De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- bijna 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: fazantenkarkas, jeneverbessen, jus de truffes, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: bouillon
Ingrediënten: amandeldeeg, gelatine, hazelnootcrème, hazelnootpasta, hazelnoten, likeur vieille noix, olie, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, citroensap, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, vissaus, zonnevis en zout
Keuken: Internationaal
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, court-bouillon, kreeft, pastadeeg, peper, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: artisjokbodem, eendenlever, eendenvet, ganzenvet, kreeft, haricots verts, kervel, peper, truffel, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, crème fraîche, kaviaar en sterrekers
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, citroenen, citroensap, peper, peterselie, tong en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, cayennepeper, coquilles, courgetteschil, dragonazijn, groene paprika, kreeftenfond, olijfolie, peper, prei, rode paprika, spinazie, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, eau de framboise, eidooier, eiwit, frambozen, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, courgette, olijfolie, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, cayennepeper, citroensap, courgette, court-bouillon, crème fraîche, ei, knolselderij, kreeft, kreeftenfond, room, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soufflé / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, cayennepeper, court-bouillon, knoflook, kreeft, langoustines, laurier, olijfolie, pastis, peterseliestelen, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, vis, visfumet, winterwortel en witte wijn
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, eau de vie van frambozen, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en room
Keuken: Internationaal
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, olijfolie extra vierge, peper, pomodori tomaten, rode mul en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, crème de cassis, frambozenazijn, jonge rode bietjes, peper, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, coquilles, eendenlever, frambozen, frambozenazijn, gemengde slasoorten, kerstomaat, kervel, kreeft, olijfolie, peper, zout en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade
Ingrediënten: bladerdeeg, bleekselderij, boter, cognac, crème fraîche, dragom, eidooier, groene asperges, kervel, knoflook, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, rivierkreeftjes, rode port, spinazie, tijm, tomaten, ui, visfumet, witte wijn, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladselderij, kalfsbotten, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, tijm, tomatenpuree en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / bouillon
Ingrediënten: boter, citroensap, gele courgette, kabeljauw, kervel, kreeftenscharen, langoustines, mosselen, oesters, peper, spinazie, vissaus, worteltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 202 recepten in dit boek