Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Noma

tijd en plaats in de Nordic keuken

Een boek van Ditte Isager en René Redzepi

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Noma, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Vormgeving

Dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Het onthult de filosofie en de processen achter dit Kopenhaagse restaurant met twee Michelinsterren. Dit boek bevat een unieke en bijzondere collectie van ruim 90 recepten, elk gemaakt door Redzepi en in Noma geserveerd met meer dan 200 unieke foto’s van de gerechten, het restaurant, de leveranciers en het inspirerende Noordse landschap.


Aantekeningen bij dit boek

Noma is meer dan een kookboek. Alleen de fotografie al is prachtig. Maar laat staan als je die recepten voor je hebt en ze in het echt mag belijken en proeven. Ik ben er nog niet aan toe gekomen, maar binnenkort trek ik er een weekend voor uit om een menu uit dit mooie boek te maken.

- bijna 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Noma

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Romige gerst en granen, tarwegras en truffel

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bleekselderij, boekweitkorrels, druivenpitolie, eenkoornkorrels, emmertarwekorrels, gedroogde kamille, gedroogde levensboomkegeltjes, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, gemalen gierst, gerstekorrels, haverkorrels, kamutkorrels, kippenbouillon, kippengelei, lijnzaad, melk, pompoenpitten, speltkorrels, tarwegras, tijm, truffelolie, truffels van gotland, ui, varkensbouillon, varkensribbetjes, västerbottenkaas, water en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Koningskrab en prei in as van hooi

Ingrediënten:
boter, broodkruimels, droge witte wijn, hooi, koningskrabscharen, mosselen, peper, prei, room, sjalotje, tijm, water, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma 1 notitie

Recept uit Noma:

Rendiervlees met knolselderij en wildekruidengelei

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bloem, boter, daslookkappertjes, dragon, fluitenkruid, gellangom, hooi, kippengelei, mineraalwater, peterselie, rendierlende, rendierschouder, room, selderijknol, sjalotjes, venkelzaad, water, zevenblad, zoethout en zout

Soort:
vlees / wild
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aardappelen, lavas en wei

Ingrediënten:
aardappelen, boter, citroenmelisse, dilleblaadjes, druivenpitolie, kervel, lavas, melganzenvoet, prästost, water, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Radijsjes in een pot

Ingrediënten:
allesbinder, bier, bieslook, bloem, boter, dragon, fijn zout, hazelnootpoeder, kappertjes, kervel, mayonaise, moutmeel, peterselie, radijsjes, sjalot, suiker, yoghurt en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Nagerecht uit Noma:

Melkijs en gort, gepocheerd ei en zoethout

Ingrediënten:
allesbinder, appel-balsamicoazijn, eieren, groene anijs, invertsuiker, melk, parelgort, room, suiker, water en zoethoutstengel

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Gestoomd eiwit en berkenwijn, wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
berkenwijn, boter, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eieren, eiwitten, kippenbouillon, prei, sjalotje, truffel van gotland, ui, wilde paddestoelen, witte wijn, wortel en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Scheermesjes en peterselie, mierikswortel en mosselvocht

Ingrediënten:
agar-agar, citroensap, dille, droge witte wijn, druivenpitolie, gelatine, jonge spinazie, karnemelk, maïzena, melk, mierikswortel, mineraalwater, mosselen, peterselie, scheermesjes, sjalotjes, tijm, zout en zoutvlokken

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aebleskiver en azijnmeringues

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, eidooiers, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water, wittewijnazijnpoeder en zout

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Uien en blauwe bessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, blauwe bessen, blauwebessensap, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, honing, peterselie, sjalotje, suiker, tijm, witte uien en zout

Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Langoustines en zeesmaken 1 notitie

Recept uit Noma:

Langoustines en zeesmaken

Ingrediënten:
boter, citroensap, druivenpitolie, langoustines, oesters, peterselie, roggebrood en rood zeewier

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Nagerecht uit Noma:

Wilde bramen en maisijs

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babymaiskolf, boter, bramen, eidooiers, invertsuiker, maiskolven, melkpoeder, room, suiker, volle melk, zoethout en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Tong en groene aardbeien, zeekool en nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, groene aardbeien, grof zeezout, kippengelei, lavas, nieuwe aardappelen, oost-indische kers, peterselie, sjalot, tong, water en zeekool

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 96 recepten in dit boek