129 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbloembotercitroencitroensapcourgettefruitgehaktknoflookkruidenlauriermuntolieoreganopeperpeterseliepreisuikertomaatuiwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

Waanzinnige ingemaakte en gemarineerde groenten

Ingrediënten:
aubergines, ciderazijn, courgette, extra vierge olijfolie, paddestoel, knoflook, laurierblaadjes, munt, oregano, paprika's, rood spaans pepertje, rozemarijn, tijm, uitjes, venkelknol, water en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Langzaamgegaarde kip

Ingrediënten:
citroenschil, knoflook, laurierblad, olie, pekel, peterselie, rozemarijn, scharrelkip, tijm, water en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Geroosterd lamsvlees met couscoussalade

Ingrediënten:
citroen, couscous, gele paprika, knoflook, lamslende, mignonnette peper, munt, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, rozemarijn, tijm, water, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Casa Moro:

Zelfgeconserveerde olijven

Ingrediënten:
fijn zeezout, gedroogde rode chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, rodewijnazijn, sinaasappelschil, venkelzaad, verse rozemarijn, verse tijm, water, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijn met olijven

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, groene olijfolie, groene olijven, kalfsjus, knoflook, konijnenbout, konijnenpoot, room, rozemarijn, tijm, versgemalen zwarte peper, water, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Tarbot met kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, rozemarijn, salie, tarbotfilet, tijm, visfilet, water en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Duivenbouillon

Ingrediënten:
karkas van duif, karkas van gevogelte, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Gekarameliseerde-knoflooktaart

Ingrediënten:
balsamicoazijn, crème fraîche, ei, geitenkaas, harde geitenkaas, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, slagroom, tijm, water, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Kippenvleugels met pittige saus

Ingrediënten:
basilicum, bot, chilipepers, fettuccine, gember, groene olijfolie, kip, klei, limoenen, limoensap, marinade, olie, oregano, paarse olijven, pesto, rozemarijn, sojasaus, tijm, tomaten en water

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gierstovenschotel met groenten

Ingrediënten:
basilicum, bonenkruid, champignons, courgette, gierst, mozzarella, olijfolie, peper, prinsessenbonen, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met groenten en kruiden

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rondkorrelrijst, rozemarijn, saffraan, tijm, ui, water, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met citroen

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, citroenrasp, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rondkorrelrijst, rozemarijn, saffraan, tijm, ui, water, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Visrolletjes uit de oven - involtini di san pietro al forno

Ingrediënten:
ansjovis op zout, citroensap, knoflook, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, water, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Ratatouille-gratin

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, courgette, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, pijnappelpitten, rode paprika, rozemarijn, rucola, suiker, tijm, tomaten, water en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Gerookte eendenborst met appels, rozijnen, walnoten en witlof

Ingrediënten:
appel, bladpeterselie, eendenborst, friséesla, grof zeezout, houtsnippers, knoflook, kruidnagel, olijfolie, peper, rozijnen, sherryazijn, verse rozemarijn, verse tijm, walnoten, water, witlof en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / gevogelte
Haal meer recepten op...