Daniela Garavini - Varkensvlees

Varkensvlees

Geschiedenis-folklore-oude recepten. 90 recepten van de beroemdste koks van Italië

Een boek van Daniela Garavini

We hebben 118 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Varkensvlees, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Van de oren tot de pootjes - van het varken of het zwijn of hoe men het dier ook wil noemen, gaat niets verloren. Het is zelfs zo dat alles een eigen en smakelijke plaats op tafel vindt. Buiten alle definities biedt dit dier namelijk een breed scala van mogelijkheden om fantasie, streling van de tong en liefde voor de goede keuken te verenigen. Suggesties hiervoor haalt u uit 90 recepten in dit boek die zijn verzameld door enkel van de beroemdste chef-koks van Italië, zoals Ezio Santin (Antica Osteria del Ponte): Nadia Santini (Dal Pescatore); Masimo Ferrari (Al Bersagliere); Sergio Mei (Hotel Four Seasons): Alfonso Jaccarino (Don Alfonso 1890): Aimo Moroni (Aimo & Nadia) en Romano Tamani (L’Ambasciata). De creativiteit en het meesterschap van de chef-koks concentreren zich voornamelijk op de hoofdgerechten, waarvoor ze maar liefst 61 recepten leveren. Toch ontbreken hors d’oeuvres, voorgerechten en zelfs desserts niet als getuigenis van de veelzijdigheid die het smakelijke varkensvlees te bieden heeft. Bovendien doet Giuseppe Vaccarini, voorzitter van de ‘Association de la Sommerllerie Internationale’, suggesties voor wijnen die het beste passen bij de smaak van dit bijzondere vlees.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Varkensvlees

Een greep uit de 118 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Rodewijnsaus

Ingrediënten:
bouillonblokjes, citroensap, karamel, maïzena, port, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, tijm, ui, vleesbouillon en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Salade van varkensoortjes

Ingrediënten:
andijvie, balsamicoazijn, bieslook, boter, dille, ganzenvet, grof zeezout, kervel, knoflook, laurier, olijfolie, peper, pepermunt, peterselie, rode kool, tijm, varkensoren en veldsla

Soort:
salade
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Courgettesaus

Ingrediënten:
aardappel, courgette, fijn zeezout, knoflook, olijfolie, plantaardige olie, water en wilde venkel

Soort:
warme sauzen
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Pakketjes varkenslever

Ingrediënten:
peper, peterselie, rozemarijn, salie, ui, varkenslever, varkensnet, varkensvet, witte wijn en zout

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Varkensfond

Ingrediënten:
boter, halfzoete witte wijn, laurier, olijfolie, prei, runderbouillon, tijm, varkensbotten, varkenszwoerd en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Recept uit Varkensvlees:

Kruidenfarce

Ingrediënten:
knoflook, pepermunt, peterselie, pijnboompitten, rozemarijn, sjalot, spek en witbrood

Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Groentesoep met varkensvlees

Ingrediënten:
broccoli, groene kool, spaanse peper, spek, varkenskop, varkenspootjes, varkensribbetjes, verse varkensworst, witlof, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon
Toon alle 118 recepten in dit boek