De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: droge witte wijn, griet, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliesap, prei, tarbot, tijm, tong, ui, visgraten, vissenkoppen en zonnevis
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: bouillon / vis
Ingrediënten: boter, couverture, kaneel, melk, mintblaadjes, pistachenoten, pistachepasta, room, suiker en vanillemerg
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, coquilles, kervel, morilles, olijfolie, peper, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, cognac, gevogeltefond, groene peperkorrels, room, sjalot en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: asperges, gevogeltefond, peper, room en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, gewürztraminer, muscatdruiven, peper, spinazie, tongfilet, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, groene kool, kalfsglacé, kwartelfond, kwartels, mager spek, peper, sjalot, truffel, varkensnet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenen, ijs, oesters en zeewier
Keuken: Nederlands / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aceto balsamico, bieslook, boter, ganzenlever, gevogeltefond, kalfsglacé, laurier, peper, peperkorrels, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, eendenlever, gevogeltefond, honing, kalfsglacé, peper, truffel, witlof en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: aceto balsamico, bieslook, boter, eendenlever, gevogeltefond, kalfsglacé, knoflook, kwartels, peper, peperkorrels, prei, tijm, ui, varkensnet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, ei, hazelnoten en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladselderij, eendenkarkassen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, tijm, ui en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gist, melk, suiker en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cayennepeper, coquilles, courgetteschil, dragonazijn, groene paprika, kreeftenfond, olijfolie, peper, prei, rode paprika, spinazie, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bietenmousse, boter, citroensap, dragon, hazenruggen, kalfsglacé, knolsdelderijmousse, mierikswortelmousse, peper, wildfond en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Ingrediënten: boter, ganzenelever, peper, room, tournedos, truffel, truffelolie, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: abrikozengelei, banketbakkersroom, bloem, bosaardbeien, boter, fraise des bois-likeur, hard wenerdeeg, room en witte couverture
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bakzout, court-bouillon, dragon, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, jus de truffes, kervel, kreeft, krulandijvie, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, prei, rode sla, sjalotten, tijm, troskerstomaat, truffelvinaigrette, wilde spinazie, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, bruine eendenfond, eend, barbarie, honing, kalfsglacé, peper en peterselie
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Toon alle 202 recepten in dit boek