Diner / nagerecht van Varkensvlees:
Varkensvlees
Geschiedenis-folklore-oude recepten. 90 recepten van de beroemdste koks van Italië
Een boek van Daniela Garavini
We hebben 118 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Varkensvlees, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Van de oren tot de pootjes - van het varken of het zwijn of hoe men het dier ook wil noemen, gaat niets verloren. Het is zelfs zo dat alles een eigen en smakelijke plaats op tafel vindt. Buiten alle definities biedt dit dier namelijk een breed scala van mogelijkheden om fantasie, streling van de tong en liefde voor de goede keuken te verenigen. Suggesties hiervoor haalt u uit 90 recepten in dit boek die zijn verzameld door enkel van de beroemdste chef-koks van Italië, zoals Ezio Santin (Antica Osteria del Ponte): Nadia Santini (Dal Pescatore); Masimo Ferrari (Al Bersagliere); Sergio Mei (Hotel Four Seasons): Alfonso Jaccarino (Don Alfonso 1890): Aimo Moroni (Aimo & Nadia) en Romano Tamani (L’Ambasciata). De creativiteit en het meesterschap van de chef-koks concentreren zich voornamelijk op de hoofdgerechten, waarvoor ze maar liefst 61 recepten leveren. Toch ontbreken hors d’oeuvres, voorgerechten en zelfs desserts niet als getuigenis van de veelzijdigheid die het smakelijke varkensvlees te bieden heeft. Bovendien doet Giuseppe Vaccarini, voorzitter van de ‘Association de la Sommerllerie Internationale’, suggesties voor wijnen die het beste passen bij de smaak van dit bijzondere vlees.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Varkensvlees
Een greep uit de 118 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkenslende met kruiden, een zoete saus en uiencompote
- Ingrediënten:
- appel, buikspek, jeneverbes, kaneel, nootmuskaat, peper, suiker, uiencompote, varkenslende, zoete saus en zonnebloemolie
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Gebakken varkensfilet met lever
- Ingrediënten:
- boter, citroen, kaneel, nootmuskaat, peper, polenta, rozemarijn, ui, varkensfilet, varkenslever, varkensnet, witte wijn en zout
Recept uit Varkensvlees:
Rodewijnsaus
- Ingrediënten:
- bouillonblokjes, citroensap, karamel, maïzena, port, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, tijm, ui, vleesbouillon en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / nagerecht uit Varkensvlees:
Baldon (Taart van varkensbloed)
- Ingrediënten:
- appel, bloem, boter, ei, gist, kaneel, melk, rozijnen, suiker, varkensbloed, vijgen en zout
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Zoetzure varkensribbetjes
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, gemberpoeder, kardemompoeder, olijfolie, rode wijnazijn, steranijspoeder, tijmhoning, varkensbouillon, varkensribbetjes, zout en zwarte peper
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Verse varkensworst in een saus met witte truffels uit Alba
- Ingrediënten:
- boter, cotechino, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, witte truffel en zout
Recept uit Varkensvlees:
Groente bij gestoomde gevulde en gepekelde varkensborst met linzen, groenten en aardappelen
- Ingrediënten:
- aardappel, azijn, bieten, bosui, buikspek, groente, laurier, linzen, olijfolie, peper, rozemarijn, suiker en zout
Recept uit Varkensvlees:
Varkensfond
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, grof zeezout, honing, knoflook, olijfolie, peper, rode wijnazijn, sjalot, soepkruiden, tomaat, varkensbotten, vernaccia-azijn, water en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:
Tagliolinipasta in bouillon met varkensworstjes
- Ingrediënten:
- boter, parmezaanse kaas, tagliolini, tomaat, ui, verse varkensworst, vleesbouillon en witte wijn
- Soort:
- pasta/noodles
Recept uit Varkensvlees:
Gekookt varkenswangspek met kikkererwten
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, kikkererwten, olijfolie, peper, rozemarijn, salie, tomaten, ui, varkenswangspek, wortel en zout
- Soort:
- bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
`Varkenspootje in een farce
- Ingrediënten:
- bieslook, brandewijn, eekhoorntjesbrood, ei, ganzenleverpastei, kalfsfond, kervel, melk, olijfolie, peper, peterselie, port, sjalot, soepkruiden, varkenslende, varkensnet, varkenspootje, witbrood, witte wijn, zout en zout spek
Recept van Varkensvlees:
Dit is een leeg item. Moet door administrator worden verwijder
- Ingrediënten:
- kappa carrageen
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Gegrilde varkensfilet in een saus met aardappelballetjes, maanzaad en zwarte olijven
- Ingrediënten:
- aardappel, bloem, boter, maanzaad, olijfolie, rodewijnsaus, varkensfilet en zwarte olijven
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Levertjes van mijn vader
- Ingrediënten:
- laurier, olijfolie, peper, rode ui, tomaat, varkenslever, varkensnet, wild venkelzaad, witte wijn en zout
- Soort:
- orgaanvlees
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkenshapjes in kataifipasta met gorgonzolafondue en pistachenoten
- Ingrediënten:
- boter, citroenschil, crème fraîche, eiwit, gorgonzola, kataifipasta, knoflook, laurier, paprikapoeder, peper, pistachenoten, rozemarijn, spek, varkensvlees en zout
Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:
Rijst met fijngestampte varkensworst en kool
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, buikspek, gehakt, groene kool, knoflook, rijst, rode wijn, ui, varkensschouder, water en zout
- Soort:
- bouillon
Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:
Groentesoep met varkensvlees
- Ingrediënten:
- broccoli, groene kool, spaanse peper, spek, varkenskop, varkenspootjes, varkensribbetjes, verse varkensworst, witlof, witte wijn en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Spekcrème op Toscaanse wijze
- Ingrediënten:
- knoflook, rozemarijn, spek, wijnazijn, zout en zwarte peper
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkensribbetjes in de pan met tuinboontjes en rode wijn
- Ingrediënten:
- bleekselderij, buikspek, cabernet sauvignon, kalfsfond, kaneel, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rozemarijn, salie, tuinbonen, varkensribbetjes en zout