Noma
tijd en plaats in de Nordic keuken
We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Noma , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Vormgeving
Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke fotos van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.
Aantekeningen
bij dit boek
Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.
- meer dan 8 jaar geleden door Peter Bakker geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Noma
Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
1 notitie
Ingrediënten: aardappelen, anijszaad, cacaopoeder, couverturechocolade, druivenpitolie en venkelzaad
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: berkenhoutsnippers, hooi, kwarteleitjes, rozenbottelazijn en water
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, groene aardbeien, grof zeezout, kippengelei, lavas, nieuwe aardappelen, oost-indische kers, peterselie, sjalot, tong, water en zeekool
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, appels, dilletakjes, druivenpitolie, moutpoeder, oesters, room, tapiocaparels, volle melk en water
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, dijonmosterd, druivenpitolie, eendenborst, eendenbouillon, eendengelei, eendenharten, eendentongetjes, geklaarde boter, oost-indische kers, peren, peterselie, preitjes, sjalot, tijm, water, waterkers en zout
Soort: wild / gevogelte
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, azijn, bietensap, diepzeegarnalen, druivenpitolie, rabarber, rabarbersap, suikersiroop, vetkruidblaadjes, water, zeeraketblaadjes, zeesla, zout en zoutmeldeblaadjes
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, gerookte kaas, ingelegde dille, kippenvellen, roggebrood, room, snotolfkuit, volle melk en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Ingrediënten: aardappelen, gelatine, karnemelk, olie, yoghurt en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: alverkuit, berkenwijn, boter, kastanjes, roggebrood, tuinkers, walnoten, water en zoutvlokken
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, boter, eidooier, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water, wittewijnazijnpoeder en zout
Ingrediënten: bleekselderij, boter, dilleblaadjes, jonge spinazie, kervel, lavasblaadjes, lievevrouwebedstro, melganzenvoet, oude kaas, peper, peterselie, verbena, water, witbrood, zout en zwarte thee
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: 00-bloem, blauwe bessen, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, ei, eidooier, gedroogde gist, gelatine, glucose, heidetakjes, invertsuiker, klaverzuring, melkpoeder, peterselie, room, suiker, tijm, volle melk, water, xanthaangom en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijnpoeder, berkenhoutsnippers, boter, ciabattabrood, citroensap, druivenpitolie, fluitenkruid, hooi, kervel, maltodextrine, randjesbloem, rucolabloemen, tarbotkuit, water, winterkers en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, broodsaus met munt, citroensap, doperwten, druivenpitolie, eidooier, fluitekruidblaadjes, peultjes, slagroom, suiker, suikersiroop, water, yoghurt en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardperen, appel-balsamicoazijn, appelsap, boter, citroen, donker bier, gellangom, kippenbouillon, mutzu-appel, olie, ossenstaart, ossenstaartbouillon, prei, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, verbenablaadjes, wortel en zout
Soort: vlees
Ingrediënten: aardperen, boter, druivenpitolie, hazelnoten, hooi, kippenbouillon, truffels van gotland, volle yoghurt, wittewijnazijn en zout
Ingrediënten: 00-bloem, appel-balsamicoazijn, citroensap, citroenzuur, donker bier, eiwitpoeder, eiwitten, gelatineblaadjes, glucose, hooias, inktvisinkt, kwark, maïzena, mineraalwater, poedersuiker, slagroom, suiker, truffel, truffelolie en water
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, bramen, citroentijm, duizendbladbloemen, engelwortelscheuten, koriander, lavendelbloemen, raapzaadolie, rode bieten, rodebietensap, rode kruisbessen, rodekruisbessensap, rode-uibloemen, zaad van wilde pastinaak en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blanke hazelnoten, citroensap, gelatine, komkommer, raapzaadolie, roomse kervel, water, witte aalbessen en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appel-balsamicoazijn, ciderazijn, daslookbloemen, rugosa-rozenblaadjes, vlierbessen, vlierbloesem en zout
Soort: vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021549859
ISBN10
9021549859
Andere uitgaven
9789057204029