Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

banderilla´s

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, augurk, kappertjes, zilveruitjes en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gestoofde lever met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, kippenbouillon, lever, melk, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, sojasaus, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

rijstkoekje met artisjok en manchego

Ingrediënten:
artisjok, boter, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, maismeel, manchego, olijfolie, paellarijst, parmezaanse kaas, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Nagerecht uit De Spaanse keuken:

crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kaneelstokje, maïzena, melk, nootmuskaat en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

pestiños

Ingrediënten:
anijszaad, anisette, bloem, ei, honing, tafelsuiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

tapas van amandelen, olijven en kaas

Ingrediënten:
amandelen, boter, cayennepeper, fijn zeezout, groene olijven, knoflook, korianderzaad, manchego, olijfolie, sherryazijn, venkelzaad, verse dragon, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, wittewijnazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / hartige hapjes
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

albondigas con salsa de tomate

Ingrediënten:
gemalen zwarte peper, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, rundergehakt, suiker, tomaat, verse rozemarijn, verse tijm, wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Voorgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

roerei met asperges

Ingrediënten:
boter, doperwten, ei, gemalen zwarte peper, groene asperge, melk, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel / groenten en aardappels
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

konijn salmorejo

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, konijn, laurierblad, olijfolie, oregano, paprikapoeder, sherryazijn, sjalot, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

fideos con almejas

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, gemalen peper, knoflook, olijfolie, pasta, pernod, spaanse ui, spaghetti, strandgapers, tomaat, venkel, venkelgroen, verse peterselie, visbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Voorgerecht uit De Spaanse keuken:

catalaanse tuinbonen-aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, gemalen zwarte peper, groentebouillon, olijfolie, room, tuinbonen, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans / Duits
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / groenten en aardappels
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Hoofdgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

varkens-empanada

Ingrediënten:
bloem, chorizo, ei, gemalen zwarte peper, ham, instantgist, knoflook, maismeel, olie, olijfolie, paprika, paprikapoeder, saffraandraadjes, tafelsuiker, tomaten uit blik, ui, varkenslende, verse peterselie, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

makreel in citroen samfaina

Ingrediënten:
aubergine, citroen, courgette, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten en aardappels
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

solomillo met cabrales-saus

Ingrediënten:
blauwe kaas, boter, brandewijn, cabrales, haasbiefstuk, olijfolie, slagroom, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Afrikaans / Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

bacalao met pittige tomaten en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, cayennepeper, citroensap, gemalen zwarte peper, groene paprika, honing, knoflook, olijfolie, stokvis, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gezouten kabeljauw met alioli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, ei, gepasteuriseerde eidooier, knoflook, lente-ui, melk, olijfolie, olijfolie extra vergine, sla, stokvis, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten en aardappels
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gebakken zeebliek met sherrysalsa

Ingrediënten:
bloem, gemalen zwarte peper, kleine visjes, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, rode peper, sjalot, tomaat, verse kruiden, witbroodkruim, zeebliek, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Voorgerecht uit De Spaanse keuken:

aardappelsalade met mosselen en waterkers

Ingrediënten:
bieslook, dijonmosterd, droge witte wijn, gemalen zwarte peper, mosselen, nieuwe aardappel, olijfolie, rucola, sjalot, slagroom, suiker, verse bieslook, verse peterselie, waterkers, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten en aardappels
Toon alle 150 recepten in dit boek