Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

roerei met garnalen

Ingrediënten:
boter, brood, ei, garnalen, gemalen zwarte peper, lente-ui, melk, olie, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

pollo met langostinos

Ingrediënten:
amandelen, biscuits, boter, cayennepeper, droge witte wijn, garnalen, gemalen zwarte peper, kip, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, pernod, rijst, slagroom, spinazie, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gebarbecuede minikrabbetjes

Ingrediënten:
bloem, gele basterdsuiker, grof zeezout, oloroso sherry, sojasaus, tabasco, tomatenpuree en varkenskrabbetjes

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

buñuelos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, dijonmosterd, ei, kaas, manchego, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

zeeduivel met pimiento-roomsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, droge vermout, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, olijfolie, rode paprika, slagroom, verse peterselie, witte rioja, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

flamenco-eieren

Ingrediënten:
bakchorizo, cayennepeper, ei, fino sherry, gerookt spek, groene paprika, knoflook, olijfolie, oud brood, paprikapoeder, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

guirlache

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, hazelnoten, kristalsuiker en olie

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / snoep / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

varkens-empanada

Ingrediënten:
bloem, chorizo, ei, gemalen zwarte peper, ham, instantgist, knoflook, maïsmeel, olie, olijfolie, paprika, paprikapoeder, saffraandraadjes, tafelsuiker, tomaten uit blik, ui, varkenslende, verse peterselie, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

caldo gallego

Ingrediënten:
aardappel, gemalen zwarte peper, hamschijf, koolraap, paarse broccoli, witte bonen en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

pinchitos moruños

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mager varkensvlees, olijfolie, oregano, paprikapoeder en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gamba´s met een krokant korstje

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, ei, gamba's, peterselie, plantaardige olie en water

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

zeevruchtensalade

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, gemalen zwarte peper, inktvis, kappertjes, komkommer, mosselen, olijfolie, sla, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

kippenlevertjes in sherry

Ingrediënten:
gemalen zwarte peper, kippenlever, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, paprikapoeder, slagroom, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

solomillo met cabrales-saus

Ingrediënten:
blauwe kaas, boter, brandewijn, cabrales, haasbiefstuk, olijfolie, slagroom, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Afrikaans / Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

sardines en escabeche

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sardines, tomaat, ui, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

carne con chocolate

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brandewijn, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, peperkorrel, prei, pure chocolade, rode wijn, spaanse ui, tomaat, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

rog met bittere sla

Ingrediënten:
brood, lente-ui, olijfolie extra vergine, paprikapoeder, rog, sinaasappel, sla, tomaat, verse tijm, wittewijnazijn, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

mosselen met peterseliekorst

Ingrediënten:
boter, brood, gemalen zwarte peper, knoflook, mosselen, olijfolie, parmezaanse kaas, verse peterselie en water

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Toon alle 150 recepten in dit boek