Recept uit De truffel:

We hebben 77 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De truffel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Pure passie voor een diamant uit de aarde: de truffel
De truffel is zeldzaam, mysterieus en kostbaar en fascineert de mens al sinds de oudheid. Jean-Christophe Rizet, chef-kok van restaurant La Truffière in Parijs, nodigt u uit om dit verfijnde product te ontdekken. De bekende zwarte truffel, de zomertruffel, de Bourgondische truffel en de witte truffel uit Alba zijn allemaal uniek en erg gewild.
De chef loutert al deze truffelsoorten met exquise gerechten die de producten en seizoenen respecteren. Wat dacht u bijvoorbeeld van Brouillade van zwarte truffel; Capellacci, ricotta en spinazie met zomertruffel; Royale van ganzenlever met Bourgondische truffel; Kip met gestoofde seizoensgroenten en witte truffel; en Macarons met truffelbotercrème. De subtiele culinaire creaties komen dankzij de foto’s van Iris L. Sullivan en de styling van Nathalie Nannini schitterend tot leven. De truffel wordt in dit boek tot kunstwerk verheven.
Aantekeningen bij dit boek
Geld over? Dan is dit het ideale kookboek. Smakelijke recepten met het zwarte (of witte) goud dat truffel heet. Heldere en gedetailleerde beschrijvingen.
Advertentie

Recepten uit De truffel
Een greep uit de 77 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Royale van ganzenlever met carpaccio
- Ingrediënten:
- bourgondische truffel, crème fleurette, fleur de sel, ganzenlever, gelatine, kippenbouillon, piment d'espelette, rumpsteak, slagroom, walnootolie en zout
- Keuken:
- Frans
Diner / nagerecht uit De truffel:
Witte chocoladecrémeux
- Ingrediënten:
- crème fleurette, gelatine, glucose, melk, olijfolie, slagroom, witte chocolade en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Warme charolais in een jasje van truffel
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, boter, charolais, druivenpitolie, eidooier, mesclun, olijfolie, piment d'espelette, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / tussengerecht uit De truffel:
Pompoenravioli met eiercrème
- Ingrediënten:
- 00-bloem, boter, ei, eiercrème, hokkaidopompoen, knoflook, mascarpone, nootmuskaat, olijfolie, pasta, witte truffel, witte truffelschil en zout
- Keuken:
- Frans
Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De truffel:
Sint-Jacobsnoten omhuld met zwarte truffel
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, fleur de sel, knoflook, laurier, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, spinazie, ui, water, witte wijn, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit De truffel:
Roomijs
- Ingrediënten:
- ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, mineraalwater, suiker, witte chocolade, witte truffel en witte truffelhoning
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- ijs
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Warme oesters in eendenlevercrème
- Ingrediënten:
- eendenlevercrème, oesters, olijfolie en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek) met zwarte truffel
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, dashibouillon, druivenpitolie, ei, gedroogde bonitovlokken, groene kool, truffelmayonaise, zoetzure sojasaus, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
Recept uit De truffel:
Roomsaus
- Ingrediënten:
- boter, cognac, crème fleurette, eendenleverterrine, gevogeltejus, madeira, slagroom, witte port en witte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Krokante kalfszwezerik, ravioli met prei-knolselderijvulling
- Ingrediënten:
- bloem, boter, fleur de sel, kalfsjus, kalfszwezerik, kastanjes, knoflook, laurier, olijfolie, pasta, peper, ravioli met knolselderijvulling, rode port, sjalot, witte truffelboter en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- orgaanvlees
Recept uit De truffel:
Sint-Jacobsfumet
- Ingrediënten:
- baarden van sint-jacobsschelpen, olijfolie, soepgroente-mirepoix, water en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- bouillon
Diner / nagerecht uit De truffel:
Yoghurtijs
- Ingrediënten:
- citroensap, ijsstabilisator, mascarpone, suiker, water, yoghurt, zwarte truffel en zwarte truffelhoning
- Keuken:
- Frans
Bijgerecht uit De truffel:
Bladerdeegstengels met truffel
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, lardo di colonnata en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Reemedaillons in een truffelkorst
- Ingrediënten:
- boter, druivenpitolie, eidooier, grof zout, kippenbouillon, knolselderij, melk, peper, reefilet, reesaus, romainesla, water, wild, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / nagerecht uit De truffel:
Perensorbet met witte chocoladecrémeux met olijfolie in krokante gelei
- Ingrediënten:
- biscuits breton, bloemenhoning, citroensap, glucose, krokante gelei, miel de prairie, peer, sorbetstabilisator, suiker, vanillestokje, water, witte chocoladecremeux en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Witte truffelboter
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, kippenbouillon, slagroom, witte truffel, witte wijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit De truffel:
Vinaigrette met truffelsap
- Ingrediënten:
- dijonmosterd, fleur de sel, kristalsuiker, olijfolie, oude wijnazijn, sjalot, truffelsap en zomertruffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / tussengerecht uit De truffel:
Verse pappardelle met truffel
- Ingrediënten:
- 00-bloem, boter, ei, kippenbouillon, mascarpone, olijfolie, witte truffel en zout
- Soort:
- pasta/noodles
Recept uit De truffel:
Truffelmayonaise
- Ingrediënten:
- arachideolie, dijonmosterd, eidooier, peper, rijstazijn, sesamolie, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus