Daniela Garavini - Varkensvlees

Varkensvlees

Geschiedenis-folklore-oude recepten. 90 recepten van de beroemdste koks van Italië

Een boek van Daniela Garavini

We hebben 118 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Varkensvlees, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Van de oren tot de pootjes - van het varken of het zwijn of hoe men het dier ook wil noemen, gaat niets verloren. Het is zelfs zo dat alles een eigen en smakelijke plaats op tafel vindt. Buiten alle definities biedt dit dier namelijk een breed scala van mogelijkheden om fantasie, streling van de tong en liefde voor de goede keuken te verenigen. Suggesties hiervoor haalt u uit 90 recepten in dit boek die zijn verzameld door enkel van de beroemdste chef-koks van Italië, zoals Ezio Santin (Antica Osteria del Ponte): Nadia Santini (Dal Pescatore); Masimo Ferrari (Al Bersagliere); Sergio Mei (Hotel Four Seasons): Alfonso Jaccarino (Don Alfonso 1890): Aimo Moroni (Aimo & Nadia) en Romano Tamani (L’Ambasciata). De creativiteit en het meesterschap van de chef-koks concentreren zich voornamelijk op de hoofdgerechten, waarvoor ze maar liefst 61 recepten leveren. Toch ontbreken hors d’oeuvres, voorgerechten en zelfs desserts niet als getuigenis van de veelzijdigheid die het smakelijke varkensvlees te bieden heeft. Bovendien doet Giuseppe Vaccarini, voorzitter van de ‘Association de la Sommerllerie Internationale’, suggesties voor wijnen die het beste passen bij de smaak van dit bijzondere vlees.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Varkensvlees

Een greep uit de 118 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Bijgerecht uit Varkensvlees:

Uienpuree

Ingrediënten:
aardappel, acaciahoning, boter, peper, pijnboompitten, runderbouillon, ui en zout

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Stukjes varkenslende met doperwten

Ingrediënten:
bloem, boter, culatello, doperwten, knoflook, koolbladeren, olie, oregano, peper, rozemarijn, salie, tomaat, ui, varkenslende, witte wijn en zout

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Paprikasaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele paprika, glucose, maïzena, prei, rode paprika, suiker, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Varkenszwoerd met ribbetjes en pootjes

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, laurier, peper, rode wijn, rozemarijn, salie, saluggiaboontjes, soepkruiden, ui, varkenspootje, varkensribbetjes, varkenszwoerd, wortel en zout

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Zoete saus

Ingrediënten:
acaciahoning, azijn, bruine kalfsfond, sinaasappelsap en suiker

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Varkensschenkel

Ingrediënten:
boter, knoflook, peper, rozemarijn, tijm, varkensschenkel, vleesbouillon, witte wijn en zout

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Varkensfilet met zwarte kool

Ingrediënten:
bruine fond, cavolo nero, olijfolie, peper, varkensfilet, verse worst, vleesbouillon, wilde venkel, wild venkelzaad, witte ui, witte wijn en zout

Toon alle 118 recepten in dit boek