Julz Beresford - Het tapas boekje

Het tapas boekje

heerlijke hapjes uit Spanje

Een boek van Julz Beresford

We hebben 29 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het tapas boekje, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Bereid een verleidelijke tapasschotel aan de hand van deze authentieke en onweerstaanbare recepten!
 
Vis en zeevruchten zijn een essentieel onderdeel van elk tapasmenu. U vindt er verrukkelijke hapjes als Gambas al ajillo (knoflookgarnalen) en Tigre tapas (mosselen in een jasje).
 
Geen verzameling tapas is compleet zonder de traditionele hapjes met Vlees en gevogelte, zoals Cordero al limón (lamsvlees met citroen) en Chorizo al vino (chorizo in rode wijn).
 
Groenten en kleine extrals bevat klassiekers als Tortilla española (Spaanse omelet) en dé favoriet onder de vegetarische tapas, Patatas bravas (aardappelen in tomatensaus). U vindt er ook een aantal essentiële bijgerechten, zoals Alioli en Almendras saladas (gezouten amandelen).


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Het tapas boekje

Een greep uit de 29 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gebakken kaas queso frito

Ingrediënten:
bloem, manchego, membrillo, olijfolie, olijven, witbroodkruim en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / frituur
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Spinazie met pijnboompitten en rozijnen

Ingrediënten:
droge sherry, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, spinazie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Knoflookgarnalen gambas al ajillo

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroen, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie extra vergine, garnaal en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Kabeljauwballetjes albóndigas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, citroen, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olie, speltbloem, verse peterselie en witte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gemarineerde paprika´s pimiento picantes

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, kappertjes, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte peper en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Recept uit Het tapas boekje:

Gemarineerde octopus pulpo a la vinagreta

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, kappertjes, octopus, olijfolie, rodewijnazijn, verse peterselie, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Bijgerecht / basisrecept uit Het tapas boekje:

Alioli

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, knoflook, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Pinchos

Ingrediënten:
amandelen, chilivlokken, knoflook, olijfolie, pimiento uit blik, versgemalen zwarte peper, witbrood, witte asperge uit blik en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Pittige moorse spiezen pinchitos morunos

Ingrediënten:
citroen, droge sherry, gedroogde rode peper, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, knoflook, olijfolie, varkensfilet, verse bladpeterselie en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Tortilla española

Ingrediënten:
aardappel, grof zout, olijfolie, ui en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Ham-kipkroketten croquetas de jamón

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, kipfilet, laurierblad, melk, nootmuskaat, olie, peperkorrels, serranoham, ui, verse tijm en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Lamsvlees met citroen cordero al limón

Ingrediënten:
ananasschijven op siroop, citroen, knoflook, kruidnagel, mager lamsvlees, olijfolie, ui, verse rozemarijn en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gestoofde courgette tomaat en paprika pisto manchego

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, rode paprika, serranoham, tomaat, ui, oregano, witte peper, zeezout en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Het tapas boekje:

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, gemalen kruidnagel, kalfsgehakt, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, slankroom, tomatenblokjes uit blik, ui, varkensgehakt, verse bladpeterselie, witte peper, witte wijn, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gevulde paddenstoelen champiñones rellenos

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, knoflook, melk, olijfolie, paddenstoelen, pimiento uit blik, serranoham, ui, varkensgehakt en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Toon alle 29 recepten in dit boek