René Redzepi - NOMA

NOMA

het mooiste en beste van de Nordic keuken

Een boek van René Redzepi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals NOMA, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Chef-kok Rene Redzepi heeft de Scandinavische keuken met groot succes heruitgevonden. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen werd bekroond met twee Michelinsterren en is N° 1 van de 50 beste restaurants in de wereld. 320 pagina’s pure ontdekking!
Met Noma haal je een culinaire topper in huis. Chef-kok Rene Redzepi behoort tot de absolute top van de wereldgastronomie. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen ontpopte zich in een mum van tijd tot de nummer één van de wereld, een waardige opvolger voor El Bulli. Redzepi’s nooit aflatende aandacht voor verse en lokale producten uit Scandinavië wakkeren je aan om nieuwe culinaire wegen te bewandelen. Maar liefst 90 recepten gecreëerd door de meester zélf – die ook allemaal geserveerd worden bij Noma – werden opgetekend in dit boek. De adembenemende fotografie doet je watertanden. Maar je krijgt ook een duidelijk beeld van de dagdagelijkse werking van Noma én de keukenfilosofie van de chef komt uitgebreid aan bod. Een niet te missen naslagwerk voor elke foodie!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Overrijpe peren en moutolie, skyr en fluitenkruid

Ingrediënten:
citroensap, citroenzuur, druivenpitolie, eiwitten, fluitenkruid, gedroogd lievevrouwebedstro, gelatine, invertsuiker, maltodextrine, moutpoeder, peren, perencider, skyr, stabilisator, suiker, volle melk, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Ingelegde ingrediënten

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, ciderazijn, daslookbloemen, rugosa-rozenblaadjes, vlierbessen, vlierbloesem en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Dessert van bloemen

Ingrediënten:
agar-agar, allesbinder, citroensap, eetbare bloemen, eiwitpoeder, eiwitten, gelatine, glucose, ingelegde rozenbottels, skyr, slagroom, suiker, tijm, viooltjesessence, vlierbloesemsiroop, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode bosbessen en hooiroom

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, eieren, gelatineblaadjes, hazelnootolie, hooi, invertsuiker, melk, mosterdolie, rodebosbessenpuree, room, suiker, water en wortels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Winterkool en winteroesters

Ingrediënten:
boter, groene kool, hooi, jonge spinazie, knoflook, oesters, olie, palmkool, rodebessenwijn, savooiekool, sjalotje, spitskool, tijm, verbenablaadjes, water en witte kool

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kruidentoast met tarbotkuit

Ingrediënten:
azijnpoeder, berkenhoutsnippers, boter, ciabattabrood, citroensap, druivenpitolie, fluitenkruid, hooi, kervel, maltodextrine, randjesbloem, rucolabloemen, tarbotkuit, water, winterkers en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Romige gerst en granen, tarwegras en truffel

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bleekselderij, boekweitkorrels, druivenpitolie, eenkoornkorrels, emmertarwekorrels, gedroogde kamille, gedroogde levensboomkegeltjes, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, gemalen gierst, gerstekorrels, haverkorrels, kamutkorrels, kippenbouillon, kippengelei, lijnzaad, melk, pompoenpitten, speltkorrels, tarwegras, tijm, truffelolie, truffels van gotland, ui, varkensbouillon, varkensribbetjes, västerbottenkaas, water en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Rodebietengranita en lievevrouwenbedstromousse

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, eiwitten, fondantpoeder, gedroogde rozenbottels, gedroogd lievevrouwebedstro, gelatine, glucose, rodebietensap, rozenbottelazijn, rugosa-rozenblaadjes, slagroom, suiker, suikersiroop en zoethout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Wortels en karnemelk

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babyworteltjes, bloem, boekweit, citroensap, ei, eiwitten, gelatine, karnemelk, maltodextrine, moutpoeder, room, sinaasappelsap, sorbetstabilisator, suiker, suikersiroop, wei, wortelpuree, wortels, wortelsap, zoethoutpoeder en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Berkenhoutdessert

Ingrediënten:
berkenbouillon, berkenhoutschaafsel, berkensiroop, berkenwater, citroensap, eiwitpoeder, fluitenkruid, gelatineblaadjes, glucose, honing, isomalt, maltodextrine, mede, suiker, verbena en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

De uienfamilie

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Flødeboller met duindoorn en rode biet

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, citroenzuur, couverturechocolade, duindoornbessensap, eidooier, eiwitpoeder, gelatine, glucose, moutmeel, pectine, rodebietensap, suiker, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Bouillon van gestoomd berkenhout, cantharellen en verse hazelnoten

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenhout, boter, bouillon, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eiwitten, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, hazelnoten, kippenbouillon, levensboomkegeltjes, witte wijn, zout en zwarte theebladeren

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Bergbraambessen uit Piteå, gebrande meringue en kruidenthee

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, bergbraambessenpuree, eiwitten, gedroogd duizendblad, gedroogde blauwenbessenblaadjes, gedroogde munt, gedroogde zwartebessenblaadjes, gedroogd lievevrouwebedstro, glucose, pectine, rietsuiker, sinaasappelsap, sorbetstabilisator, suiker, theeblaadjes en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Ossenstaart en donker bier, appel en aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, appel-balsamicoazijn, appelsap, boter, citroen, donker bier, gellangom, kippenbouillon, mutzu-appel, olie, ossenstaart, ossenstaartbouillon, prei, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, verbenablaadjes, wortel en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Karamel en mout

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, eidooier, fijn zout, gelatine, hazelnootpoeder, invertsuiker, melk, melkpoeder, moutmeel, room, skyr en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Runderrib en rozen, moursoesjes en rode biet

Ingrediënten:
00-bloem, agar-agar, appels, bier, bieten, boteremulsie, eekhoorntjesbroodolie, fijn keukenzout, gelatine, kippengelei, lievevrouwebedstro, mout, rodebietensap, rozenbottelazijn, rozenbottelessence, rugosa-rozenblaadjes, runderribstuk, tijm, uienbouillon en vleesnat

Soort:
vlees