De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- ongeveer 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: asperges, boter, crème fraîche, knoflook, knoflookolie, langoustines, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, rode mul, sjalot, tabasco, tijm, vleestomaten, waterkers en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, bruine eendenfond, eend, barbarie, honing, kalfsglacé, peper en peterselie
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, cantharellen, ganzenlever, kalfsglacé, knoflook, knoflookolie, laurier, olijfolie, pastadeeg, patrijzen, peper, peperkorrels, prei, tijm, ui, varkensnet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arachideolie, cantharellen, eendenlever, frisee, peper, sjalot, truffelvinaigrette, veldsla en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: bleekselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, prei, sinaasappel, ui, winterwortel en zeezout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / bouillon
Ingrediënten: citroensap, frisée, gelatine, gerookte zalm, peper, room, tomatenpuree, truffelvinaigrette, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroensap, eau de framboise, eidooier, eiwit, frambozen, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gemengde slasoorten, kervel, knoflookolie, langoustines, peper, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, crème fraîche, knoflook, laurier, pastadeeg, peper, pomodoritomaat, prei, rozemarijn, tam konijn, tijm, ui, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: boter, peper, suiker, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ananas en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / ijs
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, honing, kerrie, knoflookolie, kreeftenfond, langoustines, manzanilla-sherry, peper, sjalot, witlof en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, citroensap, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, vissaus, zonnevis en zout
Keuken: Internationaal
Ingrediënten: hazelnootpasta, hazelnoten, koffie en room
Keuken: Internationaal
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bladselderij, cayennepeper, cognac, knoflook, kreeftenkarkas, laurier, olijfolie, peterseliestelen, prei, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, sjalot, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozengelei, banketbakkersroom, bloem, bosaardbeien, boter, fraise des bois-likeur, hard wenerdeeg, room en witte couverture
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook en olijfolie
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / boter en olie
Ingrediënten: boter, crème de cassis, frambozenazijn, peper, rode ui, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: eiwit, olie, passievruchtensap, poedergelatine, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: snoep / vegetarisch
Toon alle 202 recepten in dit boek