De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, eau de framboise, eidooier, eiwit, frambozen, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelpoeder, bloem, boter, ei, eiwit en suiker
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, cayennepeper, cognac, court-bouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peultjes, prei, rivierkreeftjes, saffraan, selderij, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, eau de vie van frambozen, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en room
Keuken: Internationaal
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, knoflook, laurier, noilly prat, peperkorrels, prei, tijm, ui, uiencompote, witte wijn, wortel, zoet-zure saus en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, citroensap, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, vissaus, zonnevis en zout
Keuken: Internationaal
Ingrediënten: frituurolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: fazantenkarkas, jeneverbessen, jus de truffes, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, cayennepeper, citroensap, courgetteschil, groene paprika, kreeftensaus, olijfolie, peper, prei, rode paprika, tarbot, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, kalfsglacé, knoflook, laurier, peper, peperkorrels, sjalot, suiker, tijm, tournedos en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: asperges, beurre blanc, boter, cantharellen, citroensap, coquilles, courgette, kervel, meiknollen, morilles, olijfolie, peper, worteltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, eekhoorntjesbrood, fazantenfond, fazanthen, ganzenlever, jus de truffes, kalfsglacé, knoflookolie, pastadeeg, peper, ridderzwammen, sjalot, trompettes de la mort, varkensnet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: asperges, bladgelatine, boter, courgetteschil, court-bouillon, dragon, grootbladige spinazie, jus de truffes, knoflook, kreeft, laurier, noilly prat, peperkorrels, peterseliestengels, prei, selderijstengel, sjalot, sla, tijm, truffelvinaigrette, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: beurre blanc, boter, coquilles, groene bloemkool, olijfolie, pastadeeg, peper, truffel, truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, oesters, peper, peterselie, spinazie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, prei, sinaasappel, ui, winterwortel en zeezout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / bouillon
Ingrediënten: bladselderij, eendenkarkassen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, tijm, ui en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, citroensap, ganzenvet, gevogeltefond, kalfsglacé, kervel, kwartelpootjes, paddestoelen, peper, sauternes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arachideolie, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eendenlever, eikenbladsla, frisee, knoflookolie, peper, pijnboompitten, sjalot, trompettes de morts, truffelvinaigrette, veldsla en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / gevogelte / orgaanvlees
Toon alle 202 recepten in dit boek