71 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelansjovisansjovisfiletbasilicumbieslookbloembotercitroensapeigroene paprikaknoflookkomkommerlaurierbladolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeterseliepreitomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Vis-tomatenzult

Ingrediënten:
baarsfilet, citroensap, doperwten uit blik, dragon, ei, italiaanse slasaus, laurier, paprikapoeder, peperkorrels, selderijzout, tomatensap, ui, water, witte gelatine, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

coupes met vis en schaaldieren met groentesaus

Ingrediënten:
groene paprika, komkommer, laurierblad, peper, rauwe ongepelde garnalen, tomaat, ui, witte-wijnazijn, witvisfilet, zeeduivelfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Hondshaai met tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, groene tomaten, hondshaaifilet, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde tomaten met rijst

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, knoflook, margarine, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ansjovis in tomaten - bagnum di acciughe

Ingrediënten:
ansjovis, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Provence:

Gevulde tomaten uit Antibes - tomates farcies à l'antiboise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, broodkruim, ei, grof zout, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Salade Niçoise met gebakken tonijn

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, basilicum, haricots verts, koriander, kwarteleitjes, mosterd, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot, tomaat, tonijn, veldsla, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Visterrine

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroen, dille, eieren, peper, peterselie, sjalotje, tomaat, tomatenpuree, vis, visbouillontablet en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Vissoep

Ingrediënten:
brood, garnalen, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rivierkreeftjes, tomaat, ui, visfilets, zout en zoutevis

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Haring met koude komkommersoep

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Gestoomde zalm met pittige daikon en rauwe groentjes

Ingrediënten:
bieslook, chilipeper, citroenen, citroenolie, courgette, daikon, dille, dragon, gembersiroop, honing, komkommer, limoensap, medinakruiden, olijfolie, peper, rode puntpaprika, sjalot, sojasaus, tomaat, zalmmoten, zeewiersla en zout

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pernod, prei, rouille, stokbrood, tomaten uit blik, ui, venkel, visgraten en -koppen, wijting, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, ei, gerookte makreelfilet, haricots verts, olie, peper, sardines, sla, tomaat, ui, wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Carpaccio di polpo - Octopuscarpaccio

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroen, giorgios vinaigrette, laurier, octopus, olijfolie, peper, tomaat, ui, vis, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / voorgerecht uit Italiaans koken:

Tomatensoep met zeevruchten

Ingrediënten:
bliktomaat, garnalen, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, tomatenpuree, ui, venkel, verse peper, visbouillon en visfilets

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soufflé de thon - Tonijnsoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gruyère, lente-ui, marjolein, melk, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomatenpuree, tonijn, tonijn uit blik, zalm uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

schelpje visragout

Ingrediënten:
boter, champignon, groene olijven, kabeljauwfilet, kruidnagel, parmezaanse kaas, slagroom, tomaat, ui, dille, witte peper en witte wijn

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Spis:

Spruitjes en schol

Ingrediënten:
amandelen, boter, dragon, kippenbouillon, olijfolie, peper, schol, sjalot, spruitjes, tarwebloem, tomaat, witte wijn en zeezout

Keuken:
Deens
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Valenciaanse pasta-paella - fideuà

Ingrediënten:
fideos pasta, garnalen, knoflook, kruidnagel, langoustine, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, visresten, zeeduivelfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Haal meer recepten op...