Gintare Marcel - L'Art de la table

L'Art de la table

Een boek van Gintare Marcel

We hebben 102 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals L’Art de la table, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

L’Art de la Table is wellicht het meest romantische mediterrane kookboek ooit verschenen. Het is ontstaan met vlinders in de buik voor het mediterrane gebied, de gebruiken, de geuren en kleuren die we maar al te goed kennen van de vakanties aan de Middellandse zee. De Franse slag van leven in combinatie met een aperitief cultuur en langdurig tafelen tijdens de zwoele avonden aan zee zijn de inspiratiebronnen van selfmade fotografe en culinaire auteur Gintare Marcel.
L’Art de la Table neemt de lezer mee door de gebieden rond de zee en met vele bekende en onbekendere recepten voor culinaire geneugten voor de hele dag. Van pasta, soepen, borrelhapjes tot hoofdgerechten; meer dan 100 internationale recepten verfraaid met werkelijk prachtige fotografie. Maar Gintare neemt de lezer met beeld ook mee naar de streken waar ze zelf zo van houdt en onderdeel van uitmaakt. Van de marktvrouw op straat, het café op de hoek tot het familiediner in de tuin met kinderen en vrienden.
- L’Art de la Table van Gintare Marcel heeft de Gourmand World Cookbook Award in Nederland, categorie beste Mediterrane kookboek, gewonnen. De winnaar in elk land neemt het op in de volgende ronde tegen de winnaars van dezelfde categorie wereldwijd. Op 28 mei wordt bekend gemaakt welk kookboek de wereldtitel wint.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit L'Art de la table

Een greep uit de 102 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Zalm met avocado en mierikswortelcreme

Ingrediënten:
avocado, brood, dijonmosterd, gehakt, gerookte zalm, gorgonzola, limoen, limoenen, limoensap, mayonaise, mierikswortel, olijfolie, prosecco, stokbrood, stronken witlof, suikersiroop, verse koriander, versgemalen peper, walnoten, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Witlofgratin

Ingrediënten:
aardappels, broodkruim, citroen, g boter, gruyère, kippenbouillon, suiker, versgemalen peper, witlof en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Biefstuk met pepersaus

Ingrediënten:
aardappels, kippenbouillon, klontje boter, olijfolie, room, takjes rozemarijn, takjes tijm, tenen knoflook, uien, versgemalen peper, witte wijn, wortels, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Salade van gegrilde asperge en avocado

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, groene asperges, kerstomaten, olijfolie, parmigiano reggiano, pijnboompitten, takjes verse tijm, tenen knoflook, verse basilicumblaadjes, verse rozemarijn, versgemalen peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Tian

Ingrediënten:
aubergines, balsamicoazijn, basilicumblaadjes, bruine suiker, courgettes, kerstomaten, olijfolie, oregano, sjalotten, tenen knoflook, tijm, tomaten, versgemalen peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, blaadjes basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooiers, eieren, frambozen, g bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, rijpe tomaten, room, sjalot, suiker, takjes rozemarijn, takjes tijm, takjes verse tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, versgemalen peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kip met romanescosaus

Ingrediënten:
amandelen, basilicumblaadjes, g boter, kipfilets, olijfolie, paprika's, takjes tijm, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Scones met lavendel en rozemarijn

Ingrediënten:
aardbeien, bakpoeder, crème de cassis, dubbelkoolzure soda, g bloem, g boter, gehakt, honing, karnemelk, lichtbruine suiker, verse rozemarijn, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kabeljauw in romige vanillesaus

Ingrediënten:
amandelen, amandelmelk, bloemkool, gehakt, groentebouillon, klontje boter, maïzena, sjalotten, vanillestokje, verse koriander, versgemalen peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Katersoep

Ingrediënten:
crème fraîche, gehakt, kleine uien, l water, spek, suiker, tomatenpuree, versgemalen peper, wortels, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooiers, kalfsschouder, laurierblad, l kippenbouillon, room, takjes tijm, tenen knoflook, ui, verse pasta, versgemalen peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Lamsstoof met rozemarijn en rode wijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bruine suiker, gehakt, lamsschouder, laurierbladeren, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, tenen knoflook, tomaten, tomatenpuree, uien, versgemalen peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Siciliaanse caponata

Ingrediënten:
amandelen, basilicumblaadjes, gehakt, geroosterd brood, grote aubergines, kappertjes, olijfolie, passata, pijnboompitten, pistachenoten, rodewijnazijn, suiker, ui, versgemalen peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Sjalottensaus met balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blauwe kaas, bruine suiker, dijonmosterd, gemengde slabladeren, olijfolie, rode wijn, rodewijnazijn, sjalotten, stokbrood, takje rozemarijn, tijm, uien, versgemalen peper, walnoten, walnotenolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Moules frites met garnalenbisque

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, chilivlokken, crème fraîche, frituurolie, garnalen, gehakt, kippenbouillon, olijfolie, tenen knoflook, tomatenpuree, ui, verse mosselen, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Toon alle 102 recepten in dit boek