëtisch. Vissers, tuinders en het Zeeuwse landschap met de ongeëvenaarde wolkenluchten. Het zout, zilt en het zoet. Geen obligaat opgemaakte borden met uitgekiende belichting, maar liefde op een bord in het landschap waar het allemaal vandaan komt.

Met basisrecepten voor iedereen, maar ook recepten van topchefs van de restaurants van de Kring van de Oosterscheldekreeft. En natuurlijk ontbreekt ook Sergio Herman niet… Ga naar Zeeland met het boek De Oosterscheldekreeft; dat moet je lezen, proeven en beleven.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Oosterschelde kreeft

Een greep uit de 31 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kruidenboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, dragon, kervel, peper, peterselie, tijm, witte wijn en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, brandy, cognac, karkas van kreeft, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, visfumet, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Bijgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

IJskruid

Ingrediënten:
bieslook, blauwe rozijnen, bonenkruid, dille, feta, ijskruid, koriander, mosterd, olijf, peper, rode paprika, rode ui, shiso, slasaus, suiker, tonijn, yoghurt en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Kreeft met Macvin en kastanjepuree

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, dragon, gevogeltefond, honing, kastanje, kippenfond, kirsch, macvin, meiknol, olijfolie, oosterscheldekreeft, prei, ui, venkel, visfumet, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Toon alle 31 recepten in dit boek