De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, olijfolie extra vierge, peper, pomodori tomaten, rode mul en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: basilicum, boter, dragon, gastrique, grietfilet, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, salie, selderij, sherry-azijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: frambozenazijn, notenolie, olijfolie, peper, suiker en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / vinaigrette
Ingrediënten: bloem, boter, ei, hazelnoten en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, bresse kippenborst, courgetteschil, crème fraîche, gevogeltefond, kalfsglacé, lenteuien, noilly prat, olijfolie, pastadeeg, peper, prei, sauternes, sjalot, truffel, truffelolie, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: pasta/noodles / gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, gevogeltefond, kammosselen, peper, room, witlof en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bietenmousse, boter, citroensap, dragon, hazenruggen, kalfsglacé, knolsdelderijmousse, mierikswortelmousse, peper, wildfond en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Ingrediënten: artisjokbodem, eendenlever, eendenvet, ganzenvet, kreeft, haricots verts, kervel, peper, truffel, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aalbessen, boter, citroensap, gemberwortel, peper, sauternes, zeekraal en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: abrikozengelei, acaciahoning, crème noisette, gepocheerde vijgen, hard wenerdeeg, koffie-hazelnootsaus, minttopjes, px-roomijs en vijgen
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / ijs
Ingrediënten: bieslook, cayennepeper, cognac, court-bouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peultjes, prei, rivierkreeftjes, saffraan, selderij, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: artisjokken, citroensap en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, cayennepeper, coquilles, courgetteschil, dragonazijn, groene paprika, kreeftenfond, olijfolie, peper, prei, rode paprika, spinazie, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, citroensap, crème fraîche, eierdooier, eiwit, gistdeeg, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, saffraan, selderijstengel, tijm, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladselderij, knoflook, lamsbotten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliestelen, prei, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: lamsvlees / bouillon
Ingrediënten: boter, frambozenazijn, kwarteleitjes, peper, slagroom, spinazie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel, bakzout, bloemen, boter, caramel, citroensap en kaneelijs
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, lamsrug, peper, waterkers, waterkerssaus, waterkerstimbaaltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: lamsvlees
Toon alle 202 recepten in dit boek