R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Portfolio

Peter Gast in beeld

Een boek van R. De Boer, Peter Gast en P. Casell

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Portfolio, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Peter Gast (29) wist, na een periode in Londen en bij De Librije, dat hij samen met Jacqueline zijn eigen restaurant wilde beginnen. Dat werd ’t Schulten Hues in Zutphen waar Peter, toen hij 26 was, zijn eerste Michelinster kreeg. Portfolio wordt gemaakt om te laten zien wat hij tot nu toe gedaan heeft, zoals een modeontwerper of fotograaf zijn werk laat zien. Want Portfolio is een kookboek én een culinaire presentatie. Het is een boek over passie en ondernemerschap, ambities en frustraties, de druk van een Michelinster en een veel te kleine keuken.‘Ik word nergens koud of warm van’, zei Peter bij de eerste besprekingen over de inhoud van Portfolio. Maar zijn ambitie en gevoel voor perfectie heeft hij in het vervolg van het project niet verborgen kunnen houden. Toen hij wist dat dit boek gemaakt ging worden, heeft hij een nacht wakker gelegen omdat hij zich afvroeg hoe foto’s kunnen laten zien hoe een gerecht smaakt. Het resultaat is een eerlijk boek met rauwe zwart/witbeelden tegenover frisse, kleurige gerechten en recepten. - Bijna iedere zichzelf respecterende kok heeft een eigen kookboek. En dus kon Peter Gast van ’t Schulten Hues niet achter blijven. Toch ging dat niet vanzelf. Peter: “Toen ik wist dat we dit boek gingen maken, heb ik een nacht wakker gelegen omdat ik maar niet kon bedenken hoe we een soepje met schuim moesten fotograferen.” De slapeloze nachten zijn het waard geweest. De fotografie van Peter Casell is zó mooi dat we overwogen hebben een aantal pagina’s uit dit boek te scheuren en in te lijsten. Dat doen we natuurlijk niet. In plaats daarvan ligt het al een week open op de redactie en vergeten we bijna naar de tekst te kijken. Zonde, want die is amusant geschreven en verhaalt over Peter’s carrière bij De Librije en het Mariott in Londen, het begin van zijn restaurant ’t Schulten Hues en de samenwerking met zijn vrouw en leveranciers. Recepten staan er ook in, maar helemaal achterin. Niet erg, want dit is niet in eerste instantie een kookboek om uit te koken. Dit is een kookboek om bij weg te dromen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Portfolio

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Basisjus

Ingrediënten:
broeipoot, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, paddestoelen, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijn, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Pocheervocht ananas

Ingrediënten:
citroen, kruidnagel, laurier, rozemarijn, suiker, water en witte wijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Aspergeschuim

Ingrediënten:
asperge, aspergekookvocht, basisjus, boter, crème fraîche en room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Gemberkogels

Ingrediënten:
citroen, gelatine, gembergelei, gemberpulp, gembersap, geslagen room, melk, room, sesamzaad, suiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Schaaldierengelei

Ingrediënten:
agar-agar, schaaldierenbouillon en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schuim/mousse/gelei
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Gembergelei

Ingrediënten:
agar-agar, gembersap en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Perzikgelei

Ingrediënten:
agar-agar, kappa en perzikensap

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Tomatenbouillon, lobbig

Ingrediënten:
gelatine, groene paprika, knoflook, komkommer, steranijs, suiker, tomaat, vanillestokje, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Toon alle 64 recepten in dit boek