Noma
tijd en plaats in de Nordic keuken
We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Noma , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Vormgeving
Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke fotos van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.
Aantekeningen
bij dit boek
Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.
- meer dan 9 jaar geleden door Peter Bakker geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Noma
Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, cacaopoeder, citroenzuur, couverturechocolade, duindoornbessensap, eidooier, eiwitpoeder, gelatine, glucose, moutmeel, pectine, rodebietensap, suiker, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: agar-agar, allesbinder, citroensap, eetbare bloemen, eiwitpoeder, eiwitten, gelatine, glucose, ingelegde rozenbottels, skyr, slagroom, suiker, tijm, viooltjesessence, vlierbloesemsiroop, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, druivenpitolie, kippenbouillon, kippengelei, melk, proteïnepoeder, raapzaadolie, room, schorseneren, truffelolie, truffels van gotland, wilde kruiden, witbrood en zout
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, ciderazijn, daslookbloemen, rugosa-rozenblaadjes, vlierbessen, vlierbloesem en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, appels, dilletakjes, druivenpitolie, moutpoeder, oesters, room, tapiocaparels, volle melk en water
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, bramen, citroentijm, duizendbladbloemen, engelwortelscheuten, koriander, lavendelbloemen, raapzaadolie, rode bieten, rodebietensap, rode kruisbessen, rodekruisbessensap, rode-uibloemen, zaad van wilde pastinaak en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, aardpeer, babypreitjes, bier, bloem, boter, fijn zout, hazelnootpoeder, knolselderij, mierikswortelsap, moutmeel, peterseliewortel, peterseliewortelblaadjes, radijsjes, room, suiker, water, wortelgroen en worteltjes
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: allesbinder, boter, eidooier, kreeft, kreeftenbouillon, kreeftencorail, maïzena, olie, radicchio, rode aalbessen, rode biet, rodebietensap, rode ui, rood zeewier, room, rozenbottelazijn, rugosa-rozenblaadjes, tijm, vlierbessen en water
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: allesbinder, appel-balsamicoazijn, bindsla, boter, eidooier, honing, kreeft, kreeftenbouillon, kreeftencorail, rodebessenwijn, room, rugosa-rozenblaadjes, tijm en water
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout
Soort: gevogelte
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, babypreitjes, boter, duindoornbessen, groene kruisbessen, jonge knolselderijtjes, jonge spitskool, karnemelk, kippengelei, melganzenvoet, peterselie, preibloemen, room, sjalot, snijbietblad, stremsel, venkelknol, volle melk, water en worteltjes
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, honing, karnemelk, lijsterbesscheuten, mede, raapzaadolie, room, stremsel, volle melk, witbrood en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, druivenpitolie, kippengelei, lisdodden, moutpoeder, room, tijm, varkensnek, viooltjesessence, voorjaarsviooltjes en water
Soort: vlees
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, bergbraambessenpuree, eiwitten, gedroogd duizendblad, gedroogde blauwenbessenblaadjes, gedroogde munt, gedroogde zwartebessenblaadjes, gedroogd lievevrouwebedstro, glucose, pectine, rietsuiker, sinaasappelsap, sorbetstabilisator, suiker, theeblaadjes en water
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, appelhoutsnippers, berkenwijn, bleekselderij, boter, champignons, donker bier, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde paddenstoelen, gedroogde verbena, hooi, kippenbouillon, prei, tijm, ui, varkensstaarten, vitelote-aardappelen, water en wortel
Soort: vlees
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, honing, rozenbottelazijn, rozenbottels, vlierbessen, water en zee-egels
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: azijn, boter, eieren, gele radijsjes, honing, rodebessenwijn, rode radijsjes, spinazie, verbenablaadjes, water, witte radijsjes, zeesla en zwarte radijsjes
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, citroensap, druivenpitolie, engelwortelblaadjes, kalfsborst, mosselen en zout
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: agar-agar, citroensap, dille, droge witte wijn, druivenpitolie, gelatine, jonge spinazie, karnemelk, maïzena, melk, mierikswortel, mineraalwater, mosselen, peterselie, scheermesjes, sjalotjes, tijm, zout en zoutvlokken
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: berkenwijn, boter, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eieren, eiwitten, kippenbouillon, prei, sjalotje, truffel van gotland, ui, wilde paddestoelen, witte wijn, wortel en zout
Soort: gevogelte
Toon alle 96 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021549859
ISBN10
9021549859
Andere uitgaven
9789057204029