De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- ongeveer 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, boter, dragon, gastrique, grietfilet, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, salie, selderij, sherry-azijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: beurre blanc, bosui, boter, gele courgette, groene bloemkool, olijfolie, peper, tarbotfilet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, courgetteschil, dragonazijn, groene paprika, kaviaar, kreeftenfond, peper, preiwit, rode paprika, tarbotfilet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, ganzenelever, peper, room, tournedos, truffel, truffelolie, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, gewürztraminer, muscatdruiven, peper, spinazie, tongfilet, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: couverture, hazelnootpasta, hazelnoten, pure couverture en room
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / bonbons
Ingrediënten: cognac, frisée, ganzelever, jus de truffes, peper, truffel, truffelvinaigrette, veldsla, witte port en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, eidooier, eiwit, harde wenerdeeg, limoenrasp, limoensap, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bakzout, court-bouillon, dragon, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, jus de truffes, kervel, kreeft, krulandijvie, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, prei, rode sla, sjalotten, tijm, troskerstomaat, truffelvinaigrette, wilde spinazie, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: abrikozengelei, acaciahoning, crème noisette, gepocheerde vijgen, hard wenerdeeg, koffie-hazelnootsaus, minttopjes, px-roomijs en vijgen
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / ijs
Ingrediënten: bieslook, boter, cantharellen, peper, spinazie, tarbotfilet, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: bieslook, boter, cantharellen, crème fraîche, gevogeltefond, knoflookolie, noilly prat, peper, sjalotjes, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: ei, griet, knolselderij, peper, room, vis, vissaus, witvis, zalm, zout en zwarte truffel
Keuken: Frans / Internationaal
Ingrediënten: citroensap, eau de vie van frambozen, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en room
Keuken: Internationaal
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eendenlever, eikenbladsla, frisee, knoflookolie, peper, pijnboompitten, sjalot, trompettes de morts, truffelvinaigrette, veldsla en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, wildafval en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: wild / bouillon
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, citroensap, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, vissaus, zonnevis en zout
Keuken: Internationaal
Ingrediënten: amandeldeeg, gelatine, hazelnootcrème, hazelnootpasta, hazelnoten, likeur vieille noix, olie, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, couverture, kaneel, melk, mintblaadjes, pistachenoten, pistachepasta, room, suiker en vanillemerg
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aceto balsamico, bieslook, boter, ganzenlever, gevogeltefond, kalfsglacé, laurier, peper, peperkorrels, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Toon alle 202 recepten in dit boek