Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Spis

aan tafel

Een boek van Mikkel Karstad en Anders Schønneman

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Spis, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand juni 2015

Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: ‘De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,’ zegt hij, ‘onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.’

Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een ‘persoonlijkheid’ en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een ‘gedwongen’ onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon… koken! Niet meer en vooral niet minder.

Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek ‘leren’ deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Spis

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Pompoen in het zuur

Ingrediënten:
ciderazijn, dille, dilleschermen, grof zout, natriumbenzoaat, pompoen, steranijs, suiker, water, zoethout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Pruimensiroop

Ingrediënten:
citroen, pruimen, suiker, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde hertenbiefstuk

Ingrediënten:
acaciahoning, appel, boerenkool, ciderazijn, citroen, hertenbiefstuk, kruiden, olijfolie, peper, rode ui, schorseneren en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gebakken kalfslever

Ingrediënten:
acaciahoning, belegen boerenkaas, bladpeterselie, ciderazijn, kalfslever, olijfolie, peper, rode ui, tarwebloem, venkelzaad en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gebakken pijlinktvis

Ingrediënten:
basilicum, brood, ciderazijn, geitenkaas, groene asperges, knoflook, olijfolie, peper, pijlinktvis en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Rozenbottel-appelmarmelade

Ingrediënten:
citroen, natriumbenzoaat, nederlandse appels, rozenbottels, suiker, vanillestokje en water

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde venkel

Ingrediënten:
acaciahoning, basilicum, chorizo, ciderazijn, olijfolie, peper, rode ui, venkel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gebraden lamsbovenbil

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, knoflook, lamsbovenbil, lente-ui, little gem, peper, sperziebonen, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Roggebrood- sandwich

Ingrediënten:
avocado, basilicum, ciderazijn, geitenkaas, limburgs roggebrood, peper, rode ui, suiker en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Kip

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peper, scharrelkip, kruiden en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Kruisbessencompote

Ingrediënten:
acaciahoning, ciderazijn, citroen, citroensap, citroenverbena, noten, zaden, kruisbessen, poedersuiker, rietsuiker, vanillestokje, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Soep van peterseliewortel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, ciderazijn, gezouten citroen, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, volle melk, water, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Geroosterde spitskool

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharellen, ciderazijn, lente-ui, olijfolie, peper, spitskool en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde varkensfilet

Ingrediënten:
aardappel, bospaddenstoelen, citroen, olijfolie, peper, tijm, varkensfilet, waterkers, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Krokante koekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, suiker, tarwebloem, water, witte chocolade, zeezout en zoethoutpoeder

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, donker bier, hertenbouillon, hertenvlees, jeneverbes, kersenazijn, knoflook, olijfolie, pastinaak, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, vruchtenazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Spis:

Spruitjes en schol

Ingrediënten:
amandelen, boter, dragon, kippenbouillon, olijfolie, peper, schol, sjalot, spruitjes, tarwebloem, tomaat, witte wijn en zeezout

Keuken:
Deens
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Kruidenpesto

Ingrediënten:
basilicum, belegen boerenkaas, bladpeterselie, citroen, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Appeltjesspek

Ingrediënten:
appel, citroen, peper, peterseliewortel, sjalot, spek, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Toon alle 64 recepten in dit boek