René Redzepi - NOMA

NOMA

het mooiste en beste van de Nordic keuken

Een boek van René Redzepi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals NOMA, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Chef-kok Rene Redzepi heeft de Scandinavische keuken met groot succes heruitgevonden. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen werd bekroond met twee Michelinsterren en is N° 1 van de 50 beste restaurants in de wereld. 320 pagina’s pure ontdekking!
Met Noma haal je een culinaire topper in huis. Chef-kok Rene Redzepi behoort tot de absolute top van de wereldgastronomie. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen ontpopte zich in een mum van tijd tot de nummer één van de wereld, een waardige opvolger voor El Bulli. Redzepi’s nooit aflatende aandacht voor verse en lokale producten uit Scandinavië wakkeren je aan om nieuwe culinaire wegen te bewandelen. Maar liefst 90 recepten gecreëerd door de meester zélf – die ook allemaal geserveerd worden bij Noma – werden opgetekend in dit boek. De adembenemende fotografie doet je watertanden. Maar je krijgt ook een duidelijk beeld van de dagdagelijkse werking van Noma én de keukenfilosofie van de chef komt uitgebreid aan bod. Een niet te missen naslagwerk voor elke foodie!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode schakeringen van kreeft

Ingrediënten:
allesbinder, boter, eidooier, kreeft, kreeftenbouillon, kreeftencorail, maïzena, olie, radicchio, rode aalbessen, rode biet, rodebietensap, rode ui, rood zeewier, room, rozenbottelazijn, rugosa-rozenblaadjes, tijm, vlierbessen en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode biet en aromatische zaden, rode kruisbessen en wilde bramen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, bramen, citroentijm, duizendbladbloemen, engelwortelscheuten, koriander, lavendelbloemen, raapzaadolie, rode bieten, rodebietensap, rode kruisbessen, rodekruisbessensap, rode-uibloemen, zaad van wilde pastinaak en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

De uienfamilie

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kreeft en slabladeren, rodebessenwijn en rozen

Ingrediënten:
allesbinder, appel-balsamicoazijn, bindsla, boter, eidooier, honing, kreeft, kreeftenbouillon, kreeftencorail, rodebessenwijn, room, rugosa-rozenblaadjes, tijm en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Romige gerst en granen, tarwegras en truffel

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bleekselderij, boekweitkorrels, druivenpitolie, eenkoornkorrels, emmertarwekorrels, gedroogde kamille, gedroogde levensboomkegeltjes, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, gemalen gierst, gerstekorrels, haverkorrels, kamutkorrels, kippenbouillon, kippengelei, lijnzaad, melk, pompoenpitten, speltkorrels, tarwegras, tijm, truffelolie, truffels van gotland, ui, varkensbouillon, varkensribbetjes, västerbottenkaas, water en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Wilde bramen en maisijs

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babymaiskolf, boter, bramen, eidooier, invertsuiker, maiskolven, melkpoeder, room, suiker, volle melk, zoethout en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Yoghurt en wei, doperwten en selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, broodsaus met munt, citroensap, doperwten, druivenpitolie, eidooier, fluitekruidblaadjes, peultjes, slagroom, suiker, suikersiroop, water, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

spinazie gestoomd in thee

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dilleblaadjes, jonge spinazie, kervel, lavasblaadjes, lievevrouwebedstro, melganzenvoet, oude kaas, peper, peterselie, verbena, water, witbrood, zout en zwarte thee

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Berkenhoutdessert

Ingrediënten:
berkenbouillon, berkenhoutschaafsel, berkensiroop, berkenwater, citroensap, eiwitpoeder, fluitenkruid, gelatineblaadjes, glucose, honing, isomalt, maltodextrine, mede, suiker, verbena en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma 1 notitie

Recept uit Noma:

Rendiervlees met knolselderij en wildekruidengelei

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bloem, boter, daslookkappertjes, dragon, fluitenkruid, gellangom, hooi, kippengelei, mineraalwater, peterselie, rendierlende, rendierschouder, room, selderijknol, sjalotjes, venkelzaad, water, zevenblad, zoethout en zout

Soort:
vlees / wild
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rundertartaar en klaverzuring, dragon en jeneverbes

Ingrediënten:
allesbinder, appel-balsamicoazijn, boter, dragon, druivenpitolie, jeneverbessen, karwijzaad, kippengelei, klaverzuring, knoflook, mierikswortel, mosterdolie, roggebrood, runderfilet, sjalotje en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Asperges, lisdodde en eendeneieren

Ingrediënten:
beukenscheuten, boter, ciabattabrood, eendeneieren, hopscheuten, lievevrouwebedstroblaadjes, lisdodden, rodebessenwijn, spinaziebladeren, water, witte asperges en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Sneeuwpop

Ingrediënten:
appelazijn, appel-balsamicoazijn, babyworteltjes, citroensap, citroenzuur, duindoornbessensap, eiwitpoeder, eiwitten, gelatineblaadjes, karnemelk, maltodextrine, poedersuiker, schapenyoghurt, sorbetstabilisator, suiker, suikersiroop, water, wittewijnazijn, wortels, wortelsap en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Melkijs en gort, gepocheerd ei en zoethout

Ingrediënten:
allesbinder, appel-balsamicoazijn, eieren, groene anijs, invertsuiker, melk, parelgort, room, suiker, water en zoethoutstengel

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Rodebietengranita en lievevrouwenbedstromousse

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, eiwitten, fondantpoeder, gedroogde rozenbottels, gedroogd lievevrouwebedstro, gelatine, glucose, rodebietensap, rozenbottelazijn, rugosa-rozenblaadjes, slagroom, suiker, suikersiroop en zoethout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Karamel en mout

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, eidooier, fijn zout, gelatine, hazelnootpoeder, invertsuiker, melk, melkpoeder, moutmeel, room, skyr en suiker

Soort:
vegetarisch