Recept uit De truffel:
Terug naar De truffel.
De truffel recepten
pure passie
Jean-Christophe Rizet
Overzicht van alle recepten
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Gepocheerd ei met rodewijnsaus en cantharellen
- Ingrediënten:
- blanke azijn, boerenbrood, boter, bourgondische truffel, cantharellen, ei, olijfolie, peper, rodewijnsaus, sjalot, water en zout
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Warme mousse met truffelsap
- Ingrediënten:
- agar-agar, crème fleurette, eidooier, slagroom, truffelsap en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Bijgerecht uit De truffel:
Truffelpuree
- Ingrediënten:
- boter, melk, ratte-aardappel, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Kip met gestoofde seizoengroenten met roomsaus
- Ingrediënten:
- boter, doodstrompet, druivenpitolie, jeneverbes, kip, kippenbouillon, knoflook, koolraap, kruidnagel, laurier, olie, peper, pieds de mouton, piment d'espelette, prei, roomsaus, spruitjes, tijm, ui, witte truffel, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
Recept uit De truffel:
Zachtgekookt ei in een broodkorst met waterkerssalade
Recept uit De truffel:
Saus van truffelsap en port
- Ingrediënten:
- boter, kalfsjus, knoflook, mignonettepeper, port, sjalot, tijm, zout, zwarte truffel en zwarte truffelsap
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek) met zwarte truffel
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, dashibouillon, druivenpitolie, ei, gedroogde bonitovlokken, groene kool, truffelmayonaise, zoetzure sojasaus, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
Diner / nagerecht uit De truffel:
Gepocheerde peer met dikke vanillestroop en roomijs
- Ingrediënten:
- bloemenhoning, citroensap, glazuur, miel de prairie, mineraalwater, peren, roomijs, suiker, vanillestokje en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Reesaus
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, laurier, madeira, mignonettepeper, prei, ree-afsnijsel, reebotten, rode wijn, tijm, tomatenpuree, truffelsap, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Gestoomde eendenlever met aardappels en spinazie en witte truffelboter
- Ingrediënten:
- boter, eendenlever, fleur de sel, knoflook, peper, spinazie, vastkokende aardappel, witte truffel, witte truffelboter en zout
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Duivensaus
- Ingrediënten:
- bonenkruid, boter, cognac, druivenpitolie, knoflook, laurier, prei, ui, water, witte port, wortel en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / nagerecht uit De truffel:
Vijgen, geroosterd en gegratineerd
- Ingrediënten:
- boter, bourgondische truffel, champagne, crème de cassis, eidooier, suiker en vijgen
- Keuken:
- Frans
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Romige polenta
- Ingrediënten:
- boter, mascarpone, melk, olijfolie, polenta, water, witte truffel en zout
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Eiercrème
- Ingrediënten:
- crème fleurette, ei, kippenbouillon, slagroom en witte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit De truffel:
Gnocchi à la Parisienne
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bourgondische truffel, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, water en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Lichte kastanjebouillon met eendenlevertartaar
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, eendenlever, fleur de sel, kastanje, kippenbouillon, noilly prat, olijfolie, peper, piment d'espelette, sjalot, slagroom, topinamboer, witte truffel en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Risotto carnaroli met parmezaanse kaas
- Ingrediënten:
- bonenkruid, boter, carnarolirijst, kippenbouillon, knoflook, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, witte truffel, witte wijn, zoete ui en zout
- Keuken:
- Italiaans
Bijgerecht uit De truffel:
Roomboter met zwarte truffel
- Ingrediënten:
- fleur de sel, roomboter en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Bijgerecht uit De truffel:
Bladerdeegstengels met truffel
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, lardo di colonnata en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Macarons met truffelbotercrème
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, botercrème met truffel, eiwit, kristalsuiker, poedersuiker en zwarte kleurstof
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- koek en gebak
Recept uit De truffel:
Krokante gelei
- Ingrediënten:
- agar-agar, gelatine, perensap en suiker
- Keuken:
- Frans
Diner / tussengerecht uit De truffel:
Verse pappardelle met truffel
- Ingrediënten:
- 00-bloem, boter, ei, kippenbouillon, mascarpone, olijfolie, witte truffel en zout
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Duivenborst met ganzenlever
- Ingrediënten:
- boter, druivenpitolie, duif, duivensaus, fleur de sel, ganzenlever, groene kool, kippenbouillon, knolkervel, peper, savooiekool, varkensnet, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Gnocchi van aardappel met parmentiercrème
- Ingrediënten:
- bloem, boter, crème fleurette, eidooier, grof zout, kastanjemeel, kippenbouillon, pasta, prei, ratte-aardappel, slagroom en witte truffelschil
- Keuken:
- Frans / Italiaans
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Varkensschenkel in peterseliegelei
- Ingrediënten:
- gepekelde varkensschenkel, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterseliegelei, prei, tijm, ui, veldsla, vinaigrette met truffelsap, water, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Marinade voor kip à la dodine
- Ingrediënten:
- cognac, knoflook, kruidnagel, tijm, ui en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- marinade
Recept uit De truffel:
Eendenlevercrème
- Ingrediënten:
- crème fleurette, eendenlever, eidooier, foie gras de canard, gelatine, kippenbouillon, melk, piment d'espelette, slagroom, witte truffel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit De truffel:
Peterseliegelei
- Ingrediënten:
- bouillon, bourgondische truffel, gelatine, peterselie, sjalot en truffelsap
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Truffelmayonaise
- Ingrediënten:
- arachideolie, dijonmosterd, eidooier, peper, rijstazijn, sesamolie, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit De truffel:
Ravioli met eekhoorntjesbroodcrème
- Ingrediënten:
- 00-bloem, bourgondische truffel, eekhoorntjesbrood, ei, kippenbouillon, knoflook, noilly prat, olijfolie, piment d'espelette en sjalot
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- pasta/noodles
Recept uit De truffel:
Botercrème met truffel voor macarons
- Ingrediënten:
- boter, eidooier, glucose, suiker, water en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Royale van ganzenlever met carpaccio
- Ingrediënten:
- bourgondische truffel, crème fleurette, fleur de sel, ganzenlever, gelatine, kippenbouillon, piment d'espelette, rumpsteak, slagroom, walnootolie en zout
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Vinaigrette met truffelsap
- Ingrediënten:
- fleur de sel, olijfolie, sherryazijn en truffelsap
- Keuken:
- Frans
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Boeuf de Charolles-ribstuk met zwarte truffel
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, citroensap, druivenpitolie, fleur de sel, kippenbouillon, knoflook, laurier, mergpijp, olijfolie, peper, runderribstuk, schorseneren, sjalot, tijm, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- rundvlees
Diner / tussengerecht uit De truffel:
Mouasseline van Sint-Jacobsnoten
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, eiwit, fleur de sel, gember, knoflook, laurier, mascarpone, miniprei, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / nagerecht uit De truffel:
Witte chocoladecrémeux
- Ingrediënten:
- crème fleurette, gelatine, glucose, melk, olijfolie, slagroom, witte chocolade en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / nagerecht uit De truffel:
Perensorbet met witte chocoladecrémeux met olijfolie in krokante gelei
- Ingrediënten:
- biscuits breton, bloemenhoning, citroensap, glucose, krokante gelei, miel de prairie, peer, sorbetstabilisator, suiker, vanillestokje, water, witte chocoladecremeux en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Witte truffelboter
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, kippenbouillon, slagroom, witte truffel, witte wijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Bijgerecht uit De truffel:
Paarse artisjokken
- Ingrediënten:
- citroen, fleur de sel, groentebouillon, knoflook, laurier, mignonettepeper, olijfolie, paarse artisjok, witte wijn, wortel en zilveruitjes
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Sint-Jacobsfumet
- Ingrediënten:
- baarden van sint-jacobsschelpen, olijfolie, soepgroente-mirepoix, water en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- bouillon
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Gestoofde zonnevisfilet met truffelboter
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, fleur de sel, kippenbouillon, olijfolie, prei, zonnevis en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
Recept uit De truffel:
Rodewijnsaus
- Ingrediënten:
- boter, bourgondische truffel, druivenpitolie, kalfsjus, knoflook, laurier, rode wijn, sjalot, tijm, truffelsap en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Zachtgekookt ei in een broodkorst met waterkerssalade
- Ingrediënten:
- bloem, citroensap, ei, fleur de sel, frituurolie, olijfolie, paneermeel, peper, waterkers en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / nagerecht uit De truffel:
Warme soufflé
- Ingrediënten:
- boter, cassonade, eidooier, eiwit, kristalsuiker en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / nagerecht uit De truffel:
Yoghurtijs
- Ingrediënten:
- citroensap, ijsstabilisator, mascarpone, suiker, water, yoghurt, zwarte truffel en zwarte truffelhoning
- Keuken:
- Frans
Bijgerecht uit De truffel:
Topinamboerpuree
- Ingrediënten:
- bonenkruid, boter, grof zout, kippenbouillon, melk, topinamboer en water
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Ravioli met knolselderijvulling
- Ingrediënten:
- 00-bloem, boter, ei, eiwit, kastanjemeel, knolselderij, nootmuskaat, prei, witte truffel, witte ui en zout
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De truffel:
Sint-Jacobsnoten omhuld met zwarte truffel
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, fleur de sel, knoflook, laurier, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, spinazie, ui, water, witte wijn, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit De truffel:
Roomsaus
- Ingrediënten:
- boter, cognac, crème fleurette, eendenleverterrine, gevogeltejus, madeira, slagroom, witte port en witte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Viennoise van groene asperges
- Ingrediënten:
- boter, groene asperges, olijfolie, paneermeel, peper, sjalot, verse morieljes, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Witte truffelboter
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, kippenbouillon, slagroom, witte truffel, witte wijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Pompoenvelouté met truffelroom
- Ingrediënten:
- boter, crème fleurette, grof zeezout, knoflook, mascarpone, muskaatpompoen, nootmuskaat, slagroom, suiker, volle melk, witte ui, witte vermout, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit De truffel:
Vinaigrette met truffelsap
- Ingrediënten:
- dijonmosterd, fleur de sel, kristalsuiker, olijfolie, oude wijnazijn, sjalot, truffelsap en zomertruffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / tussengerecht uit De truffel:
Pompoenravioli met eiercrème
- Ingrediënten:
- 00-bloem, boter, ei, eiercrème, hokkaidopompoen, knoflook, mascarpone, nootmuskaat, olijfolie, pasta, witte truffel, witte truffelschil en zout
- Keuken:
- Frans
Diner / tussengerecht uit De truffel:
Cantharellensalade met abrikozen en verse amandelen
- Ingrediënten:
- abrikozen, amandelen, blanke azijn, cantharellen, citroensap, fleur de sel, olijfolie, piment d'espelette, sjalot, suiker, zomertruffel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- paddenstoelen
Amuse / diner uit De truffel:
Bruschetta met buffelmozzarella, groenten en Bayonneham
- Ingrediënten:
- bayonneham, boerenbrood, buffelmozzarella, cantharellen, fleur de sel, gekonfijte tomaten, italiaans brood, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper en zomertruffel
- Keuken:
- Frans / Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Krokante kalfszwezerik, ravioli met prei-knolselderijvulling
- Ingrediënten:
- bloem, boter, fleur de sel, kalfsjus, kalfszwezerik, kastanjes, knoflook, laurier, olijfolie, pasta, peper, ravioli met knolselderijvulling, rode port, sjalot, witte truffelboter en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- orgaanvlees
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Kip à la dodine
- Ingrediënten:
- chioggiabietjes, citroensap, cognac, druivenpitolie, eendenfilet, eendenvlees, fleur de sel, ganzenlever, gevogeltelevers, grijze sjalot, kalfszwezerik, kip, kippendij, kippenfilet, knoflook, lardo di colonnata, little gem, madeira, marinade, olijfolie, peper, roze radijs, tijm, ui, varkensspek, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
salade van tartaar van sint-jacobsnoten met witbrooddentelle
- Ingrediënten:
- citroensap, olijfolie, sint-jakobsnoten, veldsla, witbrood, witte truffel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
Bijgerecht uit De truffel:
Zoetzure sojasaus
- Ingrediënten:
- ketchup, piment d'espelette, sojasaus en suiker
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Bijgerecht uit De truffel:
Gekonfijte tomaten
- Ingrediënten:
- fleur de sel, knoflook, olijfolie, suiker, tijmbloemen en tomaten
- Keuken:
- Frans
Diner / tussengerecht uit De truffel:
Ravioli met topinamboer
- Ingrediënten:
- bonenkruid, durumbloem, eendenlever, ei, eiwit, kippenbouillon, knoflook, peper, sjalot, topinamboerpuree, truffelsap, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Warme charolais in een jasje van truffel
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, boter, charolais, druivenpitolie, eidooier, mesclun, olijfolie, piment d'espelette, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De truffel:
Verse geitenkaas met gestoomde aardappel, rauwe boter en fleur de sel
- Ingrediënten:
- aardappel, boerenboter, bouquet garni, fleur de sel, grof zout, jeneverbes, kruidnagel, laurier, mascarpone, peper, tijm, ui, verse geitenkaas, water en zomertruffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- kaas
Recept uit De truffel:
Roomijs
- Ingrediënten:
- ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, mineraalwater, suiker, witte chocolade, witte truffel en witte truffelhoning
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- ijs
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Parmentier van eend
- Ingrediënten:
- bonenkruid, eendenbout, gember, grof zout, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, prei, saus van truffelsap en port, tijm, truffelpuree, ui, wortel en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte / aardappelgerecht
Ontbijt / diner / voorgerecht uit De truffel:
Gekookt ei met mouillettes
- Ingrediënten:
- boerenbrood, boter, ei, fleur de sel, mousse met truffelsap, olijfolie, peper en zomertruffel
- Keuken:
- Frans
Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De truffel:
Cappellacci met ricotta-spinazievulling en lauwe vinaigrette met truffelsap
- Ingrediënten:
- 00-bloem, ei, eiwit, olijfolie, piment d'espelette, ricotta, spinazie, vinaigrette met truffelsap, water, zomertruffel en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Brouillade van zwarte truffel
- Ingrediënten:
- boerenbrood, boter, crème fleurette, ei, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- eieren, kaas en zuivel
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Eendenlever in een korst van artisjok
- Ingrediënten:
- artisjokken, citroensap, eendenbouillon, eendenlever, piment d'espelette, sauternes, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Sint-Jacobsnoten in een chaudfroid met een salade van tartaar van sint-jacobsnoten met witbrooddentelle
- Ingrediënten:
- chaud-froid, knoflook, laurier, olijfolie, prei, salade van sint-jacobsnotentartaar, sint-jakobsschelp, witte truffel, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
Diner / nagerecht uit De truffel:
Comtesse de Vichy
- Ingrediënten:
- boerenbrood, comtesse de vichy, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, rucola, vacherin mont d'or en witte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- kaas
Diner / voorgerecht uit De truffel:
Warme oesters in eendenlevercrème
- Ingrediënten:
- eendenlevercrème, oesters, olijfolie en witte truffel
- Keuken:
- Frans
Diner / hoofdgerecht uit De truffel:
Reemedaillons in een truffelkorst
- Ingrediënten:
- boter, druivenpitolie, eidooier, grof zout, kippenbouillon, knolselderij, melk, peper, reefilet, reesaus, romainesla, water, wild, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Bladerdeegtaartje met prei en gerookt spek
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, boter, bourgondische truffel, gerookt spek, mascarpone, nootmuskaat, prei en zout
- Keuken:
- Frans
Recept uit De truffel:
Chaud-froid
- Ingrediënten:
- bloem, boter, crème fleurette, gelatine, sint-jacobsfumet, slagroom, witte truffel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus