Jean-Christophe Rizet - De truffel

De truffel

pure passie

Een boek van Jean-Christophe Rizet

We hebben 77 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De truffel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Pure passie voor een diamant uit de aarde: de truffel

De truffel is zeldzaam, mysterieus en kostbaar en fascineert de mens al sinds de oudheid. Jean-Christophe Rizet, chef-kok van restaurant La Truffière in Parijs, nodigt u uit om dit verfijnde product te ontdekken. De bekende zwarte truffel, de zomertruffel, de Bourgondische truffel en de witte truffel uit Alba zijn allemaal uniek en erg gewild.

De chef loutert al deze truffelsoorten met exquise gerechten die de producten en seizoenen respecteren. Wat dacht u bijvoorbeeld van Brouillade van zwarte truffel; Capellacci, ricotta en spinazie met zomertruffel; Royale van ganzenlever met Bourgondische truffel; Kip met gestoofde seizoensgroenten en witte truffel; en Macarons met truffelbotercrème. De subtiele culinaire creaties komen dankzij de foto’s van Iris L. Sullivan en de styling van Nathalie Nannini schitterend tot leven. De truffel wordt in dit boek tot kunstwerk verheven.


Aantekeningen bij dit boek

Geld over? Dan is dit het ideale kookboek. Smakelijke recepten met het zwarte (of witte) goud dat truffel heet. Heldere en gedetailleerde beschrijvingen.

- meer dan 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit De truffel

Een greep uit de 77 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Varkensschenkel in peterseliegelei

Ingrediënten:
gepekelde varkensschenkel, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterseliegelei, prei, tijm, ui, veldsla, vinaigrette met truffelsap, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / nagerecht uit De truffel:

Witte chocoladecrémeux

Ingrediënten:
crème fleurette, gelatine, glucose, melk, olijfolie, slagroom, witte chocolade en witte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Ravioli met topinamboer

Ingrediënten:
bonenkruid, durumbloem, eendenlever, ei, eiwit, kippenbouillon, knoflook, peper, sjalot, topinamboerpuree, truffelsap, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Viennoise van groene asperges

Ingrediënten:
boter, groene asperges, olijfolie, paneermeel, peper, sjalot, verse morieljes, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Ontbijt / diner / voorgerecht uit De truffel:

Gekookt ei met mouillettes

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, ei, fleur de sel, mousse met truffelsap, olijfolie, peper en zomertruffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Lichte kastanjebouillon met eendenlevertartaar

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, eendenlever, fleur de sel, kastanje, kippenbouillon, noilly prat, olijfolie, peper, piment d'espelette, sjalot, slagroom, topinamboer, witte truffel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Zoetzure sojasaus

Ingrediënten:
ketchup, piment d'espelette, sojasaus en suiker

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Boeuf de Charolles-ribstuk met zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, citroensap, druivenpitolie, fleur de sel, kippenbouillon, knoflook, laurier, mergpijp, olijfolie, peper, runderribstuk, schorseneren, sjalot, tijm, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Witte truffelboter

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, kippenbouillon, slagroom, witte truffel, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Vinaigrette met truffelsap

Ingrediënten:
dijonmosterd, fleur de sel, kristalsuiker, olijfolie, oude wijnazijn, sjalot, truffelsap en zomertruffel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De truffel:

Sint-Jacobsnoten omhuld met zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, fleur de sel, knoflook, laurier, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, spinazie, ui, water, witte wijn, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Toon alle 77 recepten in dit boek