Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Ontbijt / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

churros

Ingrediënten:
bloem, ei, kaneel, tafelsuiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / frituren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gamba´s met een krokant korstje

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, ei, gamba's, peterselie, plantaardige olie en water

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes / frituren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Bijgerecht uit De Spaanse keuken:

mojete

Ingrediënten:
amontillado sherry, gele basterdsuiker, gele paprika, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode ui, stokbrood, tomaat, verse rozemarijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / groenten en aardappels
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

tapas van amandelen, olijven en kaas

Ingrediënten:
amandelen, boter, cayennepeper, fijn zeezout, groene olijven, knoflook, korianderzaad, manchego, olijfolie, sherryazijn, venkelzaad, verse dragon, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, wittewijnazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / hartige hapjes
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cubaanse rijst

Ingrediënten:
banaan, boter, ei, gemalen zwarte peper, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, paprikapoeder, tomaat uit blik, ui, verse oregano, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

solomillo met cabrales-saus

Ingrediënten:
blauwe kaas, boter, brandewijn, cabrales, haasbiefstuk, olijfolie, slagroom, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Afrikaans / Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

koude amandelsoep met druiven

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, blauwe druif, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, oud witbrood, sherryazijn, verse bieslook, witte druiven en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

caldo gallego

Ingrediënten:
aardappel, gemalen zwarte peper, hamschijf, koolraap, paarse broccoli, witte bonen en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Ontbijt / lunch uit De Spaanse keuken:

pan de cebada

Ingrediënten:
gerstemeel, maismeel, patentbloem, verse gist, volkorenbroodmeel, water en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

geroosterde kalkoen gevuld met zwart fruit

Ingrediënten:
amandelen, bloedworst, bloem, bouillon, broodkruim, citroenrasp, doorregen spek, ei, gedroogde pruimen, gedroogde tijm, gemalen zwarte peper, kalkoen, kalkoenlever, knoflook, nootmuskaat, olie, olijfolie, pernod, rijst, rode druivensap, rozijnen, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, gemengde peperkorrels, grof zeezout, venkelgroen, verse rozemarijn, verse tijm, zeebaars, zeekraal en zeewier

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

buñuelos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, dijonmosterd, ei, kaas, manchego, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige hapjes
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

paella met zeevruchten

Ingrediënten:
bakchorizo, citroen, droge witte wijn, erwten, gamba, garnalen, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, rode paprika, saffraandraadjes, scampi, spaanse ui, strandgapers, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gebakken zeebliek met sherrysalsa

Ingrediënten:
bloem, gemalen zwarte peper, kleine visjes, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, rode peper, sjalot, tomaat, verse kruiden, witbroodkruim, zeebliek, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

fideos con almejas

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, gemalen peper, knoflook, olijfolie, pasta, pernod, spaanse ui, spaghetti, strandgapers, tomaat, venkel, venkelgroen, verse peterselie, visbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

kipschotel met vijgen

Ingrediënten:
citroen, citroenschil, gemalen zwarte peper, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, olijfolie, ontbijtspek, sla, suiker, vijgen, water, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

catalaanse tuinbonen-aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, gemalen zwarte peper, groentebouillon, olijfolie, room, tuinbonen, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans / Duits
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / groenten en aardappels
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / basisrecept uit De Spaanse keuken:

vissoep met sinaasappel

Ingrediënten:
aardappel, bittere sinaasappel, citroen, gemalen zwarte peper, heek, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, sinaasappel, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

coca met ui en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, chilivlokken, gedroogde gist, melk, olijfolie, patentbloem, pijnboompitten, rozijnen, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht / quiche
Toon alle 150 recepten in dit boek