René Redzepi - NOMA

NOMA

het mooiste en beste van de Nordic keuken

Een boek van René Redzepi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals NOMA, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Chef-kok Rene Redzepi heeft de Scandinavische keuken met groot succes heruitgevonden. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen werd bekroond met twee Michelinsterren en is N° 1 van de 50 beste restaurants in de wereld. 320 pagina’s pure ontdekking!
Met Noma haal je een culinaire topper in huis. Chef-kok Rene Redzepi behoort tot de absolute top van de wereldgastronomie. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen ontpopte zich in een mum van tijd tot de nummer één van de wereld, een waardige opvolger voor El Bulli. Redzepi’s nooit aflatende aandacht voor verse en lokale producten uit Scandinavië wakkeren je aan om nieuwe culinaire wegen te bewandelen. Maar liefst 90 recepten gecreëerd door de meester zélf – die ook allemaal geserveerd worden bij Noma – werden opgetekend in dit boek. De adembenemende fotografie doet je watertanden. Maar je krijgt ook een duidelijk beeld van de dagdagelijkse werking van Noma én de keukenfilosofie van de chef komt uitgebreid aan bod. Een niet te missen naslagwerk voor elke foodie!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aebleskiver en azijnmeringues

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Lamsborst en mosterdolie en søren's vele slabladeren

Ingrediënten:
allesbinder, amsoi, appel-balsamicoazijn, bindsla, bloemkool, boter, daslookkappertjes, druivenpitolie, ei, kippengelei, knoflook, lamsborst, lamsgelei, peterselie, raapzaadolie, radicchio, rucola, sjalot, water, waterkers en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Dessert van bloemen

Ingrediënten:
agar-agar, allesbinder, citroensap, eetbare bloemen, eiwitpoeder, eiwitten, gelatine, glucose, ingelegde rozenbottels, skyr, slagroom, suiker, tijm, viooltjesessence, vlierbloesemsiroop, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aardappelen, lavas en wei

Ingrediënten:
aardappelen, boter, citroenmelisse, dilleblaadjes, druivenpitolie, kervel, lavas, melganzenvoet, prästost, water, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kreeft en slabladeren, rodebessenwijn en rozen

Ingrediënten:
allesbinder, appel-balsamicoazijn, bindsla, boter, eidooier, honing, kreeft, kreeftenbouillon, kreeftencorail, rodebessenwijn, room, rugosa-rozenblaadjes, tijm en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Slakken en mos

Ingrediënten:
boter, duizendblad, karnemelk, kippengelei, look-zonder-look, mos, randjesbloem, room, slabladeren, slakken, spinazie, stremsel en volle melk

Soort:
gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Eikhaas en bloedpuree

Ingrediënten:
boter, ciderazijn, druivenpitolie, eikhaas, gemalen karwijzaad, kippengelei, klaverzuring, mineraalwater, raapzaadolie, rode bosbessen, room, suiker, varkensbloed en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode biet en aromatische zaden, rode kruisbessen en wilde bramen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, bramen, citroentijm, duizendbladbloemen, engelwortelscheuten, koriander, lavendelbloemen, raapzaadolie, rode bieten, rodebietensap, rode kruisbessen, rodekruisbessensap, rode-uibloemen, zaad van wilde pastinaak en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Oesters en moutolie, appel en tapioca

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appels, dilletakjes, druivenpitolie, moutpoeder, oesters, room, tapiocaparels, volle melk en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Verse kaas en sparrenscheuten

Ingrediënten:
appelsap, boter, brood, dennenscheuten, karnemelk, room, sparrenscheuten, stremsel, vetkruidvruchtjes, volle melk en zuringbladeren

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kalfstong en kalfsborst, ossenstaart en ossenbouillon

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babyknolselderij, bleekselderij, boter, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, kalfsborst, kalfstong, kippenbouillon, kippengelei, ossenstaart, prei, rode wijn, tijm, ui, water, waterkers, wortel, zittauer-uien, zout en zuring

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Uien en blauwe bessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, blauwe bessen, blauwebessensap, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, honing, peterselie, sjalotje, suiker, tijm, witte uien en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Yoghurt en wei, doperwten en selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, broodsaus met munt, citroensap, doperwten, druivenpitolie, eidooier, fluitekruidblaadjes, peultjes, slagroom, suiker, suikersiroop, water, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Wilde bramen en maisijs

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babymaiskolf, boter, bramen, eidooier, invertsuiker, maiskolven, melkpoeder, room, suiker, volle melk, zoethout en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Blauwe bessen omringd door hun natuurlijke omgeving

Ingrediënten:
00-bloem, blauwe bessen, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, ei, eidooier, gedroogde gist, gelatine, glucose, heidetakjes, invertsuiker, klaverzuring, melkpoeder, peterselie, room, suiker, tijm, volle melk, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Asperges, lisdodde en eendeneieren

Ingrediënten:
beukenscheuten, boter, ciabattabrood, eendeneieren, hopscheuten, lievevrouwebedstroblaadjes, lisdodden, rodebessenwijn, spinaziebladeren, water, witte asperges en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Krab en zeeraket, kokkelgelei

Ingrediënten:
citroenen, gelatine, groene appel, kokkels, noordzeekrabben, sjalotje, tijm, water, witte wijn, zeeraket en zeeraketbloemetjes

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren