108 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arbequina olijfolieavocadobasilicumbieslookbloemeifruitknoflookkorianderlimoensapmelkolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode uisjalotsuikertijmuiwaterzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Lamsvlees met groene kruiden en limoen

Ingrediënten:
aardappelmousseline, arbequina olijfolie, bieslookbloemen, boter, citroen, courgettebloemen, daslook, esdoornsiroop, gekonfijte knoflook, groene asperge, kervelbloemen, lamsfilet, limoen, tijm en tijmbloemen

Soort:
vlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde zoute garnalen met limoen-knoflooksaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, extra vierge-olijfolie, grof zeezout, knoflook, knoflookzout, limoenrasp, limoensap, rode ui, tijgergarnaal, oregano, verse tijm, versgemalen zwarte peper en visbouillon

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kreeft met pasta, salieboter en limoen

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, bleekselderij, boter, botersaus, court-bouillon, groene asperge, kerstomaat, knoflook, kreeft, limoen, rozemarijn, salie, spaghetti, suiker, tijm, ui en wortel

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hollandse Noordzeeschol met limoen, koolrabi, licht gerookte aardappelspinaziepuree, een salade van lamsoortjes en jus van dille

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kappertjes-olijvenboter

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gedroogde tomaten, kappertjes in pekel, limoenrasp, olijfolie, peterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bubur Ketan Hitem

Ingrediënten:
zout, ei, garnalen, gehakt, gula djawa, half-om-halfgehakt, kaneel, ketjap, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosrasp, limoenrasp, limoenschil, lombok, olie, pandanbladeren, peper, rijst, rode lombok, roomboter, rundergehakt, santen, selderij, selderijblaadjes, sjalotten, stroop, tahu, knoflook, water, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte ketanrijst

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Basisrecept uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Salsa alle herbe - Kruidensaus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, extra vergine olijfolie, groentebouillon, kervel, kippenbouillon, knoflook, limoenrasp, munt, peterselie, pijnboompitten, rozemarijn, salie, ui, wilde venkelblaadjes, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Ontbijt / brunch uit Nigella bijt:

Aziatische Kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, ei, gemalen komijn, korianderblaadjes, korianderpoeder, kurkuma, limoenblaadjes, limoensap, limoenschil, olie, ui, nam pla en zalmfilet

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Maiskolven met limoenboter

Ingrediënten:
honing, kruidenboter, limoen, maiskolven, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Coquille-misomousseline

Ingrediënten:
algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Linguine met zeewierboter, yuzu en bottarga

Ingrediënten:
bonitovlokken, bottarga, chinese bieslook, djeroek poeroet, kervel, limoen, linguine, olijfolie, peper, tom kha kai van vis, waterkers, witte knoflookbloemen, yuzu en zeewierboter

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Ontbijt / brunch / lunch uit Sergio's smaakmakers:

Omelet met Noordzeekrab en sriracha

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, bieslook, bieslookbloemen, boter, ei, kewpie-mayonaise, krabbenpoten, limoen, mozzarella en sriracha

Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...