158 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijngroentebouillonkippenbouillonknoflookknolselderijkruidnagellauriernootmuskaatolijfoliepeperpeterselieroomrozemarijnsjalotslagroomtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Risotto van parelgort met waterkers en aspergesalade met pecorino

Ingrediënten:
banaansjalot, boter, citroensap, groene asperges, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, laurier, olijfolie, parelgort, pecorino, portobello, prei, spinazie, tijm, waterkers en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Gemüse! :

Amandelstrudel met spruitjes

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, citroen, filodeeg, paprikapoeder rosenscharf, peper, peterselie, prei, spruitjes, tijm, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Getruffeerde gepocheerde kip

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, kippenfond, peper, peterselie, prei, scharrelkip, tijm, ui, wortel, zeezout, zwarte peperkorrels en zwarte truffel

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Biersoep van opa Klaas

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, gerookt buikspek, kruidenbuiltje, laurierblad, peper, peterseliewortel, pils, prei, selderijstengel, tijm, uitjes, verse bieslook, verse kampernoelies, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Een eend van het gras

Ingrediënten:
boter, citroensap, eendenjus, eendenvet, jonge raapjes, karkas van eend, knoflook, knolselderij, knolselderijpuree, limoensap, madeira, melk, moerasspirea, moerasspirea-azijn, pistachenoten, port, prei, rode wijn, rozemarijn, smient, tijm, wortel en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Veg!:

Romige paddenstoelensoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, dragon, droge sherry, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, peterselie, prei, slagroom, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Speltotto met boerenkool en geitenkaas

Ingrediënten:
boerenkool, boter, cavolo nero, droge witte wijn, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, parelgort, parelspelt, parmezaanse kaas, prei, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagels, laurier, ossenstaart, peper, prei, rapen, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Beaujolaissaus op onze wijze

Ingrediënten:
beaujolais, bleekselderij, boter, bruine roux, gevogelteglace, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, sjalot, snijafval van gevogelte, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Reesaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurier, madeira, mignonettepeper, prei, ree-afsnijsel, reebotten, rode wijn, tijm, tomatenpuree, truffelsap, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kalfstong en kalfsborst, ossenstaart en ossenbouillon

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babyknolselderij, bleekselderij, boter, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, kalfsborst, kalfstong, kippenbouillon, kippengelei, ossenstaart, prei, rode wijn, tijm, ui, water, waterkers, wortel, zittauer-uien, zout en zuring

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Ossenstaart en donker bier, appel en aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, appel-balsamicoazijn, appelsap, boter, citroen, donker bier, gellangom, kippenbouillon, mutzu-appel, olie, ossenstaart, ossenstaartbouillon, prei, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, verbenablaadjes, wortel en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Runderrolletjes

Ingrediënten:
boter, knolselderij, kruidnagel, laurier, olie, peper, peterselie, prei, raviolideeg, runderbloemstuk, runderschenkel, rundersukade, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Wildsoep met groenten

Ingrediënten:
boter, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, prei, rijst, selderij, seroendeng, soepgroenten, suiker, tijm, vermicelli, water, wildafsnijdsel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Octopus met geroerbakte boerenkool met salsa van zwarte olijven en goudgele rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feiner Linsentopf - Verfijnde linzenschotel

Ingrediënten:
aardappel-spekmaultaschen, aceto balsamico, boter, bruine boter, gevogeltefond, groene linzen, kalfsjus, kalfsrollade, knoflook, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, peperkorrels, prei, sjalot, tijm, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Haal meer recepten op...