Recept uit Foodstyling:

Foodstyling
tips en trucs om de meest fantastische borden op tafel te zetten
Een boek van Roberta Deiana en Claudia Castaldi
We hebben 54 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Foodstyling, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Tips en trucs om van elk gerecht een visueel kunstwerkje te maken!
Kookboeken zijn er te over en de kwaliteit en het niveau van de thuiskoks is de laatste jaren enorm gestegen. Ook in de populaire culinaire tv-programma’s blijkt keer op keer dat de chefs de meest fantastische gerechten op tafel toveren, maar het schort bij iedereen aan de presentatie op het bord. Het ook wil immers ook wat, maar het smakelijk opdienen is een vak apart.
Foodstyling geeft de thuiskok talloze slimme tips en trucs om met minimale moeite een oogverblindend gestyled bord op tafel te zetten. Vaak heeft een gerecht visuaal maar iets heel kleins nodig, zodat je als kok de ‘wow-factor’ bereikt.
Het boek geeft daarnaast recepturen die deze ‘wow-factor’ al van nature bij zich dragen, zodat je een verbluffende indruk maakt als je de borden presenteert. Denk aan heerlijke bakjes van chocolade om een dessert in te presenteren, slimme snijtechnieken om een simpel groentegerecht net dat extra beetje cachet te geven of - voor een echt verbluffend resultaat - het gebruik van eetbaar goud- en zilverfolie.
- Minimale input, maximaal resultaat
- Met stap-voor-stap foto’s die laten zien hoe je een simpel gerecht kunt omtoveren tot een waar visueel hoogstandje!
Aantekeningen bij dit boek
Aardige en creatieve ideeën en mooie foto's maar of de recepten kooktechnisch allemaal kloppen? Ik steek mijn hand niet in het vuur voor een kookboek waarin ananaspudding wordt gemaakt van verse ananas en gelatine. Nooit van bromelaïne gehoord?
Advertentie

Recepten uit Foodstyling
Een greep uit de 54 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor broodje zalm
- Ingrediënten:
- bieslook
- Soort:
- garnituur
Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:
Koude tulband met zilveren sardientjes
- Ingrediënten:
- bladzilver, citroen, knoflook, olijfolie, peper, rode biet, rode spaanse peper, rode ui, rozemarijn, sardienen, tijm, zout en zure room
- Soort:
- aardappelgerecht / vis
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor salade
- Ingrediënten:
- maanzaad en sesamzaad
- Soort:
- garnituur
Recept uit Foodstyling:
Woodstockpasta met kruiden en kiemgroenten
- Ingrediënten:
- blauwe voedselkleurstof, groene voedingskleurstof, harde tarwebloem, kiemgroenten, knoflook, olijfolie, peterselie, rode voedselkleurstof, saffraan, sesamzaad, tijm en zout
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor pasta
- Ingrediënten:
- basilicum en munt
- Soort:
- garnituur
Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:
Gevulde inktvis op een groentemozaïek
- Ingrediënten:
- basilicum, cayennepeper, inktvis, knoflook, olijfolie, paneermeel, prei, rode biet, wortel, zout en zwarte peper
- Soort:
- vis
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor omelet
- Ingrediënten:
- peper en sinaasappelschil
- Soort:
- garnituur
Snack of tussendoortje uit Foodstyling:
Tortilla's met kikkererwtendip
- Ingrediënten:
- citroen, groene voedingskleurstof, kikkererwten, knoflook, komijn, olijfolie, peper, peterselie, rode voedselkleurstof, tortilla en zout
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
Snack of tussendoortje uit Foodstyling:
Discoballetjes
- Ingrediënten:
- bloem, ei, frituurolie, gember, groene voedingskleurstof, kipfilet, lente-uitje, peper, rode voedselkleurstof, saffraan en zout
Recept uit Foodstyling:
Ananaspudding met passievrucht
- Ingrediënten:
- ananas, ananassap, gelatine, groene voedingskleurstof, passievrucht, rode voedselkleurstof en vruchtensuiker
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Quatrequarta met chocolade en fleur de sel
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eiwit, fleur de sel, gist, pure chocolade, suiker en zout
- Soort:
- ei/omelet/frittata / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Foodstyling:
Champagnesorbet met bladgoud
- Ingrediënten:
- bladgoud, champagne, eiwit, goudflakes, suiker en water
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Foodstyling:
Blokjes bloody mary
- Ingrediënten:
- bleekselderij, citroensap, gelatine, peper, selderijblad, tabasco, tomatensap, wodka, worcestershiresaus en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht / bij de koffie uit Foodstyling:
Minimuffins met kaasfrosting en bloemen
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, eetbare bloemen, ei, kiemgroenten, natriumbicarbonaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, roomkaas, yoghurt, zachte geitenkaas en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit Foodstyling:
Torentje van vanillerijst met twee soorten coulis
- Ingrediënten:
- bloemenhoning, ei, frambozen, kiwi's, melk, risottorijst, suiker en vanillestokje
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Cheesecake met pompoen
- Ingrediënten:
- amaretti, boter, droge biscuits, gelatine, kaneelpoeder, melkchocolade, poedersuiker, pompoen, pure chocolade, roomkaas en witte chocolade
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Recept uit Foodstyling:
Garnering voor salade
Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Foodstyling:
Zoutkommetjes met gember, walnoot en vijgen
- Ingrediënten:
- gedroogde vijgen, ingelegde gember, roze zout, walnoten en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:
Gouden kipfilet met goudstaven
- Ingrediënten:
- azijn, bladgoud, cayennepeper, citroen, goudflakes, griekse yoghurt, kipfilet, knoflook, komkommer, olijfolie, oregano, peper en zout
- Soort:
- gevogelte / aardappelgerecht