De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: droge witte wijn, griet, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliesap, prei, tarbot, tijm, tong, ui, visgraten, vissenkoppen en zonnevis
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: bouillon / vis
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gist, melk en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ganzenlever, peper, tarbotfilet, truffel, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: eidooier, grand marnier, rode grapefruit, room, sinaasappelrasp, suiker en vanille-ijs
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aceto balsamico, bloem, bonenkruid, boter, bresse duiven, gevogeltefond, kalfsglacé, melk, peper, room, salie, tuinbonen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: crème fraîche, kreeftenfond, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: citroenen, ijs, oesters en zeewier
Keuken: Nederlands / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, eau de vie van frambozen, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en room
Keuken: Internationaal
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: beurre blanc, boter, coquilles, groene bloemkool, olijfolie, pastadeeg, peper, truffel, truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, groene olijven, groene paprika, olijfolie extra vierge, peper, rode mul, rode paprika, sherry-azijn, visfumet, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, knoflookolie, lamsoren, langoustinestaarten, olijfolie, peper, tomatensaus, tongfilet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: frituurolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: bleekselderij, kervel, knoflook, laurier, ossenstaart, peperkorrels, prei, runderschenkel, tijm, tomaten en wortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, knoflookolie, komkommer, langoustines, olijfolie, peper, rode paprika, sjalottenazijn, sterrekers, tomaten, witbrood en zout
Keuken: Spaans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: amandelschaafsel, bloem, boter, eiwit, poedersuiker en zout
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook en olijfolie
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / boter en olie
Ingrediënten: bleekselderij, bospenen, bosuitjes, boter, bresse kippenpoten, courgette, gevogeltefond, honing, kalfsglacé, knoflook, laurier, meiknollen, peper, peterseliestelen, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, frisée, gelatine, gerookte zalm, peper, room, tomatenpuree, truffelvinaigrette, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: bladselderij, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peperkorrels, peterseliestelen, prei, tijm, ui, winterwortel en witte wijn
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Toon alle 202 recepten in dit boek