Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

rijsttortita´s

Ingrediënten:
aardappel, ei, gemalen zwarte peper, knoflook, langkorrelrijst, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gekruide strandgapers

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipoeder, droge witte wijn, knoflook, kurkuma, olijfolie, stokbrood, strandgapers, ui, verse gember, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

moren en christenen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sinaasappel, ui, verse peterselie, wortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Lunch / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

broodje piperada

Ingrediënten:
basilicum, boter, cayennepeper, chilipoeder, ei, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, rode paprika, stokbrood, tomaat, ui, verse oregano en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

marmitako

Ingrediënten:
aardappel, droge cider, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tomaat in blik, tonijnfilet, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gebarbecuede minikrabbetjes

Ingrediënten:
bloem, gele basterdsuiker, grof zeezout, oloroso sherry, sojasaus, tabasco, tomatenpuree en varkenskrabbetjes

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

geroosterde artisjokken met citroendipsaus

Ingrediënten:
artisjok, citroen, citroensap, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / barbecue/grill / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

carne con chocolate

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brandewijn, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, peperkorrel, prei, pure chocolade, rode wijn, spaanse ui, tomaat, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

surtido de pescado

Ingrediënten:
bindsla, ei, kokkels, kuit, makreel op olie, mayonaise, mosselen in blik, sardines op olie, sla en verse peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

zarzuela

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, gamba, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, laurierblad, mosselen, olie, olijfolie, paprikapoeder, pernod, pijlinktvis, platvis, saffraandraadjes, scampi, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, witvis, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

paddestoelensalade met bonen en chorizo

Ingrediënten:
bakchorizo, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse bieslook, vlees en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

rabo de toro

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, bouillon, fino sherry, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, paprikapoeder, prei, rode wijn, ui, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

arrope

Ingrediënten:
citroenschil, donkere rum, handappel, honing, peer, perzik, pompoen, sinaasappelrasp, suiker en zoete aardappel

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Bijgerecht uit De Spaanse keuken:

simpele rijstsalade

Ingrediënten:
dijonmosterd, gele paprika, gemalen zwarte peper, groene paprika, langkorrelrijst, lente-ui, olijfolie extra vergine, sherryazijn, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

ropa vieja

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, gaar vlees, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gemalen zwarte peper, kikkererwten, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaten uit blik, ui, verse munt, vleesbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

heek n strandgapers met salsa verde

Ingrediënten:
bloem, citroensap, doperwten, gemalen zwarte peper, heekfilet, knoflook, olijfolie, strandgapers, ui, verse peterselie, visbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

sinaasappel-avocadosalade met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, avocado, citroensap, gemalen zwarte peper, olijfolie extra vergine, sinaasappel, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

driekoningenbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, brandewijn, citroenrasp, ei, eiwit, gedroogde boon, gekonfijt fruit, melk, ongebleekt meel, oranjebloesemwater, sinaasappelrasp, tafelsuiker, verse gist, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

bittere chocolademousse

Ingrediënten:
ei, ongezouten boter, pure chocolade, sinaasappellikeur, slagroom en tafelsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Toon alle 150 recepten in dit boek