128 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercayennepepercitroensapdroge witte wijnknoflookkruidenlaurierlaurierbladpeperpeterseliepreispecerijenstokbroodtomaattomatenpureeuivenkelzaadwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

parelhoen met saffraan-notensaus

Ingrediënten:
amandelen, brood, citroensap, fino sherry, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, parelhoen, saffraandraadjes, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Gestoofde kip met saffraan

Ingrediënten:
brood, citroensap, eierdooier, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pijnboompitten, saffraandraadjes, tijm, ui, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Omeletten met snijbiet en saffraan

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, ei, kruiden, knoflook, melk, peper, plantaardige olie, saffraan, snijbiet, vastkokende aardappel, water en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Krokante pijlinktvis met saffraan-appelaioli

Ingrediënten:
aioli, bloem, citroensap, groene appel, inktvis, kruiden, olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Vissoep Met Venkel, Kerrie En Saffraan

Ingrediënten:
basilicum, boter, chilivlokken, dille, maïzena, kabeljauw, kerriepoeder, kerstomaat, knoflook, melk, olijfolie, saffraan, slagroom, stokbrood, stokvis, tijm, citroensap, venkelknol, kruiden, visbouillon, zalm en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Krabbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bliktomaten, knoflook, krab, laurierblad, olijfolie, saffraandraadjes, sherry, sinaasappelschil, tijm, ui en venkelzaad

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Klassieke Franse bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, laurierblad, mosterd, olijfolie, prei, rode peper, saffraan, saffraanpoeder, sinaasappelschil, stevige witte vis, stokbrood, tijm, tomaat, ui, venkelknol, venkelzaad, visbouillon en witbrood

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gebraden kip met aardperen & citroen

Ingrediënten:
aardpeer, banaansjalot, citroen, dragon, kippendijen, knoflook, olijfolie, roze peperkorrels, saffraandraadjes, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenragout met abrikozen

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, geitenvlees, kaneel, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, lamsvlees, laurierblad, meiknol, munt, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Saffraansaus

Ingrediënten:
olijfolie, peper, saffraan, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Marokkaanse zeebrasem

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikoos, granaatappel, harissa, ingemaakte citroen, koriander, lente-ui, olijfolie, pistachenoten, rode paprika uit pot, rozenwater, saffraan, sesamzaad, tijm, yoghurt en zeebrasem

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aparte rijst - arroz banda

Ingrediënten:
knoflook, kortkorrelige rijst, laurierblad, middellandse-zeegarnalen, olijfolie, peper, poonfilet, roodbaarsfilet, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, zeeduivelfilet, zeepalingfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Recept uit Foodstyling:

Woodstockpasta met kruiden en kiemgroenten

Ingrediënten:
blauwe voedselkleurstof, groene voedingskleurstof, harde tarwebloem, kiemgroenten, knoflook, olijfolie, peterselie, rode voedselkleurstof, saffraan, sesamzaad, tijm en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Kastanjesoep met chorizo - sopa de castañas

Ingrediënten:
bakchorizo, bleekselderij, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, tamme kastanje, tomaat, verse tijm, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Saffraanpapardelle met een ragout van zeeduivel

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflook, saffraanpoeder, scharrelei, semola rimacinata, verse bladpeterselie, verse tijm, zeeduivel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Mosselen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...