Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

duiven gemarineerd in rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, duif, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, olijfolie, pimentkorrels, rode wijn, rodewijnazijn, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

aardappeltortilla

Ingrediënten:
aardappel, ei, gemalen zwarte peper, plantaardige olie, spaanse ui, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gestoofde octopus

Ingrediënten:
brandewijn, droge witte wijn, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, nieuwe aardappel, octopus, olijfolie, paprikapoeder, pruimtomaten, rode ui, sla, stokbrood, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, visbouillon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

catalaanse tuinbonen-aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, gemalen zwarte peper, groentebouillon, olijfolie, room, tuinbonen, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans / Duits
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gekruide strandgapers

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipoeder, droge witte wijn, knoflook, kurkuma, olijfolie, stokbrood, strandgapers, ui, gember, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

rijsttortita´s

Ingrediënten:
aardappel, ei, gemalen zwarte peper, knoflook, langkorrelrijst, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gevulde varkenslende

Ingrediënten:
amandelschaafsel, broodkruim, citroensap, eidooier, gedroogde vijgen, groene olijven, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, varkenslende, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

lamsspiesen met salsa van rode ui

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen zwarte peper, lamsvlees, munt, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rodewijnazijn, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

varkens-empanada

Ingrediënten:
bloem, chorizo, ei, gemalen zwarte peper, ham, instantgist, knoflook, maïsmeel, olie, olijfolie, paprika, paprikapoeder, saffraandraadjes, tafelsuiker, tomaten uit blik, ui, varkenslende, verse peterselie, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

pollo a la española

Ingrediënten:
gemalen zwarte peper, groene paprika, kip, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, rijst, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cubaanse rijst

Ingrediënten:
banaan, boter, ei, gemalen zwarte peper, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, paprikapoeder, tomaat uit blik, ui, oregano, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Ontbijt / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

churros

Ingrediënten:
bloem, ei, kaneel, tafelsuiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gesmoorde kool met chorizo

Ingrediënten:
boter, chorizo, droge sherry, gemalen zwarte peper, groene kool, knoflook, korianderzaad en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calamares rellenos

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, inktvis, knoflookolie, langkorrelrijst, laurierblaadje, olijfolie, paprikapoeder, pijlinktvis, pikante olijfolie, rozijnen, serranoham, tomaat in blik, ui, verse peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, gemengde peperkorrels, grof zeezout, venkelgroen, verse rozemarijn, verse tijm, zeebaars, zeekraal en zeewier

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Toon alle 150 recepten in dit boek