262 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloembotercitroencitroensapcourgetteeigroenteknoflooklaurierbladmelkolieparmezaanse kaaspeperpeterselieplantaardige oliepreitijmuiwaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nieuw vegetarisch koken:

Wortelcake met olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, dubbelkoolzure soda, ei, fijne suiker, gemalen kaneel, gemalen kardemom, mascarpone, olijfolie, boter, pecannoten, poedersuiker, vanille-essence, wortel en zeezout

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Wortel-peterseliegnocchi met chili-kaassaus

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, chili-kaassaus, eidooier, harde tarwegries, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pompoenpitten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Wortel Kikkererwten Gerookte Paprikaburgers

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, gerookte-paprikapoeder, rucola, kikkererwtenmeel, komijnpoeder, koriander, olijfolie, plantaardige olie, rode ui, scharrelei, knoflook, zout, tomatensalsa en wortels

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bleekselderij, citroensap, eidooier, kalfsfricandeau, kappertjes, olijfolie, tonijn op olie, ui, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Avondmaal uit A propos bistro:

Aïoli

Ingrediënten:
aardappel, ei, eidooier, garnalen, guerandezout, kabeljauwmoten, knoflook, olijfolie, sperziebonen, venkel, wortel en wulken

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Scampi gevuld met groenten

Ingrediënten:
bosui, broodkruim, chinese champignons, eierdooier, olie, peper, rijstwijn, scampi, sluimererwten, vermicelli, wortel, zetmeel, zoetzure saus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Pakketje mul met groenten en kruiden

Ingrediënten:
aardappel, citroen, courgette, eidooier, fijn zeezout, knoflook, koffieroom, lavendel, mullen, olijfolie, rode poonfilets, roomboter, verse laurierbaadjes, verse rozemarijn, verse tijm, wortel en zeekraal

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Kip met peterselie en citroen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, eidooier, kippenbouillon, maïskip, olijfolie, peterselie, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Grand aioli

Ingrediënten:
aardappels, bloemkool, eidooier, eieren, grof zout, laurierblaadjes, melk, olijfolie, rodewijnazijn, sperziebonen, knoflook, visbouillon, witbrood, wortels, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Gevulde snoekbaars

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, italiaanse slasaus, kappertjes, olie, olijven, peper, selderijknol, snoekbaars, tuinkruiden, ui, veldsla, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Kreeft voor normandische visschotel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, eidooier, kreeft, laurier, olijfolie, peterselie, peterseliewortel, prei, slagroom, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Blinde vinken "Goede huisvrouw"

Ingrediënten:
amandelen, augurk, cognac, eidooier, marjolein, mayonaise, olie, paprikapoeder, rode paprika uit pot, rode wijn, salie, selderijknol, tijm, ui, varkensgehakt, vleesbouillon, wortel, zout, zwarte peper en zwijnenbout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Haal meer recepten op...