Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gesmoorde kool met chorizo

Ingrediënten:
boter, chorizo, droge sherry, gemalen zwarte peper, groene kool, knoflook, korianderzaad en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

flamenco-eieren

Ingrediënten:
bakchorizo, cayennepeper, ei, fino sherry, gerookt spek, groene paprika, knoflook, olijfolie, oud brood, paprikapoeder, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

baskische appeltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenschil, ei, fruit, handappel, kaneel, boter, slagroom, tafelsuiker en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Ontbijt / lunch uit De Spaanse keuken:

pan de cebada

Ingrediënten:
gerstemeel, maïsmeel, patentbloem, gist, volkorenbroodmeel, water en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

linzen met paddestoelen en anijs

Ingrediënten:
anijslikeur, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, linzen, olijfolie, paprikapoeder, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gebakken forel met rijst tomaten en noten

Ingrediënten:
forel, gemalen zwarte peper, langkorrelrijst, noten, olijfolie, sla, tomaat, ui, verse dragon, gember, zongedroogde tomaten en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

driekoningenbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, brandewijn, citroenrasp, ei, eiwit, gedroogde boon, gekonfijt fruit, melk, ongebleekt meel, oranjebloesemwater, sinaasappelrasp, tafelsuiker, gist, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gekruide strandgapers

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipoeder, droge witte wijn, knoflook, kurkuma, olijfolie, stokbrood, strandgapers, ui, gember, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

duiven gemarineerd in rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, duif, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, olijfolie, pimentkorrels, rode wijn, rodewijnazijn, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

pinchitos moruños

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mager varkensvlees, olijfolie, oregano, paprikapoeder en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

chicharrones

Ingrediënten:
grof zeezout, paprikapoeder, plantaardige olie en varkenszwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / hartige hapjes / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

arroz con pollo

Ingrediënten:
amontillado sherry, chorizo, gele paprika, gemalen zwarte peper, groene olijven, kippenbouillon, kippendij, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, paellarijst, paprikapoeder, rode paprika, serranoham, spaanse ui, tijm, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

biscocho borracho

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, brandewijn, citroenrasp, ei, slagroom, tafelsuiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

kipsalade met sinaasappel

Ingrediënten:
amandelen, dijonmosterd, gemalen zwarte peper, kip, langkorrelrijst, sinaasappel, sla, tafelsuiker, verse bieslook, vinaigrette en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gekruide eend met peren

Ingrediënten:
amandelen, bouillon, eend, gemalen zwarte peper, hazelnoten, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, oud brood, peer, rozijnen, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

paella valenciana

Ingrediënten:
bakchorizo, erwten, gamba, garnalen, gevulde olijven, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paellarijst, paprikapoeder, rijst, rode paprika, saffraandraadjes, sperziebonen, tomaat, tuinbonen, ui, varkensfilet, verse peterselie, vlees, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
paella / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gemarineerde ansjovis

Ingrediënten:
citroen, grof zeezout, knoflook, olijfolie extra vergine, verse ansjovis en verse peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

geroosterde artisjokken met citroendipsaus

Ingrediënten:
artisjok, citroen, citroensap, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

makreel in citroen samfaina

Ingrediënten:
aubergine, citroen, courgette, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Toon alle 150 recepten in dit boek