148 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepercitroensapeidooierkaneelknoflookkorianderkruidenoliepeperpeterseliepreispecerijentijmtomaatuiwaterwitte wijnzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Saffraanaioli

Ingrediënten:
azijn, ei, knoflook, milde mosterd, milde olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rouille

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olijfolie, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook en saffraan

Keuken:
Provençaals
Soort:
saus
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Gevulde pijlinktvis - calamares rellenos

Ingrediënten:
ei, groentebouillon, kaneel, lente-ui, olijfolie, pijlinktvis, pijnboompitten, rozijnen, saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Saffraanrouille

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, fleur de sel, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, tabasco, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Basisrecept uit Trattoria:

Saffraanpasta

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, ei, olijfolie, saffraan en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Aioli

Ingrediënten:
eidooier, knoflook, olijfolie, saffraan en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

rijst met een korstje uit alicante

Ingrediënten:
bakchorizo, butifarra, ei, gemalen zwarte peper, kikkererwten, kipfilet, kippenbouillon, konijn, mager varkensvlees, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, saucijs, tomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Zuurdesemtoast met rouille

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, saffraan, wittewijnazijn en zuurdesembrood

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde pijlinktvis

Ingrediënten:
bloem, ei, mager varkensgehakt, olijfolie, pijlinktvis, saffraandraadjes, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Mosselen in een jasje tigre tapas

Ingrediënten:
bloem, bouillon, ei, laurierblad, mosselen, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, ui, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Mosselsoep - soupe aux moules

Ingrediënten:
eierdooier, kooknat, kruiden, mossel, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaat, ui, venkelzaad, versgemalen zwarte peper, wilde venkel, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Klassieke Franse bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, laurierblad, mosterd, olijfolie, prei, rode peper, saffraan, saffraanpoeder, sinaasappelschil, stevige witte vis, stokbrood, tijm, tomaat, ui, venkelknol, venkelzaad, visbouillon en witbrood

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Auberginepudding - papeton d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, ei, melk, olijfolie, saffraanpoeder, tomatensaus en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bij de koffie uit Ingrediënten:

Exotische rijstevlaai

Ingrediënten:
dessertrijst, eieren, gemberpoeder, kaneelstokje, mango, olie, saffraandraadjes, suiker, volle melk, witbroodmix en zout

Keuken:
Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Spaanse aardappeltortilla met saus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, doperwten, ei, olijfolie, saffraandraadjes, serranoham, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Saffraannoedels

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, olijfolie, saffraanpoeder, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Rouille

Ingrediënten:
bloemige aardappel, eidooier, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika en saffraan

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krabballetjes met saffraanmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, krabvlees, lente-ui, mayonaise, rode chilipeper, rucola, saffraandraadjes, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Chachouka

Ingrediënten:
ei, gele paprika, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijnzaad, olijfolie, pruimtomaten in blik, rode paprika, saffraan en ui

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...