100 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbladpeterseliebleekselderijbloembotercitroendroge witte wijneiknoflooklaurierbladoliepeperpreirode uisjalottijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Recept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Snelle citroenmarinade

Ingrediënten:
citroensap, laurier, olijfolie, peper, bladpeterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht uit Veg!:

Puy-linzen in een dressing

Ingrediënten:
citroensap, groentenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, puy-linzen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pijlinktvis met garnalenvulling

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, garnalen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, pijlinktvis, bladpeterselie, radicchio en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Marinade simple

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, salie, tijm en zout

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gepocheerde zalm met risonisalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, doperwten, kristalsuiker, laurier, laurierblad, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, risoni, spinazie, suiker, witte peperkorrels, zalm, zalmfilet, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Roze bloemkoolsalade

Ingrediënten:
agavediksap, avocado, bloemkool, citroensap, dijonmosterd, gladde peterselie, groentebouillon, laurier, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode bietensap, salade, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Makreel met vilao saus en bataten

Ingrediënten:
bataat, bier, bloem, boter, citroensap, gedroogde wildevenkelbloemen, grof zout, knoflook, laurier, makreel, massa de pimentos, olijfolie, peterselie, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Knolselderijpuree met pittige bloemkool en kwarteleitjes

Ingrediënten:
bloemkool, bruine amandelen, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroenschil, knoflook, kwarteleitjes, laurier, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, selderijknol, tahinpasta, ui en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Cannellinibonenpuree met zoetzure paddestoelen en pitacroutons

Ingrediënten:
appelazijn, bruine misopasta, cannellinibonen, champignons, citroensap, fijne kristalsuiker, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, pimentbessen, pitabroodjes, rode ui, roze peperkorrels, tahinpasta, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip, gebakken

Ingrediënten:
béarnaisesaus, bloem, boter, broodkruim, citroen, citroensap, ei, kip, vrije uitloop, laurier, olie, peterselie, tijm en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Vissoep gevolgd door gepocheerde vis

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, citroenolie, citroensap, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, rijst, roodbaarsfilet, sjalot, wortel en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Garnalen met polenta

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie en polenta

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Octopussalade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurierblad, octopus, olijfolie, bladpeterselie, rode chilipeper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Waterzooi met tamme eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamstong met lepelblad en mosterddressing

Ingrediënten:
boter, citroensap, foelie, gedroogde cranberry's, kruidnagel, lamstongen, laurier, lepelblad, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, peterselie, rucola, selderij, slagroom, strandbiet, ui, wilde spinazie, wortel, zeevenkel en zomerhoning

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / mosterd
Haal meer recepten op...